Egy hibákkal tűzdelt étlap - legyen bár a hely más szempontokból teljesen rendben - nálam egy teljes pont levonást jelent a képzeletbeli minősítéskor. Szakmai hozzá nem értés, vagy 'csak' egyszerű nemtörődömség?
éppen írni akartam, hogy a pizza attól még lehet jó, hogy az étlap furcsa, vagy a pizzák nem érthetőek, vagy marketing duma teljesen rossz
soha nem az számít nekem se
illetve azt is akartam mondani, hogy az a pizza a jó pizza, aminek a tésztája rendben van, sütése okés, és pontosan az van rajta, amit "otthon" találsz, mert ez az étel pont erről szól!
csak kár hülye neveket adni neki....
csak az étlapokról beszéltünk, ettől függetlenül a margherita pizzára bazsalikomot nem tenni ordas csúnyaság!
értetted, azt írtam oreganó mehet, de bazsalikom kötelező elem
Vessél a kutyák elé, de én itthon a pizza tésztába alapból teszek morzsolt oregánót.
Itthon szűkített a pizza feltét kínálat, ami van a hűtőben, az a rávaló. Standard a Kalamata magos olajbogyó, szardella filé, mozzarella, pepperóni, friss paradicsom, levegőn érlelt sonka.
Ha éppen van, akkor friss vargánya szeletek is.
Az étlapon kínált többi tételt meghagyjuk a többieknek.
Egyébként jó a pizzájuk, tavaly napi szinten ettük, vasárnaptól megint ott (l)eszünk.
Jó pont, hogy a szedett erdei gombáinkat elkészítik ahogy mondjuk, és remek mártást fabrikálnak belőle, csak a köret krokettet kell fizetni meg persze a Kozel söröket... :)
Normális? Talán gazdagabb a szöveg. De már az első tételnél baj van: Pizza Margaréta. Aha. Oreganóval. Bazsalikom helyett és főleg nélkül.
Nyilván tulajváltás is lehetett közben én arra tippelek, de tavaly se volt rendben.
A vicces nevek, vagy viccesnek szánt nevek, mint Lenin vagy Kotkoda, nekem nem jönnek be.
A 30. tételben kell keresni az igazságot:
"Pizza Kívánság: Bármi" 1850 Ft.
Kár volt ezért cifrázni.
Ezen kívül van rajta 5. tétel: Pizza Magyarosan és ugyanakkor 27. tétel Pizza Ungharese, így, ahogy írom, Ungharese, szemben a helyes olasz Ungherese szóalakkal.
Én tényleg el tudok képzelni egy sáfrányos, zöldséges hallevest. Nem csak elképzelni tudom, hanem meg is tudom főzni. Csakhogy abba biztosan nem tennék pirosat és paprikát.
Érdekes ez a Felicita étlap, ami amúgy rendben van.
Törzsökös olasznak hirdeti magát, ezzel szemben az Antipastiban szerepel Tête de Moine (svájci, Jura hegyvidéki) sajt, a desszertek közt mille feuille (echte francia), az italok között számos mexikói pia
Mezcal, tequila, és egyéb internacionális rövidital, de sebaj. Baj az, hogy egy olasz sör sincsen a kínálatban, pedig a Peroni, Moretti és a Forst is teljesen elfogadható.
Olyat már láttam -sajnos- sokszor, hogy van valami étel megnevezve, és valami középkori hangulatú szöveget rittyentenek alá. Nem bánom, ha valakinek ez kell...
Olyat még nem láttam, hogy nincs neve az ételnek, csak a nyakatekert szövegből kell kikövetkeztetni, mit is rendelsz.