Keresés

Részletes keresés

Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7576
Szerencsére a Net kifogott rajtad. Iszugyi videóját bárki megtekintheti.

Az fontos. A youtube. Az tényleg tudományos érvelés, az tényleg elmélet védése, az tényleg kísérletsorozat, az tényleg fasza dolog.

Persze kicsit jobb lenne, ha vennék a könyvét...
Előzmény: V.László (7569)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7575
"Mindenesetre hinni könnyebb, mint tanulni!"
Te már csak tudod!
(Elnézést, hogy szóba állok veled, de én ugyebár nem fogadtam meg veled kapcsolatban semmit.)
Előzmény: Térkép Ész (7573)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7574
Hát igen..:) kicsit hibásan írta.. a lényeg azért benne van.
Előzmény: Térkép Ész (7573)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7573

Hát kínos is, amikor valakit szembesítenek a vakhitével...végül is tök mindegy: iszugyiánus vagy gyurcsókista...

Mindenesetre hinni könnyebb, mint tanulni!

Előzmény: Törölt nick (7572)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7572
Utolsó szavak csak döglött topikokban vannak, meg még néhányban, de azok ezt a címükben is hordozzák;)
Előzmény: V.László (7571)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7571
Sokat írogatsz ide, tök olyan leszel, mint iszugyi. Ő is folyton megígéri, ez az utolsó, többet nem ír. Nem bírja ki ő sem.
Kíváncsi vagyok, most meg bírod-e állni, hogy ne a tied legyen az utolsó szó.
Előzmény: Térkép Ész (7570)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7570

Vagyok én egy gyógypedagógus? Kaptál javaslatot a hiátusaid pótlási lehetőségeire.

 

Ps.

Vagy elmonja Dittus professzor, hogy miért vágták ki a ZARM-ról a vén trottyot vagy nem. De hírverés az már van: a medicina elmegyógytanszékein...a szakma az le se ...takarja szarvasbőrrel: outsider!

Előzmény: V.László (7569)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7569
Nem volt itt vita kedves Térkép Ész barátom, sohasem!
Kiosztottad az észt a kis elefántcsonttornyodból, majd visszavonultál.
Szerencsére a Net kifogott rajtad. Iszugyi videóját bárki megtekintheti.
Kíváncsian várom, mit tudsz intézni Dittusékkal. Egy jó kis plusz hírverés iszugyinak bizony jól jönne!
Előzmény: Térkép Ész (7568)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7568

Amint mondtam, a veled való vitát befejeztem. Hívővel a hitéről nem lehet vitatkozni.

A kutatási eredményeket meg nem a Youtubon szokták közzétenni, hanem megfelelő szakmai fórumokon.

 

Igaz, nem árt, ha tudsz angolul meg németül, és ismered a szakma szókincsét. A neten elég sok minden ingyen is hozzáférhető, csak legyen meg a megfelelő matematikai-fizikai-geofizikai felkészültséged, hogy meg is értsed azt.

 

Elmondtam hol találhatsz hiteles infót, olyant amit meg is érthetsz, mert eléggé népszerűen van megírva. A téridőről és a gravitációról mit is mond az Einstein féle elmélet, találhatsz tanítást pl. itt: http://www.einstein-online.info/en/

 

Aztán innentől annyi!

 

Előzmény: V.László (7566)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7567
Sőt: média hekk!
:-)
Előzmény: V.László (7566)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7566
Ebből a történetből valóban elhiszem azt, hogy a kísérlet a ZARM-ban volt, és nem médiaheck a a videó. Ezt valóban iszugyi bemondására kell, hogy elhiggyük. El kell hinnünk annak érdekében, hogy az itteni társalgásunknak egyáltalán legyen tárgya. Kénytelenek vagyunk feltételezni, hogy az általunk látott videó valóban Brémában készült, és valóban van egy hiteles eredetije, úgy, ahogy iszugyi mondja. Ha ezt sem tételezhetjük fel igaznak, akkor valóban nem marad megvitatni valónk.
Ahhoz azonban már tényleg hit kell, hogy ezek után amit látsz az ismert videón, arra azt mondod nem lehetséges (annak ellenére, hogy a kísérlet helye és körülménye fémjelzi a kivitelezést). Ugyanakkor még az életben nem láttál ezen kívül másik ejtőkísérletről videót, vagy leírást olyan ejtőkísérletről, ahol szén és alumínium ejtési paraméterei lettek volna dokumentálva. Érted? Itt van a szemed előtt egy videóval dokumentált ejtőkísérlet, amin a szén és az alu nem esik együtt, ezt nem hiszed el. Ugyanakkor elhiszed azt amit soha nem láttál még. Kizárt, hogy előrángass mégy egy videó vagy bármilyen dokumentációt olyan kísérletről, ahol ezt a két anyagot mérték volna.
Na ehhez kell a vakhit, barátom!
Előzmény: Térkép Ész (7565)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7565

Dehogynem, dehogynem!

 

1. Semmi konkrét bizonyíték arra, hogy ez a kísérlet valóban a ZARM-ban készült. Egy Youtube video az semmit nem bizonyít. Nincsenek olyan adatok és számítások, amelyek egy ejtőskísérletnél minimum elvárások. (vö: esésfüggvények pl.) Tényleg nem ártana elballagni a http://www.zarm.uni-bremen.de/ URL-re és kicsit okosodni.

 

2. De engedjük meg, hogy a kísérletet a vén trotty tervezte. Bizony benne van iszugyi zakkantsága a kísérlet rossz megtervezésében, amit itt lejjebb részekben szépen el is mesélgetett.

 

3. Egy olyan toronyban, ahol az alapkísérletek olyan 10E-9 - 10E-10 körüli pontosságúak, egy 10E-5 kísérletet összehozni szintén nem a tehetséges és gyakorlott kutató közreműködését mutatja.

 

Aztán az erre az egy, elbaltázott médiaheckre felépített álomvilággal szemben ott áll a valódi szakemberek, valóban tudományos igényű, soksok ezer reprodukálható kutatási eredménye, ami tökéletesen nyilvánvalóan az einsteini elméletet igazolja.

 

Innentől kezdve nincs miről beszélni. Neked van egy hited-higgy amit akarsz. Csak kérlek ne tarts arra igényt, hogy mint műszakit itt bárki  komolyan vegyen! Vagy tovább vitatkozzon veled a hitedről.

Előzmény: V.László (7564)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7564
Amikor az ejtőkapszula elindult lefelé, iszugyi elmeállapota a legkevésbé sem befolyásolhatta azt, hogy a széntabletta lassabban esik-e, vagy sem.
Előzmény: Térkép Ész (7562)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7563
"Mert en idaig csk az olvastam tole (toled is) hogy az az egyszem probalkozas biztosan jo, es mindenki hulye, aki massal probalja megmagyarazni, mint azzal, hogy az egesz eddigi fizika kukaba valo..."
Nem hinném, hogy tőlem ilyet olvastál!
Előzmény: Willie (7560)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7562

Hát tudod, vannak dolgok, amiket egy jobb középiskola fizikaórái alapján azonnal be lehet látni, hogy eszeveszett baromságok. Iszugyin nincs mit cáfolni. A video semmit nem bizonyít, síma médiahack, az állításai egyszerűen nem érik el azt a szintet amivel lehet vitatkozni. Manifeszt marhaságok.

 

Iszugyi állítólagos 1 azaz egy darab próbálkozásával, amely sem nem kellőképpen dokumentált (egy tisztességes mérésnek megvannak a tartalmi, formai elvárásai), sem nem nevezhető kisded játszadozásnál többnek, szemben áll csak a ZARM esetében 5000 db alaposan dokumentált és elemezett ejtés. Ráadásul ez csak egy ejtőtorony, van még jópár a világon. A NASA-nak van több is, van Japánban, Grenboble-ban, stb. Súlytalansági kísérletekre ráadásul még ott vannak az űrállomások, ahol nem 4,7 sec hanem hetek, hónapok (plusz egy, a földön szinte elő sem állítható minőségű vákuum) állnak rendelkezésre.

 

Találkoztam már olyan-magát villamosmérnöknek aposztrofáló- emberrel, aki határtalan bizonyossággal jelentette ki, hogy az Ohm törvények a váltóáramú rendszerekben nem igazak. Nem igazak, éspedig azért nem, mert a váltóáramot Ohm idejében még nem is ismerték.

 

Nos iszugyi ennél jóval nagyobb marhaságokat állít. Javasoltam neked, olvasd el Leon Lederman " az isteni A-tom" című könyvét. A szerző kísérleti atomfizikus, és meglehetősen közérthetően meséli el pl. a részecskekutatások jelenlegi (pontosabban a könyv megírásakori) állását. Mellesleg Nobel díjas.

 

Iszugyi egy megzakkant vén trotty. Amíg aktív volt, az un. hasznos idióták táborát erősítette. Erre a saját életrajza a bizonyíték elsősorban. Aki kutatási területen dolgozik, pontosan ismeri ezeket az életpályákat. Ez az a típus, aki a kutatások peremén afféle tudományos segédmunkás, mert a talentuma többre nem elég. Viszont azt hiszi, azért nem került soha a fősodorba, mert elnyomták. Holott csak egyszerűen nem ér többet. Kellenek ilyenek is, ezekkel lehet elvégeztetni a gályamunkákat, amikre kár a valóban tehetséges kutatók munkaerejét elpocsékolni. Ezért nevezik őket hasznos idiótának.

 

Csakhát az irígység nagy úr, a Nobel díjakat is mindíg mások kapják, és bekövetkezik az az állapot, amikor a személyiség összeomlik, és a hasznos idiótából Klein úr lesz, akivel mindenki szemben megy az autópályán.

 

Aztán annyi.

 

Persze mindíg lesznek olyanok, akiknek a felkészültsége hiányos, és szeretnének hinni a csodákban. Nos a kutatásokban csodák nincsenek, csak sok-sok munka van, sok-sok pofáraesés, meg persze tehetség. Itt a szorgalom nem elég, itt kell az a bizonyos szikra is.

Nos van akinek ez megadatik: iszugyi nem ezek közé tartozik!

 

QED.

 

Előzmény: V.László (7558)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7561
Figyelj, nekünk Szászi pontos beméréséhez elég volt annyi, hogy

1 kísérlet.
Előzmény: Willie (7560)
Willie Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7560
a kiserleti elrendest iszugyi tervezte (olyan is, egy kozepiskolas fizikaszakkor szinvonalu, csodalom, hogy beengedtek vele a toronyba).
a 10^-12-es meresek teljesen mas elven alapulnak (ezt komoly tudosok terveztek). Egyszer mar betettem ide a cikket, amiben leirjak es kielemzik annak hibait. Mikor lattal te olyatan irast iszugyitol, ahol reszeltesen elemzi a "kiserlet"-enek a lehetseges hibait es az azok kikuszobolesere tett erofesziteseit. Mert en idaig csk az olvastam tole (toled is) hogy az az egyszem probalkozas biztosan jo, es mindenki hulye, aki massal probalja megmagyarazni, mint azzal, hogy az egesz eddigi fizika kukaba valo...
Előzmény: V.László (7555)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7559
Hogyan is mondjam, hogy ne legyen a leírtakban elmebetegezés?

Nem bízom Szászi úrban.
Előzmény: V.László (7555)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7558
Lehet, hogy hazudott, nem tudom eldönteni. Négy évvel ezelőtt amikor kezdett ide írogatni, sokáig biztos voltam abban, hogy valaki (mármint iszugyi) hülyéskedik: bedob egy nyilvánvalóan lehetetlen állítást, majd várja a reakciókat. Aztán nem nagyon jöttek a cáfolatok, vagy vérszegények voltak.
Azt sem tudom mi a helyzet az 5000 ejtéssel. Nekem csak egy ejtőkísérletről volt szerencsém eleddig videót látni, azon pedig nem estek együtt a tárgyak.
Vakbél, Gyurcsók, mi köze ahhoz, hogy iszugyi ejtőkísérlet videóján nem esnek együtt a tárgyak. Ez alapján döntöd el, hogy iszugyi videóján mit látsz?
Előzmény: Térkép Ész (7554)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7557
A nap süt, kék az ég, de mi köze mindennek ahhoz, hogy iszugyi kísérletében a szén lemaradt az alu ejtőasztaltól?
Előzmény: Térkép Ész (7552)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7556
A levegő, ha számottevő lenne, az asztalt fékezné. Ezáltal szó sem lehetne az asztalon levő tárgyak felemelkedéséről, vagy amik a vénulla miatt felemelkedtek, azok szépen elindulnának visszafelé. Tehát a maradék levegő éppen iszugyi ellen dolgozik!
Előzmény: Törölt nick (7551)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7555
Ha ugyanezen körülmények (ejtőtorony és technikai személyzet) jó a 10^-12 -es mérésekhez, akkor feltételezhető, hogy jó iszugyi méréséhez is.
Másik lehetőség, hogy nem jó iszugyi méréséhez az adott körülmény, de akkor még inkább nem jó a 10^-12 -es pontosságúhoz sem.
Én talán megbíznék a brémaiak által biztosított körülményekben, akár a technikai, akár az emberi feltételekről van szó. Te melyiket kifogásolod?
Iszugyi jelen esetben nem sokat ronthatott a dolgon, legfeljebb a mérést előkészítőket idegesíthette.
Előzmény: Dumás Sanyi (7550)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7554

Honnan tudod, hogy az egész nem egy videotrükk, és valóban a ZARM-ban készült? Onnan, hogy Szász mondta? Ugyan, hazudott a vén trotty ennél ordasabbakat is!

 

Aztán, hogy a jó isten csudájában lehet, hogy van 5000 ejtés, és egy sem mond ellen az ismert elméletnek, (nem beszélve millió más helyen elvégzett vizsgálatról) osztán jön egy outszájder, és az kijelenti, hogy a világ összes fizikusa idióta 400 évre visszamenőleg, csak ő a májer? De olyan abszolút, minden kétséget kizáróan májer?

 

Ugyan-ugyan, nem ártana kicsit észhez térni...mondd csak ha fáj a vakbeled, sebész helyett inkább a Gyurcsókkal tá(é)vgyógyíttatod magad?

Előzmény: V.László (7549)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7553
A környék szép, rendezett, talán csak a 27-es autópálya szükségszerű közelsége és a direkt autópálya lehajtó okozta zajt lehetne nehezményezni. Parkolóhely is van dögivel. Az üzemi konyhán előállított étel minősége megkérdőjelezhető, mert hiszen ez izlés kérdése.
Előzmény: Dumás Sanyi (7550)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7552

Mert ez a médiahack kb. annyit ér, mint amikor egy nagy bemenőellenállású érzékeny multimétert (Rbe>10E12 Ohm) AC üzemmódban két hosszú mérőzsinórral letéve az asztalra mindenféléket mutogat. Vannak számok a kijelzőn pedig...

 

Remélem kapok választ Dittus professzortól miért is tették ki a szűrét a vén trottynak, de az már nyilvánvalóan látszik, hogy a torony "esési alapdiagram"-ját lököttkénk elfelejtette figyelembe venni, noha nyilvános és hozzáférhető. Vagy tán nem is tudott róla, hogy létezik, hiszen soha nem dolgozott ilyen területen, metrólógiáról pedig teljesen világos, hogy gőze sincsen.

 

Az istened hazudik abban is, hogy senki nem végez különböző anyagokkal ejtőkísérletet. Pontosan, dokumentáltan hozzáférhető az igen számos kísérleti eredmény, sőt jelenleg is látható az új, további 100x-os pontosságot növelő kétfémes kísérlet leírása, amelyeket természetesen a mérési szabályok szerint, kellő számban megismételnek, és az ereményeket megfelelően feldolgozzák és értékelik.

 

Az eddigi eredmények-mit tesz isten- 4 nagyságrenddel pontosabban nem iszugyit, hanem Einsteint igazolják. Mint a világon elvégzett összes egyéb hasonló kísérlet.

 

Innentől kezdve bőcsködni lehet még továbbra is, de csak magadat égeted vele!

 

Egy mexikói hegyiforrás vizhozamváltozása, és egy eszkimó törzs szaporulati rátájának változása szoros korrelációt mutat. Csak épp a két jelenségnek az égegyvilágon semmi köze ninics egymáshoz.

Előzmény: V.László (7549)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7551
Megismételhető a Szász-féle fura eredményű kísérlet, várhatóan hasonló eredménnyel,
csak hagyni kell valamennyi levegőt abban a kurva toronyban.
Előzmény: Dumás Sanyi (7550)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7550

egy feltételezhetően jó körülmények közt elvégzett

Szászin kívül még ki feltételezi?
Előzmény: V.László (7549)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7549
Soha nem írtam, hogy hülyeség a többi mérés. Minden mérés jó mérés, még iszugyié is, mert széntabletta tőle függetlenül csak azt csinálja, amit csinálhat.
Annyihoz ragaszkodom csupán, hogy egy feltételezhetően jó körülmények közt elvégzett kísérletben nem együtt estek a különböző anyagú tárgyak. Hogy ez mért veri ki a biztosítékot egyeseknél, nem tudom!
Előzmény: Willie (7548)
Willie Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7548
en csak arra celoztam, hogy volt egy olyan kijelentesed miszerint nics meg egy ejtokiserlet a tortenelemben az iszugyien kivul, amelyik barmilyen pontossaggal megmerne barmit is.

Most meg itt hozzuk neked sorba a kiserleteket, de te meg mindig egyedul es csakis az iszugyi fele bohockodasban hiszel. Ezenkivul legalabb 10 okot soroltunk mar itt fel, ami miatt az a szen ugy mozoghat, ahogy mozog azon a videon (amirol mellesleg iszugyi bemondasan kivul semmi sem bizonyitja, hogy a bremai toronyban keszult...), de te csak az iszugyi fele magyarazatot tartod hitelesnek a tobbit mind hulyesegnek. Nem gondolod, hogy ez egy kicsit furcsa hozzallas?
Előzmény: V.László (7547)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7547
Most viccelsz?
Azt várod, hogy egyszer csak azt mondjam: jé, nahát, eddig rosszul láttam, hogy nem esnek együtt a tárgyak iszugyi ejtőkísérletében? De lám, most hogy jobban megnézem a videót, most látom csak, valóban nem emelkedett el a széntabletta az ejtőasztaltól.
Sőt, még azt is hozzátegyem, hogy ugyan a fiúk tudnak Brémában 10^-12 pontossággal mérést összeállítani, de iszugyi kísérletét biztosan összetrehánykodták? Sőt, egy ilyen szar kísérletet, ahol nem esnek együtt a tárgyak mint iszugyi kísérletében, nem is végezhették Brémában, mert itt a bizonyíték, hogy Brémában 12 jegy pontossággal együtt esnek a tárgyak?
Szerinted tagadjuk le amit látunk a videón? Mondjuk azt, hogy ilyen ejtőkísérletet nem végezhettek Brémában? Mert szerintem ezek a kérdések okozzák egyesek hisztérikus rohamait iszugyi kísérletével kapcsolatban. Egyszerűen képtelenek megemészteni, hogy fémjelzett kísérletben azt látják, amit látnak.
Előzmény: Willie (7545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!