Keresés

Részletes keresés

dojcstomi Creative Commons License 2025.02.09 0 1 29464

Az lenne a kérdésem, hogy felülvizsgálatkor lehet-e együtt kérni a két vizsgálatot (komplex és rokkantsági)

Ahogy elnézem a kettő együttes folyosíttatása nem lehetséges. Így tehát okafogyottá válik a kérdés. Mondjuk azt nem ártana tisztázni, hogy van-e egyáltalán biztosítási ideje, mert nyilván ettől függhet a rokkantsági ellátás összege.

Ha soha nem is volt biztosítási ideje, akkor kaphat kivételes rokkantságit, de annak kevesebb az összege, mint amennyi a rokkantsági járadék.

http://info.kezenfogva.hu/szolgaltatasok/23590

http://info.kezenfogva.hu/szolgaltatasok/23629

A rokkantsági járadéknál is kifejezetten kizárják, hogy mellé rokkantsági ellátást (megváltozott munkaképességűek ellátását) kaphat.

Azt kell megnézni, hogy ez a feltétel fennáll-e:

A törvény a fiatal életkorban lévő személyek jogosultságához szükséges előzetes biztosítási időt eltérően határozza meg: Biztosításának tartamára tekintet nélkül jár a megváltozott munkaképességű személyek ellátása annak, aki 35. életévének betöltése előtt vált megváltozott munkaképességűvé, ha 35. életévének betöltését megelőzően megkezdett iskolai tanulmányai alatt vagy annak megszűnését követő 180 napon belül biztosított lett, és 30 napnál hosszabb megszakítás nélkül biztosított volt.

Ehhez még annyit: egy jogász írta nekem, mert erről úgy mond lecsúsztam épp emiatt:
"Ennek a feltételnek pedig a kérelem benyújtásakor kell fennállnia. Erre tekintettel ön csak akkor tudott volna erre a kivételre hivatkozással megváltozott munkaképességű munkavállalók ellátásaira jogosultságot szerezni, ha a tanulmányai alatt megszerzett biztosítotti jogviszony végleges megszűnését követő 30 napon belül nyújtja be a kérelmet a megváltozott munkaképességű munkavállalók ellátásaira."
Saját megjegyzés ehhez: Szerintem eleve a dőlt betűs bekezdésem végén az szerepel, hogy biztosított VOLT, tehát nem feltétlen érthető, hogy miért azután kellett volna 30 napon belül benyújtanom a kérelmet, hogy befejeztem a tanulmányaimat, bár biztos csak nekem vannak jogértelmezési problémáim, de nekem ez nem ok-okozat. Plusz a másik költői kérdés: akkor az eleve nem is számított, hogy tanulmányaim alatt biztosított lettem, akkor minek oda a vagy kötőszó?

Egyéb esetekben csak kevesebbet kapna. Az egészségkárosodási max. 31k, ha fogyatékossági támogatást is kap. A kivételes rokkantsági meg csak 50k.

Tehát én a helyetekben átgondolnám, hogy érdemes-e lemondani a rokkantsági járadékról, tekintve, hogy kétséges, hogy a rokkantsági ellátás igénylésével többet kapna. Kb. a fenti mondaton múlik az egész. De kézenfogváéknál az összes ellátásról és annak jogosultsági feltételeiről részletesen olvashatsz.

Előzmény: silver0405 (29456)
AmazingGecko Creative Commons License 2025.02.08 0 0 29463

Van itt pénz, emberek!

https://www.youtube.com/watch?v=bZ4SXv9qJHM

betegségügyi elnemlátás Creative Commons License 2025.02.07 0 1 29462
BJszakért Creative Commons License 2025.02.07 0 4 29461

Sikeres ügykezelés 2024-ben 

– Elkerültük a pert, visszaszereztük a jogos ellátásokat!

C1 helyett C2 minősítés – per nélkül, mindössze 1 hónap alatt Budapesten (késedelmi pótlékkal együtt!)

B2 helyett C2 rokkantsági ellátás – per nélkül, 1 hónap alatt Veszprémben, Pécsett és Budapesten is

C1 helyett D rokkantsági ellátás – per nélkül, 1 hónap alatt Pécsett

E minősítésű rokkantsági járadék visszaszerzése – 1 hónap alatt, peres úton 6 hónap alatt Budapesten

Fogyatékossági támogatás elnyerése – 6 hónap alatt, kétszeri elutasítás után, sikerrel (Miskolc)

D rokkantsági ellátás visszaszerzése – a csökkentett C2 helyett, 15 hónap alatt (Budapest környékén)

C2 rokkantsági ellátás visszaszerzése – a csökkentett B2 helyett, Debrecenben 14 hónap, Budapesten 9-15 hónap, Pécsett 6 hónap alatt.

Ne hagyja, hogy elvegyék vagy csökkentsék jogos ellátását!

A közigazgatási fellebbezés megszűnt, szakértői segítség nélkül könnyű eltévedni a jogi útvesztőben.

Hogyan segítek?

Ingyenes konzultáció – néhány perc alatt átbeszéljük az esélyeit!

Szakértői felkészítés felülvizsgálatra – hogy elkerülhesse a pert!

Beadványok, jogi dokumentumok támogatása – minden lépésben segítek!

Bírósági eljárás menedzselése – hogy magabiztosan képviselhesse magát!

Hívjon most ingyenes konzultációért!

További információk, sikertörténetek és elérhetőségek:

Facebook-oldalam https://www.facebook.com/profile.php?id=100017303741162...

Honlapom https://versenykepesseg.eu/

betegségügyi elnemlátás Creative Commons License 2025.02.06 0 3 29460

A gyengeemberek a mindössze 180000Ft negyedéből kényszerülnek vegetálni 1 hónapon át.

Előzmény: bandolesa (29458)
rokkantos Creative Commons License 2025.02.06 -1 1 29459

Találó kép.

bandolesa Creative Commons License 2025.02.06 0 2 29458

-Hát sajnálom Lacit,de én örülnék,ha ennyit kapnák, meg sokan küzülünk!

Anyagi helyzetéről vallott az erőember, Fekete László: Egy heti kajámra elég a nyugdíjam.-

Nemcsak szenvedélyből maradt a pályán, hanem anyagi okokból is, hiszen nyugdíja – saját bevallása szerint – mindössze 180 ezer forint, ami alig fedezi egy heti élelmezését - többek között erről beszélt a Blikknek adott interjúban Fekete László.

A 67 éves Fekete László továbbra is aktív, nemcsak a sportban, hanem a munkában is. Az erősember elmondása szerint a mai napig járja az országot fellépéseivel, falunapokon és rendezvényeken lép fel, ahol mindig nagy szeretettel fogadják. Bár szenvedélye a súlyemelés, nem titkolja, hogy anyagi szempontból is szüksége van a keresetére, mivel a nyugdíja önmagában nem fedezi kiadásait.

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/20250206/anyagi-helyzeterol-vallott-az-eroember-fekete-laszlo-egy-heti-kajamra-eleg-a-nyugdijam-1174208?utm_sour

s14789578 Creative Commons License 2025.02.04 0 0 29457

29432 számú hozzászólásban érhető el a honlap  , a szakértő asszony biztosan segít.

Előzmény: Broken heart (29447)
silver0405 Creative Commons License 2025.02.03 0 0 29456

Nekem 20 éves fiam van, aki 90% rokkant (járadékos), és E-kategória. 

18 évesen először a rokkantsági vizsgálatot kértük, akkor még nem tudtuk, van komplex minősítés is. Miután megjött a rokkantsági határozat, és csak %-ban szerepelt az egészségkárosodás, és nem volt betűjel, akkor jöttünk rá, hogy a komplex minősítést külön kell kérni. Az lenne a kérdésem, hogy felülvizsgálatkor lehet-e együtt kérni a két vizsgálatot (komplex és rokkantsági), vagy újra 2 külön eljárás lesz? Azt tudom, hogy a rokkantsági felülvizsgálatra behívják, és vannak csúszások. De a komplex felülvizsgálatra is behívnak, vagy azt nekünk kell kérelmezni??? A kettő lejárata között csak egy hónap van, azért gondoltam, jó lenne, ha a kettő együtt menne majd.

Köszönöm annak, aki esetleg tud információt adni.

Előzmény: dojcstomi (29427)
csak a fejét Creative Commons License 2025.02.02 0 0 29455

Akadt valakinek problémája idén az ellátásokhoz, nyugdíjhoz jutás ügyében, ami korábban nem okozott gondot?

Jegény Creative Commons License 2025.01.28 -1 0 29454

Kapják tovább az ellátásukat - nem tudom mi lesz

az időskorúak ellátását épp nekik tették be az alaptörvénybe.

én se tudom mit csinálnak

az eredeti Soros tervben az oltással  akarták kioltani őket

tudod csak az időseket és a krónikus betegeket..

Előzmény: bandolesa (29450)
Jegény Creative Commons License 2025.01.28 0 1 29453

Évekkel ezelőtt Kaposváron egy  elégedetlen ember felgyújtotta magát mert packáztak vele

rossz helyen tette, mert ott  van több kormányablak is és a másikban történt az eset

rokon tisztviselő mondta nekem, nem tudom mennyire jött be a médiába a hír

égő dolog

AmazingGecko Creative Commons License 2025.01.28 0 2 29452

És hány ilyen van, ami ki se derül! Fű alatt megegyeznek egy kis fájdalomdíjban, csak maradjon titokban az eset. Ami kiderül, az csak a jéghegy csúcsa!

Előzmény: betegségügyi elnemlátás (29451)
betegségügyi elnemlátás Creative Commons License 2025.01.28 0 1 29451
bandolesa Creative Commons License 2025.01.27 0 1 29450

-Aztán mi lesz azokkal akiknek nem lesz meg a szolgálati idejük?

Egyre többen vannak akik 1990-2015-ig nem voltak bejelentve.. 25-év ide-oda nem mindegy,de ezek az emberek is egészségileg romolhatnak állapotuk alapján.

2016-tól szigorodott az ellenőrzési rendszer.

Előzmény: Jegény (29449)
Jegény Creative Commons License 2025.01.27 0 0 29449

Azért a szolgálati időd legyen ám meg!

Különben nincs ellátás vagy nyugdíj!

vagy fizetés

Szomorú.

Ja meg egy ájfónod is legyen!

dojcstomi Creative Commons License 2025.01.22 0 4 29448

Háziorvosom jelezte és segített abban, hogy

Nálunk arra képtelen, hogy az EESZT-be feltegyen egy sima e-beutalót. Másszál be személyesen úgy, hogy amúgy is csak ideiglenes orvos van és ennek megfelelően a rendelési idő is egy vicc. Meg minden szarra kérjél előjegyzést. Röhej!

ügyfélkapun mit állítsak be jelöléseket

Nekem is van ügyfélkapum, de egy kukkot nem mondtak arról, hogy a behívót ügyfélkapun keresztül is megkaphatnám.

vannak itt bőven problémák a kézbesítéssel.

Ahhoz képest, hogy ezek ajánlott, tértivevényes levelek, elég érdekes, ha "elkallódik" egy-egy. Szándékosságnak "bizonyára" nyoma sincs. Nem ez lenne az első eset, amikor jó kis kenőpénzeket kapnak más állami szervektől a postai dolgozók, ha tesznek róla, hogy egy-egy hivatalos levél ne érjen célba. Ezt csak úgy hallottam, de ha ennek csak a fele igaz, már az is gáz.

Azt nem értem akinél semmilyen számítógép ismerete nincs, sőt okostelefonja sincs azokkal mi van

Inkább fordítva fogalmaztam volna: sőt még számítógépe sincs. Az erőltetett okostelefonos korszak előtt a többség inkább számítógéppel vagy laptoppal rendelkezett, tehát az még sufniból is, innen-onnan használtan könnyebben beszerezhető és ügyfélkapus ügyekben holtbiztos, hogy többet tud, mint egy okostelefon. Jelenleg de facto semmi nem indokolja, hogy az ügyfélkapus ügyekhez okostelefon kelljen. Rendőri igazoltatás: nekem senki ne mondja, hogy akkora teher egy kártya formátumú személyi "cipelése". E-aláírás: tudtommal továbbra sem működik. Mást meg nem tud az app. :DD

Nekem inkább az nem világos, hogy ha már úgy is KINYOMTATJÁK, amit küldenének, miért nem adják postára? Erősen kétlem, hogy egy állami hatóság és egy állami fenntartású Magyar Posta között nincs semmilyen együttműködés, ami garantálná, hogy fillérekért küldjenek naponta több ezer levelet.

Előzmény: másvilág01 (29444)
Broken heart Creative Commons License 2025.01.22 0 2 29447

Tisztelt Fórumtársak!

Segitséget szeretnék kérni tőletek.! Én 53 éves elmúltam, 22 évesen szétcsúszott a derekam (csigolyaívszakadás)

ez kezdetben a bal, maj felváltva a jobb lábamba sugárzott, bicegtem, de már olyan is volt akkor, hogy mozdulni

sem tudtam sajnos. Kezeléseket kaptam, de nem sokat segítettek, majd kórházakban (Orfi) feküdtem, de ezek a

kezelések, injekciók is, ideig-óráig tartottak csak.Majd 1995 ben leszázalékoltak, 50%-ra.Pár év elteltével, a fájdalmak

deréktól már felfele is haladtak, nem csak a labaimba. Ennek ellenére, 2011-ben felülvizsgálaton, már csak 40% állapitottak

meg!Ekkor már magas vérnyomás is párosult a gerincbetegségemhez. Majd 2014 ben voltam újabb felülvizsgálaton, maradt a 40%. 2016 -ban, az újabb felülvizsgálat alkalmával viszont, 23% -ra minősitettek, (mivel gondolom azért is, hogy már nem feküdtem gyógykezelésen kórházban.) De viszont, minden évben felvettem a 3-4 féle fiziológiai kezeléseket, gyógymasszást..

Ezután, megszünt a rehab. ellátásom, és a Tb is. Pedig az egészségi állapotom folyamatossan romlott, ha csak egy időváltozás

jött, már mozdulni sem tudtam.8 év után, a folyamatossan romló állapotom miatt, tavaly összel újra beadtam a kérelmet.

Majd meg is jött az időpont, december 16 hívtak vizsgálatra. Azokban a napokban is, alig bírtam mozdulni, járni, levetközni stb..

úgy fájt akkor a jobb lábam. A nyakam ropogott, alig bírtam mozgatni, vállaim hátam, úgyszintén nagyon fájt. Na gondoltam,

legalább látták így az állapotom, hogy milyen valójában. 2016-2024-ig az összes papírom dátum szerint sorba raktam,,majd

el sem kérték, bele sem néztek.Megvizsgáltak, vérnyomásom megmérték, ami közel 170 / 110 körül volt,,(emlékszem még

az aszisztens hölgy aki háttal volt nekem,, hátra is fordult, amikor halotta hogy milyen sokára pumpál fel a mérőkészülék.)

Azt még kifelejtettem, hogy kb. 3 éve találtak egy rosszindulatú daganatot a fejemen, amit műtét során eltávolítottak.

A vizsgálatot megelözöen, elötte fejeztem be, a 10-10 fizióterepiás kezeléseket. Ami sajnos, semmi pozítív hatást nem eredményezett, ezt jeleztem is az orvosnak!..Majd mielöbbi gyógyulást kívánt a vizsgálat után, és hogy levélben fogom megkapni a választ! Amit már napról-napra izgatottan vártam is..És bő egy hónap után, tegnap kaptam meg a határozatot,

amiben az szerepel, hogy ELUTASITVA.! Az egeszségi állapotom, (szerintük) 76%, vagyis, újra 24% állapítottak meg..

Ez nevetséges, és nagyon-nagyon, rosszul esett a jelen állapotomhoz mérten..!! Arról nem beszélve, hogy a TB-t is, magam

után kell fízetnem a semmiböl, egyedül élek stb...!! És az is meglepő volt számomra, hogy most elösször, a vizsgálatról, az állapotomról, illetve a magas vérnyomásomról, egy papírt sem melékeltek, amit vizsgálat alatt elhangzott, illetve amit az aszisztensnek diktált az orvos..!! Ez is nagyon furcsa, mintha nem is rólam lenne szó, vagy ott sem lettem volna vizsgálaton!!

És már fellebbezni sem lehet a határozat ellen, vagy hogyan tovább..!!? Az én esetemben van még valami remény, vagy

hova fordulhatok..!??

Tisztelettel, köszönöm szépen a segítségüket!!

betegségügyi elnemlátás Creative Commons License 2025.01.22 0 0 29446

Az ÜK működött. Felesleges variálni. Most nem működik.

Előzmény: másvilág01 (29444)
süsü967 Creative Commons License 2025.01.22 0 0 29445

Többet  nem irok bocsi.,

Nem tudok Dápról mailt küldeni hogy kinyomtassák nem tehetek róla.

További jobbulást  mindenkinek.

Majd  lesz   valami.

Köszönöm az eddigieket mindenkinet.

másvilág01 Creative Commons License 2025.01.22 0 2 29444

Nekem konkrétan azt mondták, hogy nyomtassam ki, ha akarom, nem postáznak ki semmit! Háziorvosom jelezte és segített abban, hogy ügyfélkapun mit állítsak be jelöléseket, hogy a hivatalos doksikat tárhelyemre megkaphassam, mert tapasztalatból tudja vannak itt bőven problémák a kézbesítéssel. Volt olyan betege, nem is egy(!) aki konkrétan lecsúszott a felülvizsgálatról,mert ugyan volt ügyfélkapuja, de leveleket pechére nem töltötte le a tárhelyről, csak döbbentek meg, egyszer csak nem jönnek az ellátások...Szóval saját érdeketekben legyetek körültekintőbbek, mert mindenkit tolnak be digitalizált papírnélküli rendszerbe!!! Nem mentesít senkit a szankciótól, ők a törvény istenadta lehetőségével élnek és magasról sz.rnak arra, hogy értesz hozzá vagy sem?! Keressetek valaki segítséget aki eligazít benneteket ebben bonyolult rendszerben, mert könnyen  bajba kerültök. Azt nem értem akinél semmilyen számítógép ismerete nincs, sőt okostelefonja sincs azokkal mi van, oda csak valahogy megy ki értesítés??? Viszont, aki ide a fórumra tudja pötyögni a problémáját, ne mondja már, hogy ő bizony ehhez nem ért és ragaszkodik a papíros értesítéshez, holott ahogy erre a fórumra is be kell lépni valahogy , akkor az ügyfélkapu nem megy??? VIcc!

Előzmény: dojcstomi (29443)
dojcstomi Creative Commons License 2025.01.22 0 0 29443

Ez ügyben egyébként semmiféle elektronikus ügyintézésről nem tudok. Papír alapon szoktak kommunikálni velem, de gondolom már annyira nincs pénz, hogy úgy próbáltak a postaköltségen spórolni, hogy nekem nem küldték el a levelet, hanem valamikor 1-2 héttel előtte felhívott egy nő, hogy x időpontban be tudok-e menni.

És amikor bementem személyesen a megadott időpontra, akkor meg a portás adta ide a behívót, azt, amit tértivevényes levélben kellett volna kiküldeniük mondjuk pl. 1 hónappal korábban.

Úgyhogy történnek itt érdekes dolgok.

Ha mindezt egy cég csinálná, betudnám érdekes céges policy-nek, de minthogy ez egy hatóság, szerintem kifejezetten aggasztó.

Előzmény: süsü967 (29440)
süsü967 Creative Commons License 2025.01.21 0 0 29442

Én nem tudom letölteni kinyomtatni.

Azt sem tudom hol kell  jelölni nekem papíron kell.

'13  án csak e-mailben jött.

ha péntekig nem kúldik ki bemegyek az ügyfélkapuhoz.

Én nemten nem tudok intézkedni.

Minek ez a Hülye DÁP mikor senki nem érti?

3 héttel elöbb jött  a papír  5 éve is.

Nem tudom minek bonyolitani mindent...

másvilág01 Creative Commons License 2025.01.21 0 0 29441

Nem mindenki kapja meg papíron, ahhoz fel kell hívni őket, mert pl nekem csak ügyfélkapun jönnek a hivatalosak és semmi már postán. Ügyfélkapun lehet bejelölni a nyilatkozatot, hogy miként kéred az értesítéseket. Ha postán jön akkor tértivevényesen kell megkapd amit alá kell majd írnod. Nekem kényelmes így, ha online jönnek a doksik, majd kinyomtatom és online e-papíron kommunikálok a szervekkel. 

süsü967 Creative Commons License 2025.01.21 0 0 29440

Amúgy a behívót,meg az értesitést csak bedobja a postás vagy alá is kell  írni? Már elfelejtettem.

Már a leszázalékoláshoz.

AmazingGecko Creative Commons License 2025.01.20 0 0 29439

Jó hír: egyik ismerősöm kapott 5200 ft méltányossági nyugdíjemelést.

Már legelső nap, január 2.-án beadta a kérelmet. 3 éve 4 ezret kapott, 6 éve 3 ezret. Tekintve a brutális inflációt, ez az 5200 ft nagyjából reális. Így elérte a nyugdíja a 100 ezret. Megélni ennyiből se lehet, de el lehet vegetálni belőle valahogy.

másvilág01 Creative Commons License 2025.01.20 0 1 29438

Legyen szerencséd a vizsgálathoz. Kiváncsi vagyok, hogy nálad alkalmazzák e a 16 pontos kérdőívet és maradhatsz C2-be, vagy visszasorolnak. Reméljük sikerül maradnod az ellátásodban, majd várjuk fejleményedet itt a fórumon. 

A változás lényeg röviden, hogy a rehabilitálhatóságot egy szempontrendszer alapján fogja értékelni a foglalkoztatási rehabilitációs szakértő - szociális szakértő már nincs màjus 1-től. A szempontrendszer azóta felkerült a BM honlapjára, és gyorsan átfutva, összegyúrták a korábbi két (foglalkoztatási és szociális) szempontrendszert, a zavaró és sokszor még a szakértőknek sem teljesen világos pontokat kivették, és egy nyilvános, transzparenst értékelési rendszer hoztak létre.  Az viszont biztos, hogy az értékelés szigorodott abban a tekintetben, hogy csupán 4 szempont maradt, ahol 0 pont is adható.

https://kormany.hu/.../documen.../komplex-minosites/download

Előzmény: süsü967 (29437)
süsü967 Creative Commons License 2025.01.17 0 2 29437

Hétfőn felhívom.

Előzmény: Ferrobondos Csiga (29436)
Ferrobondos Csiga Creative Commons License 2025.01.17 0 1 29436

Nem tudod megkérni a háziorvosodat, hogy segítsen Neked?

Ő intézheti a papírmunkát is.

Előzmény: süsü967 (29434)
bandolesa Creative Commons License 2025.01.14 0 1 29435

-Olyan leszakadás jöhet a nyugdíjaknál, ami később pótolhatatlan

Sok kisnyugdíjas áll válaszút előtt hónap elején, el kell döntenie, hogy élelmiszert vásárol, rezsit fizet, vagy gyógyszert vesz. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa nem véletlenül indított valódi konzultációt, ami már papíron is kitölthető, de leginkább internetes felületen lehet rá válaszolni.-

https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/nyuszet-nyugdijemeles-konzultacio-lemaradas.802596.html?fbclid=IwY2xjawHzat9leHRuA2FlbQIxMQABHb25V9G7ccq

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!