Mindent ami a csodaszép Csehország vasútjával kapcsolatos, képeket, véleményeket stb. szeretettel várom ide!! Továbbá a nagyobb városok tömegközlekedéséért rajongókat is szeretettel várom!!
842-esek csinaltak a Plzen-Most gyorsokat, de ugye azt atvette a GWTR, igy nem csinaljak ezt a fordat mar. A kovetkezo szemelyvonatoknal lattam 842-est. Os 7505, 7526, 7542, 7546, 7549, 7560 ,7561.
Sziasztok, egy áprilisi fotóm kapcsán lenne egy kérdésem:
A mozdony mögötti kocsira a kinézete alapján azt hittem, hogy valami védőkocsi, de a cseh vasutat nálam jobban ismerők (az körülbelül mindenki) azt mondták, hogy személyzet szokott benne utazni. Ez tényleg így van? Mikori ez a jármű, és mennyire megszokott, hogy szükség van rá? Gondolom, a szállítmánytól függ, mert máskor nem találkoztam ilyennel.
1 hónapra szünetel, lengyelországi vágányzár miatt. A menetidő kb. 1 órával lett volna hosszabb, így a lengyelek inkább lemondták. Belföldön nekik van másik vonatuk Varsó és Wroclaw között, a cseheknél meg a normál menetrendben jár Prága és Bohumín között.
Azt nem tudja valaki, hogy idén is lesznek kerékpáros vonatok Brno és Satov között? Tavaly brnoi 754-es forda volt, szombat-vasárnaponként közlekedett valami SP 18xx vonatszámon.
Magyarorszagon nem vagyok annyira jaratos, en a 70-es vonalon szoktam oket sokat latni, gondolom a korvasuton folytatjak. 1-es vonal is lehet elofordulasi hely. Ha olvasgatod a vonali topikokat, meglatod, hogy merre vannak gyakran. A 70-esen biztos.
Ti vagytok a szakértők, úgyhogy itt kérdezem: szlovák és cseh állaglistát találok valahol online? (Lehetőleg minél aktuálisabbat, amit magamtól találtam az kb. 2010-es...)
A 28418-28401 milyen időpontokban megy ? A CD honlapján próbáltam lenyomozni, de nem találtam, ahogy a 28402-405-ös vonatpárt sem találtam. Légyszi írd le nekem,mikor indulnak ezek. 1000 köszi az infót. A Bobinka rendben van, azt megtaláltam.
28402-28405 ez egy hétköznap kora reggeli vonatpár, illetve 28418-28401 hétköznap, illetve utóbbi hétfőtől csütörtökig, vasárnap 28420.
Illetve nyáron hétvégén jár a Bobinka (E422.0/100) Táborból 9:07-15:07, Bechynéből 10:04-16:04 mindegyik vonattal - bár kicsit kavargatott vele a CD ahogy látom, az utolsó előtti vonatpáron csak szombaton, az utolsó vasárnap van Bobinka.