Az utóbbi évek legkarcsúbb A.F. katalógusa. A hálók és a tartályok gondolom ismét a Tilliggel együttműködésben jönnek. A tavalyi évre ígért, de kiadatlan mozdonyok és személyvagonok már nem kerültek be, illetve semmi hír HGD, vagy T.A. különkiadásokról sem, ez nem sok jót ígér...
Igen, megnéztem a nyilvántartásomban (az asszony pont a vonatos szoba mellett altatja a gyereket, így a dobozt megnézni nem tudom), a 20-50 110-6 nálam is ezen a számon fut.
A lila-szürke nem a Tillig 500644-ben volt, és a párja a vörös-fehér 59-50 048-2?... összekavarodtam.
vlószínűleg van valami kavarászás a cikkszámozásban, illetve a kiadásokban.
Nekem ilyen 500626-os cfr kocsim van, piros kék keskeny TlligHo dobozban van, és a dobozra a cikkszám alá az van írva, hogy kusett, meg hogy Bc, "kék tető", de emellet a nem kifejezetten kusettes 20-50 110 pályaszám is fel van írva a dobozra... és ennek megfelelően ez a csupakék 20-50 110-es kocsi is van a dobozban...
(A lila-szürke kusett viszont nincs meg nekem, ami elvileg a párja lenne)
Nálam ennek a "párja" (annyiból "pár", hogy egyszerre szereztem be őket, használtan) az az 500985, ugyanilyen kék, de első osztályú kocsi 19-50 026-7, ugyanilyen piroskék dobozos, viszont itt a Tilliges doboz ablakára rá van ragasztva egy Neumann különiadásos papírmatrica.
Arra én es. Annak ellenére, hogy gördülőállomány nem nagyon van hozzá. Sajnos a Sobolányos előtti korszak elég rendesen alulreprezentált, holott elég nagy intervallumot le lehetne fedni (a CFR-nél a rendszerváltáskor gyakorlatilag semmi nem változott).
Szóval lehet, hogy csak azért kellene vegyek egy Sobolányosat, mert – jobb híján – főként olyan kocsijaim vannak.
Egyébként fun fact: nagyon megörültem, hogy találtam egy Sztojanov Szlávot, aki relatíve szép Kissulzereket csinál, hát meg is rendeltem gyorsan tőle egy példányt. Erre kettő hét múlva megjelent az Albert-gép a TA oldalán... Szóval legalább a IV-es korszakra nem kell sokat várnom (bár Sztojanov sem sieti el a dolgot).
Igen, ez makszimálisan igaz. Román gabonásokat vettem a trains-addicted-től, de a posta az egyiket odacsapta, így letört róla ez-meg-az. Gondoltam nem furikáztatom meg nemzetközileg, ezért felhívtam Albertet. Mondta, hogy a TA-exkluzív modelleket Kína és a TA valóban olyan szinten intézi egymás közt, hogy neki (Albertnek) alkatrészei sincsenek. Szóval postázhatom neki, de ő is csak továbbpostázza a TA-nak. Így is történt.
A szomszédos fórumokon azt pedzegetik, hogy a román változatot egy konkrét modellbolt finanszírozta meg, és csak náluk kapható, nem Magyarországon. Nem tudom, mennyire igaz, de érdemes utánanézni, ha nem akarsz lecsúszni róla.
Hopp-hopp, meglepi-Sulzer Albertéktől! A sok ilyen-olyan magánvasutas, bolgár, egyéb cucc között végre egy szürke, IV-V. korszakos, államvasúti gép. Bár csak ne MTC21-es lenne...
Ebből a kiadásból első körben 50 darab érkezett, arra gondoltam. Addig húztam-halasztottam a rendelést, hogy mikor végre leadtam, rá néhány napra a FB-on fel is került a hír, hogy megérkezett az első 50 darab...
----
A LDH-ra augusztus-szeptembert ír a TA, szóval még időben vannak.
Volt már ilyen gyártásban korábban is? A DR-es verziót láttam a Rivarossitól, de bugyikék festésben román verziót még nem. Vagy másik kis-szériás eresztésre gondolsz?
Az enyémmel semmi gond nem volt, kivéve, hogy az egyik kerékpár nem illeszkedett a helyére. De ez inkább szállítási vagy csomagolási probléma lehetett. Vagy én voltam béna, amikor kiszedtem, mert elég "passzentos" a hungarocell tartóban.
R10-es Roco kitérőkön és R9/R10-es íveken inflexiónál sincs velük gond.
A LDH1250-ről van hír? Vagy csak én maradtam le róla?
Én elég sokat gondolkoztam a megrendelésen, szinte már az első kontingens szállításakor rendeltem. Akkor lettem a 110. körüli. Szóval a HGD elég rendesen bevállalt. Bár előbb-utóbb valószínűleg el fog fogyni a rakomány, mert ez a 4-részes elég kelendő szokott lenni, többnyire hiánycikk bármilyen festésben.
Egyébként a Tiednek a középső forgóváza nem akad? Nekem DR-es változatból van kettő, és mindkettőnek picit faragnom kellett a középső forgóvázán.
Amúgy kaptál valami értesítést, hogy átvehető? Én legultoljára csak egy FB-bejegyzést láttam, hogy az első 50 megérkezett, azóta semmi. Viszont az enyém sorszáma valahol 110 körül van...