Keresés

Részletes keresés

nrgrsc89 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 164
Maximálisan egyetértek. Bár az oktatónk mesélte, hogy amikor a kollegája a TV2-ösöknek tartotta a tanfolyamot, ott direkt olyan embereket szedtek össze akik nem is nagyon volt kedvük elvégezni, de mivel a TV2 szervezte elmentek, bár azt sem tudták tulajdonképpen miről is szól ez:) Azért ez kemény kiszúrás:) De gondolom a reklám miatt bevállalta. És ott is baromi jók lettek a rajzok ahhoz épest ami az első napon volt. Talán a TV2-ön még fent van a film. (lesz időm megkeresem a linket) Szerintem ez azért nagy respect-et érdemel.
Előzmény: Lord Sage (161)
lakos Creative Commons License 2009.09.30 0 0 163
Értem mire gondoltok, az elkeseredés talán kicsit túlzó megfogalmazás, és nem alapvetően a tanfolyamnak szól, nem annak a 4 napnak az eredményéről, hanem teljesen egyéni dolog. Magam miatt voltam kicsit elkeseredett nem a tanfolyam eredményessége miatt. Tudom, hogy ellentmondásos, de valahogy nem tudom értelmesebben megfogalmazni. Előtte se volt túl nagy arcom, hogy én tudok rajzolni, annak ellenére, hogy sokan dícsérték, de én azért éreztem, hogy ez nagyon-nagyon kevés. A rajztanfolyam végére arra kellett rájönnöm, hogy ez még annál is kevesebb, mint amit korábban reméltem... De ez nem a tanfolyamot tartó hibája, és biztos vagyok benne, hogy a másik tanfolyamon is kb. ugyanezt éreztem volna a végén, akármit is mond ott az ember és akármilyen képzett és akárhány éve csinálja és akármennyivel drágább.
És abban is biztos vagyok, hogy aki máshogy ment oda, úgy hogy ő semmit nem tud és a 4 nap alatt magához képest tökjó dolgokat megcsinált, annak ez egy hatalmas pozitív élmény volt, hisz saját szememmel láttam, átéltem mások örömét, sikerét.
A tanfolyamokon ezekről, amit említesz, egyébként mind volt szó persze, és nagyon hasznos is volt (még az is lehet, hogy ugyanazon voltunk, hisz még nem derült ki:). De egyrészt olyan túl nagy újdonságot nem jelentett személy szerint nekem, másrészt tényleg nem ezzel van nálam a fő gond. No de nem akarom itt tele nyavajogni a topicot, inkább lerajzolok valamit gyorsan:)
Előzmény: nrgrsc89 (162)
nrgrsc89 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 162
Kedves Lakos! Igazad van ismét. Akkora különbség nincs. Minta hogy nincs különbség egy trabant és egy mercedesz között sem, hiszen mindkettő elvisz oda ahova el akarsz jutni. Mégis vannak emberek akik nem a trabantot választják. Vajon miért? Ha nincs különbség a kettő között, miért jobb érzés egy mercédeszben utazni, mint egy trabantban? Viszont azt tudomásul kell venni, egy mercédesz csak azért nem lesz olcsóbb mert neked nincs rá elég pénzed. Ez tény. És azt is, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy mercédeszt. Ez is egy tény.

Ám itt gyakorlatilag 10-15 ezer forintos különbségeket lehet találni a piacon. Épp ezért jeleztem az előbb, hogy ne a pénz legyen a mérvadó, hanem a szakmaiság. Ha már egyszer pénzt ad ki valamire akkor azért a lehető legjobbat kapjam.

Azt írtad, tőled függ mennyire változol meg a tanfolyamon. Ez igaz. Viszont ha lett volna melletted valaki aki tudja segíteni ezt a belső változást, valószínüleg nem lettél volna se te, sem a csoporttársad elkeseredett. Én ahol elvégeztem, olyan ember tartotta aki nem csak a rajztechnikákat mutatta meg, hanem azt is, hogy hogyan tudom ezt a látásmódot a mindennapokban hasznosítani.
(mert ugye ne felejtsük el Betty Edwards is azt írja a könyvében idézem szószerint: a jobb agyféltekés rajzolás "képes fejleszteni az ember fejlődési pontenciálját". azaz képessé válj arra, hogy fejlődj, és ne csak a rajzban!)
Bár ha jól sejtem erről azon az olcsó tanfolyamon szó sem volt ahol te voltál:)

Nálunk viszont volt róla szó és ahhoz, hogy én erre is megkapjam a lehetőséget a tanfolyamon, na ehhez viszont állításoddal ellentétben kellett az oktatónak a sok éves szakképzés, amit végig csinált, hogy engem tudjon segíteni.

Ezért tudod mit: Van különbség. Szerintem.
Ha másért nem, azért mert ott ahol én voltam nem voltak "nálam is elkeseredettebb emberek" ahogy te fogalmaztad meg. Mindenki maximálisan meg volt elgedve mindennel. Szóval szerintem egy kis ellentmondás van abban amit írtál: mindegy de kalkuláld bele, hogy lehet a végén elkeseredett leszel.

Előzmény: lakos (160)
Lord Sage Creative Commons License 2009.09.30 0 0 161
ez természetesen így van, ha valaki csak befizeti a pénzt és beül, de nem érdekli, az nem fog belőle se tanulni, se élvezni nem fogja a dolgot :) Ellenben a mi csoportunkban megvoltak ugyan a negatívabban hozzáállók, hogy jajj ez nekem nem fog menni, de béna vagyok, stb., a végére meg azért mégiscsak átalakult a pont-pont-vesszőcske egy arccá, mindenkinél. A minősége más kérdés, nyilván vannak tehetségesebb emberek, jobb kézügyességgel, több előképzettséggel, ami látszik a rajzokon is, de saját magához képest mindenkinek baromi nagy előrelépés volt. Mondjuk én ezt úgy gondolom, hogy ha 4 napot töltenék el mondjuk márványfaragással, akkor az átlaghoz képest biztosan jobb márványfaragó lennék, mindegy milyen módszerrel, mindegy ki tanítana. Nem tudom ki töltött el közülünk bármivel is úgy 4 napot, hogy előtte szinte nulla képzettsége volt benne, valószínű ott is hasonló eredmények lennének elérhetőek, amire csak rátesz, hogy ezek a rajz oktatások egy kiforrott tanítási módszer segítségével valósulnak meg.
A pénzről: Egyben ez a 20-30-40 ezer forint elég soknak hangzik, én valami harmincX ezret fizettem, a hely választásban nekem a fő szempont az ajánlás volt, szerintem ezt érdemes szem előtt tartani. Ráadásul a 4 nap napi 8 óráját számolva (ez persze nem szín tiszta rajzolás, de a tanfolyam része a körítés is) 32 óráért fizettem kb. ennyi ezrest, ennyiért egy nyelvtanfolyamon fél órát se tudnék eltölteni.
Előzmény: lakos (160)
lakos Creative Commons License 2009.09.30 0 0 160
De hogy necsak "negatívkodjak", végül is nem ez a legfontosabb, - és persze mindenki olyan szempontrendszer szerint választja ki, hogy melyikre megy, ami neki tetszik - azért pár szót írnék én is a tapasztalataimról. Alapvetően érdekes és jó élmény volt, szerintem bátran menjen el bárki, akit kicsit is érdekel. Én nem tudtam előtte semmit az egészről, a tévében se láttam, a könyvet sem ismerem, csak olvastam valahol pár sort róla és gondoltam kipróbálom és abszolút volt haszna és értelme. Az, hogy személy szerint nekem mi lett a hozadéka, mit változtatott meg vagy ilyesmi, az persze 99%-ban rajtam múlott/múlik, nem azon, hogy ki tartotta éppen azt a tanfolyamot.
Volt aki nagyon belelkesedett a végére, tényleg látszott rajta, hogy nagy élmény volt neki (jobb rajzokat is csinált, mint én:), de volt aki kicsit elkeseredett (még nálam is jobban:) Pedig ugyanazon a tanfolyamon ültünk 4 napig, erre mondam, hogy belül zajlik igazából a dolog.
Én már korábban kicsit rajzolgattam, csak úgy magamnak otthon, soha semmilyen képzésben nem volt részem (még az általános és középiskolában sem, mert ott magasról, tojtak rá...), bennem azt tudatosította ez a 4 nap, hogy mennyire messze vagyok még attól, ahol tartani szeretnék ezen a téren. (Vagy ahol esetleg tarthatnék, ha nem hagyom ki az utóbbi 25 évet...)
Szóval amennyire az élet meg az idő engedi, valami komolyabb képzésen is szeretnék résztvenni, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle.
Előzmény: lakos (159)
lakos Creative Commons License 2009.09.30 0 0 159
Akkora különbség egyszerűen nem lehet, hogy az egyik 25 ezer Ftba a másik meg 50 ezerbe kerüljön. Semmilyen szempontból. Max. ha arany ceruzahegyeződ adnak vagy ilyesmi:)
Persze lehetnek árnyalatnyi eltérések, kellemesebb a helyiség, jobb a zene meg a süti, meg apróságaok.
De egy 4 napos tanfolyamról beszélünk, amit egy bárki által beszerezhető könyv módszereivel tartanak, nagyjából ugyanúgy.
Nem valami többéves szakképzésről.
Az viszont érdekes kérdés, hogy ahhoz képest amit vár valaki, hogyan "sül el", nem igazán tudom mit lehet várni, az eredmény szerintem meg totálisan egyénfüggő.
Előzmény: nrgrsc89 (158)
nrgrsc89 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 158
Persze, hogy tök mindegy. Mint ahogy az is, hogy pl biológiát egy hegesztőtől tanulsz vagy biológia tanártól. Szerintem a hegesztő segédmunkás sokkal jobban meg tudja tanítani az élő szervezetek felépítését mint egy biológia tanár. Végül is a hegesztő évekig azt tanulta, hogyan működnek az élő szervezetek. Vagy tévedek?

Dáviddal egyet kell értsek. Olcsó húsnak híg a leve. És talán az sem véletlen, hogy magyarországon csak valamilyen a témához kapcsolódó tanári, oktatói végzettséggel rendelkező személyek taníthatnak. Kíváncsi lennék az itt magukat futtató "önjelölt rajztanárok", melyike rendelkezik ilyen vagy ehhez szükséges végzettséggel:-) Legyetek okosak legalább annak nézzetek utána, hogy rendelkezik e valamilyen referenciával vagy engedéllyel az akihez elmentek. Vagy ha esetleg nem úgy sül el a dolog ahogy vártad, akkor semmi garancia nincs arra, hogy lesz hova menned reklamálni. Főleg ha még számlát sem kapsz a tanfolyamról:)
lakos Creative Commons License 2009.09.28 0 0 157
Szerintem kb. tökmindegy melyikre megy el az ember, leginkább aszerint érdemes dönteni, hogy melyik a legolcsóbb és melyik van legközelebb.
Előzmény: Dávid68 (156)
Dávid68 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 156
Nem akarok személyeskedni,sem megbántani senkit,kinek nem inge nem veszi magára,de figyeljetek oda amikor a tanfolyamot kiválasztjátok,(olcsó húsnak híg a leve),legalább rajzolni tudjon az akinek a tanfolyamára elmentek,egy ismerősöm megfizette a tanulópénzt ebből kifolyólag,a másodikon viszont megkapta azt amit az elsőn nem, de így kétszer annyiba került a tanfolyam,szóval csak óvatosan.
Kata0123 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 155
 

ITT AZ ALKALOM!

 

Végre indul már Budapesten is megfizethető áron(17000+áfa) Jobbagyféltekés rajztanfolyam.

Csodálatos tanárral!!! Kislétszámú csoportban.

Ha eddig csak az tartott vissza, hogy nem tudtál 30-40ezret áldozni rá akkor , ez a te lehetőséged.

Írj e-mailt, a részletekért.  kata.patek@gmail.com

 

Üdv, Kata

negro123 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 154

KIHAGYHATATLAN AJÁNLAT!

Októberi jobb agyféltekés rajztanfolyamokra extra kedvezmény nappali tagozatos diákoknak és agykontrollt végzetteknek Budapesten és Gödöllőn.
Bővebb információ:

elmetagito.hu
Kata0123 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 153

ITT AZ ALKALOM!

 

Végre indul már Budapesten is megfizethető áron Jobbagyféltekés rajztanfolyam. Csodálatos tanárral!!! Kislétszámú csoportban.

Ha eddig csak az tartott vissza, hogy nem tudtál 30-40ezret áldozni rá akkor , ez a te lehetőséged.

Írj e-mailt, a részletekért.  kata.patek@gmail.com

 

Üdv, Kata

Dávid68 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 152
Nem sikerült be szúrnom a linket....
www.gyermekvilag.mlap.hu
Itt találtok bővebb tájékoztatót és az elérhetőségeket.
További szép estét mindenkinek!
Dávid68 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 151
Jobb agyféltekés rajztanfolyam Budapesten.Szeptember 24,25,26,27.
Még van egy pár szabad hely,aki siet még tud jelentkezni.
herczegp Creative Commons License 2009.09.07 0 0 150
Vásárosnaményban csak 25000 Ft-ért rajztanár és grafológus végzettségű 3 gyermekes anya tart jobbagyféltekés tanfolyamot. Nemcsak rajzolni tanít meg, hanem használni a vizualításért, érzelmekért felelős jobb agyféltekét. http://www.herczegne.eu
fasor6 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 149

Kedves RJW!

Nálam még 3 tanfolyam lesz Karácsonyig!

 A szeptember végi tanfolyam pontos dátuma eldől hétvégéig, és a két augusztusi tanfolyam képeit is felteszem a honlapra, de a korábbi kettő rajzaiból is láthatod, hogy milyen jó eredmények születtek. Szeretettel várok mindenkit-tanfolyammal könnyebb és eredményesebb a fejlődés.

www.jobbagyfeltekesrajz.5mp.eu

Előzmény: RJW (147)
meoindil Creative Commons License 2009.08.29 0 0 148
A legjobb ha elmész egy tanfolyamra, és utána is gyakorolsz a könyv alapján. A tanfolyamon nagyon nagy pluszt ad, hogy figyel rád az oktató, tanácsokat ad és segít, ha kell.
Előzmény: RJW (147)
RJW Creative Commons License 2009.08.29 0 0 147
Akkor belevágok,ha találok tanfolyamot, eléggé beteltek.
Az is lehet hogy könnyvel próbálkozok,ha nem lessz hely.
Előzmény: Lord Sage (146)
Lord Sage Creative Commons License 2009.08.29 0 0 146
Szerintem erre tökéletes ez a tanfolyam, pont azt a lökést adja meg az embernek a rajzoláshoz, ami átsegíti azon a gáton, ami valamiért az átlag emberben kialakul(t), hogy nem tud rajzolni. Én utoljára általános iskolában rajzoltam kb., aztán a tanfolyam végesztével egyrészt tudtam olyan képet rajzolni a fiamról, amiről mindenki megmondja, hogy ő van rajta :) , másrészt elkezdtem járni egy olyan, direkt fantasy-scifi alapokon nyugvó rajztanfolyamra, ami hiába tetszett korábban, sose indultam volna el.
Előzmény: RJW (144)
RJW Creative Commons License 2009.08.29 0 0 145
Érdekes,úgy láttam elősször nem küldte el,na mindegy.
Előzmény: RJW (144)
RJW Creative Commons License 2009.08.29 0 0 144
Tudom mit akarok rajzolni,csak képtelen vagyok papírra vinni.
Ezért gondoltam hogy ez a módszer jó kezdőlépés lenne.
Előzmény: Lord Sage (142)
RJW Creative Commons License 2009.08.29 0 0 143
A fejemben megvan,csak lerajzolni nem tudom,ezért gondoltam hogy ez a módszer jó kezdőlépésnek.
Előzmény: Lord Sage (142)
Lord Sage Creative Commons License 2009.08.29 0 0 142
általában azt mondják, hogy a rajzolás tulajdonképpen fejben dől el, maga a rajzolás egy készség, ami vagy megy, vagy nem, de gyakorolni mindenképp lehet és ezáltal fejlődni. Viszont egyetlen rajztanfolyam sem fogja neked megadni azt a képességet, hogy te fantasy lényeket találj ki például, ellenben amennyiben ez a fejedben megvan, akkor elég nagy segítség ahhoz, hogy ezt utána vissza is tudd adni más számára is láthatóan. Ezen kívül egy nagyon jó lökés ahhoz, hogy önbizalmat szerezz és elindulj a rajzolás útján.
Előzmény: RJW (139)
RJW Creative Commons License 2009.08.29 0 0 141
Értem.Viszont akkor felteszem,tanfolyam után könnyebben tanulok más rajzoktató könyvekből is.
Előzmény: meoindil (140)
meoindil Creative Commons License 2009.08.29 0 0 140
Csak a tanfolyam elvégzésével szerintem nem, de ha utána sokat gyakorolsz akkor valószínűleg a modell nélküli rajzolásban is fejlődni fogsz.
Előzmény: RJW (139)
RJW Creative Commons License 2009.08.29 0 0 139
Én arra lennék kiváncsi, hogy ezzel a módszerrel képes lehet-e az ember saját kútfőből is rajzolni(képregény,fantasy stb.) vagy csak egy adott kép alapján?
hintalovas Creative Commons License 2009.08.27 0 0 138
Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitokat. Sajnos, amit kinéztem tanfolyam, az már betelt kb. év végéig, úh addig is elkezdtem a könyv alapján csinálni. Az első fejjel lefelé-rajzom, Picasso után szabadon, remekül sikerült. :) Esetleg tudtok ajánlani oldalt, ahol találok olyan rajzokat, amik alkalmasak a további gyakorlásra? Előre is köszönöm!
fasor6 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 137

Kedves Bachnorbi!

 

Minden szavaddal egyetértek. Igen, ezért jobb a tanfolyam a könyvnél. Minél kezdőbb valaki, annál inkább a tanfolyam való neki.

Előzmény: bachnorbi (135)
bachnorbi Creative Commons License 2009.08.13 0 0 136
www. rajztanfolyamok.hu
Előzmény: bachnorbi (135)
bachnorbi Creative Commons License 2009.08.13 0 0 135
A tanfolyamon vannak más feladatok is. A fő különbség a könyv és a tanfolyam közt, hogy könyvből megcsinálni a feladatokat elég nehéz, sok ember ott adja fel, hogy van a könyvben néhány olyan eszköz, amit előzetesen el kell készítened. a tanfolyam előnye, hogy van egy tanár, és ha elakadtál, tud neked személyre szabott segítséget adni. A könyv nem írja le, hogy neked mit kell változtatnod a rajzon, hogy jól sikerüljön. Ha már van gyakorlatod a rajzolásban, a könyv elég, de ha a pálcikaembereknél tartasz, jobb a tanfolyam. szerintem.
Előzmény: hintalovas (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!