Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Ezt már régóta szerettem volna megkérdezni: honnan lehet tudni ebből a nézetből, hogy 440 és nem Octavia? Tényleg érdekelne, mert szerintem tökegyforma... :-)
Vagy csak a CA rendszám valószínűsíti? CB vége már biztosan Octavia volt...
Mivel szóba jött a honvédség jármű esetek jelensége- járművekkel foglalkozó katonák körében igen elterjedt a "lejmolás" intézménye-valami katonai gép meghibásodott-cucc nincs,nem is volt-nem is lesz-nosza iránya civil szféra,ismeretség alapján fölhajtani ezt azt-helyi nagy vállalatok,TSZ,ÁG,erdészeti cégek,Volán cégek,stb,stb-ahol volt hasonló technika,és esély onnét kapni valamit..
Volt,hogy élelmes sorkatonák kicsit rá is játszottak erre a dologra,némi kis szabadidő reményében..volt az egésznek némi magán érdeke is,ez is benne volt-cserekereskedelem,ugye..
Csepel gumi,akkumulátor,motor alkatrészek-KisDutra is pont ugyanaz-meg üzemanyag-ez volt sokszor a cserealap-vissza felé meg az Ikarus,a Tatra,a RománZil motor cuccok,a Barkas cuccok mentek-meg sok minden más is..
Az én "saját"Zilem is igy kapott a Sefag-műhelyből dugattyús tápszivattyút..mert lelopták az eredetit a szomszédok..Rendszám is legyen-HP 55-75..