Keresés

Részletes keresés

halkergető Creative Commons License 2008.02.18 0 0 52

"Éretlenebbek, igénytelenebbek és butábbak azonban igen.  Úgy a politikusok, mint az átlagember."

 

Ezt lenne már épp' ideje naponta ismételni, naponta szembesíteni  vele önmagunkat! Talán észheztérnénk.    :(((((

Előzmény: kis-szabó (-)
Fine Tune Creative Commons License 2008.02.18 0 0 51
Lehet, hogy nálad ez nem működik, de nálam igen. Ez egyébként felmerült régebben nálam, mert nem tőled hallottam először.

De kipróbáltam. Ha normális fizetést (nem átlagfelettit) adsz egy embernek és adsz neki felelősséget, továbbá jól meghatározod a tevékenységi körét, akár lebontva, szinte ellenőrízned sem kell. Kipróbáltam idősebbet, fiatalabbat, mindkettőnél működik.

Ebben kivételesen van tapasztalatom. Tehát nem az a lényeg, hogy 8 órát mozogjon, hanem az, hogy legyen már előre ott ahol kell, azzal a technikai, műszaki felkészültséggel, amit az adott helyzet követel.

Ha valaki azt mondja, hogy 8 órát próbálom mozgatni ezt az embert és a lehető legkevesebb pénzt adom neki, amiért már valaki eljön, az eleve sikertelen. Ezt látod a bankoknál, kórházban, sulikban, stb, esetleg ha szerencséd van, az illetőben van hivatástudat, de akkor meg úgyis lelép, mielőtt hasznod is lenne belőle.

Ezek általános dolgok.
Előzmény: carl solomon (47)
zividivi Creative Commons License 2008.02.18 0 0 50
Talán az ottani demjánok mindenkit képesek ellátni munkával, azért.

Az itteniek pedig állami megrendelésekből élnek, és annyit bért fizetnek csak a melóért, amennyinél kevesebet már a minimálbér törvény miatt nem is lehet.
Előzmény: kis-szabó (-)
Gondoljátok meg Creative Commons License 2008.02.18 0 0 49
Azt hiszem Demján nem ilyesmire gondolt. Hanem inkább arra, hogy többet várunk az államtól, mint amit meg tud adni, miközben mi alig akarunk valamit tenni, saját életünk jobbá tételére. Természetesen mi ketten ugye kivételek vagyunk.

Gondold csak meg folyton csak a magas adók miatt sírunk, ami persze természetes. Ámdeviszont szilárd meggyőződésem, hogy ha megy a bolt, nem foglalkozunk az adóval. Negyven évig voltam önálló. Először kisiparos, majd Kft. aztán vállalkozó, szóval végigzongoráztam mindent.

Ja és nem hiszem, hogy lusta lennék.
Előzmény: Fine Tune (45)
Benozzo Creative Commons License 2008.02.18 0 0 48
a topik Orbán-indexe: 8
carl solomon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 47
Eredmény: A faszi ha teheti, ki sem jön a beltérből.
Egy másik eredmény: ívesen beint és elmegy külföldre dolgozni. Ő is jól jár és a benzinkutas is elspekulálhat, hogy vagy méri enkezűleg a naftát és mossa az ablakot, vagy kitalálja, hogy hogyan találjon olyan módozatot, amivel minőségi munkát végző alkalmazottra lelhet.
Mert az biza nem működik, amit te hiszel, hogy fizesd meg busásan és pusztán ettől jól fog dolgozni.
Előzmény: Fine Tune (45)
kis-szabó Creative Commons License 2008.02.18 0 0 46

Nyugi, nem azt állítottam, amiket Te felsorolsz.

 

Az igénytelenség jelenlegi átmeneti jeleit én a  politikai és a gazdasági-vállalkozói szférában említettem. Itt valóban le vagyunk maradva. Nincs igazi motiváció, ha van, nagyrészt erkölcstelen, és bennünk élnek a régi beidegződések. Menj ki, nézd meg, hogyan gondolkodik és tevékenykedik a lengyel kisvállalkozók többsége. Gyárt vagy szolgáltat, értéket hoz létre , öntudatos, ügyes, adót fizet, számlát ad, mégis halad.

Nálunk ez az abszolut kisebbség.

 

Egyértelmű, hogy az ország  politikai-gazdasági vezetése a fő bűnös, de hát nem állampolgári igénytelenség-e ezt is tolerálni?

Előzmény: Fine Tune (26)
Fine Tune Creative Commons License 2008.02.18 0 0 45
Beszélhetünk ilyen erővel arról is, hogy nagy az orrod. A lustaság is viszonyítás kérdése egy adott kultúrkörön belül.

Tegyél oda a benzinkúthoz egy faszit, alacsony fizetéssel és vedd el tőle a jattot.

Eredmény: A faszi ha teheti, ki sem jön a beltérből.

Emeld meg a fizuját és kapja meg a jattot.

Eredmény: Még az ablakodat is lemossa.

Akkor miről beszélünk? Ugyanezt csinálja a lengyel is.
Előzmény: Gondoljátok meg (42)
lalá Creative Commons License 2008.02.18 0 0 44
-Hillary&Barack for President! (hihi)
Előzmény: Csirke eszem (4)
BigBacon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 43
A Skála olyan volt a kereskedelemben, mint a rallyban Ferjáncz a gordinijával. Mindig ő nyert, mert a többieknek széria moszkvicsra és ladára futotta (telecímkézve).
Előzmény: tollas (38)
Gondoljátok meg Creative Commons License 2008.02.18 0 0 42
Miért ? Beszéljünk arról ,hogy milyen lusták vagyunk, de hát az olyan zsenánt.
Előzmény: carl solomon (40)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 41

Érdekes,mióta nemtömik a zsebét állami megrendelésekkel,azóta a magyarok ejrópa szegényei,megmég lusták is:

 

 

 

 

 

"Addigra már megszületett az a kormányhatározat, amely az expó-telkek legértékesebbikén jelölte ki a színház új helyét. Mivel a Nemzeti telkét kiemelték az eladásra kínált ingatlanegyüttesből, így a végső vételár 2,38 milliárd forintra módosult. A vételár kialakításában szerepet játszott, hogy a Duna Sétány Kft. lemondott a területen lévő közművekről a leendő Nemzeti javára. A Nemzeti Színház Már ekkor elhangzottak olyan vélemények, hogy a Trigránit-leány Duna Sétány Székház Kft. olcsón jutott a telkekhez, a vételár pedig egyfajta kárpótlás azért, mert a Nemzeti építését a másik Demján- cég olcsón, 6,7 milliárd forintért vállalta. A Trigránit illetékesei többször jelezték: a két ügy egymástól teljesen független. A Nemzetit építő Arcadomnak és a Duna Sétány Székház Kft.-nek mindössze annyi köze van egymáshoz, hogy az előbbiben többségi, az utóbbi anyacégében pedig kisebbségi tulajdonos Demján Sándor......

 

A Modern Magyar Művészeti Múzeum építésének ötletével a Trigránit kereste meg tavaly az államot. A kormány vevő volt a javaslatra. Az idén világossá vált, hogy a Nemzeti Filharmónia is olcsóbban felépíthető és üzemeltethető a múzeummal egy tömbben, mint a méregdrágán felújítható Erkel Színház helyén. Az intézményegyüttes állami kívánságra kiegészült a Hagyományok Házával, amelyben az Állami Népi Együttes és különböző folklóresemények találnak otthonra. A kulturális tömböt 31 milliárd forintból a Duna Sétány Székház Kft. építi és adja bérbe az állam által alapított üzemeltető társaságnak, amely saját bevételéből fizeti a bérleti díjat. Az üzlet megtámogatására a kormány vállalt legfeljebb 52 milliárdos garanciakeretet, amely magában foglalja a tíz év alatt fizetendő bérleti díj mellett az áfát és a hitelkamatokat is. A garancia lehívására akkor lesz szükség, ha az üzemeltető saját bevételéből nem képes kigazdálkodni a költségeket. "

carl solomon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 40
Milyen érdekes, hogy mindenről folyik itt a csevej, kivéve a lényeget.
Amiért ugye a rovat létre lett hozva...
tollas Creative Commons License 2008.02.18 0 0 39

Bankkonszolidáció.

Nem is adó, hanem valami békekölcsön, amit a  nép egyszerű gyermekei nyögtek.

Előzmény: tollas (38)
tollas Creative Commons License 2008.02.18 0 0 38

Bizony, Demján (az eszén túl) kiváló bankos- és pártkapcsolatainak köszönheti, hogy az ÁFÉSZ, majd a Skála olyan körülmények között működhetett, amiért másokat lecsuktak.

Nem véletlenül lett utána bankelnök, ahol már a nemzeti mézesbödönben kotorászhatott. A konszolidációs pénzek - ami egyfajta adóvolt minden állampolgár részére - mind a bankárok zsebét dagasztotta.

Előzmény: Fine Tune (34)
toloba Creative Commons License 2008.02.18 0 0 37
és mint tudjuk, kik a magyarok, meg kik az idegenszívűek, hazaárulók, etc...
Gondoljátok meg Creative Commons License 2008.02.18 0 0 36
Jó kérdés! Emlékszel még a meggymagos emberre? Ha nem, Tollas majd tájékoztat. Nos ez a meggymagos volt a hiszékenység egyik vámszedője, hallottál talán már ilyen vádat, hogy jogtalan haszonszerzés? Két-három évet úgy lehetett kapni, hogy észre sem vetted már bent is voltál.
Előzmény: cserép virág (32)
BigBacon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 35
Mi volt a skála titka? Egyedül az, hogy kapott devizát nyugati cuccok vásárlására, a többi (pl centrum) nem! Hát persze, hogy jobb volt a skála mindegyiknél, mert ott lehetett levi's farmert kapni (és a tangón). Nagy kunszt, nem mondom.
Előzmény: Fine Tune (34)
Fine Tune Creative Commons License 2008.02.18 0 0 34
Mindig borzolja hátamon a szőrt, amikor egy volt komcsi nagymogul osztja az észt. Amikor ő nagyfiú lehetett, másik húszezer jobbat lehetetlenítettek el, mert neki nem voltak olyan lehetőségei.

Ismerek olyat, aki Demjánhoz hasonlóan kőgazdag és totál a saját erejéből. És annyira nem tartja lustának a magyarokat, hogy német üzemében az összes vezető magyar, még a művezetők is. Nem is nagy az arca, hiszen magyaroknak köszönheti, hogy milliárdos lett és nem a kommunistáknak.
Előzmény: tollas (31)
kis-szabó Creative Commons License 2008.02.18 0 0 33

Demján, Gyurcsány, Bajnai?

 

 

Demján az érett  nagytőkés, akit ugyan lehet utálni vagyonáért, módszereiért, de azt nem lehet elvitatni, hogy több évtizedes tevékenysége pozitív nyomokat is hagyott a magyar gazdaságban.  Kevesen tudtak magyar multit létrehozni, ő megtette. Teljesítménye kézzelfogható, megnyilatkozásai ugyan szókimondóak, de nem nélkülözik a valós  tapasztalatokat és a bölcsességet.

 

Gyurcsány   Demján skálás időszakában még hithű ifjúkommunista lehetett, csak később érzett rá az új lehetőségekre. De akkor nagyon.

Azóta is folyamatosan nagyon akar, amit környezete díjaz, de a megszerzett anyagi és hatalmi lehetőségeit mindig erős fáziskésésben követi  bárminemű elvi alap vagy életbölcsesség. Eddigi teljesítménye: felbecsülhetetlen károk az országnak.

 

Bajnai: ki az a Bajnai?

 

Előzmény: BigBacon (17)
cserép virág Creative Commons License 2008.02.18 0 0 32
Ki záratta volna börtönbe? Ne hülyéskedj már!
Előzmény: Gondoljátok meg (16)
tollas Creative Commons License 2008.02.18 0 0 31
Kár hogy nem meggymaggal kezdte, akkor már a műanyag lakat is rárohadt volna.
Előzmény: Gondoljátok meg (16)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 30
Figyelj, ha már strapálod magad és írsz, akkor mi lenne, ha érdemben és értelmesen tennéd?
Előzmény: köralakú3szög (28)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 29
Hülyeség, már ne is haragudj.
Én kábé háromszor fogtam teljesen padlót, másodikra annyira, hogy mint a viccben, vissza kellett vigyem az üres üvegeket hogy enni tudjon a család.
Éppen ez a lényege a vállalkozásnak, hogy van kockázat, az a te kockázatod, senki nem vállalja át helyetted, hidd el, lehet ezzel együttélni. Persze ha az ember pofájába betömnek napi egy tál minőségibb lencsét, akkor meg bírja azt is szokni és inkább eltekint mindenféle cúnya kockázattól.
Előzmény: cserép virág (22)
köralakú3szög Creative Commons License 2008.02.18 0 0 28
Csaxólok: Demi haverod annak idején az ÁFÉSZnél dolgozott.
Előzmény: carl solomon (18)
Gondoljátok meg Creative Commons License 2008.02.18 0 0 27
Az ÁFÉSZ gründolta a Skálát.
Előzmény: mavtelep (23)
Fine Tune Creative Commons License 2008.02.18 0 0 26
Eléggé nem igaz amit írsz. A magyar ember egyáltalán nem igénytelenebb mint pld. a szlovák, vagy más.

Persze, egyforma csoportokat kell összehasonlítani, tehát nem a magyar hajléktalant a spanyol étteremtulajdonossal.

Bár nem te írtad, de az is marhaság, hogy pld. svédasztalnál a magyarok halmoznak. Hülye sztereotípiák ezek, életemben átéltem párszáz svédasztalt külföldön, belföldön, egyszer nem láttam, hogy a magyarok lerohanták volna. Persze rendezd mondjuk egy lepukkant városrészben, alacsony árakon, akkor lerohanják. De akkor lerohanja az angol is.

A kormány saját sikertelenségéért a népet okolja, ezt terjeszted te is akaratlanul. Demján is. Demján pld. nem tud arról, hogy a fél ország sikeresen adót csal (ehhez nyilván nem csak sokat kell dolgozni, de ész is kell). Minnél magasabb az adó, annál többet.

Én is gyakran járok külföldre és pld. a magyar fiatalt meg sem lehet különböztetni pld. a nyugateurópaitól. Beszél angolul, ugyanazok a cuccok vannak rajta. És főleg nem buta, vagy lusta. Ha bárhová elmész külföldön, ahol több nemzetiségű dolgozik, majdnem mindig magyar a vezető. Vajon miért?

A magyar nők (persze nem akkor amikor a buszról egy napos utazás után lekászálódnak) mondhatni csinosabbak a külföldieknél. Már öltözködésben is. Az átlagról beszélek. Egészségesebb, (igaz, hogy nyaral), de vidámabb is és sokkal színesebben, egzotikusabban öltözködik mint általában a turisták, főleg a szomszédok.

Láttam egyszerű fogatlan francia nőt szürke kartonruhában nyaralni menni. Most akkor a francia nők, fogatlanok?

Eltűnnek Gyurcsányék nyilván jön valami ésszerűbb gazdaságpolitika és nem lesz gond.

Előzmény: kis-szabó (-)
cserép virág Creative Commons License 2008.02.18 0 0 25

Meg egy "sikeres" após!

Előzmény: mavtelep (23)
carl solomon Creative Commons License 2008.02.18 0 0 24
Ez tényleg nem szerencsés megfogalmazás, mert ugye minden ember lusta, ha megengedheti magának, vagy megengedik neki. Persze tisztelet a kivételnek, de az nagyon nem általános.
Előzmény: tollas (19)
mavtelep Creative Commons License 2008.02.18 0 0 23
Az ÁFÉSz volt a rajtkő....( talán tatabányai ?)
Előzmény: cserép virág (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!