Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.01.09 0 0 121
Sarkozytol miert kellene?

O nyiltan kimondta a francia kampanyban, hogy o nem magyar, o francia.

Ellenben bizonyos Nemzeti Viktor...Na o az aki...
Előzmény: orientalisporta (116)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.01.09 0 0 120
Mi van ebben osszemosvan edes pici szivem?!

KIUTASITOTTA oket? KI!
MIndent ataengedett az amerikaiknak, hogy innen tamadjak a magyar lakta reszeket is? IGEN.

Nagyon ossze van mosva...Igen az a piskos amit muveltek az amcsikhoz dorgolozesben akkor.
Előzmény: weress (108)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.01.09 0 0 119
Igazad van.

Akar bombazhatnak is oket, utana meg kiutasithatnak a haborus menekult magyarokat Magyarorszagrol mint a Fidesz-FKgP NEMZETI Kormany.
Előzmény: Törölt nick (114)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.01.09 0 0 118
Olvasd mar el legy szives a 106 (kulon neked (:-) kiemelt reszet!

Tudod akarmennyire is vagyunk NATO tagok azert ahhoz erdekes nemzeti melldongetes kellett Martonyitol, hogy nem hogy lazan engedelyezzek, de o javasolja, hogy a nato mimmindnet csinalhasson innen...pl. Ujvideket is bombazzak.

Nem csak Belgradot, nem csak Koszovo szerb reszet. Nem, a magyarlakta videket is!

Es ezutan jon az amerikai pacak a vajdasag vedelmevel?! Na alljunk mar meg azert jo!

Persze az se jobb hogy epp a nagy nemzeti magyar kormany utasitott ki/tagadta meg a magyar haborus menekulteket az orszagbol!
Előzmény: Törölt nick (110)
tbando Creative Commons License 2008.01.09 0 0 117

Abban egyetértünk, hogy a hőzöngés nem segít.

 

Ebben viszont nem:

 

mert ugye 1998 óta olyan túl sok nem történt arrafelé, holott 1998- tól négy évig egy elvileg nemzeti kebelű kormányzatunk volt, vagy mi a szösz.

Mert szerintem volt egy igen biztató előrehaladás, amit egy elkeserítő visszarendeződés követett Történésnek azért ez valami.

 

Az alábbi meg kétségtelen ugyan, de a "szinte automatikusan" kitétel erősen megtévesztő. 

 

Ellenben Románia igen jó példája annak, hogy az uniós integráció szinte automatikusan jobbítja a kisebbségek helyzetét is.

 

 

 

Előzmény: b.viridis (112)
orientalisporta Creative Commons License 2008.01.09 0 0 116
igen, valóban meg lehetett volna tőle és Sarkozytól is kérdezni, h a szóvirágokon túl tettek e 80 év alatt vmit azért h az általuk is elismerten szemét trianoni határok következményeit enyhítsék..

amúgy 12.15kor ismétlik ma az interjut...
Előzmény: Amerigo61 (115)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 115

"Richard Hollrooke sajnálatosnak nevezte a trianoni és a második világháború utáni békeszerződések következményét, hogy jelentős magyar kisebbség rekedt az anyaországon kívül."

 

A jó édes anyukáját ennek az amcsinak! Azt, hogy Trianonban úgy darabolták szét az országot, hogy jelentős magyar kisebbség rekedt az anyaországon kívül, nem kis szerepe volt az USA-nak, aki persze akkor ájtatosan szemet hunyt a történtek felett! Ha akkor Amerika határozottan felemeli a szavát az ilyen mértékű országcsonkítás ellen, akkor legalább az etnikai határok megmaradhattak volna. Hollbrooke "sajnálkozása" olyan, mint amikor a farkas "sajnálkozik" az elejtett bárány teteme felett ... 

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 114

Wow.;)))

 

 

Azért az nem semmi, hogy már külföldön is észreveszik, hogy a ballib(ki tudja milyen hátsó szándékkal vezérelten) mennyire nem akarja képviselni az összmagyarság érdekeit.

Szabályosan rájuk kell szólni.;)))

b.viridis Creative Commons License 2008.01.09 0 0 113
Hát liebe barlibbenetek, ezt rendesen kihúztátok. Ehhez gyomor kell, no meg jó vastag bőr !

Sámánturulos isten fasza kell, mert az a megoldás, nem? :-)
Csihadjál le bátran, mert ahol javult a helyzet, ott a liberális demokrácia alapjain működő uniónak köszönhető és nem a mindenféle ordibáló, székelyhimnuszt zokogó, vesszentrianonozó ütődöttek ökölrázásának.
Én elhiszem, hogy egy nemzeti radikálisnak ez fáj, de hát borogassa langyos ecetes baltával, bánom én.
Előzmény: Törölt nick (102)
b.viridis Creative Commons License 2008.01.09 0 0 112
Tényleg érdekel? Csodálom, hogy magadtól nem tudod.
Én elmondtam, hogy nekem mi a véleményem.
Az nem zavar, hogy micsoda eszméletlenül ostoba szarkenés folyik itt? Vagy két konkrét hazugságra rákérdeztem, kétszer is. Centi választ kaptam?
Majd rákérdeztem a "hogyan"- ra, amire frappánsabbnál frappánsabb leugatás, személyeskedés jött, egy igen apró kivétellel, Bors őrmester előadta a Tőkés-receptet (jelentsük fel, fenyegesssük meg, követeljük, satöbbi) amire én visszakérdeztem, hogy mi a várható haszna mindennek, amiből újabb anyázás lett.

Holbrooke a kilencvenes évek közepe óta mondja errefelé a magáét. Romániával kapcsolatban is állandóan adta a tanácsot, mint ahogyan délvidékkel is. 1998- ban hasonlóan baráti, biztató hangnemben beszélt Németh Zsolttal, beírtam a lényegesebb elemeit a mondanivalójának, kulturális autonómia, satöbbi. Nem orbánozni akarok, csak rá szeretnék mutatni, hogy a Tőkés-recept nem működik, mert ugye 1998 óta olyan túl sok nem történt arrafelé, holott 1998- tól négy évig egy elvileg nemzeti kebelű kormányzatunk volt, vagy mi a szösz.

Ellenben Románia igen jó példája annak, hogy az uniós integráció szinte automatikusan jobbítja a kisebbségek helyzetét is. A nyolcvanas évek derekán-végén Kolozsváron mély kussban kellett lenni, emlékszem, voltam egy házibulin, amit a rendőrség oszlatott széjjel nem kifejezetten baráti módon. Ma ha egy jót akarsz mulatni, akkor Kolozsvárra menj, választhatsz vagy három magyar kocsma közül is, iszonyú jó arcok, remek hangulat, hazai vidéki városban hasonlót nem nagyon találni.
Külön érdekesség, hogy a Godot- ból a helyi magyarok baszták ki a hóra az ott szervezkedő 64 vármegyéseket az ő hőzöngéseikkel együtt.

Tehát adott egy már bizonyított módszer, szemben egy olyannal, ami évtizede semmi eredményt nem hozott, akkor meg?
Előzmény: tbando (65)
weress Creative Commons License 2008.01.09 0 0 108
Előbb-utóbb azért gesztike Orbánozni kezd, ez az egy biztos. Ráadásul eléggé összemosva dolgokat.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.01.09 0 0 107
...E szellemiség jegyében terelték egy táborba a horvátországi magyar falvak, Kórogy, Szentlászló elmenekült lakosságát, gátolták meg beilleszkedésüket a magyar társadalomba, és toloncolták vissza õketnyolc év múltán zeneszóval és nemzeti zászlók alatt Horvátországba, miután Orbán Viktor felavatta a magyar segítséggel újjáépített szentlászlói református templomot. Lehet, hogy a kitoloncolás kifejezést némelyek méltatlannak találják. Tény azonban, hogy a magyar és a horvát kormány megegyezése után az érintetteket senki sem kérdezte meg, menni akarnak-e vagy maradni. Mint ahogy azt sem kérdezték meg, hogy szétlõtt házaikat mibõl fogják lakhatóvá tenni. Problémát csak a vajdasági magyarok okoztak: hiába kapták meg ugyanis a kitoloncolásról szóló határozatot, a Milosevic-kormányzat nem engedte visszatérni õket Szerbiába. És ha jobb híján megpróbáltak továbbmenni Ausztriába, könnyen idegenrendészeti õrizetbe kerültek.

A nagyfai börtönben a kosovói albánok kiröhögték õket. "Miért hazudtok, hogy ti magyarok vagytok? Hogy lehetnének magyarok Magyarországon idegenrendészeti õrizetben? Ez olyan, mintha minket Albániában õrizetbe vennének." Való igaz, az albán hatóságok számos idegenrendészeti õrizetben lévõ kosovói albánnak állítottak ki útlevelet, hogy elhagyhassák Magyarországot. A magyarok pedig ott maradtak a magyar börtönben.
Előzmény: ooloo (64)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.01.09 0 0 106
Ez ugyanaz a Holbrooke akik bombaztattak Ujvideket Martonyi Janos hathatos hozzajarulasaval?



Hetek / 1999. május 08

Az országgyűlés tavaly októberben döntött arról, hogy a NATO repülőgépei korlátozás nélkül használhatják Magyarország légterét, majd idén (1999) március 24-én Martonyi János külügyminiszter javaslatára módosította a határozatot azzal a kiegészítéssel, hogy hazánk nem csak a légterét, hanem reptereit és azok objektumait is a NATO rendelkezésére bocsátja. A szocialisták mindkét esetben igennel szavaztak. Május 3-i frakcióülésükön azonban „fordult a kocka": úgy döntöttek, hogy támogatják Suchman és Tabajdi javaslatát, akik rögzíteni szeretnék, hogy Magyarország területéről ne szállhasson fel olyan NATO-gép, amely bombázni indul Jugoszláviába. Szerintük, ha az Egyesült Államok alsóháza olyan határozatot hozhatott, amely szerint Clinton elnök a törvényhozás beleegyezése nélkül nem küldhet csapatokat Koszovóba, továbbá a bombázások folytatása, illetve leállítása ügyében még egyszerű többséget sem értek el a folytatás mellett érvelők, akkor a magyar parlamentnek felül kell vizsgálnia korábbi döntését.

Az MSZP-frakció nyilatkozatából kiderül, hogy a párt azért változtatott eddigi álláspontján, mert a NATO washingtoni csúcsértekezlete és az azt követően elhangzott miniszterelnöki nyilatkozatok egyértelműen jelezték, hogy új helyzet alakult ki a NATO katonai akciójában való magyar részvétellel kapcsolatban. A szocialista frakció kezdeményezte, hogy ennek kockázatairól és a lehetséges garanciákról a kormány az Országgyűlés Honvédelmi, Külügyi és Nemzetbiztonsági Bizottságának együttes ülésén adjon érdemi tájékoztatást, ám ezt a kormány a honvédelmi bizottság ülésén elutasította. Másfelől érezhetően növekszik a közvélemény aggodalma, és az emberek többsége úgy érzi, hogy Magyarország könnyen belesodródhat a háborús konfliktusba. Ezt viszont egy kétmilliós szavazótáborral rendelkező párt nem engedheti meg magának - szól a tájékoztató.

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos szerdai rádióinterjújában a koszovói válsággal kapcsolatos országgyűlési határozatról szólva elmondta: nem szokás, hogy egy parlament visszavonja az adott szavát, hiszen nem értené a világ, ha a bennünket nem veszélyeztető felajánlást és közreműködést visszautasítanánk. „Ilyen furcsa félháborús helyzetben, ha valaki a kormányt támadva megállapodásból hátrál ki, akkor nem a kormányt, hanem az ország védelmi képességét gyengíti meg" - fűzte hozzá a kormányfő.
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 105
Juj
Előzmény: orientalisporta (103)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 104
Jol van, lepihenhetsz
Előzmény: Törölt nick (101)
orientalisporta Creative Commons License 2008.01.09 0 0 103
hát igen...így csak 5 perc 20 mp. alatt teszik mozgásképtelenné a szerb hadsereget és 22 és fél perc alatt radírozzák le Belgrádot a térképről...
Máskülönben az elmúlt 15 év arról szólt h a szerbek a f@sz rossz végén álltak feltűnően gyakran és vhogy 1re kevésbé füllik ehhez a foguk...
Előzmény: Derek (98)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 100
Az oroszok,mintha oket emlegetted volna.Te hoztad fel,nem en
Előzmény: Törölt nick (99)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 98
Es? Nem Taszaron.Vagy Kecskemeten,vagy Papan,ez a gond.
Előzmény: orientalisporta (95)
orientalisporta Creative Commons License 2008.01.09 0 0 97
persze persze....tök mindegy mivel vannak elfoglalva arra mindig van elég erejük h a balkán bármelyik rosszalkodó országát végigszórják...
A szerbeket mostanság úgyis ott sz.patják ahol tudják...
Előzmény: Derek (93)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 96

"A faternak még a Szovjetúnió volt a nagy és rémísztő neked meg már a Nagy Szerbia a rettegésgerjesztőd."

 

Hat okkal,ugye nem sokat kukoricaztak 56-ban,se 68-ban.

 

Előzmény: Törölt nick (94)
orientalisporta Creative Commons License 2008.01.09 0 0 95
gondolom dél olaszországban azért még ott piknikezik vmelyik ami légiflotta...

Másrészt a szerb katonai géniusz is kimerült a civilek ellen elkövetett mészárlásokban a balkáni háborúban...
Előzmény: Derek (91)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 93
Mire Brusszelben osszeulnek mar reg elhangzottak az udvozlo beszedek. Es a NATO gyakorlailag az USA fegyveres eroit jelentik es ok most massal vannak elfoglalva.
Előzmény: orientalisporta (90)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 91

"Mellesleg a NATO-ről hallottál már ?"

 

Igen, a NATO MO-on a Magyar Honvedseg.Mas alakulata tudomasom szerint nincs ott.

Előzmény: Törölt nick (88)
orientalisporta Creative Commons License 2008.01.09 0 0 90
persze-persze...1 nap alatt elfoglalnak minket másnap meg megnézik a tévében h hány vödör sitt maradt belgrádból....
Előzmény: Derek (87)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 89
Hat legyel nagy, de nem art ha ehhez van 10 gepesitett hadosztalyod,kulonben megbraszhatod a nagysagodat
Előzmény: Törölt nick (88)
Derek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 87
Holbrooke konnyen beszel ,mikor meg hivatalban volt ott volt mogotte az USA teljes fegyveres ereje,hogy most mit mond az meg a kibic kategoriaja. Biztos behergelte az asszony.Mo-ot viszont csak a zentai hadest egy ejszaka el tudja foglalni mert a Duna es a Tisza kozott egy arva magyar katona nincs ahol valaha a felegyhazi hadosztaly volt
csörgő.morgó Creative Commons License 2008.01.09 0 0 82
Csak realista
Előzmény: Törölt nick (74)
orientalisporta Creative Commons License 2008.01.09 0 0 80
na ez az...nem azon értetlenkedsz h ezt miért írtam, vagy hogy jutott eszembe ilyesmi...hanem h mekkora parasztság felemlíteni ezt a tényt...
Előzmény: Törölt nick (74)
ooloo Creative Commons License 2008.01.09 0 0 78
0rbán? Azzal a táblával a Mohácsra látogató Kövér Lászlót fogadta egy tisztelője... :)
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 74
Te is mekkora egy paraszt vagy.
Előzmény: orientalisporta (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!