Keresés

Részletes keresés

gyurika31 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 11
Lehet, hogy médiahekk, mindenesetre az növeli a csávó hitelét, hogy saját bevallása szerint is lehet, hogy szar az egész.
mmormota Creative Commons License 2007.11.22 0 0 10
Nem lehetett megélni a fizikából, csak ha eleve gazdag volt az illető, vagy ha valami sikereset tudott felmutatni, és a sikerre való tekintettel kapott egy jó állást a nagyon kevés egyetemi helyből.
Előzmény: jimeeke (9)
jimeeke Creative Commons License 2007.11.22 0 0 9
Az is érdekes hogy amikor a relativitáselméletet kidolgozta Einstein, ő is hobbifizikus volt.
Lehet ez azért van mert aki nem "hivatásos" fizikus azt nem kötik le annyira a már beidegződött "tények" és nyitottabb az új dolgok felé.
the soft cushions Creative Commons License 2007.11.22 0 0 8
iszugyi, mi volna, ha ahelyett, h folyamatosan itt az index forumon hisztizel, amiert nem latja be mindenki _most_azonnal_, mekkora zseni vagy, publikalnad a zsenialis elmeletedet egy szakmai lapban, ahogy pl ez a garrett csavo tette, es learatnad a jol megerdemelt elismerest? azt el se tudom kepzelni, h felnel, h vmi hibat fedeznek fel benne, hiszen szemlatomast vegtelenul biztos vagy a dolgodban.
Előzmény: iszugyi (2)
_vs120_ Creative Commons License 2007.11.22 0 0 7
Tedd fel te is a videódat a youtube-ra, hátha akkor többen megismerik az elméletedet! De nehogy német narrátor legyen alatta! :)
Előzmény: iszugyi (4)
_vs120_ Creative Commons License 2007.11.22 0 0 6
Még jó, hogy ellenőriztem a fórumot... Most akartam tök feleslegesen csinálni egy ezzel foglalkozó topikot... de látom megelőztek :)
KoporShow Creative Commons License 2007.11.19 0 0 5
Latom Garrettnek van konkurenciaja... ;)
Előzmény: iszugyi (4)
iszugyi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 4
Így van ez, és ezek által csak a kétféle nem-konzervatív, c-vel terjedö fundamentális mezö, az elektromágneses és a gravitációs mezö, okozza a kölcsönhatásokat.
Előzmény: KoporShow (3)
KoporShow Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3
A négy stabil elemirészecskén, az elektronon, a pozitronon, a protonon és az eltonon (ez az 'antiproton' új neve) nincs semmilyen más részecskére szükség a fizikában.

:)

Előzmény: iszugyi (2)
iszugyi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 2

Mi a véleményem erröl:

 

 

"Antony Garrett Lisi (* 1968) ist ein US-amerikanischer Physiker.

Der Physiker hat eine neue vereinheitlichende Theorie der Grundkräfte des Universums vorgestellt. Er bedient sich dabei des E8 Graphen, der eine besondere Form halbeinfacher Lie Algebra darstellt.

Das Modell soll die vier Grundkräfte der Physik (starke Wechselwirkung, elektromagnetische Wechselwirkung, schwache Wechselwirkung und Gravitation) in einer mathematischen Struktur abbilden. Damit stellt sein Modell eine Große vereinheitlichte Theorie dar. Im Gegensatz zu den Hauptströmungen der Physik seit dem Ende des zwanzigsten Jahrhunderts kommt seine Theorie ohne das Postulat von Strings aus.

Die Theorie von Lisi sagt die Existenz von bis zu 20 weiteren Elementarteilchen voraus. Die genauen Eigenschaften dieser Elementarteilchen müssen jedoch noch mit Hilfe einer aufwendigen Berechnung ermittelt werden. Lisi hofft, dass die Teilchen im Large Hadron Collider am Cern nach Inbetriebnahme im Jahr 2008 nachgewiesen werden können.

Erste Grundlagen zu diesem Thema hat Lisi 2005 veröffentlicht. Das eigentliche Modell hat er erstmals 2007 veröffentlicht. Er selbst räumt eine Wahrscheinlichkeit ein, dass seine Theorie sich durch Berechnung oder Beobachtung als falsch erweist."

 

 

Az hogy egyszerüen sz@r az ö egyesítése, úgy ahogy van!

 

 

Szász Gyula Egyesített Mezöelmélete ("Physics of Elementary Processes", 2005, Bp. ISBN: 963 219 791 7) az elektromágnesesség és a gravitáció egyesítésével egy G.U.T-t hozott létre, amivel azt is kimutatta, hogy a gyenge- és eröskölcsönhatásra semmi szükség sincs a fizikában.

 

 

A Lisi elmélet 20 további új elemirészecskét jelez elö? Marhaság!

 

A négy stabil elemirészecskén, az elektronon, a pozitronon, a protonon és az eltonon (ez az 'antiproton' új neve) nincs semmilyen más részecskére szükség a fizikában.

 

 

Előzmény: KoporShow (-)
Jo Tunder Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1

 

 médiahekk

 

 Az arxivra november 7-ikén tették fel a cikket, és rögtön bekerült a sajtóba, mint

 az Új Elinstein aki egy szörfös. Aha. Ilyenkor szokott váratlanul kijönni a Fox egy

 sorozattal, amelyikben micsoda meglepi, van egy szörfös aki mellékesen az új

 Einstein.

 

 Az is lehet, hogy Woit vagy Smolin valamilyen új könyvét akarják ezzel reklámozni. Bármi lehetséges, csak az nem, hogy ennek az egésznek akárcsak minimiális mennyiségű értelme van.

Előzmény: KoporShow (-)
pária Creative Commons License 2007.11.19 0 0 0
Nem tudOm, ki Garret Lisi?
Előzmény: KoporShow (-)
KoporShow Creative Commons License 2007.11.19 0 0 topiknyitó
Kivancsian varom velemenyeteket Garrett Lisi uj elmeletevel kapcsolatban...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!