Keresés

Részletes keresés

Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.21 0 0 116

Szia Zaku

 

Nagyon nagyon egyezményes , ökölszabályokban is passzoló véleményeket írsz!!

Örülök, hogy így összefutottunk!!:-)

 

Csak megjegyezném az összes fórumról, ahol olvasgattam, sztem pszichológia:

Ami tapasztalatból íródik, ott nincs különbség hozzászólásokban, sem a világbajnokéban, sem egy "hobbistáéban"( tán ezért gondolom, vagy inkább sejtem, hogy versenyzel magad is, vagy csinálod mint én pl: ottvan az ember, csinálja, és tanul, tanul, tanul, tanul, sejt, gondolkodik, tanul, tanul, és rájön, mennyit kell még tudni, hogy nagyon jó legyen.évek.)

 

A fizikai korlátok mindenkire vonatkoznak, és aki csinálja tudja, hogy a gyakorló lőszerrel még igazán gyakorolni sem jó pl.

 

Ami miatt én pl szó szerinti kolegákat szeretnék ide "gyűjteni"kérdezni, az az, hogy vitathassuk: vajon melyik lövedéktömeg ideális,milyen ballisztikai együtthatókkal, sebességekkel lehet a témát megdolgozni ahoz, hogy "felnőjön" az ember az ideális felé vezető röppályához, és a hibák száma csökkenjen, csökkenjen.

 

Nagyon sokáig a nehéz tömegű, stabilabbnak gondolt, de lassabb lapua cuccokkal versenyeztem, de épp idénre tesztelem a 10 % kal könnyebb és kb 40 m/s mal gyorsabb termékeiket ugyanannak a gyártónak.Igen érdekes tapasztalatokkal: érezhetően kisebb rúgás pl, jelentősen kevesebb klikk állítási szükség a laposabb pályából, stb stb.. nagyon megdőlni látszik bennem a pragmatikus: nehezebb, jobban repül!!!!felkiáltás, egy nagy fenét.Bullett coefficient és torkolatsebesség, ez ami számít!!Nyilván a józan ész határain belül.

Vélemény?

 

Shooter

 

ui:jöhet a kép, várjuk!

 

 

 

Előzmény: Zaku (114)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.21 0 0 115

Szia

 

az M 700 Police asaim csöve tükör belül, válogatják, és nem kell összekeverni a széria vadászpuskával.(tapasztalat, az is van)

A csőfurat polírozásra 2x jobban reagál, mint a sima csövű széria vadászpuska pl.( ez meg endoszkópos megnézés eredménye)

És még annyi: 300m ig ssg vagy remington, tök mindegy.660 as csővel ez a 50-60 mm es szórás normális.

 

600 méteren azt hiszem 17 cmt garantál még Walther is.

 

 

Remington, épített puska, Gepárd összehasonlító árak áttekintése az én olvasatomban:

 

Egy épített Remington minden jóval, top minőségű cél távcsővel egy gyári Blaser,SIG  ára távcső és szerelék nélkül..

 

 

Amiket tapasztaltam:

6kilóban az átépített puska, 450-500 a  távcső egy átépített Remington esetében cakk pakk mondjunk 1.1 M et teszel érte az asztalra.

 

950e HUF  egy Blaser, vagy 1.2M egy Unique Alpine, 5000 Euro egy Accuracy International: Távcső nélkül!Mellesleg 6hónap felett kell várni egy TRG 22 re, vagy 8 at az AI AW re. Ehez adj hozzá egy komoly scope költséget: 500 e HUf ot.

Így 1.45, 1,7,1,8 millió forintról beszélgetünk.

 

 

Ha a Geprádot 1.5 M  ért adják távcsővel az MH nak: elfogadható, igaz egy HK .50 BMG is ennyibe fájna, de ott sincs távcső az eszközön.És nem vagyunk felkészülve a bmg lőszerre kishazánkban.  A 12.7 x107 meg ha jól tudom minden nszvt géppuskánk kedvenc csemegéje, eszi, mint a fene :-))

 

Shooter

 

ui: abszolút értelemben egy építhető alap zárolás marad .30 as kaliberben: Remington 700.Szuper az SSg 69, de kidobsz 200 at a névre, és csövet, mindent cserélned kell, mellesleg a green gun hoz NINCS szériában gyártott állítható tusa, csak faragtatni lehet agyazómesterrel....A 700 ashoz minimum 3-4 nagy gyártó gyárt agyazást.

 

uui: Mauser98 ból épített már valaki versenypukkát itt a közösségben? Van valakinek tapasztalata?Sajnos nagy álmom, de olyan lötyögősek, hogy zavar a zárdugattyú "lógása"...a háborús korúak rommákoptak, alig van szép zártest-passzos zárdugattyúval...

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (110)
Zaku Creative Commons License 2009.01.21 0 0 114
Teljesen igaz. (Az ígért képeket délután).
A nagytávolságú / precíziós lövészethez öt nagyon jó dolog kell, hogy sikeres legyen.

1. Fegyver. Lényegében átbeszéltük, elfogadható áron lehet 0.5 MOA körüli pontosságú fegyvert szerezni. Ez ugye 600 m-en 17.4 cm-es pontosság.

2. Optika. Ez igen húzós. Nem nagyon lehet spórolni vele, nem úgy mint a fegyvernél, ahol pl. kicsit spórolok a sütésen, most csak 0.8 MOA, később lesz pénz, befejezzük. Az éppen már nem megfelelő cső is több mint 200 kHUF, de szétesik fél év alatt. A .308 ~700 g-vel is oda tud verni a távcsőnek, főleg, ha van csőszájfék.(Oda-vissza terhelés) Nagyítás minimum 5.5-22, de talán a legjobb a 8-32x56, de van aki 12-42x56-al lő. Legjobban a Nightforce NXS terjedt el, ez a legstrapabíróbb, 1200 g- elvisel. "kis" hátránya: nálunk 550 kHUF. Amerikában 1700 $ körül van, de nem küldik be. Ismerőssel behozatható/behozható. Egyszer kell megvenni, utána örök élet, a puskát cserélgethetjük alatta.

3. Lőszer. Vagy szar és kicsit drága (180 - 250 HUF/db), versenyzésre alkalmas pl. Lapua 460 / db tól. A lőszer minősége nagyon befolyásolja a pontosságot.

4. Lövő. Erről most nem írnék.

5. Időjárás, egyéb körülmények. 40-50 km/h-ás nem egyenletes szélben, szemből-oldalról kapott alacsony napfénynél a világon nincs lövő, aki 1 m-en belül lő. Az MFS lőszer 1000 m-en 14 (!) m-t esik. 14 méter magasan lehet akár teljesen eltérő irányú szél, mint a "földszinten". Nem akarok fejből hülyeséget írni, de nem kell túl nagy szél ahhoz, hogy 6 m-el oldalra elvigye a lövedéket 1000m-en. Ekkor javíthat(na) a helyzeten a nagy, 12.7x107 vagy az .50 BMG nehéz lövedéke, ha kis hazánkban hozzá lehetne jutni.

Üdv
Gábor
Előzmény: Sharp Shooter (113)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.21 0 0 113

Hali

 

Írtam egy elég összeszedett választ erre a Remi építés témára, de sajnos nem tudtam elküldeni....

Zaku azért írtam amit írt, mert tudja, hogy ez van, azt állítja ami egy elfogadott építési trend kishazánkban: két nagy tábor van( összetartóak, de másból csinálták az eszközt) Remington Police és SSG 69.

Ezen felül is vannak nagyon sikeres darabok, de a kiinduló árak messze magasabbak.pl R96 Blaser, vagy Unique Alpine, stb stb.

 

 

 

Nincs standard gyáró, akitől vehetsz precíziós versenypuskát.USA piacon is építteti mindenki a sajátot, hátmég nálunk.ahol sem anyag, sem spec szerszám, sem túl széles kör, aki ezt elkészíti neked.

És most jön a mert: a mesterlövészpuska és a precíziós sportpuska között oltári különbség van. Ha továbbmegyünk: a percíziós sportpuska sem jó pl 300 méteres prone fegyvernek.Evidens, hogy a gyári mesterlövész puska sem jó erre igazán.Persze hogy jó, de eredményt bizonyos szint felett néhány ki nem váltható komponens segítségével lehet csak elérni.

Speciális kérdéskör, speciális eszköz, ennyi.

 

Valamint mégvalami: beszéljünk a  Geprádról: kiskoromtól kezdve szerettem volna lőni vele,mert a  pontosság, meg az energia, meg a hűha.

Óriási élmény volt, nem tagadom, kb 100 lövésre nyílt alkalmam Vele.

Egy biztos : nem precíziós versenypuska, az említett 1000 méteres fejlövés a 8 inch ből fakad: az meg 20 cm.Egy mega dupla nagymálnám van rá, hogy SENKI nem lövi meg egy hidegcsöves nullából  az MH ban található , ömlesztett géppuskalőszerrel.Lehetetlen.Ha ezt a kérdést felteszed egy Olyan szakinak, akit mindenki elismer közel ugyanezt mondja majd.....A kaliber jó a feladatra, de az a lőszer.....

 

 

300 m körül egy függesztett vasúti sín darabot lőttem meg élével, ökölnyi darabot szakított le belőle, de ugyanoda nem tudam lőni mégegyszer!!!

 

Üdv : Shooter

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (110)
NewShit Creative Commons License 2009.01.21 0 0 112
Ottó nem mond ilyet!!Már csak "márkahivatalból" sem!!Főleg szerintem mert ahogy mostanában észreveszem nagyon Remington közeli lett ! (youtube, videa, internet, DVD) :-))) Zaku-nak meg full igaza van! Ár-arány értékben ma Magyarországon a legjobb választás a Remington Police 700-as! kezdő vagy "belépő" sportfegyvernek a legjobb! De ezt Belic is nyugtázza szerintem!:-)
Előzmény: Törölt nick (107)
Zaku Creative Commons License 2009.01.20 0 0 111
Most csak távirati stílusban, később folytatom, teszek be képeket is.

Igen sok féle gyári Remington cső van.

Pont a Remingtonról nem hallottam botrányt.

MH-s Szép féle puskára visszatérek, lőttem vele versenyt, teszek be képet is.
(És a saját 700-asomról is, meg a Gepárdról is)

Precíziós és nagy távolságú lövészet nagyon speciális dolog, nincs gyári out of box puska ezekre a sportágra. Mindenképpen tuningolni kell a fegyvert, bárki gyártja. (A jó finn fegyverek - pl. Sako - közel SIG árban vannak) Viszont nem mindegy, hogy a tuning cuccok direkt az adott fegyverhez készülnek - mert nagyon népszerű, sokat eladtak, sok tuningcucc, nagy darabszámban, relatíve olcsó. Pl. a Lothar Walther a Rem 700-hoz gyárt csövet, a CZ-hez nem, azt Walther alapanyagból úgy kell legyártani. Emiatt nem számít az "egységes tervezés". Holnap - ha nem jön közbe semmi - folytatom.
Előzmény: Törölt nick (110)
Zaku Creative Commons License 2009.01.20 0 0 109
Emlékeim szerint nem azt mondta. Városi használatú, könnyű, emiatt mozgékony, relative rövidebb hatótávolságú mesterlövészfegyvernek minősítette. (max 300 m) A 700 Police igen sok helyen rendszeresített fegyver, saját feladatkörében teljesen megfelelő.
Tuning. Amerikában teljes iparág alakult a 700 tuning köré. (HS-Precision, Anschüttz, stb). Ráadásul relatíve olcsón lehet nagyon jó fegyvert létrehozni. Számoljunk egy új fegyverrel, ez 260 kHUF. Ágyazás cseréje HS-Precision mindenfelé állíthatóra 100 kHUF. Teljes sütés cseréje Anschütz-re szintén 100. Cső cseréje Lothar Walter csőre + hiper kompenzátor + apróbb befejező simogatások 200 k. Ez összesen 660 kHUF. Ez ekkor egy megbízható, hosszú élettartamú versenyfegyver 0.3 MOA pontossággal. (1000 m-en 10 cm-en belül !) Ez esetben semmi nem a fegyveren múli sem hideg, sem meleg csővel. Többi a lőszer és a lövő dolga. Összehasonlításképpen egy új SIG SSG3000 jóval 3000 EUR felett van, és azon sem árt átfuttatni egy jó fegyvermestert. (Ottónak is SIG-je van, de nem a gyári standard csővel). Ennyit a Remingtonról. 1000 m feletti lőtáv már nem igazán a .308 kaliber terepe. Inkább a .338 Lapua Magnum, 1500 felett pedig .50 BMG
Előzmény: Törölt nick (107)
belic Creative Commons License 2009.01.20 0 0 108
Hello!

> Ha az ember megszokja, hogy az elso 2 loves kovetkezetesen mashova megy, mint a tobbi (a 3. lovesre mar "uzemmeleg" a cso)
Élesben nem lesz időd harmadik lövést leadni, az olyan mesterlövészek mind meghaltak!


Az elso lovesek pontossaga is 1 MOA-n belul van*, ha a tobbi elso (hideg) loveshez viszonyitjuk oket.

*jo lovo, jo loszer, jo tavcso, jo szerelek, jo ido eseten

Bel
Előzmény: Törölt nick (107)
belic Creative Commons License 2009.01.20 0 0 106
Hello!

Mit lehet tudne errol a puskarol? (meg sosemvolt a kezemben)
Mert ha egy kicsit is hasonlit a 710-re akkor borzalmas!


"An upgrade of our famous Model 710,™ the new Model 770" http://www.remington.com/products/firearms/centerfire_rifles/model_770.asp

Ifjukori ballepeskent :-) vettem 710-est, ugyhogy az egyszavas minositesedet kicsit kiegeszitenem:
Ha az ember megszokja, hogy az elso 2 loves kovetkezetesen mashova megy, mint a tobbi (a 3. lovesre mar "uzemmeleg" a cso), akkor egeszen pontos fegyver. Persze nem 1/4 MOAs hiper-szuper csucseszkoz, de szerintem a pontossaga nagyobb mint az ara. Ha csak a fegyveren mulik (tehat jo lovo, jo loszer, jo tavcso, jo szerelek, jo ido), akkor szerintem 1 MOA alatti a szorasa (halvanyulo emlekeim szerint volt olyan 3 lovesem -mar meleg csovel- ami 100 meteren egybeszakadt).

Ezzel szemben a megbizhatosaga, robosztussaga alatta van annak, amit en egy sportfegyvertol elvarnek, ezert nem vennek megegyszer ilyet, az en puskam 3 helyen tort el (hasznaltan vettem, az elso alkatresztores meg az eredeti tulajnal tortent), szerintem atlagos felhasznalas mellett (nem autoval athajtva rajta, de pl. volt olyan, hogy ki akartam venni a tarat, megnyomtam a tarkioldot, es akkor vettem eszre, hogy nincs is benne a tar, majd keresgeltem a tarkioldo maradekat a foldon).

ui: a Remingtonok jo fegyverek, a 700-as sorozat (nem 710, 770, hanem 700) megeri az arat, jo, pontos, megbizhato fegyverek, esetleg kesobbi tuning szamara idealis kiindulasi alapok.

Bel
Előzmény: Kavics78 (103)
NewShit Creative Commons License 2009.01.19 0 0 104
Remington 770 annyit is ér kb!:-) De neked azt hiszem a 715 ment gajra!!:-((
Előzmény: belic (102)
Kavics78 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 103

"A SIG-551 egy rovid csovu 5.56-os gepkarabely. Tehat a "kiemelkedoen pontos" azt jelenti, hogy pontosabb egy AK-nal, nem azt, hogy megkozeliti egy tavcsovel egyutt 160 eFt-ba (370-532 USD) kerulo remington 770 pontossagat." - Mit lehet tudne errol a puskarol? (meg sosemvolt a kezemben)

Mert ha egy kicsit is hasonlit a 710-re akkor borzalmas!

Előzmény: belic (102)
belic Creative Commons License 2009.01.19 0 0 102
Hello!

Az amcsik mint az őrült keresnek egy rendőrautóból pár napja ellopott SIG-551-est, 90 lőszerrel. Ha rajta volt a 6x Zeiss távcső is, hamar megvalósulhat az Obama-Lincoln találkozó. A svájci puskákat mindenki kiemelkedően pontosnak tartja.

A SIG-551 egy rovid csovu 5.56-os gepkarabely. Tehat a "kiemelkedoen pontos" azt jelenti, hogy pontosabb egy AK-nal, nem azt, hogy megkozeliti egy tavcsovel egyutt 160 eFt-ba (370-532 USD) kerulo remington 770 pontossagat.

Bel
Előzmény: Törölt nick (100)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.19 0 0 101

Szia Hatto

 

Igen, ez a dolog kezdete sztem valahol.

Kövezzen meg aki akar, de valahol a náci sniperek a szememben az első, rendszeresített brigád, akik sebészkedtek.Minden bizonnyal vannak előörsök más nemzeteknél, és tisztelem a finn, angol, amerikai,kanadai stb csapatokat is, de a szervezettségi dolgokban sztem korea és vietnam elötti időkből az ujkori specialistáknak a németeknek tekintem.

 

A 2.vh ból olvastam egy német pali élettörténetét, minden fronton lőtt, harcolt hidegben, olaszban napsütésben,oroszoknál, lengyeleknél, görögben, egyszóval mindenhol.7 évig volt a legjobbak közt.

 

K98 cal 800 méter körül volt a  megszokott plafonjuk, e fölé nem voltak hatásosak.Véleményem szerint az akkor optikákkal,lőszerrel a mai mértékkel , technológiákkal szemben igen fölényesen kiemelkedő emberi teljesítmény.

Azonban ők sok esetben az életükért kellet pontosan "adogassanak".

 

egy példa a tiszti iskolájukból azt hiszem 1936...38 körül lehetett:egy 500 as rakaszt melléjük raktak, és nem mehettek el,nem kelhettek fel, míg a két szomszéd együtt el nem lőtte!

 

Shooter

ui: van jónéhány könyv, ami ezt a "régi idők" témát öleli fel, regényesek, de klasszak.

93 confirmed kills, 1 shot 1 kill, A grandfathers tale of a German sniper, stb stb. Igazi csemegék, ha érdekes a régi - új összehasonlítás technikai részek nélkül.Meg is szeretném építeni némelyik eszközt.

K98cal kezdem, euban minden van hozzá.

 

Előzmény: Törölt nick (91)
E30Allrad Creative Commons License 2009.01.19 0 0 99
Aki tud,az így is tud....  http://www.youtube.com/watch?v=-wG0-vJJDf8
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 98

Az említett osztrák távcsöves puskát használt. Valószínűleg Kahles gyártmányút.

De még így is rendkívül jól kellett tudnia lőni, vagy nagyon szerencsés volt, ( esetleg mindkettő ) hogy le tudta szedni ekkora távolságból, a mai szemmel nézve gyenge fegyverével.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 95
Megnézném én azt a lövészt, aki akármilyen puskával, de a jó öreg nézőke+célgömb párosítással 1km-ről eltalál egy egy ember nagyságú célt.
Előzmény: Kavics78 (94)
Kavics78 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 94

A bur haboruban nem igazan ez volt a helyzet!

Es a deliek mesterloveszparjai is csak 2-en voltak!

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 93
Igen, 25-30 katona lőtt egyszerre nyílt irányzékkal egy célpontra, és esetleg szerencsésen egy golyó eltalálta.
Előzmény: Kavics78 (92)
Kavics78 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 92
"hogy 1916-ban egy osztrák mesterlövész 1000 méterről lőtt le egy olasz tábornokot, mégpedig 8x50 R kaliberű Mannlicherrel.

Ez a lőszer gyengébb teljesítményű, mint a 7,92 Mauser." - Az ilyen "tavlovesek" az amerikai polgarhaboruban kezdodtek (akkor meg csak 400-500m volt a max. de a bur haborukban megszokott lett az 1000m-en feluli loves!

Mindezt altalaban ives csapoiranyzekkal!!!

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.19 0 0 91

Szia!

 

Azért a II. VH-ban a német mesterlövészek olykor 700-800 méterről is lőttek le embereket Mauser 98-assal.

Egy német könyvben olvastam, hogy 1916-ban egy osztrák mesterlövész 1000 méterről lőtt le egy olasz tábornokot, mégpedig 8x50 R kaliberű Mannlicherrel.

Ez a lőszer gyengébb teljesítményű, mint a 7,92 Mauser.

 

( A .300 Winchester Magnumról nem is beszélve. :-)  )

Előzmény: Sharp Shooter (88)
Kavics78 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 90
Előzmény: egyvélemény (89)
egyvélemény Creative Commons License 2009.01.19 0 0 89
egy linket dobhatnál a videóról, mert érdekesen hangzik...
Előzmény: Sharp Shooter (88)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.18 0 0 88

 

 

:-)

 

 

a csini a dologban, hogy no kompenzátor....

 

 

ballisztika: kiváló youtube video:

mauser 98 sniper rifle, 600 yards, 900 yards, vagy valami hasonló, már nem emlékszem: lelassítva mutatja a 8 mm es röppályáját, csak saccolom, de kb 6-8m körüli esése van a hosszabb távon, és egy fénytörés szerű hő és hanghullámot látni, amerre a lövedék halad hangseb felett, nagyon érdekes

 

uitt:

300 winmag 1000 yard tracer vagy ilyesmi címmmel: a ballisztikai pálya tök jól kivehető nyomjelzőssel, szintén tanulságos: ez egy nagyon kemény 30as kaliber, és iszonyat gyors. de a fizika az fizika, szintén érdemes egyszer megnézni sztem.

 

szia: shooter

Előzmény: STEVE.5 (87)
STEVE.5 Creative Commons License 2009.01.18 0 0 87

Akkor ez az én számításom szerint 0,82758621 MOA:-)

Jól számoltam?

Előzmény: Sharp Shooter (86)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.18 0 0 86

Szia Steve!

Ugyan, ne "hüléskedj" már, miért ne kérdeznél? :-))

Igen, 72 mm. a 300 méteres lapomon az elsőként becsatolton, de picit jobb a kék színszűrős fotón.Az abszolút legjobbam 38 mm de csak 4 lövésből, így a szememben a 10 lövéses 72 nagyon markáns.Ezt veszem alapul.

 

Csak érintőleg tettem fel a  kérdést(pl yardban vagy méterben,miért 10 lövés,jobb lenne e nem tiszta fekete háttérrel, stb stb).

 

Konstans 1 moa alá lőni nem is olyan egyszerű( ez a marine corps elvárás egyébként az usa ban, fbi nál 0.5 moa) segít a sok gyakorlás,de mindíg van egy faktor, ami megváltozott ( hőmérséklet, szél, fény, idegállapot, stb stb).A tiszteletre méltó profijaink, és eredményes hobbistáink abban nagyok, hogy felsimerik a megváltozott helyzetet, és azonnal kompenzálnak, ez a tudás. 

Ez ráérzés, és tudás vegyes keveréke, nehéz megítélni, de könnyű elbírálni.

 

Üdv: Shooter

Előzmény: STEVE.5 (85)
STEVE.5 Creative Commons License 2009.01.18 0 0 85
Ambár nem nekem szólt a kérdés, de ha jól látom ez 70mm?
Előzmény: Sharp Shooter (62)
T.A.L. Creative Commons License 2009.01.14 0 0 84
OK!
Előzmény: Sharp Shooter (83)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.14 0 0 83

Szia

 

Isten ments, hogy engem sajnálj, mert szeretem a hobbim is ésszel csinálni.

Nyugodt vagyok.

 

 

Üdv: Shooter 

 

ui: érzem az elsőt is, de számolni kell! :-) az első azonban mindíg érzésből kell jöjjön, ebben igazad van.

 

 

Előzmény: T.A.L. (80)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.14 0 0 82

Szia TAL

 

megfogadtam a tanácsod, és rájöttem, mennyire igazad van!!!

 

Shooter

Előzmény: T.A.L. (80)
Sharp Shooter Creative Commons License 2009.01.14 0 0 81

 

Így igaz az eleje, annak amit mondasz, illetve a vége is.

Azonban a "sniper" téma csak a precíz lövés felépítése, illetve az usa vonal miatt pl a helyes fegyver bejáratás, és tisztítás miatt érdekes számomra: messze elöttünk járnak mindkét ágazatban: mind hobbi, mind hivatásos szinten nagyon sok tényező okán.( pl felasználható szakirodalom,más típusú fegyvertörvény,nagyobb számú versenyzési lehetőség, és szakág létezik, stb stb)

Az igen sokrétű és használható kiegészítőikről nem is beszélve. 

Irigylem is őket ebből az aspektusból.Ott van lehetőség, nálunk enyhén szólva is korlátozott.

 

Előzmény: Törölt nick (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!