Eddig az érdi Szent László téri maszekkútnál tankoltam 269.9 ft-ért. Tegnap 279.9 ft. lett az ára. A Zámori útnál 279.9 ft-ről 299.9 ft-re emelkedett. A Volán-telepnél maradt a 273 ft. Érdekes dolog, hogy a bioetanol szabadáras, akkor emelik és annyival ahogy gondolják. Hát nem tankolok benzint akárhogy emelik az árát. Aradszki pedig elmehet a francba a Moljával együtt. "Aradszki egyébként a MOL jogtanácsosaként is dolgozik, havi bruttó 440 ezer forintért. Így nem véletlen, hogy érdekében áll, hogy a MOL abszolút konkurenciájának számító bioetanol ára minél magasabbra kússzon.". És igen a lényeg kimaradt: a Mol bioetanolt kever a benzinbe. Mekkora húzás ez, mert az árban ez nem jelentkezik. A cikkek: http://www.nol.hu/archivum/archiv-3641442005.08.31.-i cikk: "Az Európai Unió ajánlásokat tett a tagországoknak, ezek az ajánlások 2005-ben két százalék biokomponens bekeverését ajánlják, 2010-re pedig el kéne érni az 5,75 százalékot." "üzemünk átalakítása Százhalombattán már megtörtént, úgyhogy a kedves fogyasztók 2005!!! augusztus elsejétől már bioetanolt tartalmazó üzemanyagot tudnak vásárolni a kutakon." (Alács Lajos, a MOL csoport kereskedelmi vezetője)
Ez van. Ha nem tesznek rá jövedéki adót óriási kiesés lesz ha átterelődik rá a forgalom. Meg igazságtalan is. Vegyük le a benzinét is és nézzük a számításokat :-)
Én ma már 95 benzint tankoltam. Kiszámoltam, ha etenolt tankolok többre jön ki a forintra kiszámolt fogyasztásom. Ráadásúl még a pont gyűjtő kártyámról a jedvezményes 20ft-ot sem tudtam használni. Ezért felhívtam az AGIP központját, és elbeszélgettem a hölgyel.
Beszélgetés közben közöltem a számitásaimat is, amire ő nagyon csodálkozott, hogy ők ezt még nem is számolták.
EZÉRT KÉREK MINDENKIT SZÁMOLJON, ÉS NE TANKOLJON ETANOLT!!!!
Igyák meg, vagy locsolják a kertjüket vele.
Még egyszer KÖSZÖNJÜK ARANYOS KORMÁNYUNK ÉS FIDESZ AGIP
Tehát nem elég, hogy az etanolt úgy nyakalja a benzines autó, mint a Mátyás fürdő lefolyója a vizet, még jól oda is vágnak neki adóval, nehogy eszébe jusson bárkinek is az autójába tankolni, mert hát az nem abba való, meg szana-széjjel romlik az összes AC pumpa tőle, meg a közvetlen memória-hozzáférés szerint különben is jóbarát az az Aradszki.
Tegyél bele benzint. A benzinmotor benzinnel üzemel. Majd ha gyártanak megfelelő motort etanolra akkor érdemes kipróbálni. Nem csak a dúsítás az átalakítás lényege.
Szeptembertől jelentős jövedéki adó lesz az E85-ön (köszönjük, Aradszki úr!) és a kutak nem akarják benyelni a teljes adótartalmat. Mivel az E85-nek csak ajánlott fogyasztói ára van, ezért némely kutakon már elkezdték emelgetni (dolgozik a tűréshatárkutató intézet), hogy lássák, mennyire érzékenyek a fogyasztók az árra, és mi az a határ, amikor már határozottan visszaesik a kereslet, vagyis mennyit terhelhetnek át az adóból a fogyasztóra. Illetve fény derülhet rá, hogy csak annyit, hogy a többi adótartalom már nem fér bele a kereskedelmi árrésbe, és esetleg felhagynak az E85 forgalmazásával. A történések elindultak, ez van.
Most ismét megemelték a benzin árát. Kíváncsi voltam az etanolnak mi lesz a sorsa. Holtankoljak.hu -n megnéztem. Eddig az érdi Eni kúton tankoltam, mert itt volt a legolcsóbb (265 ft.). Megemelték az árát (272 ft.) igaz ez nem 8 forintos emelés, hanem csak 7 ft. Számoltam egy kicsit. 1 liter etanol tartalmaz 1,5 dl benzint. 8 forintos benzin emelésnél az etanolba kerülő benzin ára 1 forint 20 fillérrel emelkedik. Az Avia kúton viszont lecsökkent az ára (264 ft.) szerintem itt 8-9 forintos csökkenés történt. Most akkor hogyis van ez? Ha jobban fogy felemeljük az árát, ha kevésbé fogy akkor meg leengedjük?
Nem akarom támogatni a Mol maffiát, ezért amíg anyagilag bírom etanolt tankolok. Pofátlanság, hogy azok a képviselők akiket elvileg mi választottunk meg a saját zsebükre hozznak döntéseket. Fúrkós bottal kell verni mindet, hogy megtudják, hogy mi az a tisztesség.
Nem tankolok benzint, ezért nem is vagyok tisztában az ár változásaival. A benzin ár változást a holtankoljak.hu -n a hírekben olvastam. Itt nézem meg az E85-ös árakat. Régebben amikor még benzines autóm volt Kamaraerdőnél a régi Mechanikai Műveknél lévő benzinkúton tankoltam, mert az volt a környék legolcsóbb kútja. Ez viszont nem szerepel a weblapon.
Tegnap a benzin ára 5 ft.-ot csökkent. Az érdi Eni kúton 270.- volt az E85. Tegnap már 274.-ért tankoltam. Ezt nem értem, az E85 árát milyen hatások szabályozzák? Időjárás, Mol részvények felvásárlása vagy mi a szösz? Holnaptól a Zámori úton lévő benzinkútnál tankolok. Ott nem emelték az árát és 10 fillérrel olcsóbb.
Minden injektoros autóba beszerelhető, sőt van olyan ami tisztán bírja az etanolt. A forum elején van felsorolva azok a tipusok amik átalakító nélül is szeretik az E85-t.
Sziasztok, nézem a google-t és elég ellentmondó dolgokat olvasok az etanolról. Csak injektorosba szerelhető- totalcaron a használt Zsiguliban működik, nő a fogyasztás, csökken a fogyasztás. Az árak is eléggé szórtak. Beszereléssel 40000, máshol 30 körül meg lehet úszni. Egy injektoros Seat Cordobánk van, abba szerelhető?