szia. lehet hogy nem értem, de azt irod hogy nem megy rajta az IGO8, de 22. hozzászólásban pedig leírod részletesen hogyan kell beállítani, hogy menjen.... Felvilágosítana valaki? Ezt a PNA-t néztem ki és most nem értem mi van, köszi.
Szeretném tesztelgetni rajta a külömboző szoftvereket, de elötte akarok csinálni egy biztonsági mentést róla...
A total commanderes mo. már jobb mint a active syncen keresztüli, de az sem enged lemásolni minden fájlt (nézd meg a windows könyvtárak méretét)...
A tuti megoldás valami rombackup progi lenne... Találtam az egyik fórumon említést valami sbk nevű progiról, ami "elvileg" fizetős, és hogy azzal le lehet menteni a teljes rom-ot, de azt nem írták, hogy hogyan kellene ezt megcsinálni...
Fél éve először én is AirisTool-lal oldottam meg, de 1 hét után meguntam. Nekem mondjuk nem tűnt el Hard Reset-re sem, mint TataTata-nak, ahogy látom Neked sem. A bal sarokba bármikor tudsz kattintani, attól, hogy eltűnik az ikonja még oda lehet kattintani, ez volt az egyik zavaró tulajdonsága. Az ikon azért tűnik el, hogy ne takarjon ki semmilyen futó alkalmazásból sem, de a helyére kattintva elő tudod csalni. Ez IGO-nál nekem zavaró volt, mert a helyén is van elérhető funkció.
De visszatérve az IGO telepítésre, én az alábbi módon oldottam meg: - ActiveSync feltelepít - TotalCommander feltelepít (ha nincs) - WinCE fájlrendszer plugin TotalCommanderhez feltelepít (letöltés: http://www.ghisler.com/plugins.htm#filesys) - Kütyü csatlakoztat - TotalCommander-ben hálózatok, azon belül WinCE Device, biztonsági mentés készítése az egész tartalmáról (ActiveSync-el nem engedett mindent), ezt érdemes becsomagolni és archiválni.
Ez után meg kell keresni a "My Flash Disk" mappát, ebben nekem van egy Infinity mappa, amiben a Route 66 nevezetű program lapult gyárilag. Ennek a mappának a tartalmát ki kell törölni (biztonsági mentés után).
Ide kell bemásolni az IGO-t (az egész térképestül nem fér bele), ezért a Content mappáját (amiben a térképek, épületek, stb. van) azt nem ide, hanem az SD kártyára kell másolni. Ezt a tényt az IGO-val tudatni kell, ezért a sys.txt fájlban a [folders] résznél az alábbit kell betenni:
[folders] content="%SDCARD%/content"
Különben indításkor panaszkodik, hogy nem találja ezeket.
Ezzel együtt érdemes a [device] részt is beállítani: [device] type="AIRIST930"
Tehát a további lépések: - "My Flash Disk/Infinity" mappa tartalmának törlése - sys.txt módosítása az előbbiek szerint - IGO bemásolása "My Flash Disk/Infinity" könyvtárba (A Conten mappa nélkül) - Az IGO indítófájlát (.exe) át kell nevezni Infinity.exe-re (a kütyü ezt keresi és indítja el amikor a navigációra kattintunk) - Eztán akár le is lehet csatlakoztatni a kütyüt, mert már csak az SD kártyára kell felmásolni a Content mappát. A kártyát egyébként a készülék fájlrendszerén belül a Storage Card mappában lehet elérni, ide csatolja be a rendszer, tehát akár ActiveSync-en keresztül is rá lehet másolni a kártyára, ha nincs kártyaolvasó.
Végül ha még nem történt meg USB-ről le kell csatlakoztatni a kütyüt, a memóriákártyát be kell tenni és le kell resetelni. A navigáció ikonra kattintva már az IGO fog indulni. Ha valami nyügje van, akkor indításkor jelezni fogja, az első indítás akár percekig is eltarthat, reset után szintén.
"Ez esetben még a data.zip-ben lehet valami machináció! Meg kéne néznetek, hogy van-e benne olyan mappa, aminek a neve 320_240 (ez a fekvő elrendezés) és 240_320 (ez meg az álló) szöveget tartalmaz! Ha igen, akkor olyan data.zip-et kell vadászni, amiben a megfelelő képernyőméretű a felbontás!"
IGO-t szeretnék telepíteni, de nem megy. Egyes leírások szerint elegendő lenne a programot felmásolni az SD-re de ettől még nem indul el, sőt, semmi sem történik. Sikerült feltennem egy commandert, amit csak úgy tudok elindítani, hogy resetet nyomok a cuccon és amikor megjelenik az AIRIS logója, akkor a bal felső sarokban lesz commander ikon és ha elég gyors vagyok akkor sikerül futtatnom....
Mit kellene tennem, hogy legyen a navigációra kattintva normálisan működjön minden? (az előzőekben leírt activesync-es megoldást is elfogadom, csak remélem egyszerűbben is lehet....)
Látom, nincs egységes leírás arra, hogy a T930-ra hogyan lehet más progit feltenni, és mivel az elmúlt héten csomót szenvedtem vele, és sikerrel jártam, megosztom veletek lépésről lépésre:
1. Activesync legyen fönt a PC-n.
2. Összekötni a T930-at PC-vel.
3. Le kell tölteni egy progit - gogli a barátotok, a címe: AirisTool 2.7 (2.6 is jó). 3.0 nem, mert az csak T940-hez van.
4. Ha össze van kötve a T930 a PC-vel, az AirisTool-t el kell indítani, ami az Activesyncen keresztül szépen feltelepedik a T930-ra. (Szintén az Activesync-en keresztül simán el lehet távolítani az AirisTool-t, ha valakit zavarna, vagy újra akarja installálni.) Javaslom egyébként, hogy hard reset után telepítsétek az Airistool-t, mert különben panaszkodhat a T930 arra, hogy kevés a memória.
A legtöbb leírás idáig szól, és még azt mondják, hogy softreset, és az Airistool elindul, és azon keresztül el lehet indítani a tetszőleges, memkártyára tett progit.
Na, ez nem egészen így van. Illetve csak ideiglenesen. Ugyanis a hardreset kigyilkolja az Airistool-t, és kezdhetjük elölről a folyamatot (Airistool leszed, újratelepít, softreset, és akkor megint működik az Airistool).
Alább tehát azok a lépések, amik a hardreset ellenére megtartja az Airistool-t!
5. Miután feltelepedett az Airistool (My flash disk/Airistool alá), onnan másoljuk át az exe-jét a PC-re, a PC-ről pedig a My flash disk/Infinity alá. (Közvetlenül a mem. kártyán "belüli" másolást nem engedi).
6. Az eredeti Infinity.exe-t nevezzük át r66.exe-re (mondjuk szinte mindegy, mire nevezzük, azt hiszem).
7. A frissen odamásolt Airistool.exe-t nevezzük át Infinity.exe -re (persze "intézős" nézetben a kiterjesztést nem kell beírni)
Készen is vagyunk, USB lecsatlakoztat, mehet neki a hard reset. (Visszakapcsolás előtt tegyük be a külön mem.kártyán lévő progit, pl. iGO 8 stb.!!)
Újraindulás után a Navigation gombon már az általunk előbb átnevezett Infinity.exe fog elindulni, ami ugyebár az Airistoolt indítja el. (Lehet, hogy rákérdez - esetleg franciául, hogy mehet-e a restart, természetesen mehet.)
Ha elindult az Airistool, akkor jobbra fent van egy fogaskerék, arra kattinva jutunk a beállításokhoz, ahol fent, balról a második fülön vannak a programok, ahol a navigációs programnál betallózzuk a Storage drive (vagy device, nem emlékszem fejből) a memkártyán lévő progi exe-jét. Innentől az Airistool fő ablakának bal gombja ezt a progit fogja indítani.
és senki ne vegye személyeskedésnek, de kérdésekre nem válaszolok mailben. Ha vennétek a fáradságot és ide írnátok be a kérdéseiteket, akkor nem kellene levelekben válaszolgatni külön-külön mindenkinek, és akik hasonló gonddal jönnének, már rögtön megoldást találnának itt a gondjukra (ez lenne ennek a fórumnak a lényege, még ha nem is pörög eléggé)
Illetve még annyi tartozik ide, hogy azóta beszereztem egy másik igo2006-ost netről ami t920-ba jó (feltételeztem, hogy a 930-ba is). Átneveztem az igo fájlt, kicseréltem, de még semmi.
A sys is ki lett cserélve a fórumon emlytettre, és még semmi. A data.zip még nem lett kicserélve és nem tudom, hogy most honnan.
Térkép néküli PNA-t vettem, Airis T930. Ezt azért mert haverom azt mondta, hogy ő majd fel tudja rakni a saját igo 2006-át. Csak hát neki PDA-ja van, nekem meg PNA-m. Oszt mostan nem tom mi a szöszt kellene csinálni. Közben vettem hozzá egy 1 gigás SD-kártyát is, ráadásul csak Magyarországtérkép kell most nekem, de még mindig csak az Iberiás huncútság indul. Előre is köszönöm!
Utána néztem annak is, hogy esetleg az Infinity-be raknám átnevezve az igo.exe-t, de nem találom magát az igo.exe fájlt. Vagy nagyon gyenge vagyok...
Egy trükkje van a dolognak. Amikor elindul a saját menüje akkor a Navigáció-ra tapintva elindul a saját belső storage-én az Infinity mappában a z infinity.exe. Ha az infinity.exe-névre keresztelsz pl. egy WinCE commandert, akkor bárhol bármit futtathatsz WINCE alatt. Nekem így műxik.
Egy ismerősömnek van ilyen kütyüje, de sehogy nem boldogulunk a WinCE felület előhozásával. (Russa-t és IGo-t szeretnénk rajt futtatni, ezért kellene a felület.) Valaki le tudná írni szájbarágóssan, hogy hogyan tudjuk előcsalogatni lehetőleg garanciavesztés nélkül a WinCE-t? Köszönöm.
Én is vettem 1 T930-at. Azon töröm a fejem, hogyan tegyem bele az IGO8-at, amit a netről lehúztam! Van ezügyben valakinek tapasztalata? Előre is köszike!
Sziasztok! Nem tudtok véletlenül egy olyan módszert, amivel nem veszítem el a beállításokat (értsd, telepítések, jelszavak, dll-ek stb.) miután hard resetet csinálok. Kicsit unom már feltelepíteni a rendszert minden lefagyás után. Egyébként felfedeztem, hogy a reset és a bekapcsoló gomb együttes, néhány másodperces megnyomásával a szervívmenübe jutok, ahol például SD-ről tudok felbootolni. Erről tudtok valamit, hogy hogyan kellene a gyakorlatban megvalósítani? Geocatchingre melyik progit érdemes használni? Az Ozit tettem fel, de iszonyú lassú, van valakinek valamilyen ötlete, hogy miért?
igen már én is rájöttem... sajnos, pedig jó ötlet volt. (egy két magyar oldalon tévesen sd/io-nak írják, ez tévesztett meg..) mese nincs pda-t is kell vennem...