Ma a klasszikus Pick téliszalámi (legalább is, amit ma annak mondanak) a Prímában: 8790 Ft/kg.....
Ahhoz képest, hogy nem is olyan régen 15.500 Ft/kg volt, de még múlt héten is 11.500 Ft/kg....alakul ez.
Viszont cserébe a dobozos Pilsner Urquell sört 289 Ft-ról pillanatok alatt felnyomták 400 Ft-ra, pedig ugyanaz a raklap sör áll ott, mint az áremelés előtt (mióta drága lett, a kutya sem viszi).
DE még egyes tejtermékek is horror áron vannak
Lehet, hogy igaza volt annak a kofának, aki pár hete mondta egy másiknak, hogy addig kell mindent szemérmetlenül drágán adni, amíg tart az "infláció biznisz"?
Viszont Dr. Ignácznál kifogyott a készlet, legközelebbre április végére ígérnek új vastagkolbászt, úgy tűnik Ignácz tartja magát ahhoz az elvéhez, hogy a nagy kereslet ellenére nem enged a minőségből és nem értékesít multi láncoknak (sajnos ezzel nincs mindenki így).
Szerintem az a helyzet, hogy ez a szalámi egy erősen diszkontált verziója a korábbinak, illetve annak a bizonyos receptnek - az ára vicces 11500-ért is.
Ugyanakkor a cuccos valamivel jobb, mint a Pick hanyatlásának mélypontján (ez, ha jól emlékszem, még a bajszos bankár-MLSZ péniszfej tulajdonlása előtt volt), amikor több centis lyukak is előfordultak a rudak belsejében.
15.500-ról láttam ma leárazva 11.500-ra....na de akkor miért emelik fel 15.500-ra, ha megéri nekik 4000-ral olcsóbban is adni?
Azt meg nem tudom, miért más, mint gyerekkoromban, a gyárral nem kapták meg a "titkos receptet"?
Vagy a technológia tér el attól, ahogy a 70-es években csinálták? Nem tudják úgy csinálni, mint akkor, vagy nem is akarják?
Pedig esküszöm, hogy még a 15.500-asból is vennék egy rúddal, ha garantálnák, hogy egy az egyben ugyanolyan, mint a 70-es évek közepén (szóval még csak nem is a 45 előtti verzióra vágyom).
Hirtelen száradt, kívül megkérgesedett, amikor a belseje is szikkadt, zsugorodott, már nem tudta követni. Túl száraz helyen vagy túl nagy légmozgás mellett érlelted. El kell találni azt, hogy ne penészedjen, de ne is száradjon ilyen gyorsan.
bar, nem kolbasz, de ide nem szoktatok atruccanni? jo cuccaik vannak. az orsegbe menet mindig felkapok valami erdekeet (fustolt tokhal, tokhalfile,...)
A technológiáról nem kérdeztem a gazdát. Elképzelhető, bár az is, hogy darált téliszalámit kevertek a húspépbe. Igazából nem tudom, de azt állítom, hogy a megnevezés jogos.