Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Azért nyitom, mert kis társaságunk számára égető a téma, de ezzel a témával már lassan az összes légfegyveres topikot szétgyalázzuk.
Gondolom, a többségnek nem szükséges megmagyarázni miről is szól ez a topic. Akinek mégis kételyei támadnak a témával kapcsolatosan, az úgyis ír, kérdez.
Javaslom tehát, az idevágó témával ezt a topicot szaporítsuk!
Valószínűleg a szinfalak mögött kapnak ajánlásokat a"bítóságok" is! Senkit nem ültetnek le egy légpuska birtoklásáért! Felfüggesztett maximum,és vagy egy jó húzós bírság!!!!!!!!
- Kaliberek: 4,5 mm - 5,5 mm - Kezdeti sebesség Cal. 4,5: 305 m / s - Kezdeti sebesség Cal. 5,5: 250 m / s - Súly: 2,9 Kg. - Teljes hossz: 1170 mm - Barrel hossz: 484 mm - Energia: 22,3 Julios - Break hordó - Automatikus biztonsági - Antishock rost stock - Ambidiextrous stock - Grip checkering - Magas csillapítási gumi készlet
Golyófogó van a lőlap,és a céltábla mögött is!A légpuskát mint írtam,boltban(magnum) újonan vettem,minden papírja rendben van,és gyárilag le van folytva.Báe a leírásból kiderült,hogy kb.a háromszorosára lenne képes,de nekem tökéletesen megfelel így is.Olyan 10-15 méterre lövök vele!
Amiért a kérdét feltettem,az hogy egy ismerősöm szerint csak zárt térben(szoba,pince,stb.)lehetne használni!Én meg a neten olyat találtam,hogy kertben is lehet,ha van golyó fogó,és nem a drótkerítés felé lövöldözök!
No erre kéne valami hivatalos álláspont,a "drága"szomszéd miatt!
Vettem egy légpuskát, természetesen boltban,hivatalosan. Itthon a kertben szeretném használni,céltáblára lövöldözve,nem élőlényekre!Mire kell oda figyelnem jogilag,illetve milyen feltételek megtartásával használhatom a kertben törvényesen?
"általában az a baj a magyar törvényekkel, hogy iszonyatosan körülményesek fogalmazásukban és érthetetlenek, ugyanakkor rengeteg hibát tartalmaznak fogalmazásilag és tartalmilag is."
Akkor mi a ..@sznak nézetik át NYELVÉSZEKKEL a készülő/módosítandó törvényszövegeket?? Nemrég olvastam, hogy a KRESZ módosítások szövegét még nyelvészekkel át kell nézetni, hogy NE LEHESSEN TÖBBFÉLEKÉPPEN értelmezni az adott szöveget! Egyébként egyetértek a megállapításoddal.
Yo, persze jobb egy olyan legfegyver amit mar eleve 7.5-re terveztek, igy azt nem kell gyengiteni. Amugy a gamokkal nincs gondom. Es gyari allapotban nagyon szepen muzsikal. Eros es pontos. Szelben is sokat probaltam, hiszen abbol sajnos egyre tobb van kis hazankban.
Vettem egy Gamo CF-30-at fegyverboltban, gyarilag 30Joule. Termeszetesen 7.5Jouleoskent vettem. Elso 50 loves utan eltort a rugovezeto mogotti muanyag lokescsillapito henger.
Garosan kicsereltek es "megsugtak": A dugattyut kifurjak az erocsokkentes miatt, de a rugo maradt a regi, eros gyari rugo. Emiatt a dugattyu elore csapodasi sebessege nagyobb, hiszen alig van ellanallas, mert kifuj hatra. A becsapodas miatt nagyobb a rezges, lokes a fegyveren, amit nem szeretnek az alkatreszek. Nehezebben viselnek, csokken a fegyver elettartama.
Nos, nem vevo becsapas ez? Nezi az ember a gyarto honlapjat, videokat, leirasokat. Aztan kiderul, hogy a vasarolt fegyver (.22-es) 10 meterre sem tud normalisan loni, + semmiben sem felel meg a reklamozott termeknek. Raadasul elso hasznalatkor szetveri magat, holott gyari allapotaban ez egy jo es orokos fegyver.
Ugy gondolom a kormanyrendelet miatt nem csak mi szopunk, de szegeny johiszemu fegyverboltosok is. Felesleges javittatasok, es bar nem keszakarva, de a vevo becsapva is erzi magat.
Semmi:-( ...és így nem is remélhetjük, hogy bármi megváltozik. Csak a civil szféra megerősödése h o z h a t valami változást. Törvényi változtatást csak politikai nyomásgyakorlással lehet kishazánkban elérni. Ennek pedig legegyszerűbb módja az egyesületi tömörülés.