Köszi szépen! Hát igen, inkább a kirándulás, persze a tenger sem lenne rossz, de most ezek a last minute árak férnének bele a lehetőségeimbe és azt hiszem, ha csak kirándulna az ember, akkor is megéri elmenni Tunéziába.
Én mindkét helyen voltam, de Hammametben szeptemberben, Sousseban pedig júniusban. Hammametben a leggyönyörűbb a tenger, Sousse viszont közelebb van jóval Monastírhoz. Tehát a téli időjárást, hőmérsékletet nem ismerem, de van itt olyan, aki írta, hogy kiváló kirándulóidő.Úgy látom, Te nem is fürödni szeretnél annyira, inkább utazgatni./
Sousseból könnyebben eljutsz Monastirba, a Fővárosba, vagy Sidi Bou Saidba, Kartagóba, illetve Port el Kantaouiba. Van tuk-tuk, HÉV, busz, taxi. Viszont az utazási irodák is hirdetnek különféle programokat, kirándulásokat az említett helyekre / és persze a Szaharába is/. Attól függ egyénileg szeretnél menni, vagy csoporttal. Mindenre van lehetőséged. Üdv.: Kovani
Köszi a sok infót, igyekszem befogadni. Persze, jöhet a tervezet, szívesen megnézem. Én mondjuk még csak ott tartok, hogy jó lenne menni és ennyit tudtam meg az utazási irodák ajánlatából, hogy Sousse és Hammet..... időm még utána nézni a többi dolognak nem volt, de jól tettem, hogy inkább itt kérdezősködöm. :-)
Sziasztok! Úgy látom, összeszokott kis csapat van itt..... nekem csak a napokban fogalmazódott meg, hogy így télen (január-februárban) elmennék esetleg Tunéziába. Néztem az ajánlatokat és mit ajánlotok, Sousse vagy Hammamet? Inkábba kevésbé turistás, sok látnivalós helyek érdekelnek, főleg mert akkoriban állítólag nem olyan meleg a tenger, hogy nagy fürdőzéseket lehessen rendezni benne....
Valamint, hogy ezektől a városoktól mennyire van Monastir, be lehet-e jutni valami helyi taxival, riksával vagy ilyesmivel? Valamint ami távolabb van, az Sidi Bou Said, oda hogyan, mivel lehetne eljutni? Előre is köszi minden segítséget!
Kedves Topiktársak! Mia 13,Marcsi,Nedori, Kisedo, Beus009, Cs.Gizi és a Többiek!
Merre vagytok, senki nem jár erre? Igaz, hogy már majdnem tél van, de azért csak-csak be kéne nézni egy-két szót váltani. Ha másról nem, hát a nyári szép élményekről, emlékekről.
Utánanéztem és rájöttem, hogy olvastam is a beszámolód, csak már valahogy kiesett. Örülök, hogy Ti is jól éreztétek magatokat.
Mindannyian reméljük, hogy még visszamegyünk. Én úgy tervezem, hogy jövőre, ha Allah is úgy akarja, elviszem anyukámat- sajna csak 1 hétre -, mert ő még nem volt Tunéziában. A szülinapjára szánom az utat, jövő nyáron lesz 75 éves.Titokban akartam tartani, de pár napja valahogy csak kibukott belőlem a terv, igy hát nem lesz meglepetés. Mindenesetre nagyon örül, kicsit aggódik is. Most azon vagyok, hogy a költségekre összeszedjem a pénzt, ami ugye a mai világban nem egyszerű.
Más: Én is akartam feltölteni képeket, de azt írta ki, hogy kicsinyítsem le őket, hát azt meg nem tudom. Egy egész este szenvedtem vele, de csak n em megy. Hátha valaki segít.
Nem feljtettem el a beszámolót,csak a Tunéziai élményekbe írtam.
Azóta sem telik egy nap sem hogy ne gondolnánk a nyaralásra.
Csodálatos volt a repülőút és pontos.
Sikerült a recepción egy kis kedvességgel és persze kis plussz költséggel szobát kapnunk még kora délelőtt.Kicsit sokkolt a hír mindenkit reggel 7 óra után hogy várni kell kb.du1óráig a szobákra.Első emeleten,tengerre néző duplaszobát kaptunk,(baráti házaspárral mentünk)hát nem lehetett betelni a látvánnyal.Nagyon barátságos volt minden alkalmazott.Itthon gondolkodtunk rajta hogy menyi mindent kihagytunk a pár nap alatt.Most már tudjuk hogy egy hét rövid idő ennyi mindent végig látogatni.Érdekes volt esténként végig sétálni a tengerparti sétányon,
mennyi helyilakos volt kiöltözve szép ruhába ,vagy fürödtek eggyütt a tengerben.
A bazár az nem a mi világunk,szinte kimenekültünk kb.a második utcánál.
Az utcai üzletekbe szivesen bementünk alkudozni.
Tunisi kirándulást nagy kár lett volna kihagyni,felejthetetlen élmény volt.
Most már tudom bármikor vissza mennék de csak a Riad Palmsba.
Nagyon sok hozzászólást elolvastam és azt hiszem jó választás volt.
Nem éreztük egy nap sem hogy éhen maradnánk mert nem változatos az étel,sőt a sütik azok leírhatalan mennyire finomak.
Nektek több élményben volt részetek,olvastam a beszámolóid.
Igazából jó lett volna még egy pár napot henyéléssel tölteni a parton.
Bármikor visszamennénk újra,csak hát....
ha sikerül töltök egy pár képet kedvcsinálónak annak aki még nem döntötte el hová menjen.
Hol lehet így megtanulni fényképezni??? ((: Több barátomnak elküldtem a linket. Egyetértettünk azzal, hogy szuper a géped, de egészen biztos, hogy egy normálisabb bridge géppel is tudnál hasonlóan jó képeket készíteni! Magyarul nem (elsősorban) a gép számít, hanem a szem, a tudás, a tehetség.
Na persze ott van rendkívül kifinomult hangsúllyal a PS is, és azt is látom, hogy ezt a szoftvert is professzionális módon kezeled.
Ha egy amatőr ilyet tud, akkor mit tud egy profi???
Teljesen véletlen tévedtem ide, és teljesen véletlen néztem meg a fotóidat. Egészen egyszerűen HIHETETLEN szépek. Lenyűgöző az a technikai és szakmai tudás, az érzék, ami mögötte van. Nagyon irigyellek a tudásodért. Gratulálok barátom, nem csodálnám, ha kiderülne, hogy rendszeresen vannak kiállításaid is. Minden jót és sok sikert kívánok Neked az életben. Káprázatosak a fotóid.
Igazán örülök,hogy jól és tartalmasan telt a 2 hét. :)) Gondolom kipihentétek magatokat. Igen,ez tényleg jellemző a kajálásnál,hogy félnek lemaradnak valamiről . :)) Mi kajálni később szoktunk menni pont ezért és újra fel vannak töltve az asztalok ,idegesít a tolongás . :s Azért szívesen olvasom majd a részletes beszámolódat is! Mi ,idén Mahdiát tervezzük (lastban és szeptemberben). Beusék,elvileg ma reggel 6-kor felszálltak Djerba felé . :))