Magyarországon is vannak olcsó szállások pld itt megtudjátok nézni: olcsó szállás siófok bár mondjuk itt csak Siófok és környékén vannak szállások de normálmális áron.
Régebben én is voltam Horvátországban és nagyon szép a tenger. Gyönyörű napsütéses nyár. A tengerben a sünök és halak szabad szemmel is láthatóak.
Nyári és egyéb nyaralási utazási élményeitek ebben a katalógusban is elmondhatjátok http://szallasinformaciok.hu/ gyertek és nézzetek be ide is. Osszátok meg élménybeszámolóitokat.
A szállásadók kedves, nyugdíjas házaspár, a férfi beszél angolul. Minket nagyon megkedveltek, így ajándékba kaptunk zöldségeket, gyümölcsöt, házi bort, és meghívtak kerti grill partyra is utolsó este. Nagyon szép hely, hegyek között van az apartman, és rálátni a tengerre. Az első strandtól kb. 10-15 perc gyalog. Ajánlom pároknak, fiataloknak ezt a szállást, én nagyon megszerettem.
Véletlenszerűen indítottam egy keresés olyan európai szállásadókra, akik minimum 5 embert fogadnak, és a family kulcsszóra kerestem rá. 575 találatot adott a rendszer. Lehet keresni children welcome kulcsszóra is, abból is találsz szép számmal. A tartózkodás javasolt időtartama is jelölve van az adatlapokon, ezekről való megállapodás csupán egeztetés (levelezés) kérdése.
A hálózat alapvetően az egyéni/páros utazások segítésére alakult, de mint rámutattam nincs kizárva családok, nagyobb csoportok fogadáa sem.
Csatlakozom. Az ingyenességhez annyit, hogy illik megtisztelni a szállásadót előzőleg egy illedelmes szálláskérő levéllel, élőben pedig némi szuvenyírrel, apró kedvességgel; de ez talán természetes is.
És az nem lehet indok, hogy valaki idősnek érzi magát az efféle szálláshoz, láttam 70 éves szállásadókat is szép számmal. :-) Ajánlom!
A legolcsóbb mindig az ingyen. :) Van egy couchsurfing.com nevű közösségi oldal, ahol a világ kb bármely pontján találhatsz magadnak szállást, kedves embereknél, ingyen. Én már csak erre alapozom az utazásaimat külföldön és belföldön is, és nagyon jó barátságok is születtek így. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
1.000,-Ft-ért !! eladó egy Welcome Plus Hotelcsekk.
A hotelcsekk ingyen jogosít:
* 2 napos / 1 éjszakás tartózkodás.(a második éjszakát kell csak kifizetni) * 2 személy számára kétágyas szoba. * Reggelivel, félpanzióval stb. a foglalástól függően. * Plusz egy welcome szolgáltatás. (pl. welcome koktél, egy üveg bor stb.) * A szállodai utalvány 47 szállodára érvényes. * Jelenleg több mint 300 darab, 3 és 4 csillagos szállodából álló, egyedülállóan nagy választék. * Európa 12 országában az interneten keresztül. * A Welcome Plus szállodai utalvány 2 éjszaka tartózkodási időtartamtól beváltható. * A foglalás közvetlenül a kiválasztott szállodában történik. A teljes listát, és további információkat megnézheted a www.generali.hu/hotelcsekk oldalon.
Fantasztikus akár ajándéknak is ! Vagy ha egy olcsó hosszúhétvégi kikapcsolódás a cél.
A hotelben és a panzióban nem feláras a wellness és az árban a svédasztalos panzió is benne van. Általánosságban én sem tartom olcsó szállásnak, hanem a saját kategóriájában és a hozzá hasonló szolgáltatást nyújtó hotelekhez képest szerintem jók az árai. Tavaly nyáron nagyon sokat keresgéltem és hozzá hasonló színvonalban csak drágább helyeket találtam. De ha tudsz konkrétan ilyet, azt szívesen venném, mert ugyan szeretjük ezt a hotelt, de nem szeretünk mindig egy helyre menni.
Gondoltam a témába belevág,mert a kategóriájában egy olcsó dolog, főleg ha valaki szereti a nyugalmat,szeret kirándulni és faházban, gerendaházban pihenni!
Garáb és környéke(pl, Hollókő) az egyik legnyugodtabb, ahol eddig voltam.
Szállás honlapja: www.csendzug.hu
Képek a házról, a környékről is vannak. Nagyon jó túrahelyek vannak a környéken. Én csak ajánlani tudom!
öhhh ez kicsit drágállom, rendben van hogy welness de az is feláras, tehát nem nevezném kifejezetten olcsó szállásnak :S ennyiért már Füreden is kapni szállást sőt olcsóbban is, ott meg mégiscsak ott a tihanyi félsziget ami elég látványos és szép:)
Egyik ismerősöm is élt azzal a lehetőséggel hogy kihasználta a 20 %-k kedvezményt, és nagyon megérte időben lefoglalni. Fürederől csak annyit hogy szerintem a legszebb környezet, nálam a legalkalmasabb a pihenésre. Minden évben füredre megyek.
Ez engem kicsit arra a helyre emlékeztet ahol a barátnőmmel szálltam meg Visegrádon a palotajátékok alatt. Mondjuk szerencsénk volt, mert áprilisban akartunk foglalni, de mondták, hogy akkor már lehetetlen ezekre a napokra, mert jó esetben már márciusban kiadják az összes szobát. De aztán egy másik pár visszamondta a foglalást és mégis mehettünk, de ez csak a szerencsén múlt.
Szóval való igaz, hogy érdemes előre foglalni. Nem csak mert biztosan lesz helyed, hanem mert sok esetben ezzel is spórolhatsz. Tavaly a Balatonon mikor előre foglaltam márciusban akkor 20% kedvezményt kaptam. Ami nem elhanyagolható! :)
Itt biztos nem esik a vakolat a fejedre és "körbe is ugrálnak", ha erre vágysz. :) A konyhájuk remek, és ami nekünk fontos, hogy nagyon tiszta. Barátságos családi vállalkozás.
Hát nem tudom hogy vagy vele, de nekem ezerszer egy Balatoni napfelkelte Zamárdiból, mint London. Életem legszebb egy hete is a nagy tócsához köt, persze nem mellékesen a társaság is kellett, hogy minden tökéletes legyen. Na meg persze a gondtalan diákévek. Persze régebben minden más volt a Balaton környékén mint most, de én is úgy érzem, hogy egyre inkább kezd felnőni a turizmus és vendéglátás ahhoz a színvonalhoz, amit a Balaton megérdemel és nem csak azért jönnek ide sokan mert kevesebb pénz, hanem mert tényleg egyedi hangulata és élménye van.
Egyébként maradva a témánál mi mindig jó előre eldöntjük hová tervezzük a nyaralást idén, ugyanis a páromnak előre leadott fix szabadságolási tervezete van a munkájából adódóan. Így azt is észrevettük, hogy nemcsak repülőjegynél bevált séma a korai foglalás hanem a szállásoknál is. Rengeteg helyen van előfoglalási kedvezmény/akció.
Persze nem mindenki tudja jó előre, hogy mikor és hova lesz lehetősége elmenni, de a a Balatonon rengeteg szép és különleges hely van, ha diákokról, ha családról van szó.
Én Füreden 1-2 alkalommal voltam úgy, hogy ott is laktunk, párszor még úgy, hogy arra túráztunk. Szép környék, megéri elmenni arra, mert sok látványosság van. Szállást ebből kifolyólag már nem nagyon tudok ajánlani, de rá kell keresni neten. Az észeki part szépségben tényleg jobb...déli partot ezért sem szeretem annyira. Amúgy érdemes megpróbálkozni azzal ha szállst szeretnétek hogy az adott település oldalát böngészni, mert sok helyen van olyan része a település oldalának, hogy szállások. Aztán oda a jobbak kerülnek ki, érdemes átböngészni. Én már találtam így máshol helyet...!
Eddig én is teljesen kemping párti voltam, de idén szeretnék kipróbálni végre valami újat hotelt/ szállodát ahol végre egyszer engem ugrálnak körbe (már ha az Magyaroszágon egyáltalán bármikor megtörténthet:D)és nem nekem kell kemping tűzhelynél a kis konzervemet melegíteni. Szóval a lényeg, hogy elfogadható legyen az ára, de azért a vakolat se essen a fejemre. És augusztusban irány az ésazki part,mert az elmúlt tizenegynéhány év alatt a déli partot már a-tól z-ig "végiglaktuk" a családdal és barátokkal. De északi parton hol??????????
Szerintem mindennek meg van a maga varázsa ha olyan a társaság és a beállítottság. Van aki a kempinget szereti jobban és azt részesíti előnyben...nekem lényegében mindegy hogy hol lakunk mert úgy sem vagyunk sokat otthon, de általában a társaság nyomása miatt mindig jobb helyekre megyünk. Sokat lehet ám spórolni ha az ember körbenéz vagy időben foglal + az is számít hogy hova megy az ember. A déli part inkább a családosok része a kis víz miatt, de ez sem feltétlenül igaz mert a szállodák/hotelek amik vízpertiak, úgy alakítják ki a partot hogy a kicsik is fürödhessenek. Én régebben mindig a déli parton voltam, de az északi szebb, szóval idén nyáron is oda megyünk. Hétvégent szoktunk amúgy lemenni, de idén hosszabb iedig tervezünk lentmaradni....! Legalább egy hét...! Füreden voltatok már?
Szerintem most megint nagy szezonja lesz majd a Balatonnak. Sajnos egyre kevesebb pénze lesz az embereknek nyaralásra. És már pár ezer forint megtakarítás is nagyon sokat számít. Sokan adnak le az igényeikből nyaraláskor. Mi általában családdal megyünk el a "nagy" nyaralásra, és a barátokkal belföldön egy hétre, ha sikerül összeegyeztetni a programot.
Múlt évben Balatonon voltunk. Mondjuk mi kempingeztünk. :) Szerintem ennek is meg van a maga varázsa. Gondolom Balaton környékén is ez a legolcsóbb szállás. Amíg fiatal vagy ez inkább bulinak számít (leszámítva a vihart :))
Igazából, ha jó a társaság, akkor már mellékes az is, hogy milyen a szállás. Nekem ez az egyik legjobb Balatoni nyaralásom volt.
És a legkevesebb időt úgy is a szálláson töltjük nyaralás közben...
Londonban olcso nagyon szinvolnalas szállás, bomba áron kínál a ciderpalace, ha kirandulást terveztek itt erdemes szállást foglalni mert verhetetlen áron nyújt kiváló szolgáltatást. www.ciderpalace.com.