Keresés

Részletes keresés

HITMAN Creative Commons License 2007.05.17 0 0 36

se az nem, hogy az elmúlt 70 év a nemzet meggyűlöltetésével telt volna el.

Inkább egy OV nevű tróger utolsó 5 éve telt el azzal, hogy a nemzet egyik felét meggyűlöltesse a másikkal. 

 

Na, azért ezen még csiszoljál egy kicsit... Még ha utálod is Orbánt, hogy mérheted őt ahhoz a brutális, internacionalista agymosást folytató hatalomhoz, idegeneket kiszolgáló és a határon túli magyarokat elfelejtő hazug (ál)kommunisták kártékonyságához... Vak vagy te (is)...

Előzmény: Póli (34)
urál Creative Commons License 2007.05.17 0 0 35

Az a bűnös aki egy ilyen nagyszerű pénzszivattyút el akar adni!

Előzmény: Libera nos, Domine! (31)
Póli Creative Commons License 2007.05.17 0 0 34

"Ez a kommunista 70 év azzal telt el hogy népünket meggyülöltesse a nemzet történetétevl"

 

Tapasztalatom szerint se az nem igaz, hogy az elmúlt 70 év kommunista lett volna,

se az nem, hogy az elmúlt 70 év a nemzet meggyűlöltetésével telt volna el.

Inkább egy OV nevű tróger utolsó 5 éve telt el azzal, hogy a nemzet egyik felét meggyűlöltesse a másikkal. 

 

"ez a kormány saját formájához igazodva nem ad segitséget a gazdáknak a fagykár enyhitiésére"

 

Ez természetesen így nem igaz.

"Azok a károsultak, akik elemi kár esetére nem rendelkeznek üzleti alapú biztosítással, és beléptek a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerbe, számíthatnak anyagi segítségre, ám akik január 27-éig nem csatlakoztak az öngondoskodás e rendszeréhez - és ez a túlnyomó többség -, egyelőre bizonytalan helyzetben vannak. Gráf József agrárminiszter nemrég elmondta: a kárenyhítésre szánt források 50 százalékát - szántóföldi termelés esetén hektáronként 1000, szőlő és gyümölcsös esetén hektáronként 3000 forintot - a gazdák fizetik be, a másik felét az állam adja. A miniszter közölte: a jelentkezési határidőig a termelőknek mindössze hat százaléka lépett be az agrárkár-enyhítési rendszerbe, várható befizetéseik értéke 300 millió forint, amit az állam további 300 millióval egészít ki. Kérdés, mi lesz azokkal, akik eddig nem csatlakoztak az öngondoskodó alaphoz. Az eddigi információk szerint a segítőkészség a tárca részéről megvan, ám bonyolult egyeztetésekre, törvénymódosítást is igénylő változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy ebből az alapból az újonan belépők kárenyhítésre számíthassanak. A jövő hét elején az uniós agrárminiszterek tanácskozásán Gráf József ezt a kérdést is megtárgyalja kollégáival."

 

Persze elhiszem, hogy ilyesmit olvasgatni nagyon fárasztó dolog, sokkal egyszerűbb a "milyen magyar kormány az, amely lesz*rja saját népét"-jellegű orbánista szlogeneket nyomatni.

 

"És ez a kormány nem tett meg semmit a hazai táják ,lakók éjogos követelései érdekében?"

 

Érdekes ez a mondat.... Kijelentőmódban még lenne értelme (bár ez sem igaz), de kérdő módban ???   :)

Előzmény: bergnegoc (33)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.17 0 0 33
Ez a kommunista 70 év azzal telt el hogy népünket meggyülöltesse a nemzet történetétevl ,és csak a kommunista fröcsögéseket ájnározták etették, mint most is az ideológiamentes Mszp,t nem érdekli sem a multunk sem a népünk, csak a zsebelés, az eus pénzek körüli bábáskodás, és közösen a szadeszal ,hogyan lehet lenyulni zsebre vágni az egésszségbizositási alapot azaazt a 1500 milliárd forintnyi vagyont ingatlant, :a mezögazdaság Most a májusi fagyok eredményeként, a gazdák gyümölcsösei, élelmiszernövényeinek a 50-70 %.-a tönkrement,és ez a kormány saját formájához igazodva nem ad segitséget a gazdáknak a fagykár enyhitiésére, azt a kicsi megmaradt Magyar élelmiszert is és a termelöket is kidobja a semmibe, és nem segit.Milyen Magyar kormány az ilyen saját népére magasról t*jik?Az a szlováki amely a Trianontól csak kapőott nagy területet, az a Magyar kastélyokat és várákat rendbehozza,mert felismert hogy idegenforgalmi látványosság, és állami kézben tartja.Ilyen a gyönyörüen felujitott Betléri kastély,vagy a krasznahorkai vár is,és mi közük volt a szlovákoknak ehhez a magyartörténelmi épületekhez? És mégis az állam fordit rá,azt hiszem a kommunista világrendszer kiszipolyozott országai közé tartozik Szlovákia is ,és mégis törödik az országával.Vagy más Mióta szennyezi a sógor a Rábát? És ez a kormány nem tett meg semmit a hazai táják ,lakók éjogos követelései érdekében? Gyurcsány,Kóka, Na ne !!
Előzmény: Póli (29)
HITMAN Creative Commons License 2007.05.17 0 0 32

Amúgy megjegyzem: pl. Franciaországban (ezt ismerem ugyanis) a történelmi kastélyok elhanyagolható része múzeum csak (ezek 90 %-a az államé, tehát a francia királyok tulajdonában voltak egykor).

A többit bizony elektronikus/fegyveres/éles fogú cerberusok szigetelik el hermetikusan a külvilágtól !

 

Franciao.-ban a magántulajdonban lévő (akár lakott is) kastélyok egy részét-egészét megnyitják -kiállításként- a a tulajok a nagyközönség előtt. Így kaphatnak segítséget/támogatást az államtól, a  fenntartáshoz. Ott a kastélyok 90%-a inkább magántulajdon szerintem (igaz, ott minden faluban van egy kasztelló/váracs...).

Előzmény: Póli (29)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.05.17 0 0 31
Miért bűnös a Szerencsejáték Zrt.?
Előzmény: urál (11)
HITMAN Creative Commons License 2007.05.17 0 0 30

*Pl. van jópár egykor lepusztult (majd a privatizáció után szépen felújított) történelmi kastély Magyarországon, mely már nem állami tulajdonban van, mégis nemzeti kincseink közé tartozik

 

Csak éppen semmi közöd nem lehet már hozzá, körbejárhatod, a kerítésen kívülről. Ergo, már nem közös tulajdon... Mintha egy képeskönyvben olvasnál róla, hogy valaha volt egy ilyen is itt...

Előzmény: Póli (17)
Póli Creative Commons License 2007.05.17 0 0 29

"Eléggé szégyen ,hogy az a kevés történelmi kastély ami megmaradt csak ugy tudott megszépülni hogy eladták, vagy megvásárolták idegenek.  (...) A nééémet, a Francia az Angol kastélyok vagy az eredeti örökös tulajdonában/lordok/ vannak, vagy állami tulajdonban és legöképpen muzeumok."

 

Azon ma már felesleges agyalni, hogy jöttek 1948-ban a bolsik, és minden kastélyt  államosítottak, utána meg hagyták őket lepusztulni,

a rendszerváltáskor pedig a nyakig eladósodott, a fenti államoknál nagyságrendileg csóringerebb állam örökölt egy nagy rakás gyalázatos állapotban lévő kastélyt.

Semmilyen "szégyen" nincs tehát, egyszerűen csak meg kell menteni az állami tulajdonú kastélyépületekben megtestesülő nemzeti értékeket, mert azok jókora része még ma is pusztul, hiszen az állam ennél lényegesen fontosabb célokra sem tud elegendőt költeni.

Azon is felesleges már agyalni, hogy ó jaj, nálunk kipusztult (szétszéledt a világban) az arisztokrácia, meg széthordták a kastélyok egykori műkincseit és bútorait, azaz nincs mire múzeumot alapítani (a puszta falak, még ha műemlékek is, autentikus berendezés ill. műtárgyak nélkül ma már kevés múzeumlátogatók becsalogatására). Történelmi okok miatt a magyarországi kastélyállomány egészen másféle kezelést igényel, mint a fenti (kastélyszempontból kifejezetten boldog) államok kastélyai.

 

Amúgy megjegyzem: pl. Franciaországban (ezt ismerem ugyanis) a történelmi kastélyok elhanyagolható része múzeum csak (ezek 90 %-a az államé, tehát a francia királyok tulajdonában voltak egykor).

A többit bizony elektronikus/fegyveres/éles fogú cerberusok szigetelik el hermetikusan a külvilágtól !

 

"a Bécsi várát mint muzeumot lehet nézni,látogatni"

 

Na ezzel most mondtál nagyot... A budai várat mint múzeumot is lehet nézni és látogatni.

Előzmény: bergnegoc (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 28
orbánra azért haragszom mert vesztett, szar volt a kampánya. A kastélyokat én is szeretem, olaszok, franciák, németek tervezték, építették őket. A szocikat, panelprolikat, nagymagyarkodókat egyformán utálom, a polgári Magyarország az eszményem, ezt árulta el Orbán, a nemzeti Magyarországért.
Előzmény: bergnegoc (26)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.17 0 0 26
Öcsi ne tépd a szádat, hiába gyyülölködsz Orbánra ö a szép magyarország ,szép kastélyok, várak hive volt, a történelmi épületek felujitásért lobbizot, hogy magyarságunk hagy lássa épitészetben, életmódban a történelmi alakok kastélyait,és azt a kort amiben éltek és dolgoztak.Lásd Nagycenki Széchenyi kastélyt.Akkor ezt is el kell adni,egy Kohn-nak,vagy Böhm.-nek?
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 25

(alig) kódolt zsidózás. ott = Izrael, Kelet-Jeruzsálem

 

"Ott az igaz hazátok,azoknak a talpát nyaljátok,a keleti városrészből úgyis kitáljátok az arabokat,lesz lakás is,minden lesz,csak húzzatok már el innen."

Előzmény: G.C. Tacitus (23)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.17 0 0 24
Van egy jópár szép kastély amelyet privatizáltak,stbstb.Eléggé szégyen ,hogy az a kevés történelmi kastély ami megmaradt csak ugy tudott megszépülni hogy eladták, vagy megvásárolták idegenek.De kérdem én ezeket eredeti környezetükben meg lehet nézni, vagy a hires tulakdonosaikra ,van utalás, és jegyet lehet váltani a látogatásukra,gondolom én mint muzeeum, tárlatlátogatásra?És vajon ezek az épületek nem allami történelmi hivatal kezelésében kellett volna maradniuk,hogy a felnövekvö magyar nemzedék látogathassa.A nééémet, a Francia az Angol kastélyok vagy az eredeti örökös tulajdonában/lordok/ vannak, vagy állami tulajdonban és legöképpen muzeumok.Lásd a Bécsi várát mint muzeumot lehet nézni,látogatni.
Előzmény: Póli (17)
G.C. Tacitus Creative Commons License 2007.05.17 0 0 23

Ezt a beszélgetést figyelő n. nickkell nem nagyon értem.

Kifejtené valaki:melyik város keleti része, milyen arabok? :-)

 

Köszi.

 

 

Előzmény: turulsenior (15)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 22

"aminek eladására nem hatalmazta fel a Hazug bandáját."

 

De felhatalmazta. :-(

 

Orbán a felelős miért nem nyert? Nyomta az avítt, nacionalista vonalat, ezzel vesztett, itt a következmény!

Előzmény: waxxablaze (5)
urál Creative Commons License 2007.05.17 0 0 21
Így van. Eladni a Szerencsejáték Zrt-t az lámpavas kategória.
Előzmény: Póli (18)
urál Creative Commons License 2007.05.17 0 0 19

A hadiiparnak mindenképp magánkézben kell lennie! Igaz ezzel már elkéstünk, sajna olyan mértékben leépült, hogy foglalmam sincs mit akarnak most privatizálni. Amúgy az a magánkézben lévő hadiipar értelme, hogy legyen egy erős piaci lobbi, amelyik a hadseregfejlesztést forszírozza, a hadiipari lobbi. Ha nincs, akkor politikusok nem feltétlenül erőltetik a hadsereg fejlesztését, a technika szintentartását, lásd a magyar Honvédség szomorú történetét!

 

A villamosműveket értelmetlen állami kézben tartani, nincs jelentősége, hogy kinek a kezében van, a kutatóintézetek meg amúgy is a piacra kutatnak, szal a magántőke bevonása ott indokolt.

Előzmény: lilaköd mámor (14)
Póli Creative Commons License 2007.05.17 0 0 18

A Szerencsejáték Zrt-t tényleg hülyeség privatizálni. Gyakorlatilag úgy kell a céget felfogni, mint egy burkolt adóhivatalt*, ahová az emberek önként, boldogan és  felszabadultan hordják talicskaszám a pénzüket, és csak egy töredékét kapják vissza.

Márpedig adóhivatalokat értelmetlenség privatizálni !  :)

 

*A kádári konszolidáció egyik ügyes húzása volt, hogy az adójellegű békekölcsön helyett 1957-ben bevezették a bombabiztos bevételt hozó (és még néphangulat javításnak sem utolsó !) lottó és totójátékokat !

Előzmény: urál (11)
Póli Creative Commons License 2007.05.17 0 0 17

"tokaji történelmi, kulturális örökség, a pincéktől a kúriákig, a földeken, a borok...az nemzeti kincs? ha igen. akkor az állami tulajdonban tartás közös érdek"

 

Valami nem attól "nemzeti kincs", mert állami tulajdonban van, sőt, még csak attól sem, hogy magyar tulajdonban van,

hanem attól, hogy (történelmi, kulturális értékei mellett) itt található Magyarországon*.

A közös érdek nem elsősorban ezek állami tulajdonban tartása, hanem megóvása és gyarapítása !

 

*Pl. van jópár egykor lepusztult (majd a privatizáció után szépen felújított) történelmi kastély Magyarországon, mely már nem állami tulajdonban van, mégis nemzeti kincseink közé tartozik.

Előzmény: waxxablaze (7)
originalqszi Creative Commons License 2007.05.17 0 0 16

Mért baj, ha emberek pénzt kereshetnek?????? Mondta volt Kókadt miniszter!!!!! Persze nem tette hozzá, hogy elsősorban az ő emberei, no meg Szilvásyéi!!!!!!:((((((

Érthetetlen, hogy mért kell eladni a legszebb aranytojást tojó szerencsetyúkot?????? Rossz gazda az állam, mert nem ad Kóka haverjainek a bevételből, azok meg hiába várják, hogy 5-ösük legyen:DDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: waxxablaze (-)
lilaköd mámor Creative Commons License 2007.05.17 0 0 14
hááát. nem tudom. kutatóintézetek, hadiipar, MVM rt...és minden ami még épp van. logika nem sok van benne, csak annyi, h ami van vigyék.
Előzmény: urál (11)
figyelő Creative Commons License 2007.05.17 0 0 13
Inkább ti - az országnak az volna jobb.
Előzmény: zogu (12)
zogu Creative Commons License 2007.05.17 0 0 12
Ezt tudják, semmi mást. Rohadjanak meg!
Előzmény: waxxablaze (-)
urál Creative Commons License 2007.05.17 0 0 11

Szvsz a Szerencsejáték Zrt. kivételével egyiket sincs értelme állami tulajdonban tartani. Ám a Szerencsejáték Zrt-t semmilyen körülmények közt nem szabad értékesíteni, azt mindenáron meg kell akadályozni!

 

Ugyanakkor a Postát teljes körűen értékesíteni lehetne és a vasúttal is kezdeni kellene valamit!

Előzmény: waxxablaze (-)
waxxablaze Creative Commons License 2007.05.17 0 0 10
nekem az jutott eszembe elsőre.
Előzmény: Big-B (8)
3x Creative Commons License 2007.05.17 0 0 9
Ha nem mi kapjuk a legtöbbet, akkor mehet, Misikém (Viktor).
Big-B Creative Commons License 2007.05.17 0 0 8
Tokaji Kereskedőházról beszélünk most ugye?
Előzmény: waxxablaze (7)
waxxablaze Creative Commons License 2007.05.17 0 0 7

ögyes.

 

a tokaji történelmi, kulturális örökség, a pincéktől a kúriákig, a földeken, a borok...az nemzeti kincs?

 

ha igen. akkor az állami tulajdonban tartás közös érdek. ennek mellékes szegmense maga a bortermelés.

Előzmény: Big-B (6)
Big-B Creative Commons License 2007.05.17 0 0 6
A bortermelés állami feladat?
waxxablaze Creative Commons License 2007.05.17 0 0 5

nem csak engem vágott mellbe a hír.

 

ami neked csont:)

 

az másnak konc. lesz min marakodni, és Fletó gazda kezét lehet nyalogatni. aki a koncot löki.

 

másnak, ez a köz vagyona, aminek eladására nem hatalmazta fel a Hazug bandáját.

Előzmény: mac.m (3)
mac.m Creative Commons License 2007.05.17 0 0 3
3/4 órán belül, ugyanarról a csontról.
Előzmény: madmanic (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!