Keresés

Részletes keresés

Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.09 0 0 292
Ja meg a film rendezői változata valahogy más mint asz eredeti,ha lehet sötétebb is.
Előzmény: Amerigo Gal (291)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.09 0 0 291
Nem én nyomtam fejből,erről a jo honlaprol szedtem..http://database.aliensonline.hu/
Előzmény: Amerigo Gal (290)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.09 0 0 290
Na elősször is nem off,különleges alakulat az is.
Nemrég olvastam a neten mik van,ugyanis nekem is kedvencem volt.
Apone az őrmi,az első fekete tengerészgyalogos volt vietnamban akit harci helyzetben léptettek elő őrmesterré!!!!!!Mármint a szinészt.
Nekem amugy kisebb sokkot okozott hogy a Ragadozoban Jesse Ventura már fogott fegyvert,ugyanis két turnust lehuzott a "'Mekong zöld ördögeinél"

Ditreich(az orvos punci):Mellkaspáncélja bal oldalán egy 'Nem bejárat' szimbólum látható, egyenruhájára egy piros szájat és a KISS MY... (Csókold meg a...) szavakat rajzolták. Sisakja hátulján a BLUE ANGEL (kék angyal) felirat olvasható.

Drake(a géppuskás csávó,állat)Az Egyesült Államok Gyarmati Tengerészgyalogos Hadtestének katonája (azonossági szám: A23/TQ2.0.47619E7), az LV-426-ra vezényelt USCM-szakasz géppuskakezelője; a fiatalkorúak börtönéből sorozták be, ahol életfogytiglani büntetését töltötte.Drake zubbonyát mellénnyé vágta és ezt írta a hátára: 'Edd az almát és cseszd meg a sereget'. 'Békét nagyobb tűzerővel', 'Imádkozz a háborúért' és 'Leszolgáltam az időmet a Pokolban: Cetti Epsilon NC-104' - így szólnak más feliratok."
A filmben viselt póló felirata: "I've served my time in Hell..." CETII EPSILON IV ("Leszolgáltam az időmet a Pokolban..." CETII EPSILON IV).
- Géppuskájára a MY BITCH (kurvám) szavakat pingálta.

Hicks tizedes:
Azonossági száma az Alien 3-ban L55321-re változik.
- Bal felkarjára az USCM betűket és az 527-19-5251 számsort tetováltak.
- Mellpáncéljára bal oldalt egy vörös szívet festettek, majd egy igazi lakatot erősítettek rá. Bal vállvédőjének elején egy golyó ütötte lyuk látható, körülötte a BORN AGAIN (újjászületés) felirat.
- A Sulacón lévő öltözőszekrény névtábláján J. HICKS-ként szerepel.

Hudson:Az Egyesült Államok Gyarmati Tengerészgyalogos Hadtestének katonája (azonossági szám: A08/TQ1.0.41776E3), az LV-426-ra vezényelt USCM-szakasz kommunikációs technikusa (ComTech)Nyaka köré egy szögesdróton lógó halálfejet tetováltak.
- Testpáncélja mellrészén egy tőrrel átszúrt koponya és keresztbe tett lábszárcsontok láthatók, alattuk az OR GLORY felirattal (tehát: halál vagy dicsőség). Ugyancsak a mellrészre írták a LOUISE nevet (a színész akkori barátnője, Louise Newbury után), melyet egy piros japán szerelmi csomó fog át. A jobb vállvédő hátuljára két rajzfilm-szemet pingáltak. A páncél hátán ez a graffiti díszlik: DO NOT RUPTURE - CONTENTS UNDER PRESSURE - DISPOSE OF PROPERLY (ne törd fel / tartalom nyomás alatt / óvatosan bánj vele).
- A Hudson sisakját fedő terepszínű szövet bal oldalán látható ábra: három sorban elhelyezett, összesen 12 darab négyzet, melyeket az utolsó kivételével kiikszeltek, a tizenkettedik négyzetbe pedig a "July" (július) szót írták. Az ábra fölé a "short'n'sweet" (rövid és édes), alá a "game over" (a játéknak vége) szavak kerültek. Mindez a híradós visszaszámlálása a leszerelésig. A sisakborító jobb oldalán a "Brain Dead" (agyhalott) szavak, míg hátsó részén a "8 ball" motívum látható.

Spunkmayer:Az Egyesült Államok Gyarmati Tengerészgyalogos Hadtestének katonája (azonossági szám: A23/TQ6.0.92810E7), az LV-426-ra vezényelt USCM-szakasz leszállóhajójának másodpilótája, egyben fegyverzeti tiszt és fedélzetmester. A szóbeszéd szerint Spunkmeyer még kiskorú volt, amikor besorozták a Tengerészgyalogsághoz.

Vasquez(szerintem ő a király Drakkel mikor összenéznek és....)
Az Egyesült Államok Gyarmati Tengerészgyalogos Hadtestének katonája (azonossági szám: A03/TQ7.0.15618E4), az LV-426-ra vezényelt USCM-szakasz géppuskakezelője. Első harci tapasztalatait a Los Angeles-i barrióban szerezte. A fiatalkorúak börtönéből sorozták be, ahol életfogytiglani büntetését töltötte; élete végéig tartó szolgálatra esküdött fel.
Részlet AD Foster könyvéből:"Vasquez őrvezető mereven bámulva haladt el mellette. Ripley már kapott melegebb pillantásokat robotoktól is. A másik elektronikus tüzér nem is pislantott, nem is mosolygott. Fekete haja volt, még feketébb szeme, vékony szája. Ha csak kicsit is akarná, vonzó is lehetne. Az elektronikus fegyver kezelése különleges képességeket kívánt: az erőnek, gyors észjárásnak és a reflexeknek különleges ötvözetét. Ripley azt várta, hogy majd a nő szól hozzá. De az úgy ment el, hogy ki sem nyitotta a száját. A csapat valamennyi tagja kemény fickónak látszott. Drake és Vasquez keménynek és erőszakosnak.
...
Drake az erősebb, de Vasquez a gyorsabb, állapította meg Ripley, aki figyelte őket. Ha le kell szállniuk, azon lesz, hogy ezek ketten közrefogják őt. Az lesz a legbiztosabb hely.
Beceneve Gamin' Assassin (Játékos Orgyilkos), melyet a regény magyar kiadásában Gyilkos Suhancnak (?!) fordítottak.
- Vasquez M56 géppuskájára ezt írták: ADIOS (viszlát), mellényének hátán a LOCO (őrült) szó áll, mellvértjének felirata: EL RIESGO SIEMPRE VIVE (kockázat az egész
élet).

Wierzbowsky:Az Egyesült Államok Gyarmati Tengerészgyalogos Hadtestének katonája (azonossági szám: A14/TQ8.0.20034E7), az LV-426-ra vezényelt USCM-szakasz lövésze.
Páncélja mellrészére két dobókockát pingáltak, hátán pedig a vértet feltekerő konzervnyitó rajza látható, a SPAM IN A CAN (húskonzerv) felirattal.
- Wierzbowski az egyetlen katona, akinek nincs szövege a filmben.



Az Armat M41A egy 10 mm-es, impulzus-működtetésű, léghűtéses automata támadó karabély, mely az utóbbi években a USCM és a US Army fő rendszeresített kézifegyverévé vált. A standard változat egybeépült egy PN 30 mm-es pumpás gránátvetővel, tervei a Harrington Automata Karabélyon alapszanak. Könnyű, de kemény: az M41 ultrakönnyű ötvözetekből készül, precíziós fémöntvényekben. A külső tok anyaga titánium-aluminid ötvözet, több belső alkatrészt pedig nagykeménységű, hőálló műanyagból öntenek. Felépítése hagyományos, egy rugós ki-behúzható válltámasz segítségével stabil tüzelési poziciót lehet vele felvenni automata sorozatok leadása esetén. Beépített tompító nyeli el a tüzeléskor keletkező visszarúgásokat. A célzás a hordfogantyún vágott hornyon keresztül, annak hátsó nyílásán elhelyzett állítható irányzék segítségével történik. Egy 3x nagyítású AN/RVS-52 CCD televíziós célzókészülék is felszerelhető a hordfogantyúra, így növelhető a lőtávolság rossz látási viszonyok esetén. Az M41 a hagyományos US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszert használja, mely áthatol a gyalogsági páncélmellényen, és közvetlenül a becsapódás után robban. Egy alap M41 tárba 99 ilyen lőszer fér, azonban az automata adagoló beragadásának elkerülése céljából általában csak 95 %-ban töltik fel a tárakat. A lecserélt üres tárakat a harci helyzettől függően lehetőség szerint megtartják, mivel elég drágák. Az M41 a lövések kiváltásához elektronikus impulzusokat használ, melyet közvetlenül a ravasz működtet. A fegyver négyeslövésekre és sorozatra állítható. A tárban maradt lőszerek számát egy LED-kijelző mutatja, mely éjszakai műveletek során lesötétíthető. A fegyver motoros mechanikáját a hordfogantyúban elhelyezett lítium elem táplálja, mely 10.000 lőszerhez elegendő, és a fegyverállványról vagy hordozható töltőről tölthető fel. Az alulra felfüggesztett 30 mm-es gránátvető tartalmaz egy csövet, závárzatot és egy négyes belső tárat, melyet kézzel lehet feltölteni külön gránátkazettákból. Pumpás mechanizmus juttatja a gránátot a töltényűrbe és élesíti a tüzelőmechanikát, melyet a tárburkolat elején elhelyezett ravasszal lehet elsütni. Általában az M40 nagy robbanóerejű repeszgránátot használják, melynek lőtávolsága 400 m.

Nem tudom nekem mint topic inditonak vannak e jogaim,de nem itt fognak téged leoffolni.


Előzmény: mabelle (289)
mabelle Creative Commons License 2008.01.09 0 0 289
:P nekem nagyon sok hulyeseg van ezen a laptopomon (is):))))))..

amugy nekem a bolygo neve halal volt akkor is kedvencem... minden nap lenyultam a kocsmabol Vilag proletarjai egyesuljetek Nepszavat.. hogy kivaghassam a 3 kockat... es osszecsatoljam... (1 honapra ra persze lattam a trafikban ezt a vekony szart..nagy örömömre :).. sőt 6 os lehettem az altalanosban ...es amikor lement az Aliens amozikban... 1 hetig a suliban csapatokra bontva harcoltunk.... 2 nagypuskas... apollo.. ment a kommando... :DDD

epp 2 hete ment valami brunei mozicsatornan... Hudson a kiraly még mindig..."how do i get out of this chickenshit outfit" .....és nem is beszelve......az isteni "game over man fucking game over, what are we gonna do now""" original hanggal...hatalmas elmeny :)))))

ja jut eszembe.. eléggé OFF lettem
Előzmény: Amerigo Gal (287)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.09 0 0 288
Szivesen,ha tényleg azok.
Előzmény: tiboru (284)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.09 0 0 287
Nagyon nagy vagy Mabelle.,honnét szerezted?....Tényleg nem néz ki hülyébben mint a filmen és annak idején amugy tetszett is a film.Iskolát teremtett.
Bevallom én a szovjet filmet nem láttam....nem engedtek be a moziba:)
Mindig azt hittem a nagy csatakanca svéd.Kétszeres Aranymálnás.
Hát vilmvégekből meg nincs valami sok....lehet happy end meg nem.
Illetve lehet kicsit forgatni hogy meglepő legyen melyik.
A csajhoz annyit hogy Stallone igen vonzodik az északi cuccokhoz,a csaj is az ,meg pityu is a kezében.Ha igaz valami finn cucc:)))))
Előzmény: mabelle (286)
mabelle Creative Commons License 2008.01.09 0 0 286
jaj a képem lemaradt


bar teny a dán csaj is tuti jobb előben..

amugy a vesz.őrjarat tenyleg egy frankó film volt.. bár ugye as usual.. a végén a szovjet hőst még a csonakbol halála előtt lelőtte a gonosz amerikai:))

az ilyen filmvégek legalabb annyira idegesítettek , mint az allando happy end:DD
Előzmény: mabelle (285)
mabelle Creative Commons License 2008.01.09 0 0 285
naa..miert? :))
Előzmény: Amerigo Gal (278)
tiboru Creative Commons License 2008.01.07 0 0 284
Köszi, ezek hasznos tudnivalók voltak!
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.04 0 0 283
http://es.geocities.com/heraldicamilitar/legion.htm
Előzmény: Amerigo Gal (282)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.04 0 0 282

Mea culpa,most olvastam.
"In the 2000s, after the abandonment of conscription, the Spanish Army is again accepting foreigners from select nationalities. The Legion today accepts male and female native Spanish speakers (mostly from Central and South America, but even from countries like Germany) between ages of 18 and 28."
Előzmény: Amerigo Gal (281)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.04 0 0 281
Tudtommal a Spanyol Légióban már csak azok a külföldiek lehetnek akik a 90 évek közepe előtt léptek be......
Előzmény: Amerigo Gal (280)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.01.04 0 0 280
Köszi,neked is.De jelenleg szerintem egyedül vagyok.......
Előzmény: tiboru (279)
tiboru Creative Commons License 2007.12.18 0 0 279
A különleges egységekről rövid történeti összefoglalók olvashatók nemrégiben nyitott blogunkban.

Hangsúlyozzuk, hogy NEM PhD-disszertációk, NEM tudományos munkák, hanem az alap-tudnivalókat tartalmazzák, reményeink szerint szórakoztató stílusban. Ezt csak azért pontosítom, mert egyes olvasóink olyan részleteket kértek számon egy-egy 300-500 szavas posztban, amikre egy ugyanennyi OLDALAS műben lehetne csak kitérni.

Szép napot nektek!

Különleges egységekről - röviden
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.08.13 0 0 278
Azt én is olvastam,az oroszbol a Kamov helikopterekre emlékszem rajzon,meghhogy Stallone milyen hülyén nézett ki:-)))))))
Előzmény: recon (272)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.12 0 0 277
http://video.google.de/videoplay?docid=-5260492998877337498
Előzmény: Zicherman Istvan (276)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.12 0 0 276
Mellesleg mergtaláltam a neten az ,,Afgán törésvonal" című filmet. (A második fele is ott van valahol).
Előzmény: Zicherman Istvan (275)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.12 0 0 275
,,Одиночное плаванье".
Nekem nincs meg...
Előzmény: recon (274)
recon Creative Commons License 2007.08.12 0 0 274
Szoval akkor megvan? Mi az eredeti cime? Es hogy jut el hozzam :-))
Előzmény: Zicherman Istvan (273)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.12 0 0 273
Híres mondat a filmből: ,,Hej, pedig mondta édesanyám - Tanulj fiam angolul, hogy utánna ne keljen..."(és jött éppen az a tevékenység említése, amit aktuálisan végzett).
Előzmény: recon (272)
recon Creative Commons License 2007.08.12 0 0 272
A magyar mozikban Veszelyes Orjarat cimen ment '85 kornyeken. A tortentre csak homalyosan emlekszem, de valami orult amerikai ezredes iranyitasa ala vont egy szigeten levo raketaindito allomast es le akarta nyomni a szovjetuniot. A szovjetek meg odakuldtek egy csoport tengereszgyalogos kommandost, akik termeszetesen legyoztek mindenkit. Emlekszem, hogy a csoport parancsnokat Satorin ornagynak hivtak es meghalt a film vegen. Ez a film kijott itthon fekete-feher kepregeny fuzetben is, azt hiszem Stallone Cobra-javal volt egyben.
Előzmény: Zicherman Istvan (271)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.12 0 0 271
,,Magányos őrjárat"?
Előzmény: recon (270)
recon Creative Commons License 2007.08.12 0 0 270

"kaptam a spanoktól jópár régi szovjet háborús meg katonai filmet"

 

A "Veszelyes orjarat" veletlenul nincsen kozte (nem tudom, hogy egyenes forditas volt e)? Gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt, szivesen megneznem ujra, de nem tudom honnan lehetne megszerezni.

 

"ugyan azt a G.I.Jane-t látom, csak szovjet környezetben"

 

Kivancsi lennek, hogy a no, aki a foszerepet jatssza, hogy nez ki? Nekem nagyon bejott Demi kigyurva :-)) Esetleg egy kep?

Előzmény: Zicherman Istvan (269)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.11 0 0 269
Igen, régi szovjet film. Mellesleg nem ez az egyetlen eset. P.l. a ,,Kutyám Jerry Lee" az is egy 1976-os szovjet film amerikai adoptációja.
No de mindegy.
Csak kaptam a spanoktól jópár régi szovjet háborús meg katonai filmet, és most nézem.
Ezt soha sem láttam, de majdnem félrenyeltem, amint eljutottam a film egyharmadáig, és ugyan azt a G.I.Jane-t látom, csak szovjet környezetben...
Előzmény: Amerigo Gal (268)
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.08.11 0 0 268
Üdv István
Ez egy orosz film?
Amugy Hollywood minden francia filmet adoptál pld,biztos csak a saját sztárjaikra mennek be.
Van olyan röhejes példa,pld a Jöttünk,láttunk,visszamennénk...ahol viszont már Jean Reno amerikában is
lett akkora sztár hogy megérte vele leforgatni.
Előzmény: Zicherman Istvan (267)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.11 0 0 267
Pardon: ,,milyen filmet".
Előzmény: Zicherman Istvan (266)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.11 0 0 266
Most már tudom, hogy az amerikaiak ilyen filmet írtak át ,,G.I.Jane" amerikai múvinak:(
Most nézem az 1981-es filmet (,,Válaszlépés" ; ,,Otvetnij hod").

Szinte egy az egyben.:( Lány egy jófizető újságírói állásból und egyetem után mindent otthagy,és jelentkezik a tengerészgyalogsághoz...stb...
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.08.11 0 0 265
Szia Harcipincsi
Természetesen él a mail cimem és bármikor a rendelkezésedre állok,szives örömest.
Látom te is a végletek embere vagy,vagy nagyon csinálsz valamit,vagy sehogy :-)))))
Nyergelj át uj néven Josic lapjára,de azért tudjuk hogy az te vagy(!),Gyalogság über alles,ott is nagyon jo dolgok vannak
Amugy lehetne ezt a topicot is éltetni,bár többen fenn vannak Josicén is,te meg ugye nem irsz.....pedig
a téma birná
Az hogy gyors gondolkodó vagy tény,jó sok azonnali válaszod olvastam,ezekből kiviláglik.Amugy aki ide irt
azokat már mind kedveltem a többi topicrol.
Igen ,én olvasom a katonait,jó pár ember miatt,csak ott nem zaklatom őket a kérdéseimmel,mert a topicnyitó sráccal nem vagyunk egy hullámhosszon.Persze gondolom őt nem érdekli,de én is tudok aludni miatta.Persze őt is érdeklődve olvasom,tanulni mindenkitől lehet.
Na ,szoval ne tűnj el,erre nem ok hogy mindenki utál:DDDDD,nekem hiányozna a véleményed
Előzmény: harcipincsi (263)
gencsydani Creative Commons License 2007.08.10 0 0 264

OFF

 

Ha törölteted a nicked, a hozzászólásaid is elvesznek, kezdheted elölről az 5000-t!:P

 

ON

Előzmény: harcipincsi (263)
harcipincsi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 263

maga a nagy Harcipincsi is itt bujkál

Ő mindig is itt volt, bár azért nem annyira nagy, mint írod. Pici, kicsi, de azért ott van. :))) Viszont én is tartottam attól, hogy behalt a topik, pedig igen jól indult. Nem írt ide senki, pedig nagyon jó volt. Bár sokat hozzászólni nem tudtam, de olvasni nagyon jó volt.

 

mi van ezzel az 5000 hozzászólással

Még anno elhatároztam, hogy csak 5000-ig írok, utána nem, sőt, a nicket is töröltetem, ha lehetőség van rá. Így kénytelen vagyok betartani a magamnak tett ígéretet. :) De ha adsz E-mailt (nem tudom, él -e, ami az adatlapodon van), akkor ott trécselhetünk, ha van kedved.

 

meg hogy nem irsz a katonaiba

Ez is az 5000 miatt van. Nem fér több bele sajnos.

 

mert elvből nem irok oda

Ez miért van? Egész aranyos kis topik. Ugyan a nyitójával erősen összezörrentem, de attól még tetszik nagyon. Sokat lehet ott tanulni.

 

Néha/sokszor nem értek veled egyet

Ezzel nem vagy egyedül. :)))))

 

nagy vitatkozó vagy és gyors gondolkodó

Ezt még nem mondták rólam. :))) Köszönöm az elismerést, de részemről a szerencse. ;)

 

Most meg akkor mi is van?

Szóval már csak 1+1 hsz ezen kívül (5000-ik + a töröltetés). Sajna ez a helyzet, bár szerettem fórumozni, de túl sok időt elvesz más dolgoktól.

És annyi minden van még a világon, amit meg kell ismernem. :)

 

Köszönöm, hogy itt lehettem. További jó fórumozást!

Előzmény: Amerigo Gal (261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!