Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3486

Off

 

Olvtárs, próbáld meg megérteni: ez az "állam teremtsen munkahelyeket" dolog: ez halott. Mint a dinoszauruszok. Kádár idején működött, de meg is volt az eredménye, a létező szicializmus csődbe ment.  Pár gazdag ország, amelyik még növekszik, megengedheti magának a luxust, hogy próbálkozzék vele, most például Hollande a franciáknál, de csak annyit fog vele elérni,  hogy mire beüt a krach, már azok a tartalékok sem lesznek meg, amelyek most még megvannak. Viszont lesz egy csomó olyan amber, akinek az állam olyan munkákat adott, amelyekben nem termeltek olyasmit, amire kereslet lett volna a piacon, vagyis ugyanúgy raktárra termeltek, mint mi anno Kádár alatt. Deficitgyár.

 

40 évig tartott a létező szoc. De előtte is kapitalizmus volt, meg utána is az lett. Munkát adni a Rákosi-érában és a Kádár-korban lehetett valakinek. Előtte is, utána is kapitalizmus volt, ami azt jelenti, hogy aki alkalmazottként kívánt vagy kíván elhelyezkedni, annak a munkát meg kell keresnie. Plusz a kapitalizmus kb. kétszáz éve létezik egyáltalán, az ipari forradalom óta. Az emberi történelem és a munka története ennél egy kicsikét régebbi időkre nyúlik ám vissza...


A XXI. században a munkát keresni kell, ha valaki alkalmazott akar lenni. Ha pedig vállalkozó, akkor a saját munkahelyét neki magának kell megteremtenie. De egy falusi cigánynak nem kell feltétlenül messzire mennie, elég, ha kimegy a kertjébe, és elkezdi művelni. A falusi portákon mindig nagy telek is van a házhoz, úgyhogy meg kell művelni! Adjon munkát saját magának, ha már egyszer nem tanult szakmát, hogy más munkaadók számára vonzóvá tudja tenni magát! A kapa nem rasszista ám!


S nem a többségi társadalom hibája, hogy valakik a kívülállás "kultúrájának" élharcosaiként 12-14 éves koruktól már nem hajlandók iskolába járni, hanem helyette gyermeket "vállalnak", persze nem saját zsebre, hanem a társadalom kontójára. Ugyan, miféle munkahely az, ahol erre a "szakismeretre" van igény? Hát, ja. A prostitúció. Van is Nyíregyháza utca Amszterdamban, csurig tele Magyarországról odahurcolt cigánylányokkal. Ez az a "karrier", amit a kívülállás "kultúrája" nyújtani tud egy lánynak, plusz a folytonos rettegés, mert az itthon hagyott gyerekeivel zsarolják, hogy ne merjen megszökni az őt kínzó, bántalmazó stricitől! Ezt érték el az agyament jogvédőcskék, akik kibrusztolták, hogy "tiszteletben kell tartani az ő speciális kultúrájukat". Aha, beleértve a délben kelést meg az iskolakerülést is, és persze a diáktársak meg a tanárok verését. Mostanára elérték, hogy semmiféle kényszert nem lehet alkalmazni, még szelídet se, úgyhogy szabad az út az analfabétának megmaradni kívánók előtt.


Ja, hogy egyesek ennél többre vágynak? Azt meg tudom érteni, de akkor azzal kell kezdeni, hogy kihajítják a szemétre a kívülállás "kultúráját", és irány a kert, meg a háziipar. Voltaire sem tudott jobbat ajánlani, mint azt, hogy "Művelgessük kertjeinket!"

A világ legnagyobb hatalmú emberének, Obama elnöknek a felesége is művelgeti a kis konyhakertjét, amit a Fehér Ház parkjából elkerített, és nem derogál neki! Hát, akkor talán a vidéki cigányasszonyok is megfoghatják azt a kapanyelet!

 

Most nagyon kemény idők jönnek. A Financial Times kongatja a harangot, hogy az északi féltekén hatalmas aszály volt, a kukorica ára már most elszállt 40%-kal és a többi gabonaféle ára is megy utána az égbe.

 

Figyelj, a görögök is meddig hajtogatták, hogy nekik mi minden jár, igaz? Most itt tartanak, és lesz ez még rosszabb is! 

http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/09/08/a_gorogok_mar_nem_birjak_tovabb/

 

Üdv:
b

Előzmény: Glavingo (3485)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3485

Nem volt jó megoldás a minimális szintű segélyezés, ami nem oldott meg semmit, csak annyit értünk el vele, hogy a roma lakosság nem halt éhen, s nem fagyott télen halálra. Még az a szerencsénk, hogy a romák alapjában békés nép, különben ma már éhséglázadások veszélyeztetnék a helyi államhatalom szerveit. 

 

Munkahelyeket kellett volna teremteni, s nem százezerszámra elvenni, ahogy az a rendszerváltás után történt. De sajnos Orbán is csak verbálisan teremt munkahelyeket.

Előzmény: borzimorzi (3481)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3484

Pedig a belőled áradó agresszivitás, de akár a nick-választásod is erről tanuskodik.

Előzmény: Tamerlán (3482)
durándás Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3483

Én is tudom, hogy hazudik a gyerek, mert nagyon jól ismerem a kívülállás kultúráját.

 

Addig, még egy magyar tanári kar nem áll fel ezen iskolákban, és nem adja át a mohácsiknak, hervadt aladároknak ezen iskolákat , és ezt nem veri nagydobra a médiában, addig változás nem lesz. Az ilyen iskolákat át kell adni a cigány önkormányzatnak, küzdjenek ők!

 

És addig, még  a magyar tanárnő nem áll ki az igazáért, nem vállalja a nevét, és nem áll ki magáért, akkor szopjon tovább, ott Tornanádaskán...

 

Ha megnyerte, hát had vigye!

 

A "mert akkor nem lesz munkám" nem játszik. Hát nincs annak a tanítónőnek férje, aki megvédi? Hát nincs annak a tanítónőnek férje aki azt mondja, hogy elég volt?

 

Aki birka, az megérdemli a sorsát...

Előzmény: Berlusz Móni (3460)
Tamerlán Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3482

"Valószínűleg azért lettél ilyen felnőtt, mert gyerekkorodban vertek."

 

Glavingo,

te valószínűleg azért írsz ilyen hülyeségeket, mert gyerekkorodban nem tanítottak meg olvasni.

Az olvasni nem tudás ostoba beírásokat vált ki.

 

(Semmi olyasmit nem írtam, hogy engem vertek. Nem vertek.)

 

 

Előzmény: Glavingo (3480)
borzimorzi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3481

Másra meg nincsen pénz. Recesszió van, ha nem tudnád. A HH és HHH rétegnek a rendszerváltás óta erőn felül biztosítuttunk mindent, amit csak tudtunk. Ez egy erején felül szolidáris többségi társadalom.

 

A HH-kon belül a cigány kisebbség részére százmilliárdos nagyságrendben annyi felzárkóztatást meg integrációt finanszíroztunk, hogy ha a saját választott vezetőik el nem lopták volna a pént jó részét, már minden putri körül kolbászból  lehetne a kerítés. No, mostantól erre nincs pénz. Nem kellett a kolbászból kerítés, illetve kolorbikra meg kegyelmes urakra bíztátok a sorsotokat? OK, akkor mostantól Kádár-kolbász van. Arra futja, és az legalább bizonyítottan működött.

 

Az a helyzet, hogy vannak itt ezerszám olyan emberek, akiket semmirekellő létükre agyonajnároztunk, aztán mégis elmentek Kanadába Magyarországot gyalázni. Vagy négyezret haza is pofoznak a kanadaiak hamarosan, mert kiderült, hogy ott is csak hazudoztak, csaltak, bűnöztek, minősíthetetlenül viselkedtek. Ezeknek most már akkor se hiszi el a nagyvilág a folklórt, hogy őket üldözik, ha netán tényleg kapnának egy alapos ízelítőt a Kádár-kolbászból.

 

Üdv:

b

Előzmény: Glavingo (3480)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3480

Valószínűleg azért lettél ilyen felnőtt, mert gyerekkorodban vertek. Az erőszak csak erőszakot vált ki, az nem megfelelő nevelési eszköz.

Előzmény: Tamerlán (3473)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3479

Több tévéhiradóban hallottam.

 

Persze akkor sem az a megoldás, hogy bemennek az iskolába, s elverik a tanítónőt.  Viszont olyan tanítónő sem taníthat, aki veri a gyerekeket.

Előzmény: AntonMohl (3452)
borzimorzi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3478

Hát akkor ideje lesz az efféle jogvédő szervezeteknek az állami apanázsát alaposan megkurtítani, úgy évi nulla forint környékére. Mert azzal, hogy agresszív, önkritikátlan, se tanulni, se dolgozni nem hajlandó emberekkel elhitették, hogy ők a janik, és nekik mindent szabad, továbbá nekik minden jár, az felér egy támadással a jogállam ellen.

 

Üdv:

b

Előzmény: Tamerlán (3477)
Tamerlán Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3477

1.)

Visszahozni már nehéz lenne. Nem kellett volna elhagyni.

2.)

Ami az általad leírt családokat illeti:

a hatékony "működésük" és a "működési területük" terjedésének szükséges feltétele az "eszement típusú" jogvédők jelenléte.

És ebben mi nagyon jól állunk, sajnos...

(:–(((( 

Előzmény: borzimorzi (3476)
borzimorzi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3476

Hát, nem tudom. Azért ezeket talán nem kéne visszahozni... Mi is égedelem rossz kölkök voltunk, de azért ennél kevesebből is értettünk.

 

Viszont azt el kéne végre ismerni,  hogy az élete első 3 évében a családban, az élete második 3 évében meg az óvodában normakövető kisgyerekké szocializált csemeték oktatására és nevelésére kifejlesztett módszerek nem működnek bizonyos, egészen másképpen "szocializált" gyerekeknél. Mire gondolok?

 

Az olyan gyermekekre, akik a következőképpen leírható családokból kerülnek ki:

 

1.) A kívülállás kultúrája a norma. Minden, ami a klánon kívül van vagy onnét jön, az elvetendő, viszont axióma, hogy felsőbbrendű minden, ami a klánon belül van.

 

2.) Interakció a külvilággal minimális, a felnőttek  dolgozni nem járnak el. Otthon sem foglalkoznak háziipari termeléssel. A megvetett külvilágtól, a klánon kívüli társadalomtól egyedül az eltartásukat fogadják el, de azt aztán követelik.

 

3.) Kímélet vagy gondoskodás a környezetről: nulla. Kertet sem művelnek, állatot sem tartanak, a természeti környezetet sem tisztelik, ergo szemetelnek és koszítanak, ami a csövön kifér. A kultúra minden, a nagyvilágban létező és elismert megnyilvánulási formája pusztuljon.

 

4.) Egymás közti konfliktusaikat még csak véletlenül sem  úgy intézik el, hogy megbeszélik szép szóval, hanem csakis a nyers erő dönt. Aki hangosabban és trágárabbul üvölt, aki nagyobbat üt és rúg, annak van igaza.

 

5.) A gyermeket létrehozzák, de nem nevelik. Így kibocsátanak olyan hatéveseket, akik semmilyen nyelven nem tudnak köszönni, nem tudnak rendesen bánni az evőeszközökkel, valamint a WC használata és a szappanos kézmosás is mind olyan újdonság nekik, amelyet a lenézendő külvilág akar rájuk erőltetni, ergo szó se lehet róla.

 

Na, ilyen gyerekek elé vetjük mi oda a kis 50-60 kilós tanítónőket. Mint anno a keresztényeket az aréna vadállatai elé...

 

Üdv:

b

 

Előzmény: Tamerlán (3473)
gemini1966 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3475

Hol vannak már a makarenkói pofonok ! Boldog béke évek .

 

vlagyimir putyin

gitana19 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3474

Amit az ártatlan gyermekek jogainak harcos védelmezői elfelejtenek, az az, hogy aki a tanárt terrorizálja, az igen gyakran a többi osztálytársát is. Vagy az ő jogaik nem számítanak?

Tamerlán Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3473

Jahhh... a tanári pofon...

Igazságosan, alkalmas időben kiosztva (szerintem) igenis megfelelő eszköz volt.

Felsőtagozatos diákként láttam (és hallottam) egy ilyet.

Aki adta: egy magyartanár, mokány, szigorú ember

Aki kapta: az osztály két állandó rendbontója közül az egyik, sunyi és pimasz, másokat terrorizáló fajta, gyenge tanuló

Többször is zavarta az órát, a tanár rászólt, erre valami pimasz megjegyzést tett. A tanár kihívta. A gyerek megállt a tanári dobogó előtt és vigyorgott. A tanár a dobogóról lehajolva elkapta a gyerek egyik fülét és elkezdte felfelé húzni. Amaz ágaskodott, lábujjhegyre állt és már nem vigyorgott. Amikor a csúcsponton volt, akkor a tanár hirtelen elengedte, de mire a gyerek talpa ismét a földre ért,

addigra két (tenyeres+fonák) hatalmas pofont kapott. Nagyot szólt. Az egész osztály azt érezte, na, ezt megérdemelte. Az illető is jól megjegyezte a dolgot, tanult az esetből.

 

Egyébként,

néhány tanárnő specialitása a "csúsztatott koki" volt...

 

Előzmény: FreedomTrail (3469)
ötvenafele Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3472

de, sajnos a gyakorlatban azt jelenti, erről gondoskodik a libbant jogvédelem...

Előzmény: Törölt nick (3471)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3471

Én elitélek minden tanárverést. Meg azt is, hogy valaki megüssön egy buszvezetőt, vagy mentőst, vagy orvost. Sokakat talán nem világosítottunk fel időben, hogy a dem,okrácia nem azt jelenti, hogy mindent lehet.

Előzmény: borzimorzi (3467)
afazekas81 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3470

Legfőbb jel, hogy itt az ősz, indul az iskola...

Előzmény: durándás (3456)
FreedomTrail Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3469

"Amúgy meg anno mertük volna otthon elmesélni a valóban kapott pofont, körmöst. A szülőktől kaptuk volna a repetát."

 

Ez így volt, megerősíthetem, amúgy 64 év szállt el fölöttem...

Előzmény: én12 (3463)
gitana19 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3468

Érdekes cikk, köszi.

Emberileg megértem, nem azért törnek ki a nyomorból (nem csupán anyagi, de szellemi, érzelmi nyomorból), hogy aztán nap mint nap újra azzal küszködjenek. De. Ha ők sem, akkor mégis ki? Ki és hogyan integráljon egy olyan tömeget, ami nem csak hogy tanulatlan, de nem is akar tanulni, és a szülők többnyire a pedagógus ellen dolgoznak? Persze az sem járható út, hogy akkor nőljenek, mint a fű a kaszálón, majd lesz velük valami.

 

Az is elég érdekes, hogy azért dícsérjék meg a gyereket, mert hajlandó bejárni az iskolába. Igen, kell a sikerélmény, de ez valahogy inkább a nevelő feladata, nem az iskoláé, pláne középiskoláé. És lehet itt a társadalmi szakadékról beszélni, meg hogy nem tehetnek róla. Hát ki tehet? 16 éves kamaszokat még írni-olvasni tanítani? (Akik persze már nem úgy tanulnak mint a 6évesek.) Annyi idősen olvastam a Faustot. Önszántamból, nem kötelezőként. Eredetiben. És ugye egyenlőnek születtünk. Mondjuk az én szüleim nem mentek be megverni a tanárt, ha rossz jegyet kaptam.

Előzmény: Berlusz Móni (3462)
borzimorzi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3467

Félreértés ne essék, olyan is akad, mint ebben a videóban, de a megoldás nem lehet az, hogy három feldemhedt IQ-nuku "édesanya" nekiesik a tanárnak.

 

http://neon.hu/suli/bosszut-allt-a-kislany-brutalis-tanaran-sokkolo-video-271220

 

Plusz nagyjából kizártnak tartom, hogy a kis tornanádaskai tanárnő ilyet tett volna. Ezekben a hisztériás körökben már az is vért kíván, ha a tanár kikérdezi a leckét, vagy rákérdez, hogy hol a ceruza, a tankönyv, a munkafüzet.

 

Üdv:

b

borzimorzi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3466

Egy normális országban ilyenkor a szakminiszter delegál oda pár hónapra néhány pedagógus alapképzettségű oknyomozót. Tanítanak, azért megkapják a tanári fizetést, plusz dokumentálják az iskola tanulóinak magaviseletét a minisztérium számára, hogy odafönt megértsék végre, miféle előemberi viselkedési normák az irányadók az efféle gyerekközösségekben. A "Legyek ura" világa, nagyjából.

 

Már az is önmagáért beszél, hogy a semmirekellő, segélyen mázsásra hízott luvnyák ütlegelik a tanítónőt, akinek az adójából etetjük őket, és aki a neveletlen, emberi viselkedésre sokszor képtelen kölykeiket megpróbálja normális emberré nevelni. Miközben erre sok esélye nincsen, mert a szerencsétlen gyerekek hiába születtek embernek, hiába volt esélyük, a t. szülőknek az első 6 év alatt sikerült visszavonhatatlanul elvenni tőlük azt az esélyt, hogy társadalomban élni képes, normakövető, tisztességes emberré nevelhetők legyenek.  :-(((

 

Üdv:

b

Előzmény: Törölt nick (3465)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 3465

Ilyen esetekre szokta azt pampogni a liberális média, hogy egyedi esetek.

Abban az iskolában valóban egyedi, hiszen ennek sem lesz következménye, a többi "szülő", "édesanya" holnap hasonló módon támadna egy másik tanárra.

Holnapután meg másik "édesanya" csoport a harmadikra.

 

Támadna, ha lenne rá oka. De nem lesz, mert ez nem hiányzik a tanároknak, tehát meg sem pisszennek az év hátralévő idejében.

Bármit tehetnek a túlkoros disznók, iletve "lurkók". Zavarhatják az órát, lerabolhatják az iskola rendesebb tanulóit, mgfenyegethetik a gyerekeket, azok szüleit, a tanárokat, az iskola vezetése meg a három majmot adja elő.

Nem lát, nem hall, nem beszél.

 

 

Talán, ha egy "OKNYOMOZÓ"  újságíró leruccanna kisegítő tanárnak egy hétre ilyen iskolákba. Érdekes dolgokkal találkozna.

Persze hiába írná meg, senki nem hozná le.

én12 Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3463

Eleve a gyerekek mesélőképessége határtalan. Olyan élethűen tudnak előadni meg nem történt dolgokat, hogy ember legyen a talpán, aki eldönti, valóban megtörténtek-e az elhangzottak. S ez még direkt hazugságnak se nevezhető, mert teljesen beleélik magukat.

Amúgy meg anno mertük volna otthon elmesélni a valóban kapott pofont, körmöst. A szülőktől kaptuk volna a repetát.

Előzmény: Berlusz Móni (3460)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3462

Inkább deriváld őket... :)))))

 

Egyébként meg jól megnézhetik majd magukat, ha a magyar tanárok otthagyják őket, mint Szent Pál az oláhokat.... No akkor majd sírhatnak-ríhatnak, oszt hívják haza mohácsivész viktóriját. Meg áládárt, hogy taníccsa őket.....

 

De a cigány tanárok is sz.rnak rájuk...! Eszükbe sincs a fajtájukat tanítani...

 

– Igyekszünk roma származású pedagógusokat munkára fogni, hogy lássák a példát a diákjaink. Ám az évek óta állást kereső kollégák is lecsapják a telefont, ha megtudják, hová invitáljuk őket. Igaz, sok jót nem is ígérhetek – így az igazgató.

 

 

http://www.szabadfold.hu/cikk?18457

 

 

Előzmény: Törölt nick (3461)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3460

No álljunk csak meg.... A három luvnya állítja, hogy a tanárnő megverte a gyereket...  Szó nem volt arról, hogy bárki (tanú, gyerek, stb.) ezt megerősíthette volna.

 

Asse igaz, amit kérdeznek!!!

 

 

Előzmény: durándás (3456)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3458

:-D

 

 

Wejjjmááááár ....!

 

:-D

 

Előzmény: Tamerlán (3457)
Tamerlán Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3457

"A tanítónő előző nap tényleg megverte a gyereket?"

 

Ha még csak megverte volna... nem, Glavingo olvtárs, nem verte meg.

 

Annál sokkal-sokkal rosszabb történt szegény romacigány gyermekkel.

 

Képzeld (nekem még a klaviatúrám is reszket a felháborodástól),

az a tanárnő vadállati kegyetlenséggel kihívta felelni azt az ártatlan romacigány gyermeket.

Fajgyűlölő módon a leckét kérdezte tőle, a leckét!!!

Rettentő sokk, gondolj csak bele!

És mindezt csak azért, mert roma és cigány, ugye. 

 

Iszonyú időket élünk, Glavingo olvtárs.

Előzmény: Glavingo (3450)
durándás Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3456
Előzmény: durándás (3455)
durándás Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3455

TV2, RTL híradó.

Előzmény: AntonMohl (3452)
én12 Creative Commons License 2012.09.07 0 0 3454

Hát csak úgy nem támadnak rá egy pedagógusra. Rájuk ez nem jellemző. Nyomós oknak kellett lenni!

Pl. rászólt a kölökre, mert rendetlenkedett, esetleg megrótta, mert nem csinálta meg a házifeladatot, szóval valami ilyesmivel sértegette a kölköt. Meg is érdemelte az a rászísta paraszt tanárnő.

Előzmény: AntonMohl (3452)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!