Keresés

Részletes keresés

krisina Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7480
Nekem is nagyon tetszik és aranyosak az emlékek is amik a berendezéssel kapcsolatosak.
Előzmény: Emma08 (7477)
kismica Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7479
Mivel szülés után belázasodtam, így kb. 10 órát voltunk az örzőben. Az egy (nagyon jó) dolog volt, h a férjem vigyázott Matyira, le ne essen az ágyról, míg én zuhanyzok, segített leszállni a qva magas ágyról, itatott stb., de segített a csaszisoknak is, mert elég kevés volt az ágyra jutó segítő nővérek aránya :(
Előzmény: MAYa (7445)
kismica Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7478
Én elsőnél letiltottam mindenkit, lett is belőle sértődés, de nagyon nem érdekelt, h azért, mert 4 nappal akarják hamarabb látni, kitegyem a gyereket folyósónak, a szobában pedig épp elfértünk 2n+2 gyerekzsúrkocsi, férj csak lapjával. Mi szobatárssal megbeszéltük a látogatást, "szerencsére" ők már régebben bent voltak, mindig csak pár percre jött be a férje/fia és amint nekikészültem a szopinak, már mentek is ki. A férjem csak akkor maradt tovább (én nem tudtam állni/ülni), ha a szobatársan nem volt bent. Most is így lesz, nagyo reménykedem 2 ágyasban, mert alapítványit nem tudunk fizetni :/
DE az, h az apa nem láthaja a gyerekét csak otthon, nagyon nem normális, máig emlékszem a férjem arcára, mikor csak úgy nézhette az alvó gyerekét, aztán felbrédt (Matyi :)) és a szemét.

Az az alapvető baj, mikor a hülye rokonoktól a mama nem védi meg magát és ezért szív az egész kórterem. (Ettől csak az rosszabb, mikor a mama szerint is 1-2 napos gyerek mellett kell 20 fős találkozót szervezni.)


Nos, voltam UHn, sikerült lekésnem a közvetlen trolit, így körbementem a vráson, aztán (szerintem, ezt a szagot még én is érzem) cigiszünetet tartottak az UHsok, közben elment a dokim, így 1 óra helyett 3 órát ültem a klinikán :(
DE a lényeg: valamelyik nap este azt éreztem, h Nándi (B baba) is fejvégű lett, Gréta maradt az. Szép nagyok, Gréta lába jóó hosszú, egyébként majd' egyforma méretűek.
A dokival beszéltünk a szülésről: 38 héttől nem engedik tovább, ha én úgy gondolom és minden rendben lesz, akkor mehet a spontán szülés, csak számítsak rá, h kisebb tömeg drukkol majd.. Ezen nem vagyok meglepődve, de jó előre tudni.
32. héten néz méhszájat, attól fögg, kapok-e tüdőérlelőt.
Ha jó leszek és jól leszek, akkor várhatóan nem kell befeküdnöm.
Előzmény: samu2007 (7429)
Emma08 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7477

Köszönöm mindazt, amit a szobáról írtatok, örülök, hogy külső "szemlélőknek" is tetszik. Nekünk különösen értékes, mert nagyrészt  családi ereklyékkel van berendezve, sok szabadidőnk benne van nyár óta , szinte mindent házilag oldottunk meg ( fal, padló, bútorfestés...) , illetve olcsón szereztük be- pl.: anyagok- imádok turkálni!

Reni, azért nem láthattál ilyen mózesállványt, mert apukám készítette pont 31 évvel ezelőtt- nekem... , a mózest kézművesnél vettük (2300ft :)! ), a huzatát a nagymamám varrta.

Szóval, jól esik, hogy tetszik, remélem Emma is jól érzi majd magát itt, már nagyon várjuk!!!

helego Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7476
Emma egyszerűen gyönyörű!!! Ha tavasz lesz tele a kert kis sárga virágokkal, és napraforgó a vázában ősszel??? Valami hasonló hangulatot tudok elképzelni. Nagyon szép, és árad belőle a nyugalom.

Balázs. Én kicsit megértelek. Nekem furcsa volt másoknál, hogy (az itteni kórház) a babákat ablakon láthatja apuka, és van 3 cetlije egész nap, 3X mutatják a babát, osszák be, mikor.
A választottba is mutogatják, igaz bármikor. Nálunk apa nem hiányolta, hogy nem simizheti, de most szeretném, ha a császár utáni 1-2 órában velünk lehetne. Majd megbeszéljük. (Regő szempontjából látom ezt a megoldást igazán ideálisnak, szerintem kevésbé traumatikus)
A látogatás a folyosón zajlik, bár ott nem olyan huzatos, viszonylag barátságos a hely. Ez nekem jó volt, bár mikor apám hozott egy karton ásványvizet, és első blikkre azt mondták nem hozhatja be a szobámba, azon meglepődtem. Végül ennyi átfutást engedélyeztek.
Az első felkelésnél én is rugalmasság-párti vagyok (határokkal). Nekem pl jól esett volna, ha a legelsőnél segítenek, és nem annyira katonásan "oldd meg, úgyis neked kell" állásponton vannak. De gyanítom, ez nővérfüggő.
Nekem a síró gyerek volt jó motiváció, gyorsabban "pattantam", mint a pisiléshez :)

Kismica. Valamiért az él az én fejemben, hogy az ikrek korábban (kisebb súllyal is) masszívabbak. Mint a fiú-lány különbség. Hogy a kislányok jobban alkalmazkodnak, kevesebb a komplikáció velük. Vagy ezt most csak nagyon hinni akarom?
andixka Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7475
Nem lehet, hogy ugyanaz a dokink? ;-) enyém is ilyeneket mondott mindig, de imádom! :-) (S.Gy.)
Előzmény: MAYa (7472)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7474
Am11, jó hír, hogy ilyen hamar sikerült talpra állnod! :)

Emma, ez igazán "emmás" szoba, az én szememben :)) olyan katalógusba illő, nagyon tetszik :)

Látogatás-vita:
Anno a Margitban volt látogató-szoba, oda bejöhetett boldog-boldogtalan, bentről anya a babával. Hiába volt szabályozva a látogatási idő, a bentlévők száma, és akármi is, mindig tök káosz volt, mindenki tolongott. És tudom Balázs, hogy milyen érzésekről beszélsz, de hidd el nem az olyan hozzáállású emberektől akarják távol tartani a babókat, hanem azokat, akik azt hiszik, hogy ez egy marha jó buli, megyünk megfogdosni, megbámulni a bent lévőket. Szerintem nincs az a rend, ami ellen ne lenne valakinek kifogása ... és amit ne szegnének meg :(

Aloe First: sebgyógyulást elősegítő spray. Többet nem akarok róla, mert MLM-es és szerintem reklám.
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7473
Hát, gyerekszoba tekintetében nekem nincs mit felmutatnom, a 26 nm-en egyelőre csak mózeskosara, egyetlen zsebes tárolója és néhány polca lesz a ruhásszekrényünkben. :)
Majd júliusban lefotózom a kisangyal lakhelyét, akkor végre élhető nagyságú lakásba költözünk :)
MAYa Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7472
Köszi az infót! Igen, legközelebb jól kifaggatom az orvosomat, de a legutóbbi alkalommal még "lerázott", hogy messze a szülés.:-)
Előzmény: andixka (7460)
-balazs- Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7471

Ó, te jó ég. A kórház liberalizmusáról volt szó, nem másról.

Előzmény: h.reni (7469)
h.reni Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7470
Nagyon szép a szoba.Gyönyörű ez a mózes,meg az állvány hozzá.Ilyet még nem is láttam.
Előzmény: Emma08 (7459)
h.reni Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7469
Nem értem,ha ennyire nem vagy/tok megelégedve a kórházzal,akkor miért ezt választottátok?
Előzmény: -balazs- (7461)
Cicafül Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7468
örülök, hogy jelentkeztél, mégegyszer gratula!
Előzmény: am11 (7464)
Cicafül Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7467
Emma, nagyon szép! nekem tetszik a stílusa! ügyes vagy :)

a leírás alapján a Bajcsy is akkor hivatalosan "bababarát kórház", mint az István. szerintem sok helyen sokkal szebb a szülészet, mint a gyermekágy, azért mégiscsak magyar egészségügyről beszélünk, ezen nem kell meglepődni.
én ötágyasban voltam, ami nem volt kicsi, jöttek is a rokonok mindenkihez, engem csak egyszer zavart, amikor már hozzám is sokan jöttek, és épp végre pihentem volna, amikor beállítottak a szomszédomhoz. de azért el kell mondani, az esetek 95%-ban mindenki kultúrált és tudja, h hol van, kimennek a folyosóra, suttognak, stb. és meg lehet oldani, h csak a gyerekedre, magadra koncentrálj. én amúgy nem véleményezném a többit, én tudatosan választottam először kórházat, és utána onnan orvost, pont azért, hogy olyan szolgáltatást kapjak, amik az én igényeimnek megfelelnek és ami még belefér. ezért nem szülök pl a Sotén, akármelyiken, de ez ugye egyéni döntés.
Előzmény: Emma08 (7459)
Emma08 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7466

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, annak még inkább, hogy jól vagy!!! :)

Gratulálok a kicsihez!

Előzmény: am11 (7464)
-ethka- Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7465

Pár napja lehetőségünk adódott megtekinteni a Bajcsy szülészetét. Ennek következtében a várakozásoknak megfelelően kicsit ellentmondásos érzések keletkeztek bennünk.

Ami tetszett: 

- A szülőszobák nagyon jók, kulturáltak, barátságosak. Mondjuk, jelentős különbségek vannak köztük, de még a "legrosszabb" is bőven elfogadható. Ez nagyon megnyugtató volt.

- Az összes helyi -- orvosok, szülésznők, nővérek -- rendkívül kedvesnek, türelmesnek tűnt. Úgy érzékeltem, mindenről lehet velük egyezkedni.

- Az apa (vagy gyakorlatilag bárki) végig ott lehet a szülő nő mellett (a császár természetesen kivétel). Óriási liberalizmus van.

- A rooming-in itt valóban úgy működik, hogy ha az anya akarja, 24/24-ben vele lehet a baba.

- Valóban nem adnak tápszert a babának, ha a szülők nem kívánják (nagyon elrettentő dolgokat hallottam más kórházból).

- A szülés után 72 órával haza lehet menni, a módozattól (hagyományos, császár) függetlenül.

 

Ami nem tetszett:

- Lényegében egyféle fájdalomcsillapításból (injekció) lehet választani.

- A kórtermek kicsit "hagyományosak". Nem lepukkantak igazán, de óriási a kontraszt a csilli-villi, szuperkellemes szülőszobákhoz képest.

- Nagyon nem tetszett az óriási liberalizmusnak az a hátránya, hogy bárki bemehet a kórtermekbe, semmiféle látogatási korlátozás nem létezik. Ennek az eredménye, hogy gyakran húszfős családok rajcsúroznak éjjel-nappal a nagyon szűk kórtermekben. Jelenleg ez az egyik fő félelmünk, ki tudja, kikkel fogunk egy szobába kerülni.

 

Nohát, ennyi.

am11 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7464

Sziasztok! :)

 

Stunc már leadta a híreket, január 14. napján 9 óra 16 perckor 50 cm és 3350 gr-mal megszületett Gréta Janka nevű kislányunk. Nagyon viszontagságos hónap után úgy tűnik rendeződik az életünk. Most csak pár sor erejéig van erőm és időm itt lenni, de hamarosan leírok mindent, ami velünk történt.

 

Pénteken hazahoztuk a kislányt. Minden ok!!!! :) Bár nem unatkozunk mellette... :) :)

 

A jó hír, hogy az izületeim gyors ütemben helyreállnak, már profin tudok menni, (na jó itt-ott még azért félre viszem a fenekem), de ahhoz képest, hogy megmozdulni sem tudtam, ez már meg sem kottyan. A jobb karom még mindig nagyon gyatra, de az anyaság hihetetlen csodákra képes... a kislányt fel tudom venni, tisztába teszem, büfiztetem, szóval mindent megcsinálok, ami vele kapcsolatos. Segítségünk nincs, a férjem itthon van, így ketten álljuk a sarat és ahhoz képest, hogy azt hittem ápolónőt kell felvennünk... klasszul boldogulunk mindennel.

 

Most hirtelen ennyit. Akik még most jön a sorban: nagy-nagy drukkok! Akik túlvannak: Gratulálok!

 

Sajnos nem tudok még visszaolvasni, ezért reagálni sem..., de amint időm engedi megteszem.

 

Üdv. Mindenkinek és köszönöm a sok-sok vígasztalást és reményt adó üzeneteket!

 

A szinte már felépült: AM11

h.reni Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7463
Tallózás,feltölt,beszúrás,ha kész ugyanez a sorrend az új képpel.Várjuk a képeket.
Előzmény: Emma08 (7448)
Emma08 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7462

Sikerült!!!( tényleg béna vagyok, a bútorokat festeni könnyebb volt...:)  )

 

Köszi az infókat az evéssel- ivással kapcsolatban. Néha úgy érzem, hogy minden menni fog, néha meg ilyen " bagatell"  kérdéseken rágódom... Biztos lesz még egy pár, köszi a türelmet!!!

Előzmény: Emma08 (7459)
-balazs- Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7461

Bocsánat, lehet, hogy nem volt követhető.

Szent Imre.

Ott a gyermekágyra látogatható nem mehet be. Egyáltalán. Szülés után max 2 órát lehet az apuka a gyermeke közelében, oszt csá! Onnantól az anya max az ablakig tolhatja el a srácokat. Ha császár, akkor 5 napig csak integethetek.

Orvosi indoka nincs ennek a távoltartásnak. Ilyet kevés kórházban csinálnak még itt, a XIX századi Magyarországon is. Ha ezzel egyet nem érteni egyenlő a széllel szemben pisiléssel akkor nekem ötös kategóriájú hurrikán fogja idővel letépni a pisilőmet. :-)

 

Előzmény: Fogár (7456)
andixka Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7460
Hát, szerintem ha nagyon erőlteted és nincs orvosi akadálya, akár... (vagy ha épp nagyon nincs hely, még muszáj is!) De ezt majd a dokid biztos megmondja. Végül is ha ő áment mond rá, nem hiszem, hogy ellentmondanának.
Rám azért kellett némi plusz figyelem műtét után (volt régebben egy tüdőembóliám, úgyhogy engem nem is engedtek volna semmiképp, de nem is akartam). Már az is meglepett, hogy másnap reggel mehettem, mert 2005-ben 2 éjszakát töltöttem ott a biztonság kedvéért.
Előzmény: MAYa (7453)
Emma08 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7459

Emma-szoba1 Emma-szoba1

Emma-szoba2Emma-szoba2

Emma-szoba3Emma-szoba3
Fogár Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7458
nyomj egy "beilleszt"  gombot is :D
Előzmény: Emma08 (7455)
Emma08 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7457
Nem, mégsem. ( a képre gondoltam) Próbálkozom...
Előzmény: Emma08 (7455)
Fogár Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7456

melyik kórház ez?

 

azt pedig,h látogató foglalkozzon a gyerekkel sehol sem szeretik...mégiscsak az anya szervezetéhez szoktak hozzá,nem pedig a tiédhez...érted...ez most csúnyán hangzik...és én sem vagyok híve az apa kirekesztésének....

 

Előzmény: -balazs- (7452)
Emma08 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7455
Lehet, hogy sikerült???:
Fogár Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7454

én úgy emlékszem inni nyugodtan lehet...sőőőt mondták is nekem,h igyak

enni sztem nem...vagyis meg sem kérdeztem...én is hánytam :)

viszont szülés után jó ha van nálad kaja,mert tuti éhes leszel...sajna nálam csak pár satnyadt szaloncukor volt :D

ha még otthon tudsz enni előtte, ártani nem árthat,mert lesz energiád...

Előzmény: Emma08 (7449)
MAYa Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7453
Ez nagyon jó hír, köszönöm! A látogató-hiányt meg majd kibírom valahogy.:-) Amikor most már délután felkelhettél, akkor is maradni kellett még az őrzőben másnapig? Vagy ha nagyon erőltetem, lekerülhetek a csecsemős-osztályra már aznap?
Előzmény: andixka (7450)
-balazs- Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7452

Oké, oké. :-))

Én most egy konkrét kórház konkrét házirendjéről értekeztem, nem pedig általánosan bevett praktikáról.

Azért az érvekben van kis ellentmondás: Az ágyhoz kötött anyának nincs szüksége senkire, illetve, az anya ki tud sétáni ha akar. Ezeket el tudom fogadni. De ez nem érinti azt a tényt, hogy 5 napra (teljesen feleslegesen) el vagyok zárva saját gyermekeimtől. Értem az itteni konzervativizmust de nem értem oly szélsőségesnek olyan kérést, hogy egy apa hadd lehessen együtt az amúgy teljesen egészséges, probléma mentes gyeremekével. :-)

 

Azt az érvet, hogy az anyának és a babának ilyenkor semmi szüksége az apára, inkább egy Monty Python jelenetben várnám. :-)

 

 

Előzmény: Fogár (7441)
kicsinap Creative Commons License 2008.01.23 0 0 7451
Nálunk inni lehet, enni csak szőlőcukrot. De szvsz amikor elkezd az ember vajúdni, akkor spec. a legkevésbé az evésre tud gonolni, és pl. az első vajúdásomat végighánytam.:-) Minden adatomat a férjem mondta be (aki kitalálta, hogy vajúdás közben kell még azt is elmondani, hogy milyen végzettségünk van, az menjen a búsba).:)
Előzmény: Emma08 (7449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!