Bocsánat, de mivel elsősorban pécsi a hirdetés, ide is beszúrnám. :-)
Eladó hivatalos viszonteladótól (Axico, 2011. november) Magyarországon vásárolt Nikon D7000, hibátlan állapotban, gondos gazdájától, minden tartozékával (váz védősapka, bontatlan gyári nyakpánt, doboz, számla, garancia, akku, kijelző védő, stb.), még 9 hónap Nikon garanciával.
Ajándékba adok hozzá 2 db alig használt (második szett volt) 8 GByte-os, 45MByte/s sebességű SanDisk Extreme memóriakártyát.
Megtekinthető február 21-én Budapesten előre egyeztetett helyszínen, egyéb időpontokban Pécsett. Expószám: 38563. Ára: 149 000.- Ft.Ha jó fej vagy, komoly vásárló, és elszánt fényképész, alkudhatsz is! :-)
Érdeklődni email-ben, vagy hetven - 237 37 37. Ha nem venném fel, de kiírja a számot, visszahívom.
Megmondom őszintén: én nappal nem nagyon szoktam hosszú expózni. De majd kipróbálom a kedvedért a jövő héten.
Tegnap éjjel 3ig fotóztam egy bálon, már ott előkerült a magas iso (brutálisan rossz fényviszonyok voltak), de hazafelé félreálltam hogy a holdfényben is kipróbáljam a gépet.
Camerából kiesett raw 1:1 LR konvertálás, semmiféle utómunka, zajszűrés vagy belenyúlás nincs. ISO6400. Aki azt mondja, hogy a D600 zajos magas érzékenységen, az vagy nem tud zajt szűrni, vagy hülye. (Netán más az ingerküszöbe mint nekem, csak hogy diplomatikus maradjak.)
A D80/D90 vázak közül nekem sem volt eddig gondom szivárgással. És a probléma biztosan a vázban van, a Lee rendszert ui. a D90-en is használtam már, probléma nélkül.
A fő gond még csak nem is maga a szivárgás, hanem az hogy ez vörös lesz a képen. A Lee Big Stopper ugyanis nagyon hideg tónusú szűrő, kb. 12000 Kelvines egyéni fehéregyensúly kompenzálja csak, ennél pedig minden fény, ami nem az ND szűrőn keresztül jön be, elszínezi a képet. Vannak sokkal csúnyább eredmények ki, de azokat már a kép készültekor törlöm a helyszínen.
Persze van rá egyszerű megoldás: a nyakpánt úgyis kéznél van az állványon lévő gépnél, és rá lehet igazítani a keresőre. Csak éppen kényelmetlen akár 3-4 percig ott tartani, és nem tudom ráexponálni magam a képre.
A témát pedig azért hoztam fel, mert közel azonos felépítésű vázakról van szó, mint Balázs új gépe.
Semmi lesajnálás nem volt benne- tényleg. Az ugrott be amikor a Nikon 24-70/2.8-ről elterjesztette egy Japán srác hogy nem jó az az objektív, mert hogy fény jut be egy a távolságskála részén... kiderült hogy igaza van, és abban az esetben jelentkezik is ha 100Ws-os beállító izzó elé tartjuk a fényképezőgépet és úgy exponálunk stúdióban. Máshol nem sikerült reprodukálni a jelenséget.
A két linkelt fotódra akkor ráklikkeltem és nem láttam rajta hirtelen semmi rendellenességet- azt hittem vicceltél a kereső problémájával.
Anno D50-el kezdtük. És ha szükség volt jobb technikára- lecseréltük. Soha, semmilyen körülmények között egyik váznál sem jött nálam elő ez a fényszivárgás gond. Pl a D0 esetén adtak külön kupakot a lefedésre... soha sem használtam. De D300-on sem, pedig szerintem azzal fotóztam a legtöbbet hosszú expoval- nappal is. Most van beépített sötétítő, tehát még bajlódnom sem kell vele- és mégsem használom. Erre utaltam.
A D7100 miatt meg abszolút nem lehet semmi lesajnáló a szavamban. A kapható legkomolyabb DX váz a piacon. ÉS ha valakit a felszerelése alapján ítélnénk meg az pedig régen rossz lenne.
SZóval elnézést ha félreérthető voltam.
(Kisbergiccsel pedig napi szinten szoktunk beszélni- szóval ha leszólnám a felszerelése bármely elemét az feltehetően előtte már rég megbeszéltük vele, és vicc szintjén mozog csak a dolog)
Próbáld majd ki, ereszt-e be fényt a kereső. A D80/D90 nem eresztett a hosszú expóknál, a D7100 viszont komoly árnyékolást igényel az expo alatt, borult időben is.
Kis zajszűréssel, de ebből még 70x100-at lehetne nagyítani. (:
Ma jött meg, a délutáni esküvőre nem ért ide, de utána elkezdtem taperolni. Hát nagyon kis cukorfalat, szerintem jóban leszünk. (De kelleni fog rá markolat, mert jajdepiciígy. :D)
És igen, a 28-as is tetszik, a leány meg előbb utóbb ügyfél lesz, ha kitűzik végre az időpontot. :D
Meg kell mondanom, a 28/1.8 parádés. Építési minőségre valóban nem egy 24/1.4, de az AF tényleg gyorsabb, és a mai rendezvényen egész szépen helytállt. Nagyon pozitívak az első benyomások. (:
Átértékeltem picit a dolgokat, vannak új tapasztalatok, sok minden homályos még, de az biztos, hogy ez alatt az ár alatt nem akarom elkótyavetyélni a D700-at. Szerelemgép volt, és még ma is tökéletesen teljesít, "legrosszabb esetben" megmarad. (: