A Libadomb azt jelenti: Házilúd + a hegynél alacsonyabb, a halomnál magasabb kiemelkedés :)
Az I. -es erőmű alatt található és a Dolgozók iskolája fölött (ha minden igaz).
A Lidilódi név nem tudom mit jelent de keresgélve a neten annyit találtam, hogy egyesek egy hangulatos szórakozóhelyként emlékeznek rá (itt a Tatabánya fórumon találtam) , míg mások szerint "egy ócska fabódés köpködő volt, szezonális nyitva tartással"
(24 ÓRA - 2005. JÚLIUS 21. -i számában találtam a hungaricana.hu -n).
Ebből is látszik, hogy valaki felvetette anno 2005 -ben a Vértes Center egyik lehetséges neveként a Lidilódi nevet ami nagy vitát kevert.
Ezt a képet találtam még a google segítségével amin a szórakozóközönség látható sajnos maga a szórakozóhely nem:
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni : Gallai Rezső Múltidéző igaz mesék című könyvében olvashatóak a "lidilódi" és a "llibadomb" szavak. A jelentesukre lennék kíváncsi, de sajnos nincs időm elolvasni.
A TSZC Műszaki Szakgimnáziuma ebben a tanévben ünnepli jogelőd iskolái – a Péch Antal és a Bánki Donát iskolák – fennállásának 120., illetve 50. évfordulóját.
Ebből az alkalomból jubileumi gálaműsort szervez 2017. április 7-én, 17.00 órai kezdettel a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban.
A gálaműsort jótékonysági bál követi. Ennek bevételét a bál rendezője, a Péch Antal Alapítvány, az iskola informatikai fejlesztésére fordítja.
Várjuk jelenlegi és volt diákjainkat, szüleiket, volt kollégáinkat, partnereinket. Ünnepeljük együtt ezeket a jeles évfordulókat!
A képeket nem én teszem fel, nincs már erre nagyobb ráhatásom. Egy kedves kolléganő kezeli. A honlapon kicsi képek vannak, gondolom kevés a hely. Az FB-n már jobb, de kérdés, hogy mire nyomja össze. Én még emlékszem, hogy régen úgy kellett elkészíteni a WEB lapot, hogy kicsi kép, majd, ha tetszik letöltésben jöhet a nagyobb.
Megadtam az én tárhelyemen is az elérhetőséget.
Vannak olyan tablóképek, amelyeket még 1998-2000 körül fotóztam, egy 640x480-as digitális géppel, és a tablók azóta eltűntek. Ezeken a digitális javítás és nagyítás sem segít igazán. Fizikailag nem lehet újra fotózni, mert nem lelem őket.
A "nagyobbakat" nem rég fotóztam a falon és este, mert minden irányból betükrözött volna a fény. Így 300 Watt külön világítással és helyi világítás nélkül kellett fotóznom, ez azért sajnos itt is meglátszik, mert zajos maradt, ha ránagyítunk. Nem volt rá idő, hogy mindet levegyük, és teremben még erősebb világítás mellett fotózzak.
Ha keresel valakit, akkor előbb érdemes a honlapon a nevek között megtenni ezt.
"A végzős osztálynévsorok 1967-től napjainkig" :)))) Ezt még én írtam, de nem értem, hogy hova tették a 90-es éveket mert 2001-ig volt készen, hiszen megszámoltuk az osztályomnál, hogy hol tartunk. :)
Tehát itt rákeresve lehetne megtalálni a végzés évét, majd ezután a tablót is lehet keresni az FB-n.
Nem, csak elébb jeleztem, hogy egy gyerekkori kiváló barátom járt oda és az említett időben végzett. Ezért örültem, hogy láthatom talán valamelyik tablón, de nem.
Bocsánat a szövegért. Teljesen normálisan mondtam neki hogy megszeretném nézni a tablónkat az emeleten,kértem 2 percre engedjen fel.Teljesen elutasító volt.-Na mindegy,csak még ma is dühít ha eszembe jut.-
Megnéztem a suli fb oldalán a tablónkat,jó volt ránézni nekünk fekete-fehérben van meg a tablókép.
Ha esetleg ő kezdte, akkor beszéljük meg, mert azt nem engedhetjük meg!
Ha engem keresel, vagy a Rozót, még körbe is viszünk!
Első lépésként a Suli FB oldalán érdemes megnézni, hogy jobb minőségben van-e fent a tabló fotó, mert ha csak egy gyengébb van, akkor nincs már kint a tabló (a gyengébbeket még 1998-2000 körül fotóztam). Azóta sok idő eltelt.
(Vajon merQree-t miért nem küldték el? Ő is bejött :)
A TSZC Műszaki Szakgimnáziuma ebben a tanévben ünnepli jogelőd iskolái – a Péch Antal és a Bánki Donát iskolák – fennállásának 120., illetve 50. évfordulóját.
Ebből az alkalomból jubileumi gálaműsort szervez 2017. április 7-én, 17.00 órai kezdettel a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban.
A gálaműsort jótékonysági bál követi. Ennek bevételét a bál rendezője, a Péch Antal Alapítvány, az iskola informatikai fejlesztésére fordítja.
Várjuk jelenlegi és volt diákjainkat, szüleiket, volt kollégáinkat, partnereinket. Ünnepeljük együtt ezeket a jeles évfordulókat!