Keresés

Részletes keresés

Norbika1982 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 63

Chester77! Leírnád a sberbankos tapasztalataidat?! Köszönöm 

cofidiskirály Creative Commons License 2016.05.26 0 0 62

 Dolgoztam a Cofidis Banknak,szeretném elmondani hogy azok az igénylések amiket az ügyfelek telefonon,vagy interneten keresztül igényelnek, és a futár átvesz  még minimum 2 hétig kallódnak valahol a futár szolgálat jóvoltából,annak ellenére hogy a bank 5 napos ügyintézést hirdet.   Teljességgel érthetetlen,hol és miért jegelteti a kiküldött futár az iratokat,amit vissza kellene juttatnia a Banknak?!Ez miatt a leglassúbb a hitelbirálat a Cofidisnál az egész bankszektorban.És ez  náluk nem tűnik fel senkinek, amihez külön gratulálok. A futárok alvállalkozók és nézni is lusták. Aki mégis a Cofidist választja,próbálja hitelközvetitőn keresztül.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2016.05.09 0 0 61

Hitelközvetítőn keresztül ugyanez az idő 8-10 nap maximum.

 

Közvetlen nem érdemes a Cofidist keresni,mert nagyon lassú a futáros,direkt értékesítési csatornájuk.

Előzmény: Császár Milán (59)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2016.05.09 0 0 60

Egyik bank sem fogja megmondani,miért utasítja el a személyi kölcsönt. Ez sajnos hitelbírálati belső döntés.

 

Általában scoring alapú (pontrendszer alapján van) nincs sorsolás sem semmilyen varázslás,sajnos elég gyengére van beállítva ez náluk. Ez tény. Főleg az új JTM szabályozás óta.

 

Ha így nézzük,akkor egyik személyi kölcsönös bankot sem lehetne ajánlani,mert bárhol bele futhatsz egy elutasításba.

 

Nekem volt olyan,hogy 500 ezres fizetésű áruház igazgatót elutasítottak. (Pl Budapest Banknál) ennek ellenére másik 1000 ember sokkal rosszabb feltételekkel meg megkapta.

Előzmény: Kicsi lány76 (57)
Császár Milán Creative Commons License 2016.05.09 0 0 59

Sziasztok!

Mi fapados kölcsönt igényeltünk,április 10.e körül küldtem be az igénylést,kb 3 munkanap eltelte után hívtak fel bennünket,akkor átküldték emailben az igényléshez a dokumentumokat,a futár újabb egy hét után jött ki .

Két hét telett el a dokumentumok beadásától az elbírálásig.Igaz úgy hírdetik hogy 5 nap ,de ezt betudtam annak hogy én én nem budapesti vagyok ,és valószinűleg a futár is azért késett mert nem jár sűrűn Sopron környékén.

Szóval aki cofidist igényel ,készüljön fel minimum 4 hét ügyintézésre.Bennünket se értesitettek az elbírálásról se emailben se telon.Ha nem telefonálok oda naponta  még most sem tudnék róla.

chester77 Creative Commons License 2016.04.30 0 1 58

Sziasztok!

 

Az én tapasztalatom a következő. Lakásfelújításra szerettem volna felvenni 2 millió forintot. Körülnézve a piacon a Cofidis volt a legkedvezőbb megoldás, ennek volt a legkisebb a törlesztője. Első lépésként telefonon jeleztem a dolgot, ott el is végezték az előminősítést, ami pozitív lett, pár nap múlva küldték postán a szerződést, rá 3-4 nap múlva jött a futár a papírokért, ez eddig ment gyorsan. Ezután eltelt egy hét semmi visszajelzés. Telefonon semmit nem tudnak mondani majd értesítenek ha megvan a végleges bírálat. Eltelt még egy hét meg mindig semmi, utána jön egy email, hogy hívjam fel őket. Felhívom őket mondják küldjem már be az utolsó havi bérpapíromat :) De hiszen ott van a munkáltatói igazolás mondom, igen, de még ez is kéne. Elküldtem ezt is. Rá három napra jön az sms a hitelről, hogy átutalták. Más jelzés nem is pedig azt ígérték értesítenek a döntésről. Közben pedig elkezdtem intézni egy másik személyi kölcsönt is a Sberbanknál Ott 2 munkanap alatt utalják a pénzt, ha minden papír megvan és a feltételeknek is megfelelünk. Ami majdnem ugyanazokkal a kondíciókkal van mint a Cofidis.

Kicsi lány76 Creative Commons License 2016.04.25 0 0 57

Sziasztok! Egy elég erős tapasztalatot szeretnék megosztani... ha valaki cofidist hitel szeretne felvenni NE TEGYE!!!!!!!! Eléggé átvágják az embert mindent megígérnek és elutasítják a hitelt de megmagyarázni nem tudják hogy miért!!!!

A Cetelem szintén ugyanez!! Én úgy gondolom sorsolás alapján derül ki ki kap és ki nem....

SENKINEK NEM AJÁNLOM EGYIKET SEM!!!!

sonpi89 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 56

Sziasztok Gondoltam én is megosztom veletek a Cofidis tapasztalataimat.

Számomra teljesen véget ért minden bizalom ezzel a nem tudom minek nevezzem őket rendszerrel. 

Teljes mértékbe félrevezetik az embert és szerintem még fel is lehetne őket jelenteni ezek ügyében.

November közepén szerettem volna felvenni egy fapados hitelt tőlük hozzáteszem a keresetem 320 000 ft és 2 milliót szerettem volna felvenni elsőnek ugye elkérték az adataim hozzáteszem van egy házhitelem am 17 000 ft egy személy ami 20 000 ft. élettársi kapcsolatban élek gyerek 0. 2 nap múlva hívtam őket a hitelbírálattal hogy elutasításra került ajánlották hogy 1 800 000 at adnak gondoltam jóó rendbe elfogadom majd 2 nap múlva telefonálok a bírálat miatt és 2 hét alatt eljutottunk arra a szintre hogy 600 000 ft ot se tudok felvenni mert nemengedélyezik egy vicc.

Jah és ahányszor hívtam őket mindig mással kellett beszélnem és mindegyiknek külön elkellet mondani hogy mit akarok mennyit akarok felvenni hol tart a dolog és sok esetben azt a választ kaptam hogy nincs bent aki ezzel foglalkozik majd telefonáljak újra azt hittem ha a személyes adataimat bemondom van egy rendszer ahol látják előzőleg mit szerettem volna tőlük vagy mennyit de ezek szerint ők még nem tartanak ebbe modern világba ahol számítógépre lehet írni a dolgokat és összekapcsolni egy rendszerrel. 

Párom esete december elején szerette volna cetelem hitelét kiváltani egy adósság rendező hitellel.

Ott is elindult a személyes adatok felvétele majd ugye kérdezték hogy mekkora az a hitel mennyit fizet stb.

Neki is van 50% része a házba keres 120 nettót meg van 25 000 személyi hitele és 10. e körül telefonált majd mondták küldik a papírokat majd a futár telefonált de még a papírok itt se voltak és 21. én jött a futár aki 28 adikára vitte be a papírokat és ma január 14-re mondtak nemet a bírálatra hivatkozva arra hogy kell adóstárs is.

NEM AKAROM ELHINNI HOGY AMIKOR MÁR RÉG LÁTTÁK AZ ADATOKAT ÉS MOST NYÖGIK KI HOGY KELL ADÓSTÁRS.

A Cofidis egy nagy hatalmas humbugnak nevezett nem tudom mi ahol fent van egy nevezzük vezetőnek vagy elbírálónak akinek azért van a feje hogy a nyakkendő nehogy felcsússzon eldönti hogy akar e adni pénzt vagy sem.

jano1972 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 55

Szia na sikerult mar felvenni a hitelt a cofidistol?

Előzmény: Attila Szabó (37)
jano1972 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 54

Én csak ajánlani tudom mindenkinek igaz 4 hónapot vártam rá de megérte!

Dexter87 Creative Commons License 2015.10.27 0 0 52

Üdv!

Szeretném megkérdezni tőletek hogy van-e köztetek olyan ember aki vissza fizette a hitelét, és szeptemberben kapott levelet hogy X ezer Ft-ot vissza kap. Mert én tavaly végén vissza fizettem nekik a hitelt, most kaptam szeptemberben levelet hogy küldjem vissza és vissza utalják a tiszteletlenül felszámított összeget. Én október elején vissza küldtem a formanyomtatványt amit küldtek. De sajnos a mai napig nem kaptam választ és a pénz sem jött meg. Próbáltam őket hívni, de mindig az volt hogy kérjek visszahívást mert az összes ügyintéző elfoglalt. Nem akarom elhinni hogy reggel 8-kor amikor hívom őket már akkor minden ügyintéző foglalt, ez szerintem röhej. Én meg adtam a nevemet és a telefonszámomat de nem hívtak vissza.

Van valakinek ötlete hogy lehetne őket elérni, vagy hogy kaphatnám meg a pénzt? 

Válaszokat előre is Köszönöm!

Lord of mountains Creative Commons License 2015.10.20 0 0 51

Üdv Mindenki!

Senkinek nem ajánlom ezt a banknak nevezett nem tudom mit!

Történet:

A drága jó magyar egészségügy rákényszerített hogy a fogaim rendbetételére kölcsönt igényeljek, mert hát amit befizetek nem keveset abból ugyan nem látok viszont semmit!

Bedőlve a hirdetésnek bepróbálkoztam ezeknél!!!

3,5 hete vitte el a futár a dokumentációkat!

Ma küldtek egy e-mailt ugyan hívnám már fel őket!

Mgetettem, ki is akasztottak!

Eltűnt a kereset igazolásom!!!!!

Az osszes személyes adatom ami egy ilyen dokumentáción rajta van eltünt! Ezeknek az "I" nyomtatványa volt!

Miután hangot adtam a felháborodásomnak az alábbi kérdésekben, töröltetem az egészet:

- nem értem miért futároznak???

- olyan linket küldtek a kitöltendő dokumentációkhoz, amit a cégnél az IT-sok nem tudtak életre lehelni

- a futár átnézte velem együtt az egész miskulanciát, majd lezártuk a borítékot

- mint ma megtudtam 4 - 5 nap mire leadják, addig hol van?? milyen személyes adat kezelés ez????

- Pató Pál urasan 1,5 - 2 hétig a hitelbírálók ücsörögnek rajta

Garancia nincs hogy a személyes adataink nem kerülnek oda ahova nem kellene kerülni!

Feljelentem ezeket, ilyen adatkezelést még csak nem is hallottam más pénzintézet részéről!!!!!!

Undorító, gusztustalan bélsár halmaz az egész!! 

 

Katalin Bukovecz Ferencné Creative Commons License 2015.10.20 0 0 50

Sajnos későn olvastam a hozzászólásokat, ami meglepett, hogy Én is hasonló problémával küzdök. Még Augusztusban kértem segítséget, Augusztus közepén fel is hívott egy úr adategyeztetésre, mivel régi ügyfelük vagyok és közölte, hogy minden rendben van és a kért összegre is igen választ kaptam,de új szerződést küldenek, és utána párnap múlva átutalják az összeget. Sajnos ezt még a mai napig nem kaptam meg Remélem amit szeptemberre terveztem aszt talán karácsonyra meglesz. /Szeptember hónapban többször telefonáltam még a panaszirodán is fel tettem a kérdést az üggyel kapcsolatban, de itt a hölgy köszönés nélkül tette le a telefont, de ez nem is annyira foglalkoztat, mint az, hogy végre október 13-én megjelent a futár ember aki aszt a tájékoztatás adta, hogy péntekre be viszi az anyagot, ami után október 20-án aszt a választ kaptam ismételt telefonálásomra, hogy még nincs ott az anyagom HOL VAN ? MIÉRT HÍVJÁK A FUTÁRT-futárnak, ha postán adtam volna fel már azon  Héten ott lenne. Különben miért csak a következő héten lehet érdeklődni? Addig mit csinálnak az anyagommal? Miért kérik- és mivel régi ügyfelük vagyok még a telefon számaimat is tudják-, hogy ÉN telefonáljak ami elég drága és amíg kapcsolnak az ügyintézőhöz arról nem is szólva.Sajnos mikor látom a reklámjukat szomorú hogy a valóságot nem nagyon tükrözi /gyors kölcsön/. Reménykedek a kérdésemre kapó válaszra Üdv Bné

ezüsthátú13 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 49

Szép napot,szeretnék a cofidistől hitelt felvenni,de két hete csak telefonàlgatok mert nem hívnak vissza.Már volt hogy elindult telefonon az elővizsgálat,de megszakadt a vonal,újra hívtam mire azt mondták hívnak de semmi.Utóljára tegnap előtt azt mondták nincsen a tel.számom a gépben,ezért újra kezdjük,tehát hívnak két munkanapon belül.Ma sem hívtak.Esetleg valakinek ötlet?

Lovvver Creative Commons License 2015.07.17 0 0 47

Köszi!

 

Időközben megkérdeztem a Cofidist, azt írták, hogy csak akkor kell, ha a családi pótlékot is be akarom vonni a bevételeim közzé. A kiírásból úgy tűnt, hogy mindenképp kell.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (46)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.07.15 0 0 46

Hát ez már nem kifejezetten Cofidis kérdéskör és sajnos nagyon nehéz úgy segíteni,hogy azt sem tudjuk hol laksz....

 

Beütöd,hogy Magyar államkincstár a google-be és kikeresed a hozzád legközelebb álló kirendeltséget és felhívod őket telefonon. Majd beballagsz az igazolásért.

 

Nem annyira bonyolult. :)

 

DE nézd:  http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyfelszolgalatok/megyek/

 

Itt megtalálod az összes régiót,már csak katt és telefonálás.

Előzmény: Lovvver (44)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.07.15 0 0 45

Fel kell őket hívni,lehet nem törölték még a rendszerből. ha igen,akkor még elképzelhető,hogy beküldhető. Innen sajnos ezt nem lehet tudni.

Előzmény: poly82 (43)
Lovvver Creative Commons License 2015.07.15 0 0 44

Sziasztok!

 

Hol tudom beszerezni ezt a "MÁK által kiállított igazolás a családi pótlékról" c. valamit?

Azt tudom, hogy nem ott ahol 2015 április előtt.

Mi kell hozzá, mennyi idő?

 

Üdv!

 

Lovvver

poly82 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 43

Sziasztok! Ha nekem volt egy pozitív előbírálatom a cofidisnél,ki is küldték a dokumentumokat,viszont azokat nem küldtem vissza bizonyos okokból,de jelenlegi helyzetemben már élnék a lehetőséggel,akkor kezdhetem előről? Arra gondolok,hogy nem érint ez engem hátrányosan?Hogy egyszer már nem küldtem vissza  a dokumentumokat?Köszi a választ.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.06.17 0 0 42

Nem ott de itt vagyok. :)

 

De lehet töröltetni de azért nem minden esetben annyira lassúak. (mondjuk 90%-ban csak ezek a lassú történetek jutnak el hozzám is)

 

150 nettóra elvileg tökéletesen működni kellene a 30 ezres lakáshitel mellett is,azonban nem csak ilyen egyszerű a hitelbírálat.  Ezen a 2 dolgon kívül még vagy 15-20 dolgot vizsgál a bank,amelyet nyilván nem oszt meg veled.

 

Életkor,

jövedelem,

település,

munkahely,munkahely minősége (egy fős bt,nagy multi cég,állami cég stb...) nem mindegy hol dolgozol,

hány éve,

mikor költöztél be a jelenlegi lakhelyedre,

iskolai végzettség,

házas,élettársi viszony,

telefonok,

 

stb...stb...   sok-sok dolog,amiből kialakul egy pontszám. 

 

Mondok példát. Pl hiába keresel egy 4 fős kft-nél 210 ezer Ft nettót,ha 19 éves vagy és a bankszámládat 3 hónapja nyitottad,nem vagy házas,2 hónapja laksz albérletben stb....akkor elég kevés az esély,hogy bármennyi hitelt is kapsz egyedül....

Előzmény: Reanult-rajongó (41)
Reanult-rajongó Creative Commons License 2015.06.16 0 0 41

Bankvilágidegenvezető ott vagy?

Ma inapon cofidisen keresztül igényeltem kölcsönt de bárcsak előbb olvastam volna a gyorsaságot illetően. Most ott tartok, h az előzetes hitelbírálat pozitív ( ami tudom, hogy nem sokat jelent ). Nem lehet valahgy töröltetni és rajtad keresztül bevinni?

Szerinted 150 nettóra adnak 500 ezer megújuló hitelet. Van 30 ezer lakáshitel, 1 gyerek,a dóstárs nincs

Írsz vissza? köszi

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.06.12 0 0 40

Sok hitelt vittem hozzájuk,mint közvetítő. Abban azért cáfolnálak,tehát nem megbízhatatlanook,mert a hitel létrejötte után,korrektül állták/állják a szavukat.   (több mint 800 kérelmet adtam be hozzájuk.)

 

Viszont tény,hogy ha hiánypótlást kérnek be menet közben,akkor nagyon lassúvá válik a folyamat. Főleg a futáros.

 

ha hitelközvetítőn keresztül nyújtottad volna be,már rég csinálnád a házadat.

Előzmény: Attila Szabó (39)
Attila Szabó Creative Commons License 2015.06.12 0 0 39

ezeken már túl vagyok.A munkáltatóval is beszéltek és az azt követő telefonhíváskor pedig kérték az utolsó 2 havi bérjegyzéket is.én az utolsó 3 havit küldtem be nekik.már csak az eredmény van hátra ezt mondják minden egyes telefon híváskor.

de a legbosszantóbb az hogy szerdán felhívtam őket és azt ígérték még aznap visszahívnak az eredménnyel.hát azóta várom hogy hívjanak.

hihetetlen megbízhatatlan ez a cég.már bánom hogy hozzájuk vittem ezt a kérelmet.

a vicc az egészben hogy beszéltem a számlavezető bankommal és ha náluk indítottam volna el már rég csinálhatnám a felújítást a házon.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.06.11 0 0 38

De tudja sajnos.

 

A futáros-saját beküldéses módszer a tapasztalataim alapján borzalmas lassú.

 

Ha viszont ilyen sokáig pendingel a történet,akkor annak valami komoly oka van.

 

Az egyik az ha nem érik el a munkáltatót...pl.  Nem veszik fel a telefont és nem igazolnak vissza téged. Emiatt van,hogy hetekig áll az ügylet.  Nézz utána.

Előzmény: Attila Szabó (37)
Attila Szabó Creative Commons License 2015.06.10 0 0 37

Sziasztok !

Elolvasgattam a hozzászólásokat és megírom hogy a saját esetünket hogy ezt nem tudja überelni semmi és senki

Fapados kölcsönigénylés 2M ft.

a dokumentáció 2015.04,25 én érkezett meg

a Futár 2015,05,12 jött és vitte a hiánytalan papírokat. Azóta hívogatjuk őket mert azóta se kaptunk választ a végleges hitelbírálattal kapcsolatban.

Ma 2015,06,10 van és másfél hónapja hallgatjuk az ígéreteket hogy aznapra meg másnapra meg hét elejére meg lesz a válasz

4 alkalommal kértünk sűrgetést és soronkívűliséget.

Ma felhívtam őket mert pénteken hét elejét mondtak hogy hívni fognak.SZERDA van hét közepe.Ma felhívtam megint és azt mondták a mai napon visszahívnak engem a mobilszámomon a válasszal.

amit elfelejtettem hogy a futár 12-én vitte el a csomagot de a cofidishez csak Hétfőn 18-án volt ott.

Mai nappal tartunk a 16-ik munkanapnál.

Mondja már meg nekem valaki mi a francot tudnak ennyit kotlani a válaszon???

 

Cezaro Rosetti Creative Commons License 2015.05.30 0 0 36

!

Binbula Creative Commons License 2014.11.24 0 0 34

Sziasztok, itt az ideje, hogy újra megosszam veletek Cofidis-es tapasztalataimat, ami már kezd a vicc kategóriájába átmenni. Mint azt az előzményekből láthatjátok, miután a fapados hitelkérelmünket elutasították, a Cofidis munkatársainak javaslatára, november 13-án beadtunk egy új hiteligényt megújuló hitelre. Az adatfelvétel során elgépelték a nevem, ezért felhívtam őket, és kértem javítsák. Javították, és azt az ígéretet tették, hogy elsőbbségivel küldik postán a dokumentumokat. November 18-án megérkezett a dokumentáció, november 19-én jött a futár, aki valójában nem más, mint a Cofidis hitel tanácsadója.  Elmondása szerint OKJ vizsgával, mert máshogy nem lehet. Kitöltötte a papírokat, (mi nem tölthetjük ki, és nem írhatjuk alá előre, ugyanis a doksikon szerepel, hogy ez csak a Cofidis munkatársa előtt lehetséges) aláírtuk, csatoltuk a szükséges okmányok másolatát, a futár lezárta a borítékot, majd elment. Tehát az új hitelkérelem, és a futár megjelenése között eltelt 4 munkanap. Ma hívtak minket a Cofidis ügyfélszolgálatáról, hogy a dokumentáció hibásan és hiányosan van kitöltve, és majd jelentkezik a futár, a javítás miatt....A hitelkérelem benyújtása és a Cofidis újabb jelentkezése között eltelt tehát eddig összesen 7 munkanap. És az új hitel még nincs elbírálva... Nem fűzök hozzá kommentárt, az események önmagukért beszélnek....

Előzmény: bankvilági idegenvezető (32)
Binbula Creative Commons License 2014.11.18 0 0 33

Köszönöm szépen a választ. Természetesen ha tudjuk, hogy ennyire "macerás" a hitel bírálat, közvetítőhöz fordulunk. Az ember mindig  saját kárán tanul. Megjegyzem  a Cofidis honlapján nincsenek feltüntetve a partnercégek. Sajnos látszik, hogy a "villám gyors" hitel szlogen nem igaz a mi esetünkben, és valószínűleg a Cofidishez közvetlenül benyújtott hitelkérelmekre sem. Mint azt előzőleg írtam, Okt. 13-án adtuk be a megújuló hitelre a kérelmet, és bár azt ígérték elsőbbséggel küldik postán az új dokumentumokat, az  csak ma érkezett meg, tehát eltelt 4 munkanap. Most ismét türelmesen kell várakoznunk a futár jelentkezéséig, amíg elviszi a nyomtatványokat. Az előző hitelbírálat tapasztalataiból kiindulva, erre a jövőhét folyamán fog sor kerülni. Nekem úgy tűnik, az új hiteligénylés benyújtása, és a végleges hitelbírálat között ismét elfog telni minimum 15 munkanap, és a végeredmény változatlanul kérdéses.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (32)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.11.18 0 0 32

Üdv!

 

Az általad leírt történet teljesen életszerű,időnként az esetek 20%-ban előfordul.

 

Miért van ez az egész?

 

A személyi kölcsönös hitelbírálatok egy úgynevezett scoring (pontrendszer) alapján működnek. Ezt azt takarja,hogy a beírt adatok alapján a számítógépes rendszer hoz egy pontszámot a hitelkérelemre,ami alapján vagy adható vagy nem adható a hitel.  (ebbe nem nagyon nyúl bele ember,tehát nem szimpátia alapján működik)

 

Mivel a Fapados hitel egy "erősebb" pontrendszerrel van bírálva,előfordul,hogy a Fapadost nem viszont a drágább és alacsonyabb pontszámú megujúló hitelt engedi a rendszer.  (ez elég sok esetben így van)

 

Azért kell új minősítést és papírokat csinálni,mert teljesen más a két hitel konstrukciója. Más papírok kellenek,más a szerződés formátuma,szinte minden doksi más.

 

Így kicsit macerás,tudom de érdemes lett volna egy olyan hitelközvetítővel csináltatni,aki a Cofidis partnere,mert kb fele ennyi idő alatt megtudtátok volna kapni.   (ez az internetes futáros dolog bár jól hangzik de időben minimum dupla)

 

Üdv.

Előzmény: Binbula (31)
Binbula Creative Commons License 2014.11.18 0 0 31

Sziasztok! Szeretném megosztani Veletek a Cofidis -es tapasztalatainkat. Tények: Október 17-én benyújtottunk a fapados kölcsönre hitelkérelmet. Az előzetes hitelbírálat pozitív eredménye után, e-mail -en kértük a hitelkérelem dokumentációit, ami pár percen belül meg is érkezett, majd vártuk türelmesen a futárt. A futártól október 28-án kaptunk hívást, miszerint október 30-án jönnek a dokumentációért. A hitelérelem benyújtását követően, a futár megérkezéséig tehát eltelt 7 munkanap. November 3-án kaptuk szintén e-mail -en az értesítést a KHR lekérdezésről és arról,  hogy folytatódik tovább a hitelbírálat. November 13-án két értesítést kaptunk a végleges hitelbírálatot követően: egyet a hitelkérelmünk elutasításáról, és egy másik levelet, hogy hívjuk fel az ügyfélszolgálatot a hitel miatt. Tehát a hitelkérelem benyújtása, és az elutasítás között eltelt 16 munkanap. ( az okt.23-i ünnepek miatt elég szerencsétlenül jött ki a hitelkérelem és a végleges hitelbírálat közötti idő). Felhívtuk az ügyfél vonalat, és próbáltunk információt kapni arról, miért utasították el a hitelkérelmet. Azt a választ kaptuk, hogy nem mondhatják meg, de a hitelbírálat során, az a javaslat született, hogy adjunk be új kérvényt, a megújuló hitelre. Ez meg is történt november 13-án, tehát azon a napon amikor az értesítések megjöttek. Kérdésem: miért kell új hiteldokumentációt benyújtani, egy új hitelre? Miért nem lehet az eredetileg benyújtott hitel összeg csökkentésére javaslatot tenni? (Fapados kölcsön igényünk 1Mill Ft-volt, most a megújulóra az előzetes hitelbírálat után 600ezer Ft) Miért kell újra az egész folyamatot megismételni? Mekkora az esélye annak, hogy ezt a hitel kérelmet nem fogják elutasítani?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!