Kifogja/tudja ezt az idáig lesüllyedt kisebbséget kihúzni a kátyúból????
http://index.hu/politika/bulvar/tbcs0207hg/
Cikk a linken és az első hozzászólásban..
Nem politizálok, mert nem értek hozzá. Most sem értem, hogy ennek az esetnek mi köze a politikához, de ha ti igy jól érzitek magatokat, ám legyen. Pártsemlegesnek vallom magm, de nem is ezért írok, hogy ezt közöljem veletek. A többször elhangzott rasszista szó az, ami mellett nem tudok elmenni. Ha pl. én rasszistának vallom magam, és ezért valaki másként kezel, mint másokat, az diszkrimináció. Ugyanis nekem törvény adta jogom, hogy azt szeressek vagy ne szeressek, akit akarok. Törvény adta jogom pl. hogy utáljam a cigányokat és ennek a véleményemnek hangot is adjak. De azt már nem tehetném, hogy ezt ugy fejezem ki, hogy másokat is erre buzdítok. Könnyen belátható, hogy az ember a saját tapasztalatai alapján alkot véleményt és ha pl. engem eddig mindig elvertek/kiraboltak a cigányok és a nem cigányok segítettek rajtam, akkor nehogy valaki meg merje kérdőjelezni azt a véleménymet, amikor azt mondom, hogy kerülni kell a cigányokat. Az hogy valaki rasszista vagy sem, az az ő dolga, de e miatt nem kerülhet sem előnybe sem hátrányba. Amugy meg szerintem addig nem lesz megoldás, - mert ugye abban egyetértünk hogy létezik cigánykérdés, mint probléma - amig ezt a dolgot a politika nem használja fel saját érdekei miatt. És ez vonatkozik az összes politikai résztvevőre. Most csak elvi dologként említem, hogy a cigányoknak akkor lenne a legjobb, ha önként lemondanának egy időre a szavazati jogukról, a saját érdekükben, mert akkor rögtön nem mint politikai erőt, hanem mint politikailag is megoldandó problémát látnának a helyzetükben. De hangsúlyozom, ezt csak mint elvi lehetőséget vetettem fel.
Kétegyházán kb. tíz éve a fiatalok megszervezték a védelmet a falut rettegésben tartó Csurár család ellen. Rá is fáztak, mert minden liberós jogvédő rájuk szállt. A hatóság is.
Hú most megkaptam..Oké, ez kevéssé liberális, csúnyadolog. "Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan" vagyis: községi előljáróként azokért vagy, kellene felelősséggel tartozni akik benned bíznak.(pl. jobb híjján..) Ez alap, sztem. Julcsiéknak te nem fogod tudni megmutatni a jópéldát, a nemes ajrópai eszméket..A vasvillát, aztat megismerik. Érzem ahogy nő az orrom alatt a Chaplin-bajusz, de hidd el..
Oké, azt mondod a liberál jogvédő él az, amivel ostoba nyomás alatt tartja a közvéleményt, így ők okolhatóak..Sztem ők is csak szerencsétlen rákos sejt-burjánzás a probléma felszínén, mert az aggodalmuk jogos is lenne, ha megértenék a valós folyamatot, de legalább van aki ugat bmit a kérdésben..Én arról a kártékony közönyről beszélek, ami tetten érhető lokális szinten: a kibszott falu előljárók, megyei szintű előlj, stb..Ezeknél nm véleményformáló erő a napi sajtó sztem..Én konkrétan arra a kurázsira gondolok, amikor a jegyző feltelefonál 10 markos parsztlegényt vasvillával, és "rendezik a kérdést" helyi szinten, aztán a sajtónak beadják: önbíráskodás történt, folyik a nyomozás, amit x idő után le kellett zárni bizonyték hiányában..slussz, de rend lenne, és az rettegne akinek kell. Napi sajtóban, távolról lehet ájtatosan sopánkodni, de ha én ott vezető vagyok, a végére járok..
Az igazi tragédia ebben az esetben is a társadalmi közöny, szűkebb és tágabb értelemben..Ebből a szempontból tök mindegy romák-e a terror kommandó tagjai, vagy sem! Az a fsza, hogy tökéletesen egyedül vagy adott esetben, a jegyzőtöl kezdve a szolgabírón át a fittyfsz rendőrig tart a sunyi rettegés, nemtörődömség. Ennek a tipusú "lezombulásnak" komoly szociológiai háttere is van-bki kinyomozhatja- aki különösen leszegényedett, ellehetetlenedett diaszpórában kénytelen élni..Minden überliberál és jogvédő csupaszívnek ajánlom ezt a módszert, tessék kiköltözni a külvárosba, vagy a VII-be..Én éltem mind2-ben, pontosan tudom leírni a jeges rettegést tarkó tájékon:( Természetesn nem a cigányságra kell ezt kihegyezni, hanem arra a zombivá lényegülő nem kicsi söpredék-rétegre!
Infantilisokkal nem lehet normális emberekhez méltóan beszélni! A magadfajták több kárt okoznak a társadalomnak és a cigányoknak mint a bünözők maguk. Őket előbb utóbb elkapják, bezárják, de ti büntetlenül úszitjátok a cigányokat a többségre és adtok lovat a bünözésre hajlamosak alá!
Bübü. A magyar az egy vallás, az nem rassz. Abban különböznek a cigányoktól, hogy náluk nincs családi vérbosszú és képesek ezeregyszáz éve bárkivel együttélni és alkotni, ha a történelem megengedi nekik.
Szavaid egyre inkább megerősítik bennem, hogy idehaza nincs liberális demokrácia és az állítólag ezt képviselő szadesz egy rakás nagypofájú hazug, tolvaj seggfej.
"az ő generációs láncolatukat is meg fogjukszakítani."
Azzal már elkéstetek, bár nem tudom, kik azok a ti, akik meg akarnák szakítani. És egyelőre inkább a cigánycsürhe dédelgetése, pátyolgatása, és a minden kritikát rasszizmusként elutasító faszkalap magatartás jellemző a magukat liberálisnak nevező elmebeteg jogvédőkre és politikus cimboráikra, meg polidilis kicsapódásaikra. Természtesen fent említettek szarnak magasról a cigányokra, hiszen a szoclib kormányzás kilenc éve alatt talán már fel lehetett volna mutatni némi eredményt a cigányok felzárkóztatásában. Magyar Bálint szánalmasan aljas jászladányi szarkeverése, valamint demagóg fasságok naphosszat történő ismételgetése értelemszerűen nem tekintendő a kibontakozás felé tett lépésnek.
Mindaddig, amíg ezt a végtelenül aljas, emberalatti cigány bűnöző szubkultúrát tűzzel vassal fel nem számolják, addg semmi esélye nem lesz a kitörni igyekvő romáknak sem a felzárkózásra. Ezt kéne észben tartani, nem fasságokat fecsegni szakmányban a hugyosforradalmárokról, meg a miniszterelnök úr gaz politikai ellenfeleiről, akik gáncsolják őt az ő nemes törekvéseiben.
Ne fröcsögj már! Vizionálj valami roma kánaánt inkább. Kapjanak dupla választójogot? Minden gyermek után úszómedencét? Hogyan menthetem meg a gyermekeim jövőjét? Csak apartheid falak a megoldás, mint Izraelben? Mondj már valamit!
Én liberális vagyok, ha már itt szóba került a jobboldaliság, a polgáriság, a baloldaliság stb, de számomra is teljesen egyértelmű, hogy cigányok voltak és nem csak azért, mert valaki a faluból utalt rá, hanem azért is, mert ez egy tipikus cigány cselekedet. Lehet ezt tagadni meg rasszistázni, de tíz ehhez hasonló esetből kilencet cigányok követnek el. Aki ezt nem látja be, az vak, süket és szellemi fogyatékos együtt. És aki rasszistát kiált, az követi el a legnagyobb bűnt a cigányság ellen, mert elkeni valóságot, aminek az a következménye, hogy javítani sem lehet rajta. És az sem használ a cigányságnak, ha valaki megkérdőjelezi azt a tény, hogy cigányok voltak, hiszen az úgyis kiderül, és az valóban erősíti a rasszizmust, hiszen miért is kéne tagadni a cigányságukat, ha nem azért, mert ők valóban más erkölcsi normákat vallanak magukévá?
Képtelen vagy higgadtan elmagyarázni az álnaívságod és a roma problémával való reális szembenézésre alkalmatlan hozzáállásod okát. Persze, hogy be-becsúszik egy-egy személyed értelmét, a magyar rögvalóságot megkérdőjelező véleményeddel szembeni ingerült hozzászólás.