Köszi, majd rájuk keresek. Meg hátha találok rá webes szakirodalmat is, hogy hogyan kell szerkeszteni velük, mert még kezdő vagyok, és meg kell tanulnom velük bánni, pl. a videó-vágó programokkal, meg egyebekkel is.
A VOB valójában MPEG, csak át kell nevezni, tehát ugyanúgy szerkeszthető. Alkalmas rá például a TMPGEnc MPEG Editor.
AVI készítésére is van egy rakás, a legjobb (de nagy a tudása, tehát elsőre riasztó lehet, ámbár csak a konvertálás nem valami nagy ügy akkor sem) a VirtualDubMod. Kell hozzá egy DivX vagy Xvid kodek, amelyiket akarod. Figyelem, nem kodekcsomag! Konkrétan ez a kodek, az eredeti forrásból (guglizz rá, meglesz).
DVD készítéshez egyébként vannak ingyenes programok is, amelyekhez kódot sem kell lopni, mert nem kell.
Az a cél, amit írtál. DVD a forrás, és én arra szeretnék feliratot készíteni és végül ugyanolyan minőségű DVD-t előállítani belőle. Meg kellene még egy olyan program ami ezt nemcsak a DVD-formátumon ("*.VOB"), hanem más formátumokon ("*.AVI", "*.WMV", "*.MPEG", "*.MPG", "*.MP4") is meg tudja ezeket a műveleteket csinálni, főlképp a vastag betűs formátumok érdekelnek! Meg jó volna még egy olyan szoftver, amelyik a "*.VOB" állományt át tudja konvertálni a "*AVI" formátumba. ((Az ellenkező irányban dolgozó program már megvan, a neve "Xili Soft AVI to DVD Converter 3.0.26 build-0314", azért pont ez a verzió, mert ehhez van csak meg a termékaktiváló-fájl. (Az aktiválatlan szoftver beleírja a logóját a videóba, hogy csak próbaverziónak lehessen jó. Beaktiválás után viszont ez eltűnik.) A Xilisoft ugyanis "*.AVI"-ból csinál "*.VOB"-ot, és ezt ezután szépen kiírja a DVD-re!))
Továbbá keresek még oktató PDF-eket ehhez a sok videoszerkesztő trükkhöz-progihoz, hogy kicsit megtanulhassam a használatuk helyes módját, ui. még sajnos csak kezdő vagyok ebben a témában.
Bocs, akkor szűken fogalmaztam. Vírusgyanús volt a fájl, ráált a "Spybot" nevű antispyware alkalmazás, ez ez volt az, amely rajtam kívül "használta a fájl". Ez egy kémprogramszűrő esetében leirtási kísérletet jelent, de mivel éppen ezen folyamatnak a következtében letiltódott az ehhez a fájlhoz való hozzáférés, nem tudta leirtani az állományt, és emiatt a "Spybot" rezidense (amelyik az értesítési területen válik láthatóvá) összeakadt a leirtandó programfájllal. Végül azzal oldódott meg a probléma, hogy kierőszakoltam a Spybot-rezidens leállítását (többszöri kísérlet és "Violation Error" hibaüzenet után sikerült csak leállítani), és miután kilépett, már nem tudta használni a fájlt, így a hozzáférésem szabaddá vált a progihoz, és letörölhetővé vált. ((Úgy jöttem rá, hogy a Spybot-rezidens használja a fájlt, hogy hittem a "másik program használja" hibaüzenetnek, és az értesítési területen lévő összes futó alkalmazást elkezdtem bezárni, és a "Violation Error"-os hibaüzenetet csak a Spybot-rezidensnél kaptam meg, ugyanazokkal a látszati memóriacím-hibákkal, sorszámra pontosan egyezve.))
Elvileg megtehettem volna, hogy kilépek mindig a Spybot-rezidensből és így használom a programot, de mivel ez hibaüzenetektől kísérve ment volna csak és rizikós a Windowsra nézve, és a programfájlt a Spybot beavatkozási kísérlete vírus,- vagy kémprogramgyanússá tette, nem kockáztathattam meg, hogy egy rossz program vírust vigyen be az egész PC-mbe!!
A másik programot meg hiába telepítettem fel, további közös használatú összetevőket kért, amelyek azonban nem voltak sem a telepítőjében, sem a "C:/Windows/system32/"-ben, sem másfelé!! Enélkül meg nem akart futni!
Én nem értem, miért kell egyeseknek azzal szívatniuk másokat, hogy csupa ócska sz@r programot, használhatatlan programszemetet visznek fel a webre!! Mintha nem volna belőlük éppen elég így is! No, de hát ez nem nektek szól, hanem annak, aki feltette ezt a sz@rt a webre!
Azaz csak volna rá való a két progi, ha az egyikük nem okozna a Windowsban fájlkezelési hibákat (nem lehet törölni, mert le van tiltva a lemezhozzáférés "a fájlt másik program vagy személy használja"
Valószínűleg nem áll le a program, a Feladatkezelőben történő kilövés után célszerű próbálkozni.
Előző hozzászólásban, a DVD-fájlrendszer mellett a lejátszó képességeit is említhettem volna, mivel egyébként lehetséges nagyobb fájlt is felírni.
Attól is függ, mi a cél? DVD a forrás, arra szeretnél feliratot készíteni és végül ugyanolyan minőségű DVD-t előállítani? Vagy megfelelne, kisebb méretű videofájlba tömörítve is?
Én mellesleg többször csináltam olyan trükköt, hogy a DVD-n található nagyméretű *.vob fájlokat Total Commanderrel összefűztem egy darabba, mint például ezt is:
Tehát kaptam egy majdnem 4 Gigás MPEG-kódolt fájlt, ez a méret az NTFS-nek nem okoz gondot (a DVD fájlrendszerének már inkább, ezért készül eredetileg több darabban). Ezt azért csináltam, mert így a netről letöltött feliratot nem kellett darabolgatni, hanem egyben hozzá tudtam csapni, némi időcsúszást kellett korrigálni, amit a KMPlayer menetközben is elvégez. (Távszabályzóval is tudom tologatni a feliratot, úgy van kialakítva a rendszer.) Sajnos, így általában mindegyik fődarabnál külön kell korrigálni az időzítésen, vagyis menetközben.
Másik lehetőség persze a Subtitle Workshop használata lenne elvileg, csak nem jó előre belelátni a filmbe, illetve szórakozni sem kellemes ezzel a programmal, csak ha nagyon muszáj. Mindamellett, az óriás VOB fájlt át lehet kódolni kisebb méretre is.
Itt lehet olvasni a felirat "ráégetésének" módjairól, én még nem csináltam ilyet, nem tudok hozzászólni az általad említett programokhoz sem.
Másik dolog, múltkor kérdezted a video "Mentés másként" esetét, ezzel kapcsolatban említésre érdemes a VLC-lejátszó Átalakítás/mentés menüpontja is. Persze, ez sem olyan egyszerű, mint mondjuk képfájloknál, bizonyos beállításokat is igényel, de aránylag jól kezelhető.
Találtam egy video-feliratozó progit, a neve "DVD Maestro". A gond csak az, hogy az ismertető weboldalon javasolnak hozzá 2 db. segédprogramot, amelyek egyike szétbontja a videofájlt hangra (audio: "AC3") és képre (video: M2V); (ez a segédprogram a "DVD2DVDR" nevet viseli). A másik segédprogi, a "Chapter X-tractor" volna való arra, hogy a fejezeteket (chapters) kiszedje a videofájlból. Azaz csak volna rá való a két progi, ha az egyikük nem okozna a Windowsban fájlkezelési hibákat (nem lehet törölni, mert le van tiltva a lemezhozzáférés "a fájlt másik program vagy személy használja" alapon, a másik programnak meg a telepítője hibás (utána a programocska nem tud futni).
Nem akarok jobban beleveszni a technikai részletekbe, a lényeg az, hogy az említett két ócska segédproginál (amelyeknek a neveit vastag betűvel szedtem, nem tudtok-e jobbat javasolni, esetleg valamilyen linkkel együtt??? (Maga a "DVD Maestro" program hibátlan, így azt nem kell pótolni.) Itt van a "DVD Maestro" leíró súgószerű weboldala a két segédprogi linkjével, erről a két segédprogiról beszélek, meg erről a weboldalról, hogy lássátok a probléma lényegét!>> "http://mayasux.uw.hu/maestro.htm".
Ha volna rá valami jó ötlete egy videoszerkesztő szakinak itten, akkor az ötleteit megköszönném!
Az az érdekes, hogy a videotar.mtv.hu oldalát megnézve, kutakodva a honlap forrásában nem találni flv kiterjesztést, csak wmv-t. És a honlapba a media player van beágyazva.
A problémám részbentartozik ide, de n em nyitnék ezért új topicot.
Az a lényeg, hogy az MTV internetes archívumából nézegettem filmeket, amiket aztán megtalátam az ideiglenes internetes fájlok között, 100-200 megás dat fájlként meg istalálom őket.
Igen ám, de ezeket sem DVD lejátszó programok, sem Windows Media Player sem játsza le. Akkor micsoda?
A renderelés általánosságban átalakítás, fordítás (akár nyelvet is), de építészetben vakolást is jelenthet, angol műszaki szótár szerint, vagy adatokból történő képszerkesztés, egy informatikai szótár szerint, és ezzel csak pár jellemző jelentést emeltem ki (forrás: Scriptum GIB szótárprogram).
Ismertek olyan progit, amelyik oda-vissza is ment "mentés másként"-tel vagy hasonló módon
Sajnos, videofájloknál ez nem olyan egyszerű, hogy "Mentés másként" és hadd szaladjon, mivel újra kell kódolni az egész adatfolyamot, többnyire még egyszerű vágásnál is. Bár utóbbinál esetleg lehet ez alól kivétel is (VirtualDub, VirtualDubMod).
Újrakódolásnál viszont már ott elakadhat egy kezdő, amikor bitrátát és hasonló furcsaságokat kell meghatározni, szóval szükséges hozzá némi tapasztalat is. A Super elég jól használható, de elsőre ez is igen fura, ha még valaki nem látott ilyet:
Bocs, hogy megkérdezem, mert nem vagyok eléggé járatos a videoszerkesztők terén, de mit jelent a renderelés fogalma, és általában milyen menüparanccsal, hogyan végezhető az el?
A Sony vegas és a Premiere Pro két nagyon jó videószerkesztő alkalmazás.
A videószerkesztő alkalmazások elég sok fájlformátumot ismernek, és sok féle formátumban képesek renderelni. Ami inkább gobancot szokott okozni, hogy az adott videóanyagok, milyen tömörítési eljárással lettek elkészítve.
Ezekben az alkalmazásokban a projektet szokás menteni, és a projektünkben tárolt videóanyagok pedig rendereljük.
A renderelési beállítsoknál meg is lehet határozni, hogy milyen formátumban készüljön el a videóanyag, és rengeteg más hasznos dolgot meghatározhatunk.
Ismertek olyan progit, amelyik oda-vissza is ment "mentés másként"-tel vagy hasonló módon az "*.AVI", és a "*.VOB" (DVD-s formátum) filmformátumok között???
Ezenkívül jó volna még, ha az adott progi a konvertáláson kívül vágni is tudna jeleneteket ki-be a filmből/filmbe.
Ismertek olyan progit, amelyik oda-vissza is ment "mentés másként"-tel vagy hasonló módon az "*.AVI", és a "*.VOB" (DVD-s formátum) filmformátumok között???
Ezenkívül jó volna még, ha az adott progi a konvertáláson kívül vágni is tudna jeleneteket ki-be a filmből/filmbe.
Media player classic letölt (kevesebb mint egy mega), film elindít, felirat betölt (ha nem egyezett meg a felirat-file neve a filmével), majd View subresync menüpont kiválaszt, ott pedig intuitív módon használja a feltárulkozó lehetőségeket.
bár már ismerem a véleményedet de azért tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy miért nyitotál két topikot erről? de most komolyan! nem kötözködöm csak kíváncsi vagyok
halihó. egy olyan programra lenne szükségem, amivel a videót meg tudom toldani 4 mp-cel (az elejéhez). Van hozzá egy feliratfájlom, ami mindent 4 mp-cel később ír be, mint kéne, ezért szeretnék vmi ilyesmit. az is jó, ha van olyan program, ami a feliratot tudja odébb tolni.