Keresés

Részletes keresés

pataporc Creative Commons License 2007.06.28 0 0 18
Szia!
http://www.versejtalapitvany.hu/, a Gyógyítás menüpont alatt olvashatsz erről.
Ez sem túl részletes sajnos, de ha kellenek pontos infók, tudok szerezni (ismerősöm az OGYK-ban dolgozik).
Előzmény: potton2 (16)
Babo30 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 17
Én úgy tudom, hogy egyenlőre csak Kínában használják fel az őssejteket ilyen célokra, de azért nem vagyok orvos, aki teljesen otthon van a témában.
Előzmény: potton2 (16)
potton2 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 16

Sziasztok!

 

Arról tudtok valamit, hogy Magyarországon konkrétan bevett eljárás-e már a köldökzsinőrvérből kinyert őssejtek beültetése mondjuk leukémiás kisgyerekek esetében? Erről nem nagyon találok infót, csak arról hogy igen, egyes esetekben hasznos lehet, de hogy ténylegesen mondjuk melyik kórházban csinálják, csinálják-e már, hányan gyógyultak meg így, mennyire elterjedt ez a gyakorlat stb, arról az egész neten nem találtam semmit.

Babo30 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 15

Sziasztok!

 

Nemrég még azt írtam, hogy akkor megvan a kiválasztott bank, aztán most meg mi is úgy állunk, hogy NEM vetetjük le az őssejteket. Nem tartom rossz dolognak, sőt a jövőben az orvostudomány mindenképpen fel tudja majd használni, DE a kérdés, hogy mikor?

Nem látjuk kellően megalapozottnak a mostani ismereteket, annyira gyerekcipőben jár még az egész. Lehet 5 év múlva már természetes dolog lesz a KZSV levétele, és nem értenek majd minket, miért nem gondolkodtunk előre. Mindenesetre a családi kupaktanácsunk úgy döntött, hogy mégsem vetetjük le ennek a babának (3.) sem a KZSV-t.

 

Ettől függetlenül továbbra is várjuk a véleményeket, infókat, különösen a szolgáltatókról, akik a KZSV-t őrzik...

glad Creative Commons License 2007.03.09 0 0 14

Hosszas keresés és infógyüjtés után úgy döntöttünk, hogy még se vetetünk le köldökzsinőr vért.

Sajnos be kell hogy lássam ismereteim hiányosak voltak a témában és túl értékeltük a dolgot.

 

Ajánlom mindenki figyelmébe a ossejt.lap.hu oldalon az ellenérveket.

 

 

Bár ez nem érv, de az egyik legsokatmondóbb az volt amikor egy orvos azt írta hogy ha valaki hát ők tájékozottak a témában és sokat elárul az a tény, hogy egyetlen kollégája se vetettet le még köldök zsinor vért....

 

Ha már csak az ellenérvek fele igaz akkor igen csak megondolandó.

 

Azonban és senkit se akarok lebeszélni vagy meggyőzni, mert ez ügyben uygis mindenkinek saját és felelőség teljes döntést kell hoznia.

toria78 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 13

Én az okot kérdőjelezném meg.

 

Most egyik ismerősünknek beteg a gyereke, de a levett őssejt sem segíthet, elvégre abban ugyanúgy megvan a rossz ... nevezzük génnek, bár egyáltalán nem értek hozzá. Szóval ha belevágnak egy ilyen kezelésbe, ami mondjuk Kínában már működik, máshol még nem, és reménykednek, hogy lesz javulás, akkor is ott más emberét fogja megkapni.

domcsika Creative Commons License 2007.03.05 0 0 12
Sziasztok!

Mi is szeretnénk levetetni a köldökzsinórvért az áprilisban születendő babánknál, és meglepődve látom, hogy a Sejtbank Kft.-t nem ajánlja senki.Nekem eddig mindenki őket dicsérte, igaz ugyan, hogy nem a legolcsóbbak.Ti mit tudtuk róluk?
Babo30 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 11

Lassan mi is dűlőre jutunk sejtbank választás terén. Valószínű a Zelion lesz a befutó, elsősorban nagynéném ajánlása miatt, aki védőnő és nagyjából képben van a választhatóság terén. Másrészt nem akartunk külföldi partnert (szlovák), aki ettől függetlenül lehet megbízható, ismerek is többeket, akik velük szerződtek, nem akartunk olyan aki nem Mo-n tárolja a levett mintát (Sejtbank vagy a Krio, már nem emlékszem), így végülis kizárásos alapon választottuk a Zeliont. De nem ők a legolcsóbbak, sőt talán a legdrágábbak (350 Huf a 20 év tárolással).

 

Na felébredt az egyik pockom, majd még folytatom...

glad Creative Commons License 2007.02.27 0 0 10

Ez mondjuk fura hogy személyesen kell beszállítani, mert rádásul így elnézve nem is olcsóbbak a többinél.

 

 

Mi a helyzet ezzel  szlovák céggel?

Vajon megbizhatóak?

Kicsit parázok, nem magyar céggel kezdeni....

Előzmény: Pipacsvirág14 (9)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 9
Mi a Krio-val kötöttünk szerződést. Itt nekünk magunknak kellett odaszállítani a vért (természetesen edényt meg egyebeket adtak). De ez semmi faxnit nem jelentett. Egyszerűen a párom odavitte.
(Éjjel szültem, szülés után a szülészet hűtőjében pihent, reggel vitte el a férjem)
Ha jól emlékszem, 90-100e Ft volt, plusz évente a tárolási díj 12.300 Ft.
Én is gyorsan szültem, de ez nem akadálya a levételnek, hiszen köldökzsinór van, vér van benne, szóval pikk-pakk levette a doki néni.
(Tudta, hgoy le akarjuk vetetni, előtte szóltunk neki.)
Szerintem ez ma már olyan elterjedt, hogy egy ügyeletes orvos sem lepődik meg ezen.
www.krio.hu

És mi is egyszerűen azért, amiért életbiztosítása is van az embernek. Nagyon remélem, hogy soha nem lesz rá szükség.

Jó, amit írt valaki, hogy kapott visszajelzést, hogy a vérből mennyi őssejtet tudtak lefagyasztani. Én ilyenre nem emlékszem, bár, elég rendetlen vagyok ilyen dolgokban.
Lehet, utánanézek.
Zimizumi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 8

nekem volt választott orvosom és megbeszéltük vele, hogy szeretnénk levetetni a kzsvért, bólintott egy nagyot és a Ceptrát ajánlotta (amin vigyorogtunk egyet, mert mi is őket néztük ki). nem vagyok benne biztos, hogy meg merném kockáztatni, hogy egy nem túl segítőkész ügyeletes orvos esetleg ne vegye le.

annyi különbséget jelentett ez a szülésnél, hogy így nem tudták megvárni, hogy a pulzálás abbamaradjon a köldökzsinórban, hanem rögtön a megszületés után el kellett vágni. Tehát nem azonnal fektették a babát a hasamra köldökzsinórostul, ahogy az elsőt, hanem előbb elvágták a zsinórt, és utána.

Előzmény: Babo30 (6)
Zimizumi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 7

csak volt olyan rész, amit nem értettem és megmagyarázták, hogy mi az. :-)

a módszereik, eszközeik, miértjeik és hogyanjaik nagyon jól fent vannak a honlapjukon, azzal kapcsolatban már nem nagyon tudtam pluszban kérdezni.

 

és igen, nekünk is sokat nyomott a latban a testvérkérdés. 5 éve én nem tudtam az egészről, csak a nagyobbik születése után kipattant műbotrányból értesültem róla, akkor meg ugye már késő volt.

Előzmény: gombfoci (5)
Babo30 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 6

Most már elsőre is 4 céget lehet találni, de lehet vannak még. Azt tervezem, hogy készítek egy összehasonlító táblázatot a választható cégek közül olyan szempontok alapján, mint pl előfeltételek (anya szűrővizsgálatai), szerződés korrektsége, tárolás helye, tárolás módja (szeparáció utáni v előtti), ár, fizetési feltételek... stb. Ha kész vagyok, felrakom majd ide is.

 

Lényeges szempont, hogy ha nem sikerül a levétel, akkor visszaadják e a pénzt. (2. csemetém 20 perc alatt kibújt, nem tudom lett volna e idő a köldökvérrel macerálni, illetve egy ügyeletes doki vállalja e a levételt, vagy csak a választott doki?!)

 

Nekem pl ez a 3. terhességem és most gondolkodtunk el az őssejteken. Nem utolsósorban, azért is, mert a tesóknál is jó eséllyel fel lehet használni, sőt akár nálunk a szülőknél is.

Előzmény: Coge (4)
gombfoci Creative Commons License 2007.01.23 0 0 5

Zumi,

 

milyen típusú hasfájásod volt a szerződéssel kapcsolatban?

Szimpatikusnak tűnnek, főleg hogy megtudtam, hogy testvéreknél is felhasználható neadjisten a  készítmény...

Előzmény: Zimizumi (1)
Coge Creative Commons License 2007.01.23 0 0 4

A lányomé a Sejtbank Kft.-nél van, Svájcban tárolják.

(5 éve még nem volt túl nagy választási lehetőség)

Én pesttől 240 km-re szültem, jóelőre megkaptuk a készletet, majd futár jött érte és vitte fel Pestre (talán DHL), ez benne volt az árban. Mi egyben kifizettük 20 évre, akkor 300 ezer ft volt tokkal-vonóval.

Miért? Ugyanazért, amiért életbiztosításom is van. remélem, sosem lesz rá szükség :-))) 

Előzmény: Babo30 (-)
Zimizumi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 3
Nem semmit. Azt mondták, hogy ha esetleg sor kerülne az őssejtek felhasználására, akkor ők úgyis bevizsgálják az anyagot.  
Előzmény: Babo30 (2)
Babo30 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 2

Zimizumi!

 

Köszi az infót!

 

A szlovák céget többen ajánlották már, ha jól számolgattam az egyik legolcsóbb is.

 

Kellett valamilyen vizsgálatot végez(tet)ni előtte, vagy ők megcsinálták a babavérből?

 

A Zelion-nal most beszéltem, nekik kell a 16. heti vérvizsgálat eredménye (abban van a Hepa B, szifilisz, meg ezek), illetve kérnek Hepa C és HIV tesztet a 33. terhességi hétig bezárólag. (ÁNTSZ-t felhívtam, 2000 és 2400 HUf-ért csinálják, ha viszed a vért, ha ők veszik le, akkor még 1600 Huf).

 

Körbenéztem a topikok között, de nem találtam sehol, ezért hoztam létre. Vagyis a PoliDili-k (miért pont ott?) között van egy Őssejt nevezetű, de abban nem volt érdemi infó, ráadásul nem hiszem, hogy ott sokan olvasnák... :)

Előzmény: Zimizumi (1)
Zimizumi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1

egészen biztos vagyok benne, hogy erre már létezik topik, de hirtelen nem találom.

 

mi egy szlovák céggel kötöttünk szerződést. www.ceptra.com

Tapasztalatok: eddig nagyon korrektek voltak. Kb a 36. héten hozták a hűtőtáskát a motyóval és a szerződéssel, amit magunkkal kellett vinni a kórházba. Ami hasfájásom volt a szerződéssel kapcsolatban, azt leleveleztük e-mailben, vagy telefonon megbeszéltük. Egy szlovákiai magyar házaspár a magyarországi kapcsolatuk.

Szülés után azonnal telefonáltunk nekik, és még onnan a kórházból elhozták a levett vért. Kb 3 hét alatt dolgozták fel a cuccost, és értesítettek mindet, hogy milyen mennyiségű őssejtet sikerült kinyerni tároláshoz. Miután rábólintottunk, hogy rendben, akkor küldték az első számlát.

Azóta évente fizetunk 15 euro tárolási díjat.

Előzmény: Babo30 (-)
bindera Creative Commons License 2007.01.22 0 0 0
0 tapasztalat
Babo30 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Egy-két topikban már kérdezősködtem kinek, milyen tapasztalatai, információi  vannak a köldökzsinórvér levételével kapcsolatban, de mivel egyre több embert érdekel(het) ez a téma, ezért gondoltam egy topikban gyűljön az infó.

 

Érdekelne ki, miért, hol vetette le a KZSV-t? Esetleg ki miért NEM veteti le, mik a tapasztalatok a kiválasztott céggel kapcsolatban, melyik céget ajánlanátok, stb...

 

Konkrét kérdésem is van: ZELION Kft-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

 

Eddig egy gyűjtő lapot találtam:

ossejt.lap.hu

 

Köszönöm a hozzászólásokat!

 

Ildikó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!