Keresés

Részletes keresés

reginana Creative Commons License 2008.05.23 0 0 709
Sziasztok, volna valakinek egy jól bevált _mákos guba_ recepje? Kiflivel szeretném készíteni, nem kelt tésztával.
Köszi!
pataporc Creative Commons License 2008.05.13 0 0 708
És a tisztesség kedvéért:
Forrás: Motorpresse Szerkesztőség, Büfé :)
Előzmény: pataporc (707)
pataporc Creative Commons License 2008.05.13 0 0 707
Többet nem főzök, innen nem vezet felfelé út. :)

"Nem lehet abbahagyni csirke"

8 db azonos csirkealkatrészt (felső comb, szárny vagy alsócomb, legelsőt javaslom) besózok. 8 dkg lisztbe belekeverek 1 kis evőkanál majorannát, fehérborsot, zöldborsot, piros paprikát, sót (csipet chili, őrölt kömény, én ezeket kihagytam). Beleforgatom a húscafatokat és egy kivajazott tepsibe teszem, a maradék lisztet rászórom. Rákarikázok 2 nagy lilahagymát, ráreszelek 10-10 dkg füstölt és nem füstölt sajtot. 4 dl tejfölbe 4 evőkanál olivaolajat keverek és beletörök 4 nagy cikkely fokhagymát. Ráöntöm a husira, lefóliázom és 250 fokon 50 percig sütöm. Ezalatt kényelmesen krumplipürét készítek (szigorúan vajjal és meleg tejjel) és bazsalikomos paradicsomsalit (olivaolaj, só, friss bazsalikom.)

KATARZIS. :)))
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.04.15 0 0 706
Felhozom a topicot, mert ma sikerült egy kisérletem.

Volt itthon valami 30 dekányi darált hús, meg egy csomó (5 ) száraz zsemle, meg volt két kisebb pulykaszárny is, gondoltam csinálok húslevest és fasirtot salátával, a fasirt jó hidegen is vacsorára. Igenám, de túl sok lett az áztatott zsemle, és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a húslevesben főtt répát, hagymát, zöldborsót is belekeverném a fasirtba? No így tettem. Alapból a fasirt nálam úgy készül, hogy hús, zsemle, tojás, és fokhagyma, só, bors, paprika, száritott petrezselyem. No ezek megmaradtak, de tettem hozzájuk még főtt répát, zellert, és vöröshagymán megfuttatott zöldborsót is. Hatalmas sikerem lett vele, zabálta az egész család. (Csak a gyerek nem, de az újabban azzal táplálkozik amit a keleti szél fúj mint Mary Poppins).
monkat Creative Commons License 2008.01.28 0 0 705

Nem ez nem az.

Azt Albertkekszből kell készíteni,még meleg pudinggal összeragasztgatni,kívülről is bekenegetni.Alufóliában hűtőbe tenni, és másnap ferdén szeletelni.Majdnem:)))

 

Ennél először összefőzöd a hozzávalókat,majd bele a kétféle keksz,és úgy a hűtőbe.

 

Egyébként mindkettő nagyon finom.

 

 

 

Előzmény: reginana (704)
reginana Creative Commons License 2008.01.27 0 0 704
Vajon ez az a recept, amit úgy is szoktak készíteni, hogy nagy kerek kekszeket összeragasztanak, másnap ferdén szeletelnek?
Előzmény: monkat (703)
monkat Creative Commons License 2008.01.17 0 0 703

Ha a töltöttcsirkét nem is,de ezt a kekszes sütit megcsináltam,secperc alatt kész volt, és nagyon finom,de lehet h sokan ismeritek:

 

Hozzávalók: 25 dkg porcukor(én kicsit kevesebbet tettem bele) ,5 dkg kakaópor,

20 dkg margarin,1/2 dl rum(nem volt itthon, konyak ment bele), 2 dl víz,reszelt citromhéj,25 dkg apróra tört keksz,25 dkg darált keksz.

 

Kekszek kivételével mindent fölforralni, kb.5 perc után mehet bele a keksz.Jól el kell keverni,folpackkal  bélelt őzgerincformába tenni.

 

Az eredeti recept szerint 2 órára hűtőbe.Szerintem ki kell bírni másnapig,akkor sokkal finomabb:)

 


 

Angiszeged Creative Commons License 2008.01.16 0 0 702
Ma nagyon finomat alkottam.
FÉl kg darált húsból a következő módon húsgolyót készítettem: fél kg darált scomb, 1 nagy fej hagyma aprítva, só, bors, őrölt kömény, szárított paradicsom, 1 tojás. Semmi zsemlemorzsa, vagy ilyesmi...
A kis golyókat olajban megsütöttem, nagyon finom lett, de az összhang volt nagyszerű a tejfölös krumplipürével és salátával ( vöröskáposzta, répa reszelve, jégsaláta tépve, fokhagymás joghurttal nyakon öntve) . Isteni volt, legközelebbi szülinapon ilyet készítünk a családnak. Mutatós, könnyű, finom:)
monkat Creative Commons License 2008.01.16 0 0 701

Nem csináltam még meg,talán a hétvégén.

 

A recept:Sonkás-sajtos rizzsel töltött csirke:

 

1 db grillcsirkének való csirke,szárnyas fűszerkeverék,olaj

Töltelék: 1 bögre főtt rizs,5-6 dkg főtt sonka,5-6 dkg sajt,1 tojás,só,bors,petrezselyemzöld!

 

 

Sonka,sajt felaprítani,összekeverni a főtt rizzsel,tojással,fűszerekkel és az aprított petrezselyemzölddel.

Csirkét kívül-belül befűszerezni a szárnyas fk.-el,plusz egy kis só.

Csirkét megtölteni,olajjal átkenni,sütőzacskóban pirosra sütni.Párolt z.ség köret hozzá.

 

Mindenképpen beszámolok róla:))

Remélem jól sikerül:)

 

 

 

 

Előzmény: 4tissimo (693)
Izom Szem Creative Commons License 2008.01.16 0 0 700
Ügyes vagy! :)
A petrezselyem zöldje viszont semleges íze miatt jóval több töltelék mellé ajánlott. :)
(A gyümölcsös töltelékekhez viszont almát is lehet tenni.)
Előzmény: H_G (699)
H_G Creative Commons License 2008.01.16 0 0 699
A majoranna arra magában is elég -- nem véletlenül az a hurka első számú fűszere.

Előzmény: Izom Szem (698)
Izom Szem Creative Commons License 2008.01.16 0 0 698
Biztosan meg is ettétek már, de az se árt, ha néhány szál petrezselymet is raksz a hasüregbe, elveszi az esetleges "bélszagot" (ami a legalaposabb átmosás után is előfordulhat). :)
Előzmény: monkat (690)
Izom Szem Creative Commons License 2008.01.16 0 0 697
A körözött is egyfajta szendvicskrém, de az túl egyszerű lett volna. :)
Kipróbáljuk pirítóson is! :))
Előzmény: Szélfútta Haj (696)
Szélfútta Haj Creative Commons License 2008.01.16 0 0 696
Hm... ezek nagyon finomnak tűnnek!

Az utolsót egyétek pirított kenyéren, nagyobb az élvezet! :-)
Előzmény: Izom Szem (695)
Izom Szem Creative Commons License 2008.01.16 0 0 695
Szia!

Hirtelen néhány:

Tojásos szendvicskrém:
4 db keményre főzött, megtisztított tojást villával finomra törünk, adunk hozzá 1 teáskanál mustárt, sót, borsot, egy kis fej apróra vágott lilahagymát, valamint 10 dkg vajat vagy margarint, majd az egészet simára keverjük.

Édes-autentikus:
A szilvalekváros kenyérre tejfölt kenünk és meghintjük vaníliás vagy fahéjas cukorral.

Sonkás krém:
10 dkg sonkát apróra összevágunk és elkeverünk 20 dkg lágy margarinban, majd adunk hozzá 5 dkg reszelt füstölt sajtot és egy-két teáskanálnyi ecetes tormát. Sóval, borssal, esetleg bazsalikommal ízesíthetjük.

Sajtos-újhagymás:
1/4 kg tehéntúrót simára keverünk 1 tubus tejszínes krémsajttal, 15 dkg lágy margarinnal. Hozzákeverünk 1 csomó újhagymát, 1 csomó metélőhagymát, vagy lilahagymát felkarikázva/apróra vágva. Sót, őrölt borsot, fokhagymát adunk még hozzá, zöldfűszereket is ízlés szerint.
Előzmény: reginana (694)
reginana Creative Commons License 2008.01.16 0 0 694
Volna valakinek ötlete szendvicskrém készítéshez? Gyerkők szeretik a kenyeret reggelire, uzsonnára, és cifráznám valamivel, ami gyors és egyszerű.
Szóval szeretném feldobni a vajas kenyeret. :)
4tissimo Creative Commons License 2008.01.16 0 0 693

És nem osztanád meg velünk ezt a receptete? Meg mesélj arról is, hogy sikerült, hogy ízlett az elfogyasztóknak!

Előzmény: monkat (690)
monkat Creative Commons License 2008.01.06 0 0 692

Köszi, majd  így csinálom.

Előzmény: H_G (691)
H_G Creative Commons License 2008.01.05 0 0 691
Mehet, persze. Előtte a hasüreget is be kell fűszerezni (só, bors és a hagyományos zsemlés-májas töltelék esetében majoranna).

Előzmény: monkat (690)
monkat Creative Commons License 2008.01.05 0 0 690

Segítséget szeretnék kérni töltött csirke/kacsa ügyben:)

 

Eddig csak csirkecombokat töltöttem meg, ha egy egész csirkét szeretnék megtölteni,-gondolom akkor is ugyanúgy a bőre alá kell dugdosni, -meg a belsejébe is mehet?

 

Találtam egy nagyon jó sonkás-sajtos rizzsel töltött csirke receptet.

 

Köszönöm:M.

 

káttya Creative Commons License 2007.12.16 0 0 689
nálunk is az egyik kedvenc a brokkolis spagetti, de másképp. bacont kockázok, sok fokhagymával átpirítgatom, aztán hozzádobok egy csomó főtt spagettit. Ezeket beöntöm egy jénaiba vagy tepsibe, megy rá egy réteg reszelt sajt, egy sor párolt brokkoli (vagy karfiol, ha épp az van kéznél), fehérbors, bazsalikom meg só, aztán egy réteg tejföl, és még egy réteg sajt. Pirulásig sütőbe megy. Nincs az a mennyiség, ami nem fogy el pillanatok alatt nálunk.
Előzmény: AliceCsodaországban (680)
pataporc Creative Commons License 2007.12.15 0 0 688
Kis takarékos. :)
Karácsonyi menüre jól bevált ötletek?
Előzmény: Angiszeged (687)
Angiszeged Creative Commons License 2007.12.14 0 0 687
Ez tök jó:)
(én ezt 2 lendületre főzném csak, azaz nem bíbelődnék külön főzni a besamelt, hanem a brokkolit főzném meg kvázi sűrű-erős főzeléknek, majd utána tumiszkolnám össze és még 2. lendületre főznék tésztát másik edénybe, így ez csak 2 edény, nem 3:) )
Előzmény: AliceCsodaországban (680)
H_G Creative Commons License 2007.12.07 0 0 686
Ne légy már modibb a modinál -- az itteni témához szervesen hozzátartozik, hogy mit *hajlandók* a gyerekek megenni! Másmilyen recepttel senki nem ér semmit, legyen egyébként bármilyen finom felnőtt ízlés szerint.

Előzmény: pataporc (683)
In_truder Creative Commons License 2007.12.07 0 0 685
Off. Ja, és persze most is büszke vagyok a már nagyfiamra. On.
In_truder Creative Commons License 2007.12.07 0 0 684

Szerintem elég on voltam, a recept amit leírtam, kifejezetten hamar elkészíthető, nem szöttyögős, egészséges, finom, vega is ráadásul, a körítés lehet, hogy kicsit off volt, de én már csak ilyen szószátyár vagyok :-)

 

H_G: annyiban változott (és maradjunk a főzőiskolánál, mindentmegevésnyitottság szempontjából vizsgáljuk a kérdést), hogy azóta már 17 éves, és kialakultak ízlésbeli dolgok, vannak dolgok amelyeket nem eszik meg. Legalábbis nem szívesen. Nem lett válogatós, de azért a mostani kamaszok jellemző vonásai ezen a területen is kiütköznek rajta (vö. pizza, etc.).

 

Nagyon könnyen elkészíthető tízórai nálunk pl. a friss sárgarépa. 3 perc alatt megpucolok 7-8 darabot, és elropogtatják. :-)

Előzmény: pataporc (683)
pataporc Creative Commons License 2007.12.07 0 0 683
Úgyis mindjárt jön a modi: :)
lehetne ezt valami hozzáillő topikban? Azt hiszem, van is ennek szentelve egy az SZMK-n.
Ez a topik maradjon (zömmel) receptes, főzőcskézős, légyszi!
Előzmény: H_G (682)
H_G Creative Commons License 2007.12.07 0 0 682
"Teljesen nyitott volt mindenre, aztán persze ez az áldott állapot változott."

Mint tapasztalatlannak, ez egyáltalán nem magától értődő nekem -- kifejtenéd, milyen irányba, mikor és miért?
Előzmény: In_truder (681)
In_truder Creative Commons License 2007.12.07 0 0 681

Sziasztok,

Imho az, h mit eszik meg a gyerek, szinte 100% marketing.

Anno nagyon büszke voltam pl az akkor még kicsi nagyfiamra, hogy 4-5 éves kora körül mentünk vhová kajálni étterembe (fiam "evőkocsma" címen aposztrofálta, nem értette, hogy mit jelent az étterem :-))))) ), és simán megkóstolta a tárkonyos vadraguleves, ízlett neki, és megette. Teljesen nyitott volt mindenre, aztán persze ez az áldott állapot változott.

A kicsik is elég nyitottak szerencsére, bár az idősebb lányom (aki amúgy is nagyon akaratos teremtés) határozott előítéletekkel bír, ennek ellenére ő is megeszi előlem folyton az összes különleges sajtot is pl, lehet akármilyen büdös is.

Múltkor főztem egy olyat ebédre, hogy széles csavartmetélt tésztát fűszeres vízben megfőztem, kis olívaolajon pirítottam apróra vágott mandulát és fokhagymát, parajt tejszínnel összefőztem, bele a m és fh, összekever a tésztával, parmezán a tetejére. Imádják, titoktésztának hívjuk, mert még nem találtunk ki neki nevet.

Megeszik a vadpörköltet is tojásos nokedlivel.

A legkisebbnek pedig gyakorlatilag mindegy, neki az a fontos, hogy tele legyen a hasa, és alhasson eleget, akkor kerek a világ. :-)

(már pacalt is ettek :-)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.12.04 0 0 680
Írtam már a brokkolis spagettit?

Szintén nagy siker volt, legalább akkora mint a spenótos nokedi. Brokkolit kis sós vízben megfőztem, csináltam besamel mártást (vajon lisztet pirítok, bele kis bors, és viszonylag sok fokhagyma, felöntöm tejjel, összeforralom), majd a besamel mártást és a főtt brokkolikat összeturmixoltam botturmixszal, ez volt a szósz a spagettin, felnőtteknek rá reszelt sajt, a várakozással ellentétben nagyon finom volt, a gyerek zabálta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!