Keresés

Részletes keresés

Rudikutya Creative Commons License 2016.06.16 0 1 396

Dr.Boda Attila László! Túlaltatta a kiskutyámat egy egyszerű vizsgálat során!Nem vette figyelembe,a korát. Iszonyú kínok közt ment el a kiskutyám.Nem ajánlom senkinek ezt az "orvost". Nem figyel az emberre,amikor vittük a kutyát azt sem tudta milyen vizsgálatra megyünk.

Moyra Al?zi Creative Commons License 2016.05.30 0 0 395

Dr Erdélyi Gábor 

Sajnos soha nem tudjuk meg milyen orvos is valójában ugyanis bejelentkeztünk fogkő leszedesre majd a megbeszélt napon felhívott és lemondta . Elég furcsa indokkal: elromlott a gépe... mondtam hogy semmi baj (ugyan utaztam feleslegesen mert már a rendelőnèl voltam)

Azt ígérte hív kB 1 hét múlva.  Üzenetem 1 hétre rá de nem is válaszolt... 3 napra rá megint üzenetem nem válaszolt... csütörtök hívom és a felesége veszi fel a telefont azzal hogy a Doktor AKI A FÉRJEM épp vizsgázik... mondtam hogy miért kerestem és hogy hívjon vissza... azóta 1 SMS t írtam de persze soha nem hívott vissza... nem értem MINEK RENDEL HA NEM AKAR DOLGOZNI??

Őbottyanban és Erdőkertesen rendel Pestről utaztam (anyám ott lakik) 

blondieee Creative Commons License 2016.05.28 0 3 394

Szeretnék megosztani én is egy sajnálatos történetet. Az eset még múlt hónapban történt. 8 éves Beagle kutyusom ízületes lábfájdalma miatt egyik reggel nem bírt lábra állni erős fájdalom kínozta. Elvittem a Murmuczok Állatgyógyászati Centrumba ami a 18. kerületben található. Rendszeresen ide hordtam oltásra Dr Bálint Csabához, egy nagyon jó orvoshoz, aki sajnos nem rendelt az adott időben. Egy kezdő orvos fogadott DR SZŰCS BALÁZS !!!!! akinek miután elmondtam a problémát megvizsgálta a kutyust majd úgy döntött,hogy a kutyusnak mivel kicsit duci, és nyomkodásra fáj a hasa, injekciót ad gyomornyálkahártyára. Vért is vett a kutyustól. Abban maradtunk,hogy másnap menjek vissza a kutyussal addigra meglesz a vérvétel eredménye is. Hazavittem a kutyust,akinek nemsokkal hazaérkezés után elkezdett belilulni a nyelve. Hívtam az orvost, mondta,hogy vigyem vissza,de mire elindultam volna a kutyus meghalt. Egyébként kb 2 km-re lakom a rendelőtől. Végignéztem a haláltusáját szegénynek,nem kívánom senkinek. Zokogva vittem vissza az orvoshoz a halott kutyát, aki vállvonogatva megállapította,hogy nincs valóban szívverése már a kutyának. Neki ezek szerint ez teljesen természetes :(  Másnap a vérkép kimutatta,hogy pajzsmirigy alul működése van és meg volt kicsit a mája nagyobbodva. Kérdem én, ha még nincs vérkép eredmény, miért kell egy olyan oltást már beadni amivel kinyírják az állatot ? Remélem a KEDVES DR ÚR-nak nyugodt a lelkiismerete!!!!! Nem ajánlom senkinek sem,hogy kisállatát DR SZŰCS BALÁZS -hoz vigye. Sajnos a rendelő is tele van gyakornokokkal már a kezdő orvosokon kívül. Én biztos nem megyek oda többet.

 

Egy volt kutyagazda 

arpipapa6107 Creative Commons License 2016.02.21 0 1 393

Szép napot! 
Tegnapi nap folyamán Nyíregyházán az Oktató Állatkórházban életmenő műtétet hajtottak végre a 8 éves Kaukázusi keverék kutyánkon. Kis híján elvérzett az előző napi hanyag és kontár ivartalanítás miatt. Dr. J. S. ivartalanította  böszörményben. Nem sütötte jól el az ereket és úgy varrta össze hogy levegős volt, a heg közepén csöpögött a vér belőle. Az ivartalanítás este történt, utána zárt helyen pihent, így ezt csak másnap vettük észre. Az természetes ha picit vérezni fog-mondta a műtét estélyén. Mi ezt mégsem tartottuk olyan természetesnek és hívtuk volna másnap, de fel sem vette a telefont (sajna kimentheti magát azzal, hogy szombat volt). A kerületi fő állatorvos segítségével fogadták a kutyánkat az oktató kórházban. Sok vért veszített, befelé is vérzett, 8 éves szuka, tehát nem is fiatal... megtesznek érte mindent amit tudnak. A kórházi számla kb. 40 ezer lesz és a legfájóbb az hogy a kutya nem is biztos hogy felépül.... Mérhetetlen düh és kétségbeesés van bennem...
Az oktató kórházat bátran ajánlom. Nem is sokkal lett volna drágább az ivartalanítás ott és biztosan nincs ez.... Mi sajnos rosszul döntöttünk, messze lakunk tőle és egy ajánlott orvost választottunk... Sok sikert mindenkinek az ilyen ,,orvosok" elkerüléséhez. 

Maine-coon 17 Creative Commons License 2016.01.11 0 1 392

Sosem gondoltam hogy valaha is hasonlót fogok írni, az én olvasatomban ez a tehetetlenség miatt van.  Szerencsére nem eget rengető tragédiáról van szó. Most mit is lehet tenni? Igazából szinte semmit, talán ha kiadom magamból és valaki nem lép majd ebbe a hibába és elkerülhető valami, valami ami szerintem minden állattulajdonost megérint, miszerint ha a kis kedvencével történik valami.

 

Mi is történt velünk mostanában, több macskánk is van és közülük kettőt ugyan oda hordtunk éveken át. Anya-lánya, az anya az enyém már 17 éve része a mindennapjaimnak, igen nem mai darab. Korából kifolyólag már nincs a legjobb formában, észrevettük mintha nem mosakodna annyit, fele olyan aktív és sokszor megy a hasa. Az egyik nagy hasmars után biztos ami biztos megnéztem hogy nem e maradt szégyenfolt a nadrágján elég hosszúszőrű fajta, maine coon. Nem volt a gyanúm alaptalan és a tisztogatás alatt bizony egy nagy szőrhiányt vettem észre a hasán, majd tovább lapogatva az útból a szőrt egy nyílt lyukat. Persze a frász kitört minket hogy ez mi lehet, valami trutyi is folydogált a közepéből. Egyből telefon az állatorvosnak, aki szerencsére azok közé tartozik, akinek a hobbija a hivatása és nem utolsó sorban ért is hozzá. Megérkezvén, csodálkozva nézett Ő is mert, hogy nincs mi ami ezt okozhatta volna, de hát ott van meg kell nézni mi a szösz. Kis kutakodás a lyukban amit Ő már nyílt tályognak hívott és el is kezdte kitisztítani. Közben mindannyian értetlenkedve álltunk a macska felett. Eszembe jutott, hogy hát az öreglánynak ott csak egy dolog volt és pedig amikor Dr. Zsigárdi Gábor ivartalanította több mint 12 éve. A doktornő kerek szemekkel mondja hogy: „ne már gondolod.. az már nem is lehet ott” megnyugtatásomra még egyszer körbenézett a tályogban amikor is egy kék damilszerűség pattant ki a cicából. Aki közben nagy szemekkel nézte, hogy egy fémdarabbal kotorásznak benne. Na de ekkor lett ám mindenkinek kerek a szeme, meg amikor kihúzta a doktornő és lehetett látni még kb 3 öltést hogy már pedig ez pontosan az. Gyorsan ki minden varratot és fertőtlenítés szuri stb, szerencsére a kedves dokinő közbenjárásának már minden ok és szépen el is múlt.

 

Kicsit visszatekintettem, hogy miért is hagytuk mi ott a doktor urat anno, és felötlöttek a dolgok hogy persze hát a műtét után ott megtaláltam ezt a vacakot egy dudor formájában, még meg is mutattam többször is rendelésen de a válasz mindig az volt hogy semmi komoly meg valami bla-bla, ezért többször nem kérdeztem sajnos. Tovább kutatva az emlékekben miért is hagytuk ott az egyébként meggyőző doktort. Jönnek a régi gondok a macskának mindig is jó nagynak kellett volna lennie min: 6-7 kilónak, de épphogy nagyobb, mint egy házi cica kb.: 3-4 kiló. Diagnózis: étvágytalan valamiért… kezelés: étvágyserkentő szuri, meg pasztillák, cseppek, amit mind meg is vettem kipróbáltuk persze semmi maradandó. Vége az lett hogy x év után csináljunk egy labort mert már nagyon zavart az „étvágytalanság”. Meg is lett az eredmény, ami nem valami jó: macska aids, amit lehet kezelni és még pár alternatíva felmerült de aids lett a vége. Már otthon nézegettem letörve hogy mi is ez a macska aids pontosan, mire számíthatok, mindenhol azt találom hogy ez vadonélő macskáknál lehet és azoknál akik kijárnak vagy összeverekednek egy ilyennel. Ez idő tájt panelház 2. emeletén laktunk és a macskáknak nem volt se kijárásuk se kulcsuk, valamint a fiatalabb jó 7 kiló. Megnéztem a labor eredményt amin látom, hogy egy 3 éves kandúré ami azért szép mert az enyém nőstény és ekkor már 10 év fölött volt, persze visszamentem válasz: ez tuti a miénk mert….. na itt szakadt el a cérna. Soha többet nem mentünk oda. A betegsége, mint már azóta kiderült pajzsmirigy működési rendellenesség. Tehát ne hagyjátok magatokat/állatotokat semmi nem csak úgy ott van és nincs ok okozat nélkül és ne legyetek restek több állatorvoshoz is elvinni a kedvenceteket, ne adja, de ha mégis úgy hozza a sors. 

nnnnniiiikkiiii Creative Commons License 2015.11.21 0 3 391

Budapesti Állatkórház - vélemény

 

Gondolom nem kell bemutatnom a helyet.

Másodjára jártam itt, ezúttal hasi ultrahangra vittem a cicámat.

 

Dr. Vrabély Tamás (ultrahang, kardiológia).

Nővérem ajánlotta az orvost és az interneten is mindenhol csak azt olvastam, hogy ő a legjobb. DE!

Véleményem szerint emberségből és állatokkal való bánásbódból ELÉGTELEN!!!!!!!!!!

A vizsgálat alatt végig a tanoncokhoz motyogott. Nekünk csak egy-két szóban mondta el a vizsgálat eredményét.

A cicám meg volt rémülve tőle, mégse hagyta, hogy én vegyem ki a cicaboxból, vizsgálat után összekuporodott a szállító doboz sarkában és fújt... na nem a doki, bár megérdemelne hasonló bánásmódot!

 

A vizsgálati papírt hanyag módon töltötte ki, amiért 9500 Ft-ot kért, de nem tudott visszaadni 10ezresből, számlát pedig természetesen nem adott!

 

 

Amiket elmondtunk neki a cicám állapotáról a vizsgálat megkezdése előtt, arra nem figyelt, velünk bunkó mód beszélt.

Haragszom magamra, hogy nem fordultunk sarkon és hagytuk ott ezt a sz*rfészket az első beszólása után. :(

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oncogito Creative Commons License 2015.11.16 0 1 390

Szia! 

Hát, ha sürgős, ide rossz helyre írtál, nézd meg, milyen sűrűséggel van itt a beszélgetés!

Aztán meg azt is megírhattad volna, hol laksz. Én a fővárosban és itt tudok ügyeletet.

Orvos nélkül amatőrök tanácsa meg többet árthat, mint használ. 

Remélem, azóta megoldódott a gond, bár nem hiszem, hogy már visszanézel ide és jelzed, nem szokták általában, csak leírják ami nekik sürgős, aztán fapapucs.

 

Egyébként a tompa orrú kutyáknál bizony gond az ilyesmi. Nem is értem, hogy azért, mert van akinek az ilyen kutyák tetszenek, nem törődve az egészségi hátránnyal nyakra-főre mégis tenyésztik.

 

 

Előzmény: Mopsz guy (389)
Mopsz guy Creative Commons License 2015.11.14 0 0 389

Sziasztok nagy sürgős lenne nem tudom hogy helyre írok e de ezt találtam gyorsban. Lenne felnőtt 5 éves mopszom és a mi nap felszippantott az órába valószínűleg kutya szőrt aztán utána össze szorította a fejét és prüszkölt meg olyan volt mint ha nem kapna levegőt egyrészt nem tudom hogy most irritálja belülről ez az órát és azért csinálja vagy komolyabb dolog lehet , kérlek adjatok tanácsokat mit tehetnék ?( első dolgom az volt hogy fel hívtam minden ügyeltet de a városban nincs endoskop a közeli városokban meg lenne de nincs ügyelet .)

Pedrokandúr Creative Commons License 2015.10.24 0 1 388

Sziasztok!

Volt egy teljesen egészséges ivartalanított házi kandúrom, aki csak 4 éves volt. Egy nap teljesen étvágytalan volt és csak hányt, elvittük az első dokihoz akit találtunk Győrben. (sajnos rosszul döntöttünk) A rendelőben volt 3 doki is, aranyosak voltak, kedvesek, kicsit meg is nyugodtam, mert láttam milyen sokan hordják oda állataikat és jól bánnak velük..

Első nap mikor odavittük megnyomkodták a pocakját és azt gondolták hogy sima bélelzáródás, adtak hashajtót hátha kijön valami és akkor jobban lesz, hát nem... Kb naponta cipeltük vissza a cicát, hogy nem eszik és nem wc-zik. Egy hétig nem evett semmit és akkor úgy döntöttek megműtik, felvágták a hasát, elvileg kivettek MINDENT ami a belében lehetett. Pár órával a műtét után hazahoztuk és vártuk hogy ébredjen fel az altatásból, nekem nem tetszett hogy éjfél fele kezdte nyitogatni a szemét, és reggel mikor lábra próbált állni még mindig nagyon szédült és elesett.. A doki azt mondta ez teljesen rendben van, mert le van gyengülve (1 hete semmit nem evett!!), vártuk hogy egyen, de semmi.. Műtét után kontrollra kellett vinni, de semmit nem evett a macska még mindig.. Amikor 2 hét után se tudták a dokik hogy miért nem eszik a macska, elküldték a vérét megvizsgálni. Magas volt a kreatinin szintje.. Szegény macskát ezután éjjel-nappal infúziózták több héten keresztül, mert azt hitték hogy vesebeteg.. Szegény macsek semmit nem evett.. Egyik nap mikor mentünk megnézni milyen rossz állapotban van még mindig, a doki odaadta a macskát hogy vigyük el, mert haldoklik és el kell altatni..

Nővéremmel sokkot kaptunk.. Egyszerűen nem hittük el, hogy egy egészséges 4 éves macska hogyan lehet olyan vesebeteg, mint ami öreg macskáknál alakul ki. Egyből elvittük egy másik orvoshoz, ő megnézte a papírokat, megvizsgálta a vérét, mondta hogy nem kell elaltatni csak így a macskát, van még remény, lehet segíteni, tovább infúziózni stb... Otthagytuk a cickát, éjjel nappal figyelték, minden nap meglátogattuk, egyik nap már pár falatot evett is.. A doki érzett a macska hasában valamit, de ultrahanggal nem lehetett pontosan kivenni mi az. Meg kellett újra műteni minél előbb. Éjszaka meg is műtötték, a doki hívott hogy rendben ment a műtét, és talált egy GUMI KUTYAFEJET a macska hasában!?

Egyrészt örültünk hogy megvan az ok amiért rosszul volt, másrészt nem értjük, hogy az első doki aki megműtötte hogyan nem vette észre a 2-3 centis kutyafejet... Ez még mindig rejtély..

A cica sajnos a műtét után feladta, mivel több hete nem evett, le volt gyengülve és a második műtét után az altatásból már nem ébredt fel. :(

 

Nem értem miért nem vették ki, miért nem látták az első műtétnél azt a gumijátékot a hasában. Ilyen figyelmetlen a doki??

 

Én ezután csak annyit tudok, hogy a Neo-vet állatorvosi rendelőbe Győrbe soha többet nem viszek állatot..

 

oncogito Creative Commons License 2015.06.20 0 1 387

Már ne is haragudj, de egy egészséges macsekot én is szeretettel, sőt ingyen is kezelek.

Kérdés, a betegségekkel hogy vannak arrafelé?

Előzmény: Zoltán Kelecsényi (386)
Zoltán Kelecsényi Creative Commons License 2015.06.19 0 0 386

Sziasztok! 

 

Jószívvel ajánlom a Budapest 18. kerületi Szemere Állatorvosi Rendelőt. Eddig az egészséges macskámat vittem oda, és korrekt áron és szeretettel kezelték a macskámat. A Lőrinc Center mellett vannak. 

 

Üdvözlet

Zoltán

oncogito Creative Commons License 2015.06.19 0 0 385

Ha már Budapestre jöttetek, akkor a két legjobb orvos a témában, akinek eszközei és felszerelései vannak és kifejezetten daganatos állatokra specializálódtak:

http://www.ahok.hu/kapcsolat.htm

vagy

http://kisallatbudafok.hu/munkatarsak/orvosaink/dr-balogh-lajos

Előzmény: gazdi01 (384)
gazdi01 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 384

Sziasztok

 

mi egy daganatos cicával harcolunk hetek óta

hányással, hasmenéssel indult az első vidéki állatkórházban meg se ultrahangozták rendesen de persze a díját kifizetették, mondván hogy biztos vese probléma...A doktornő végig figyeltem egy állatra se mosolygott még rá sem, látszott rajta hogy darab darab egyáltalán nem szereti az állatokat. És persze latin kifejezéseket használt előszeretettel amit egyszerű földi halandó nem ért. A cica persze nem lett jobban utána másik vidéki állatorvos megjártunk még 3-at egyik se tudott segíteni mire egy budapesti nagyobb állatkórházba elkerültünk.

A vidéki állatorvosi rendelőben nagyon lehúztak minket direkt hozzá küldött minket a másik állatorvos majdnem 40.000 forintot fizettettek ki velünk mindenféle vértesztekre aminek semmi értelme nem volt. Ott látták a daganatot ultrahangon de sem náluk sem a másik vidéki orvoson semmi emberség nem látszott. Nem túl kíméletesen elmondták hogy a cica nagyon hamar el fog pusztulni és hogy vele aztán semmit nem lehet kezdeni de persze ha nagyon szeretném van egy kolléga aki néha bejár ő még megnézheti valami műszerrel hogy hátha mégis lenyelt valamit. (gondolom további tízezrekért)

Lehet hogy a macska nem menthető de a társunk és nagyon nem mindegy akár egy embernél akár egy állatnál ha nagyon beteg hogy azt hogyan közlik a hozzátartozókkal, gazdikkal és hogy hogyan próbálnak segíteni neki enyhíteni a szenvedésén hogy még legalább egy ideig élhető életet éljen.

A Budapesti állatkórházban velünk segítőkészek voltak nem tudjuk meddig tart de most viszonylag jól van a cica így harcolunk nem adjuk még fel, tehát tudták enyhíteni a cica fájdalmait, kellemetlen tüneteit, így bár többet kell utazni de úgy döntöttünk velük fogjuk kezeltetni a cicát.

Több állatunk is van ezért az elmúlt 16 évben sok állatorvossal találkoztunk és azt kell mondanom egy kezemen meg tudnám számolni hány orvosban láttam hogy tényleg szereti az állatokat és emberségesen állnak hozzájuk.

Tudom hogy nekik ezen valamilyen szinten túl kell tudni lépni mert nem zuhanhatnak minden nap össze a sok beteg, elpusztult állat látványa miatt de amit a vidéki orvosoknál tapasztaltam az felháborító volt és sajnos azóta már több embertől is elég rossz véleményt hallottam róluk.

oncogito Creative Commons License 2015.05.22 0 0 383

Szia!

Tudok ajánlani, ha még aktuális nagyon jó orvost/rendelőt fül témában. Nekünk nagyon bevált, kedvesek és van szakértelem:

http://novavet.eu/novavet/Bemutatkozas.html

Előzmény: Ve Ra (382)
Ve Ra Creative Commons License 2015.05.22 0 0 382

Sziasztok,

 

a lehel utcai állatkórházat én sem ajánlom senkinek!!!

Múlt héten bevittük a macskánkat, mert csúnya füllgyulladása volt.

Levették a mintát, hogy elküldik kitenyésztésre érdeklődjünk következő hét csütörtökön-pénteken (3500 Ft).

A cicának nem tisztították ki a fülét pedig (én mint halandó) úgy gondolnám, hogy ez alap..

Eljött a csütörtök, érdeklődtem délelőtt, semmi. Telefonáljak vissza du. Na mondom nem baj, rajta volt a kapott papíron, hogy péntek is lehet, majd holnap.

Ma ismét érdeklődtem du., telefonáljak vissza 7 körül (ekkor már sűrű bocsánatkérés mellett).

Visszatelefonáltam de még mindig semmi (ismét sűrű bocsánatkérés). Az igen kedves recepciós lány (tényleg az!!) felajánlotta, hogy ne fárasszam magam, majd Ők jelentkeznek, ha készen van az eredmény-->telefonszám, mail cím egyeztetés. 10 percre rá csörög a telefonom, "le van adva a tenyésztés", mondom ez most mit jelent? Készen van?Ideges női hang- igen, lehet érte menni, vagy mit akarunk, fel van írva a gyógyszer? (Na már most hogy a @-ba lenne felírva, ha kész sem volt, hogy mire kell??!!) Mondom ok, bemegyünk érte, de nem hiszem, hogy még ma. Nem baj, Ő beleteszi a doki fakkjába. Mondom ok, és akkor felírja a doki a receptet és be tudunk érte menni? Erre még ingerlékenyebb lett, hogy Ő már elmondta, hogy mettől meddig van patika..sabala-sabala.. Erre szóltam neki, hogy ne haragudjon már, én tök normálisan beszéltem.. majd Ő felkapta a vizet, amit persze én már nem akartam tovább hallgatni ezért mondtam, hogy inkább fejezzük be a beszélgetést és letettük..

Szóval ennyi ez a szép story..

Az biztos, hogy én az életben nem akarok oda vinni egy állatot sem, és másnak sem javaslom.

 

Ui: ez itt a reklám helye.. IX kerület Páva utcában nagyon jó orvos van (sajnos nincs laborjuk, de megoldják), sajnálom, hogy a labor miatt ide mentem..

 

V.Era

 

 

 

Tyüfibaba Creative Commons License 2015.03.20 0 0 381

Sziasztok! 

Nekem is lenne egy sztorim a Lehel utcai állatkórházról. Ami ott megy egy kitoszott nagy lehúzás! Lehet én vagyok naív hogy vannak olyan állatorvosok akik nem a pénzre mennek de most ez pont bebuktam. A sztori: Van egy 5 hónapos kis palotapincsi kutyám. Amikor megkaptam 6 hetes korába minden jó volt szobakutya aztán elkezdett hányni nagyon sokszor ez engem nagyon idegesitett mert elég parás vagyok. Elvittem egy állatorvoshoz aki az oltásokat is adta aztán azt mondta hogy semmi baja ez a palotapincsiknek általános. Hát én kicsit megnyugodtam mivel tényleg nem volt semmi baja boldog volt vidám játékos... Aztán megint elkezdödött a hányás.. majd volt egy olyan görcse mintha a hasa fájna na ekkor vittem el az állatkorházba. Annyit mondtak, hogy be van gyulladva a bele kapott 3 injekciót meg egy 4 napos antibiotikumot. Rendben minden oké volt a fájdalom csillapitó miatt nyugodt volt majd egyik reggel amikor sétáltunk vele annyit vettem észre hogy nagyon reszket és mintha a lábát húzná mintha begörcsölt volna megijedtem aztán már csak azt vettem észre hogy fekszik és habzik a szája meg remegett ott mellettem mondták hogy epilepsziás roham.. amikor megnyugodott be a taxiba irány vissza a korház semmi kapott nyugtatót és ennyi. Rendben ezzel nem is volt semmi baj. Utána kérdezgettem vidéki állatorvosoktól hogy mi lehetett ez az egész roham meg elötte a "hasi görcs" hát persze hogy az epilepszia egyik tünete.. Érdekes hogy ezt egy Pesti orvos aki napi 100 kutyával találkozik nem tudja de egy vidéki igen na mindegy. Vissza kellett menni a kutyuval gondoltam akkor megcsináltatom a hasi ultrahangot minden oké legyen tudjuk nincs e semmi komolyabb baja erre amit ott csináltak veleegyrémálom! Sírtam végig a kutyának sajnos ijedtség miatt rohama volt úgy lefogták a kutyát hogy orditott össze kakilta meg pisilte magát majd bekergették seprűvel egy nyulketrecbe de ugy hogy szegénynek egy maradandó foga ki is tört!! Meg se vizsgálták de pénzt persze itt is kértek! Kitalálták hogy veszett és karanténba kell helyezni ami 50000 forint ha ott hagyom vagy egy menhelyre berakhatom napi 1500 forintért vagy vigyem haza. Oké mondtam is hogy visszaviszem vidékre hát utaztatni nem lehet! Oké beszéltem a vidéki állatorvossal éjszaka leutaztam és levittem anyukámhoz másnap az ottani állatorvos megnézte hogy SEMMI baja egyedül az epilepszia. Köszönöm szépen a pesti állatorvosoknak 70000 forintba került minden a kutyának és hozzáteszem Chip és veszettség elleni oltást nem kapta meg...Én nem ajánlom Senkinek, hogy oda menjen inkább keressen egy megbizható állatorvost és egyedül csak hozzá járjon mert itt mindig más volt...Szégyentelenek. Ez a véleményem.

szévike Creative Commons License 2015.03.08 -2 2 380

http://www.zugloallatorvos.hu/galery/vrabely_adatlap.pdf

 

A Lehel úton is rendelt, nem tudom még most is van-e ott.

 

Nekem is jó tapasztalatom van vele, de eddig még csak jót hallottam róla.

Előzmény: szumatra82 (379)
szumatra82 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 379

Valaki tud jó kardiológus állatorvost ajánlani Pesten?

oncogito Creative Commons License 2015.01.29 0 0 378

Csak azt nem értem, ahol ilyen az orvos, miért kell oda még egyszer visszavinni kutyát?

Előzmény: camicia (377)
camicia Creative Commons License 2015.01.28 0 0 377

Kedves Klemens,

 

sajnálattal olvastam a történetedet. Sajnos nekem is volt 'szerencsém' Gyuricza Ákoshoz.  Mogorvább, ellenszenvesebb, beképzeltebb embert keveset láttam.

 

Egy pénteki napon jártam nála, este, kb. 7 órakor. Tette folyamatosan a megjegyzéseket, hogy neki milyen borzasztó, hogy pénteken este itt kell dolgoznia, persze nem nekem mondta, de úgy, hogy halljam. Alig szólt hozzám, semmiféle tájékoztatást nem adott.  TEhetségtelen, nagyképű, de a pénzért remeg...  Kifizettem a számlát, és hogy ne érezze magát a gonosz gazdák áldozatának, akik direkte péntek este 7 órakor állítanak be a klinikára, hogy GYuricza urat  macerálják, ráadásul még odaviszik a beteg állataikat is..., szóval adtam neki egy ezrest, hogy azt a 10 percet, amit az én kutyámra szánt,  ne értékelje ingyenmunkának. A 'köszönöm' szó  nem hagyta el a száját., de ez engem egyáltalán nem érdekelt és ma sem érdekel, az inkább, hogy egy lelketlen alak, akiről azóta is sok helyen olvastam, de csak rosszat...

 

Sajnos Vilike vasárnap este örökre elment...:((((, az biztos, hogy arra a klinikára soha többet a lábamat sem teszem be, amikor kiadták a kis testet, ismét Gyuricza Ákos volt szolgálatban, a vele együtt dolgozó ápoló hasonló formát hozott, csak úgy odavágta a zsákot..., azt már nem részletezem, hogy milyen állapotban volt a kis tetem.... Ennyit róluk.. Egy poloskát sem bíznék rájuk...

 

 

Több helyen olvastam már a nevét ennek az orvosnak, csak negatívumokat írnak róla....Miért választotta vajon ezt a hivatást, ha ennyire utálja az állatokat...????? Szegény, azt hiszi az a két kis nyamvadt betű a neve előtt, meg a zöld köpeny feljogosítja arra, hogy így viselkedjen..., pedig téved...

 

 

Előzmény: klemens (372)
oncogito Creative Commons License 2015.01.27 0 0 376

Nagyon sajnálom a kutyádat!

De azért valóban létezik olyan betegség, amin nem lehet segíteni. A vérvizsgálat eredményét komolyan kellett volna venni. Aztán meg specialistához fordulni, mert van Budapesten (bár nem tudom, hol laksz) rákspecialista és vannak vizsgálatok, bár igaz, horribilis összegekért. És nem értek egyet, hogy nincs az állatorvosokban gyógyítani akarás, legfeljebb téves diagnózist állítanak fel.

És én azért inkább elaltattam volna a kutyát, semmint hogy végignézzem a haláltusáját.

 

Előzmény: MACHO 220216 (375)
MACHO 220216 Creative Commons License 2015.01.26 0 2 375

A NAGY TUDÁSÚ??!! ÁLLATORVOSOKRÓL!!??

 

EZEK CSAK AZ ÁLLATOK ELALTATÁSÁRÓL BESZÉLNEK!! MEGOLDÁST, VAGY GYÓGYÍTÁSRÓL SZÓ SINCS!!! (Csak a "pénzük" meglegyen!!).

1 héttel ezelőtt  a törzskönyves ( NINCS MÉG  6 éves!!) Angol buldog kedvencemnek semmi baja nem volt! JÓ KEDVE VOLT, SEMMI jelét nem mutatta, hogy bármi baja lenne!! SOHA NEM VOLT BETEG!! Kedden elkezdett hányni, azt hittem, hogy előtte nap (mivel feltűnően sokat evett!) "gyomorontása van". De amikor du. már ötödjére hányt elvittem az állatkórházba! Röntgen, vizsgálatok, után első diagnózis tüdőrák( előzmény nélkül!!. Kontrasztanyagot kaptunk, hogy nem-e bélelzáródása van! Másnap újbóli röntgen+ vérvizsgálat. A röntgen átjárható a bélcsatorna, a kontraszt anyag ürült! Vérvizsgálat eredménye du. lesz!   Délután  a diagnózis csontvelőrák! ELŐZMÉNY ÉS TÜNETEK NÉLKÜL!! AZONNAL ALTASSAM EL A KUTYÁMAT!! NE IS VÁRJAK! 

HÁT EZT ÉN, MINT EÜ. DOLGOZÓ NEM TUDTAM ELFOGADNI, ÉS MEGTENNI!!

Még aznap este kihívtam egy  másik Állatorvost (aki legalább lelkiismeretes volt, és azt mondta, hogy nincs olyan műszerezettsége, amivel megállapíthatná a kutyám betegségét! Tudni kell,hogy Édesapja is becsületes Állatorvos volt! jelenleg nyugdíjas! Átirányított egy olyan állatklinikára, ahol a legmodernebb felszereltség megvolt! A következő diagnózis ott!!csecsemőmirigy rák! JA ha az lenne, akkor (mivel a csecsemőmirigy a kutyáknál 3-6 hónap után kellene vissza fejlődnie!! A kutyám már az első évben meghalt volna! NINCS MENTSÉG  el kell altatni a kutyát.

HAZAHOZTAM! Elkezdtem tápszerekkel, cumisüvegből etetni! eddig oké volt minden! evett, ivott a kutya! Ma du. 15 órakor még jókedvű, (nem kiszáradt), bár fáradékony volt a sok hányástól, 15.49-kor, mintha feladta volna!

KÉRDEZEM ÉN!! MIÉRT NEM TUDJA EGYIK ÁLLATORVOS SEM MEGÁLLAPÍTANI  6 ÉVES ÉLETVIDÁM KUTYÁM BAJÁT!!?? EGY HÉTEN BELÜL JELENTKEZŐ PROBLÉMÁK MIATT!!! SEMMI JEL, SEMMI TÜNET, ??? DE MIÉRT??!! NEM ÉN LEHETEK A HIBÁS! Szakmabeli vagyok,  a kezdetleges  tüneteket észreveszem, de ha nem is én a többi főorvos baráti körünkből valaki csak észrevette volna!!

CSAK EZEKKEL  AZ  ÁLLATORVOSOKKAL, AKIK CSAK TALÁLGATNAK, ÉS CSAK AZT TUDJÁK  MONDANI ,"EL KELL ALTATNI!" , EZEK NEM IS AKARJÁK MEGGYÓGYÍTANI A KEDVENCEINKET!! Nem is értem, miért engedik őket praktizálni, miért nem felügyelik Őket a munkájuk alapján!!

A kedvenc kutyám haláltusáját, most végig kell néznem és mellette kell legyek (ami nem egy egyszerű dolog!!), csak kívánni tudom az állatorvosainak, hogy egyszer ezt az érzést átéljék valaha is!!

 

oncogito Creative Commons License 2015.01.22 0 2 374

Lehet, hogy az ilyen orvos adott magára valamit - én is adnék rá valamit, de azt nem köszönné meg.

Gyalázat, hogy volt olyan kor és ma is vannak olyan alakok, akiknek fontosabb a használati eszköz, többet ér egy élettelen tárgy, mint az őt egy életen át hűségesen szolgáló, neki kiszolgáltatott élőlény.

Igen, ebcsont beforr, de a vér is felforr az ilyen cinikus, érzéketlen gondolkozásmódtól.

Senkinek nincs kétfajta lelkivilága. Aki a kiszolgáltatott állattal ilyen, az az emberrel is ilyen. 

Akiből haszna van, annak segít, akiből nincs, attól elfordul.

És hogy doktorált ember (mert nem nevezném orvosnak) ilyen, az külön gyalázatos.

Előzmény: Émile (373)
Émile Creative Commons License 2015.01.20 -1 0 373

 Én meg most !

 

 

 

 Valamikor egy valamire való állatorvos kutyát macskát nem gyógyított.

 

Az ebcsont beforr volt az alapelv.

Előzmény: zmagix (369)
klemens Creative Commons License 2014.12.25 0 0 372

kiskutyámmal jártam a Lehel úti állatklinikán. Vér, vizelet vizsgálat után mondta a doktornő, hogy elég telefonon érdeklődnöm, hogy kell e további vizsgálat. Mivel a recepciós mondta menjek be, így személyesen mentem, kutyust nem vittem, mondták nem szükséges. Mivel tegnap a kutyus ismét köhögött, hasra esett, gondolom megszédült, viszont ma már el is ájult a köhögés után ezért gondoltam személyesen jobb lesz, az eredmények függvényében biztosan kapok valami gyógyszert, mivel nagyon megijedtem. Az orvos nagyon szemtelen volt velem, gyógyszert nem kaptam, hanem holnapra berendelte a kutyust szív ultrahangra, holott eddig a szívéről szó sem volt. Cushing kórról beszélgettek, de az eredmények kellenek még. Kérdeztem, hogy ha ismét el ájul a kiskutya mit tegyek, nagyon félek nehogy tragédia legyen. Ekkor lekurvázott, kurvaanyázott kizavart a rendelőből. Azután az előtérbe is jött utánam, ismételgette ezeket a trágár szavakat, s arrogáns módon azt mondta, hogy kivág ha nem takarodok ki onnan, karácsonykor ilyen szemét boszorkány takarodj, s ismét a fenti trágárságok következtek ismét. Felhívtam a rendőrséget, de mivel nem ütött meg, így nem jöttek ki. Aztán sírva hazajöttem, de sajnos a kiskutyán nem tudok segíteni, nem tudom mit is tegyek, ha ismét elájul. Azt gondolom, hogy ez megengedhetetlen, ráadásul magam is tartósan nagyon súlyos beteg vagyok. Az orvos dr. Gyuricza Ákos volt. Le vagyok döbbenve és érthetetlenül állok a történtek után.Miért is kaptam én ezt??? Miért nem segített a kutyusomon, holott több tízezer forintokat már kifizettem a vizsgálatokért, de azokat kérésemre persze nem adta oda, így azokat más orvosnál még egyszer meg kell majd csináltatnom, bár a nyugdíjam 40.000.-FT. Nos a szégyenfalon a helye ennek az embertelen dr-nak!!!!

wunsche Creative Commons License 2014.11.15 0 0 371

Kutyusom /fekete középuszkár szuka/ 11 éves koráig élte boldog mindennapjait.
2011 ben észre vettük,hogy feltünően sokat iszik. Orvoshoz vittük kispestre a Kisfaludy utcába.
Itt cukorbetegséget és ráadásul cushing kórt diagnosztizáltak nála. Ez azért elég szerencsétlen dolog. mert a kezeletlen cushing kór inzulin rezisztensé teszi a kutyát.Ezáltal a vércukor szint kontrollálhatatlan. A kutya közben mindkét szemére megvakult.
Az egyetlen erre létező kutya gyógyszert nem javasolták. Naponta jártunk vércukor mérésre, de nem sikerült beállítani.Ezt megunván átpártoltunk a Lőrinci Állatorvosi Rendelőbe a Wlassics Gyula utcába.
Itt javasolták a vetoril/1havi adag 20000 forint/ nevű cushing gyógyszer szedését, igy majd rendezni tudjuk a vércukor szintet inzulinnal, nagyából sikerült is beállítani. Folyamatos laborvizsgálatokra volt szükség, hogy a gyógyszer kontrollálva legyen. Vérkép szerint javult az állapota viszont bágyadt és étvágytalan lett. Ekkor a patikában vettem üres kapszulákat és a gyári kapszulát két felé osztottam.
Ez egy darabig működött is.de újra előjött a bágyattság és étvágytalanság. Ekkor a vetorilt végleg elhagytuk. Többször került a kutya kritikus állapotba, de Lévai doktor ezt mindíg elhárította.
Úgy voltunk vele,hogy amíg a kutyus relatíve jó állapotban van addíg élnie kell.
2014 februárjában súlyos ketoacidózist /A felszaporodó ketontestek a szervezet vegyhatásának savi irányú eltolódását okozzák.A cukorbetegség szövődménye/.
Ebből injekciókkal és napokig tartó infúziókkal talpra állították.
2014 október közepén délutánra nagyon rosszul lett a kutya.Hányt és a levegő vételnél sípoló hangot adott. Ismét vittük az orvoshoz /doktor úr nem volt bent,nem ő kezelte/ ahol jeleztük a tapasztalt tüneteket sípoló nehéz légzés,bágyattság. Azonnali kórházi ellátást javasoltak. Mi ezt nem akartuk.A diagnózis szerint ketoacidózis gyanúval a rendelésből hátralévő 45 percben infúziózni kezdték, kapott hányás csillapítót, csináltak labor vizsgálatot.Kifizettünk 30000 forintot és hazamentünk azzal, hogy másnap délelőtt visszamegyünk további kezelésre. A kutya reggelre légzési problémában 14.5 évesen elpusztult.
Másnap reggel jelezvén az orvosnak a sajnálatos eseményt felajánlották, hogy a hamvasztását is elintézik. Mikor bementünk orvos még nem volt bent csak az aszisztens. Hazaérvén vártam,hogy valaki jelentkezik az orvosok közül és megbeszéljük, hogy mi történhetett.A kifizetett laboreredményt megtelefonálják ahogy máskor is tették. Ehez képest többet nem kerestek.
Én telefonáltam rájuk öt nappal később, hogy valamit mondjanak már. A laboreredmény a szokásos volt magas cukor,stb... elmondásom alapján valószínűleg tüdőödémája lehetett a kutyának.Mondták,hogy nagyot hibáztunk azzal,hogy nem vittük a kutyust kórházba. Ezt én is belátom. De ha ennyire súlyos volt a helyzet, akkor miért álltak neki feleslegesen kezelgetni 30000-ért?
Ha azt mondták volna,hogy nincs más választás csak a kórház,mert életveszélyben van a kutya és ők nem tudnak segíteni,bevittük volna.
A kutyus öreg és beteg volt nem okolható senki a történtek miatt. Addig amíg élhető életet lehetett neki biztosítani azt megtettük.
Amíg a Lőrinci Állatorvosi Rendelőbe játrtunk kb:500000 forintot költöttünk a gyógykezelésre. Az biztos,ha Lévai doktor úr mint diagnoszta,mint kezelő orvos szakmailag nem lenne ennyire felkészült a kutyus már évekkel hamarabb elpusztult volna.
Amit nehezményezek: Mi nem akartuk kórházba vinni a kutyát,de ha mondták volna,hogy más megoldás nincs bevittük volna.
Feltételezem ők sem látták annyira kritikusnak,ha nekiáltak /szigorúan a munkaidő végéig/ kezelgetni a kutyát.
Legalább felhívhattak volna a laboreredményt és a a történteket megbeszélni.
Ne csak addíg legyen a gazdi partner amíg komoly pénzeket hagy a rendelőben!

zeeb Creative Commons License 2014.11.04 0 0 370

Részvétem, zmagix, bár tudom ez nem vigasz! Javaslom, hogy ha már elég erőt érzel magadban írd csak ki a felelőtlen, nem törődöm állatorvos nevét, hogy más állattartók messze elkerüljék! Ez a minimum amit megérdemel, hagy fogyatkozzon a praxisa ezáltal, hátha kénytelen lesz bezárni...

 

zeeb

Előzmény: zmagix (369)
zmagix Creative Commons License 2014.11.02 0 0 369

Én is most bukkantam erre a topicra. Igazából most nevet nem írok első körben csak egy történtet. Egy eddig saját tapasztalatból és mások által jónak tartott állatorvos miatt ment el a kutyám.

 

Hatalmas életerős Németjuhász-kaukázusi keverék szuka.

Előzmények: 2014.10.16. a kutya reggelre bepisilt, de nem keveset! Sosem csinált ilyent, mindig jelezni szokott ha dolga van sürgősen vagy megvárja a reggelt. Amúgy a garázsban volt az alvó helye. A következő napokban ugyan így bepisilt éjszaka, majd egyre étvágytalanabb lett. Aznap még a szeme is nagyon csúnya véres volt és gennyes lett. Majd 20.-a hétfőn jön az orvos és megállapítja:
Szorulása van ad neki parafinolajat. A szemével meg kötőhártya gyulladás arra ad cseppet. Szüleim elmondták neki a pisilést is. Szerinte a szorulás miatt van, etessék addig amíg nem jön ki a dugó. Következő napokban a kutya sokat iszik, pisil és keveset eszik. Majd 22.-én már a parafin olajat is kiköpi. Szüleim találkoznak a boltba az orvossal, akinek elmondják a helyzetet. Az orvos válasza: "csak kínlódjon vele...".

 

Eljön az október 23.-a és a négynapos ünnep. Ez az orvos lenne papíron az ügyeletes. Jóanyám felhívja telefonon és elmondja mi van a kutyával. Közli nem Ő az ügyeletes ha sürgős keressen mást. Leteszi v. kinyomja a telefont de azt nem mondta ki van helyette és többet nem lehet elérni.

 

A megyei állatorvosi ügyelet amúgy sem a neten, sehol sem elérhető.

Kutya állapota fokozatosan romlik közben. 100 km körzetben minden elérhető orvost felhívunk aki felveszi 2-3 ember. Akiket elérünk mondja nagyobb baj lehet. Röntgen-ultrahang, operáció kellhet. Szombaton el tudok érni egy orvost akinek ez megvan. Kutyát megtapogatja, elmondjuk mi van, mondja azonnal műteni kell!

 

Kutya méhe tele volt véres gennyel, tehát gennyes méhgyulladása volt. Nagyon csúnya két nagy hurkát szedtek ki belőle. Az orvos megmondta nem tudni mióta van ez az állapot. Hogyan fertőzte meg a szervezetét?! Kapott 48 órára injekciót és hétfőn 27.-én a felírt gyógyszert adjuk neki napi 2x.

 

A kutya hazajött, pihent, ivott és néha hányt. Este a helyén aludt és éjjel mozgott is. Másnap reggel kicsit gyenge volt, szóltam az orvosnak adott infúziót neki. Napközbe pár hányás volt, este már evett darált húst is.

 

Hétfőn már reggel felkelt, kiment WC-re, napközben sétálgattunk, ivott, keveset hányt, de estére már nem evett.

Kedden gyengén kelt fel, sokat ivott, de semmit sem evett. Csak kevesebbet tudott sétálni. Szerdán felébredt és reggel 8-tól fokozatosan és gyorsan romlott az állapota: Sok hányás, a nyelve elsötétedett és félre oldalra esett és hörgött. Jött a az orvos és mondta haldoklik, majd hamarosan el is ment. :-(

 

Az az orvos aki műtötte végig mellette volt és mindent megtett. Az előző aki félre kezelte a család barátja volt. Nagy csalódást okozott amit tett. Utána 2 orvost megkérdeztem telefonon ezekkel a tünetekkel és egyből mondták mi a baj. Pedig a kutyát sosem látták!

 

Tehát ha egy szuka kutya sokat pisil, nem tud kakilni és gennyes a szeme, továbbá étvágytalan akkor nagyon valószínű gennyes méhgyulladása van!

zeeb Creative Commons License 2014.09.16 0 0 368

még mindig annyira fáj/dühít a dolog hogy írni sem tudok: szóvalhelyesen állattartók, bocs...

Előzmény: zeeb (367)
zeeb Creative Commons License 2014.09.16 0 0 367

Most bukkantam erre a fórumra. Okulás végett és máig mélyen gyászolt cicám emlékére mindenképpen eme szégyenfalra kívánkozik dr. Vigh Márta neve, aki korábban Nagykovácsiban, jelenleg a győri állatkertben praktizál. Megfelelő oltási protokol ismeret 0 (a nem kötelező, de ajánlott oltásokra a gyakorlatlan állatartók esetében sem hívja fel a figyelmet =gondossági kötelem elmulasztása) bőrgombásodás eredményes kezelése 0, viszont a májkárosodást az azóta betiltott Nizorallal sikerült elérnie,leukózis kórlefolyása nem megfelelő felismerése, és kór halálos kimenetelének letagadása, félresikerült ivartalanítás, nem éber állat hazaadása, nem folytatom tovább baki baki és embertelenség, nemtörődömség egymás hegyén hátán. Sajnos túl későn tettem ellene etikai panaszt, tettei, és annak következménye mára elévült,és imádott cicámat már semmi nem hozza vissza. Kívánom hogy mindazt a saját állatain keresztül adja neki a sors vissza amit az én cicám a keze által elszenvedett.Szégyellje magát, bár ne praktizálhatna tovább.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!