Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 43
Nem.

Van egy szint ami alá lépve már nincs tárgyalási alap, nincs bizalom.

Gyurcsány igen mélyre szaladt.

>>Ehelyett, azt kellene mondani, hogy OK Feri, milyen garanciát adsz, hogy komolyan nis gondolod, amit mondasz.

Wazze, ébredj már.
Nem Ferid állt ki a legenddel, hanem ráverték.
Innen mi a faszért kellene a nyamvadt magyarázkodására akár egy centet is tenni?
Azóta is hazudik felfuvalkodott kakadú módjára.
Kivétel a nemzetközi médiának adott riport, mert ott nem meri meghúzni azt a színjátékot amit a ballib csőcseléknek nyugodtan vetíthet.
Előzmény: mibi (39)
titkom Creative Commons License 2006.09.20 0 0 42

"Ez az elit a mienk, ezt mi "neveltük" ki, ha úgy tetszik ezt érdemeljük."

 

NEM, ez az elit NEM az ország neveltje, HANEM az országon ÉLŐSKÖDŐ, TEHETETLEN BŰNBANDA!!!

 

Ezt érdemeljük? Szerintem NEM, mert az ország népe számára nem volt VALÓS választási lehetőség!

 

SZAKÉRTŐK KELLENEK A SZAKMAI FELADATOKHOZ ÉS NEM POLITIKUSOK!

 

Előzmény: mibi (39)
shadowcruiser Creative Commons License 2006.09.20 0 0 41
1.) Amig a demonstrációk elsősorban a fővárosra koncentrálódnak, addig a kormányzat a helyzetet kezelni tudja.
2.) Igazi gondot és kiszámíthatatlanságot az jelenthet, ha a tüntetések az egész ország területére -- a vidéki nagyvárosokra -- is kiterjednek, s ott is több ezres tömegek követelik a kormány távozását.
3.) Az MTV ostroma egyértelművé tette, hogy a Magyar Köztársaság nem rendelkezik kellő és elegendő rendvédelmi egységgel, egy -- az egész országra kiterjedő tüntetéssorozatot képtelen biztosítani.
4.) Az elmúlt két nap rendbontásai és a huliganizmus a kormányzatnak kedvez. A közvélemény figyelmét el lehet terelni a lényegi kérdésről -- az öszödi beszédről. Tekintve, hogy a magyar társadalom jelentős része (elsöprő többsége) elutasítja az erőszakos megnyilvánulásokat, illetve a fosztogatást, huliganizmust a rendbontások közvetve és közvetlenül is a kormányzat pozícióját erősíthetik.
5.) Kiszámíthatatlan tényező az első és a második pontban leírtak jelentenek, továbbá az egyetemista megmozdulások, illetve a Fidesz szombati naggyűlése.
6.) Az ellenzéknek az adott helyzetben a békés tüntetéssorozat felel meg, azonban gondot jelenthet azok szervezetlensége, tekintve, hogy a legnagyobb ellenzéki párt azok szervezését és koordinációját nyíltan nem válalhatja fel. Kérdés, hogy ebben a helyzetben a tömeg kit emel fel, s kit tesz meg vezérének. A mostani helyzetben nem csak Gyurcsány, hanem Orbán pozíciója is gyöngülhet, amennyiben a Fidesz jelenlegi vezérkara nem jó taktikát alkalmaz.
7.) A tömegpszichózis kihasználására eddig több ismert és ismeretlen szélsőjobboldali egyén tett kisérletet: Ekrem Kemál, Toroczkay. Ez szintén a kormányzat pozícióját javítja, viszont egyben egy kiszámíthatatlan tényezőfaktort is jelent.
8.) Amenyiben a tüntetések szociális elégedetlenséggel párosulnak, s az egész ország területére kiterjednek, szintén kiszámíthatatlanok a következmények.

Summa summarum: a jelenlegi helyzet bár meglehetősen átláthatatlan, zilált és komplikált egyenlőre a kormányzati- erőknek és médiáknak kedvez. Az elkövetkező napok mutatják meg, hogy a Gyurcsány-kabinet képes-e az egyre nagyobb társadalmi elégedetlenséget kezelni, a tüntetéseket a rendbontással összemosva kikommunikálni a társadalmi többség irányába. Szintén kérdéses, hogy az ellenzék mit lép minderre. Bár, sokan meglepődnek Dávid Ibolya főleg tegnapi kijelentésein, az MDF célja világos: immáron nem a bizonytalan jobboldali szavazók elszívása a célja, sokkal inkább az MSZP-ben csalódott baloldali szavazóknak kíván alternatívát nyújtani, azok voksait megszerezni.
Gyurcsány pozíciója az önkormányzati választások után elsősorban az MSZP-ben uralkodó áramlatok egymás közötti hatalmi harcaitól függ.
Az SZDSZ eddigi hozzáállása az eseményekhez gyakorlatilag a teljes tanácstalanságról árulkodik, a Hír TV elleni tegnapi bojkott meghirdetése mindenbizonnyal öngólt jelent.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 40
Kár volt veled szóbaállni.
Maradtál a gyurcsányizmus hű harcosa mindhalálig ugyanazokat a paneleket nyomod most is.

1. szélsőbal a magukat jelenleg liberálisnak nevező, a mindenkori külső hatalom számára helyi rezidentúraként felajánlkozó, magát a társadalmi elitnek képező réteg.
Teljesen mindegy, hogy a hatalom megszerzése érdekében egyszer kollektivizálást, máskor pedig privatizálást hirdetnek.
Lényegi szempontjuk, hogy a másét magukénak, az irányításuk alatt lévőnek tudják be.

2.Aránytalan. Egyik oldalt százmilliók, másik részről százmilliárdok. Nem véletlen, hogy holmi szőlőn és bányán tudtok csak rugózni, miközben milliárdokat lopott személyek vezette jelenlegi kormányról hallgattok mint szar a gazban.

3. Nem a helikopter irritál.
Tudom milyen út vezet a megszerzésökhöz. Tisztességes alapattitűddel rendelkező emberek általában nem lesznek milliárdosok.Miért gondoljuk, hogy hatalomba kerülve erőszakot tesznek jellemükön és a közért fáradoznak majd?

4.Túrót borultak.
Annyi viszont leszögezendő, hogy azok is emberek, véleménnyel, ami nem biztos, hogy mindig elvetendő.
Amennyiben a mindenkori kijelölni vágyók óhaja irányítaná a világot, egyszer a zsidókat vinnénk gázkamrába, egyszer pedig a nyilasokat. Jó volna valahol megállítani ezt a körforgást, még ha az épp nyeregben levő azt is képzeli, hogy jogos a kiszorítás, amit ő alkalmaz.
Előzmény: mibi (38)
mibi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 39
Ez tulajdonképpen támogatható gondolat is lehetne, de a végtelenségig naív. Nincs könnyű út. Ez az elit a mienk, ezt mi "neveltük" ki, ha úgy tetszik ezt érdemeljük. Ahhoz, hogy újak jöjjenek helyettük az egész közgondolkozásnak meg kell változnia, mert különben 5-6 év múlva megint itt tartunk. Sajnos ezzel az elittel tudunk csak továbbmenni, mert ha leváltjuk őket nincs kit a helyükbe tenni, vagy ponosan ugyanilyeneket tudunk majd odaültetni.

Gyurcsány beszédének pont az a lényege, hogy meg kell újulni. Jelen helyzet szerint persze lehet nyomatni a fideszes mantrát, hogy honnan tudjuk, hogy pont most nem hazudik, de nem ez a kiút. Ehelyett, azt kellene mondani, hogy OK Feri, milyen garanciát adsz, hogy komolyan nis gondolod, amit mondasz. Adj garanciákat és ha mélgsem azt teszed, amit most mondasz, akkor keményen tökön leszel rugva. Ezt elsősorban a Fidesznek kellene mondania, de nem teszik, mert ők arra játszanak, hogy visszakerülnek mihamarabb a husoskondér mellé és mehet minden ahogy ment 16 évig. Igazából - szerintem - most erről szól a történet és erről kellene beszélni, de nem lehet mert amíg vandál hordák fosztogatnak, addig nem lehet normálisan beszélni.
Előzmény: jobbhorog (34)
mibi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 38
1. Pontosan kiket nevezel te szélsőbalnak. Eddig azt hittem, hogy a karvalytőkével állt össze a nómenklatúra. Elég nehéz benneteket követni!

2. Mi a bajod pl. a tokaji szőlők, vagy a kőbányák privatizálásával?

3. Azt megértem, hogy irritál a helikopter. Általában a magatehetetlen nímandok, akik álmai netovábbja egy bicikli, másra se képesek csak kisstílű irigykedésre.

4. Orbán és haverjai már régen összeborultak a Jobbikkal és más szélsőjobbos hordákkal. A Fidesz képviselője két nappal ezelőtt azzal fűtötte a vandálokat, tudod, akik fosztogattak, autókat gyújtottak fel stb, hogy ők forradalmárok.
Előzmény: Törölt nick (27)
halfsinger Creative Commons License 2006.09.20 0 0 37

Így van. A 2002-es választási évtől okádhatnékom volt 4 éven át, olyan uszítás ment. Idén emelték a tétet, Gyurcsány folyt a csapból is, hergelték egymást. Ide vezetett.

 

Takarodjanak a médiakommandósok is mindkét oldalról!

Előzmény: jobbhorog (34)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 36
A végrehajtó hatalom megszerzéséért folytatott, kormányzati pozícióban közérdekű adatok eltitkolásával, meghamísításával operálás először is köztörvényes kategória, másodszor pedig a demokrácia alapjának, a végrehajtó hatalomért folytatott szabályozott keretekben zajló háborúsdi konszenzusáak a felrúgása.

Wazze, a beismert gyurcsányi apropó után ott tartunk, hogy érvényes konszenzus hiányában csak az ellenérdekelt felek önmérséklete és európai stílusa tart vissza attól az állapottól, hogy teljes joggal bunkóval, kardlappal, géppisztollyal zavarja ki egyik fél a másikat a hatalomból és esetleg vica versa.

A kültelki ökölharc platformján legkevesebb erőt felmutatni képes csoportosulásnak kellene követelni leghangosabban a konszenzus visszaállítását, bár sokat mond a hallgatás is.
Előzmény: Terra Kotta (28)
Powersystem Creative Commons License 2006.09.20 0 0 35
Káder jános meg a többi hülye csak azt tudja szajkózni hogy szagértői kormány szakértői kormányt! Orbán bedobott egy újabb fasságot de fingjuk sincs hogy mi az vagy hogy hogyan kéne megvalósítani és szerintem is magát képzelte oda a kicsifiú! A papgájkommandó meg zombi módin megy utána!
Előzmény: toloba (30)
jobbhorog Creative Commons License 2006.09.20 0 0 34

Tökéletesen egyetértek. Takarodjon mind a kettő, közvetlen vezető párttársaival együtt.

 

DE:

 

Nemcsak ők. Azok a médiaelithez tartozó kompromittálódott figurák mindkét oldalról, akik szarrá hergeli a saját oldalukat:

 

Bolgár - Bayer - Avar - Csermely  és a többiek. Ezek mind. Csak a tiszta lappal való indulás segíthet.

Előzmény: halfsinger (29)
mibi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 33
Csak csendben kérdezem. Tudod te miről beszélsz? Van egy konvergenciaprogram, amit az EU-nak el kell fogadnia. A hírek szerint nem hivatalosan ezt a programot támogatják. Ha most teszem azt leáll 5-6 hónapra a kormányzás, akkor az utolsó zárja majd be az ajtót és hagyja a lábtörlő alatt a kulcsot.

Egyébként meg egy csomó minden már elindult.
Előzmény: SZ3 (25)
zvolo Creative Commons License 2006.09.20 0 0 32
Gyurcsány Ferencet oszlassák fel.
Orbán Viktort oszlassák fel.

Nem szokásom politizálni, elég távol tartom magam tőle, mert pártvezérek gyújtóhangú szónoklatainak következtében nem köszönnek egymásnak az emberek és búgnak egymás háta mögött, mint a régi szaratov hűtő, hogy tudod...ez is egy büdös.

Ahogy én látom nem csak arra van igény, hogy feri maradjon a helyén, vagy hogy viktor váltsa le a ferit, hanem arra is, hogy az egész gárdát, aki eddig labdába rúgott el kell távolítani.

S mi lesz utána? Jó kérdés, ismerek olyan (névtelen) embert, aki tiszta szívéből tudná vezetni az országot, őszinte és igaz ember lenne, szerintem nem kevés ilyen magyar ember él ebben az országban, aki nem arra tenné fel az életét, hogy ha a hatalmat a kezébe kaparinthatná végre, akkor kilopná a szemedet és a pofádba röhögne.

Volt alkalma bizonyítani mindegyiknek, szükséges végre a rendszerváltáson belül megváltoztatni a rendszert.
Olyan embereket szeretnék látni a politikai közéletben, akik ha valamit kimondanak, azért vállalják a felelősséget is és megcselekszik.
Biztos vagyok benne, hogy ezt a politikai csürhét felelősségre lehet vonni, el lehet venni tőlük a vagyont és elégtételt lehet venni rajtuk. A szabályokat Ők alkották és elvárják, hogy aszerint járjuk a táncot.

Minden hatalom csak addig tart, amíg hisznek benne vagy félnek tőle. Erre a politikai ganédombra melyik igaz?
Triumphator Creative Commons License 2006.09.20 0 0 31
név szerinti bizalmi szavazást szeretnék látni a parlamentben a gyurcsány-kormányról. arccal, névvel.
toloba Creative Commons License 2006.09.20 0 0 30
Válságkezelő intézkedések már vannak, még lennének, a fidesz nem hajlandó 2/3-os törvényeket módosítani, mert megvédik az embereket...szabad választások fél éve sincs, hogy voltak...
Ki lesz a szakértői kormány vezetője?
gondolom, szerinted Orbán...
Előzmény: Törölt nick (26)
halfsinger Creative Commons License 2006.09.20 0 0 29

Takarodjon mindkettő! Tegnap sikerült mindkettőnek porig aláznia magát.

 

Gyurcsány végleg leírta magát a CNN nézői (alig pár százmillió ember) előtt azzal az idegbajos, szemforgatós makogással, amit Becky Anderson kérdéseire adott elő. Sajnos B. A. nem a balos médiakommandó tagja, ezért komolyan kérdezett és egyenes választ várt - sikertelenül. Az a szánalmas szöveg (amit a balos szavazók persze sokadszor is becumiznak) nem volt elég meggyőző egy nem Magyarországon szocializált, normális riporternek.

 

Orbán meg összevissza pofázik, tönkreteszi a helyhatósági választásokat, tudatosan uszít. Ezzel a balos médiának adukat ad a kezébe, csökkenti az esélyét, hogy megszabaduljunk ettől a táncos bohóctól. Takarodjon mindkettő!

Terra Kotta Creative Commons License 2006.09.20 0 0 28

 

Ezt a "nem legitim" szöveget hagyni kéne. Az a kijelentés, hogy a kormány nem legitim, ordas, tendenciózus, uszító hazugság. Alkotmányos rendünk alapjait kezdi ki vele Orbán. Láthatjuk az eredményét most minden éjjel.

Előzmény: titkom (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 27
Azt írtam, mind.

Mennyival jobb a nemzetét lenéző, nagyképű, de szánalmas teljesítményt nyújtó szélsőballal összeálló nomenklatúra?
Mennyivel jobbak a közpénzpacsáló, lopkodó rablóprivatizátorok, akik társadalmi képe nem terjed túl azon, hogy nekik kis piros helikopterük van, másoknak pedig biciklije.
Ezektől az erkölcslovagoktól vársz te empatikus társadalomirányítás, akiknek a jelenlegi pozíciójuk megszerzéséhez kizárólag az önzés, gátlástralanság és kíméletlenségen keresztül vezetett az út?

Hol állt össze Orbán mindezeken kívül vandál csürhével? Szélsőjobbal?

Szélsőbalról mindenki szélső jobbra látható.
Előzmény: mibi (23)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 26
A kérdés első felével. Egyetértünk, ez nem is kérdés.


A második felével meg azt mondom.
Állapodjanak meg a pártok most egy szakértői átmeneti kormányban, mérjék fel az ország tényleges adósságait és állapotát, tegyék meg a megfelelő válságkezelő intézkedéseket majd utána, szabad, demokratikus választásokon döntsön a nép.



Nahát:)
Előzmény: titkom (-)
SZ3 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 25

A kérdés azért az, hogy ki vigye végig a reformokat.

 

Ami ugyebár még elkezdve sincs...

Előzmény: mibi (22)
Qqberci Creative Commons License 2006.09.20 0 0 24
Orbán meg a tudósok... Kacagtatsz...
Előzmény: meret99 (18)
mibi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 23
Ja, ja! Mennyivel jobb lenne a szésőjobbal, meg a vandál csürhével összeálló Orbán. Menj már!
Előzmény: Törölt nick (21)
mibi Creative Commons License 2006.09.20 0 0 22
Orbánnak meg volt adva a lehetőség. Elcseszte. Most meg a csőcselék élére állt.

A kérdés azért az, hogy ki vigye végig a reformokat. Most van egy program, olyan amilyen, de esélyt ad. Ha Gyurcsány teszem azt elmegy, akkor ki viszi mindezt végig? Mondjuk jöhetne Kóka!
Előzmény: meret99 (18)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.20 0 0 21
Olcsó sunyiság.

Persze, maradjon kicsit, majd amikor elülnek a felháborodás hullámai, akkor retusálni.

Túrót.

Promt menjen az egész bagázs, de a balliberál "elit"-tel együtt.
Nem kérünk röhögő harmadikat sem, pláne, hogy ők csinálták igazából itt a fesztivált.

Nem Orbán és Gyurcsány között szólt itt a meccs, hanem a ballib elit és Orbán között.
Nem oldódna semmi meg, ha a Heller, Vásárhelyi Mari és a többi, baráti körbe tartozó, felfuvalkodott békétlenkedő tetű maradna itt győztesként a páston.

Ők menjenek elsőként még akkor is, ha most hallgatnak mint szar a gazban.

Igazi demokráciát és nem médiamanipuláción alapuló diktatúrát.
Börtönbe a bolgárgyurizmussal.
Előzmény: geva54 (9)
toloba Creative Commons License 2006.09.20 0 0 20
Így van...
Előzmény: G.B.Bejja (19)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.09.20 0 0 19
Mégse szavaztatok a Centrumra !!! :(((
Előzmény: titkom (-)
meret99 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 18
Gyurcsánynak menni kell és Orbánnak meg kell adni a lehetőséget, hogy tudósok által kidolgozott, hlyrehozó stratégiájával rendbehozza az országot!
elmondom Creative Commons License 2006.09.20 0 0 17

10 pontos kérdés. Mindenesetre szerintem ne ilyen 64 ostoba csoportok.

Előzmény: 2elkedő (16)
2elkedő Creative Commons License 2006.09.20 0 0 16
Menjenek. De ki legyen helyettük?
elmondom Creative Commons License 2006.09.20 0 0 15

ehhez a topichoz csatlakozom.

 

Bárki visszaolvashat, hogy a választások környékén elkölteleztem magam az MSZP felé. Sok mindennel kapcsolatban változott a véleményem, de Ovi továbbra sem valami bizalom gerjesztő nekem. Igaz mostmár Fletó sem.

 

A tüntetés ok, mondjátok el a véleményeteket akár így, de a rombolás az nem tüntetés. A fosztogatás, rablás pedig pláne nem!

zeno62 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 14

Csak a vagyon.

Marxból csak a Töke....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!