Keresés

Részletes keresés

Beka621 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 42999

Azt egyszer én is szívesen kipróbálnám, bár olyan a labdaérzékem mint egy pingvinnek :-)

A net szerint itt volt : http://kajakkenusport.hu/hir/20_eves_a_multi_se_kajakpolo_szakaga/

Ha 20 évet kibírtak, talán még egy tizest rá tudtak húzni .....

Itt találtam elérhetőséget hozzájuk, ha viszont befejezték, akkor talán meg tudják mondani, hogy merre keresgélj: https://sites.google.com/site/multise88/kontakt?authuser=0

 

Előzmény: igricek (42998)
igricek Creative Commons License 2020.01.26 0 0 42998

Kajakpoló edzésről tud valaki Budapesten?...net sajnos hallgat...

 

 

 

Amúgy én is hűségesküt tennék a fórum mellett.Kezdő tengerikajakosként nagyon sokat segitett.Aztán az ember átrágja magát azokon a másoknak rutinkérdéseken,ami szembejön...és elfogynak(mindig,minden kérdésemre kimeritő választ kaptam.../Utána meg úgyis csak az élet számit,minél többet,minél többfele vizen lenni.Ezt a fórumot inkább ilyen gyüjtöhálónak tekinteném,amiben szerencsére én is fennakadtam.Több életreszóló barátot kaptam innen.és nagyon motiválóak a társasági találkozások...örületes mennyiségű tudás ,tapasztalat halmozódott fel a tagokban az évek során,na meg mindig jó buli/Az más kérdés,hogy idővel nincs miről irni a forumban....vizen lenni jó,és valjuk be ezek nem atomóra bonyolultságú kérdések,amik felmerülnek...könnyű körbejárni őket....annak meg semi értelmét nem látom,hogy hetenként kiposztoljam merre járok,erre ha amugy lenne motiváciom,arra tényleg vannak más erre alkalmasabb fórumok.

aeroe Creative Commons License 2020.01.25 0 0 42997

sztem nem ismered saintust személyesen, ugye? keressünk alkalmat, hogy összefussunk valahol szárazon vagy vízen, akkor jobban meg tudjuk tippelni, hogy hol van irónia + kiderül, hogy ki hol mennyit szokott evezni, mennyire mérvadó a véleménye egy-egy témában

 

valóban igaz, amit fourty írt a hozzászólásod felett eggyel, hogy azok, akik nagyrészt itt a fórumon ismerkedtek össze, személyesen évek óta ismerik egymást, számtalan közös evezésen vannak túl, ezért nincs szükségünk arra, hogy a továbbiakban ezen a fórumon tartsuk a kapcsolatot. azért igyekszünk a később érkezőket is bátorítani, hogy csatlakozzanak a közös hobbinkhoz, a tengeri kajakban való (lehetőleg tengeren történő) evezéshez. erről a befogadásról szólt hozzá pl. alpakánó, akit csak néhány éve van szerencsénk ismerni, de nagyon örülünk neki, amikor együtt tudunk vele is evezni

 

elég korán közösen elhatároztuk, hogy igyekszünk ezen a körön kívül hagyni az 'odakint' zajló folyamatos konfrontációt és ellenségkeresést, ne kezdjünk hozzá 10+ év után kérlek

 

egyébként nem saintus mondta, hogy ez az egyetlen pörgős tengeri kajakos hely a neten

 

köszi

 

 

Előzmény: Moris721 (42980)
digitalalpin Creative Commons License 2020.01.24 0 0 42996

nekem egy Werner Shuna Bent van vagy 8 éve, még százezer ft alatt vettem.  most majdnem a duplája. a hajlitott nyél fantasztikus, itthon azzal evezek, tengeren ha sima a víz KAJENR keskenytura ha dolgos a tenger a Werner-t használom. Már itthon is rendelhető.

Előzmény: JéEs (42995)
JéEs Creative Commons License 2020.01.24 0 0 42995

Egy Werner Ikelos nekem is kéne :) Egyszer eveztem vele. Fura dolog ez a hidrodinamika, szemre semmi különös nincs a formában, de nekem az volt a legjobb lapát, ami valaha a kezemben volt. Nem olcsó, egyszer majd rászánom magam és rendelek egyet, de jelenleg - az előttem szólóhoz hasonlóan - a többivel is meg vagyik elégedve.

Előzmény: saintus (42992)
saintus Creative Commons License 2020.01.24 0 1 42994

Amikor én először megjelentem itt azzal, hogy "Hurrá vettem kajakot!", nemsokára mentem is egy itt szerveződő túrára. Az volt az első tenger. Az Adria. Már túl vagyok a 8.-on, pedig még olyanok is kimaradtak, mint az Jón tenger, vagy a Tirén. Szóval a 10 sincs messze.

Előzmény: Alkapánó (42987)
saintus Creative Commons License 2020.01.24 0 0 42993

...ja igen, a szétszedhetőbe bejut a víz dologhoz: Ha víz alá kerül a nyél közepe, ami eszkimózáskor történik meg vele. 5-10 burásonként ki kell folyatni, különben 10 dekával nehezebb lesz.

Előzmény: saintus (42992)
saintus Creative Commons License 2020.01.24 0 0 42992

A Brácsáknál, Kajnereknél ez tényleg mindig probléma volt. A tíz éve 15 ezerért vásárolt, üvegszálas tollú és nyelű Galasportjainknál, amik azért láttak hideget-meleget soha nem volt ilyen gond. Azt se mondanám, hogy idővel fárad a cső, és porózussá válik, mert ezeknél már a tollak festése feketéből barnára fakult, rengeteg rángatáson, feszegetésen mentek át és semmi. Három darab van, egyik szétszedhető. Utóbbiba középen, a szétszedési ponton bejut víz, de az kb. 10-10 cm-re a középpontól le van dugózva, így nem folyik jobbra-balra evezésnél, valamint 10 mp kiönteni. (Ha a dugón átjutna, akkor persze nem lehetne kiönteni, de még nem jutott át.)

 

Ezt a témát is kiveséztük már egyébként korábban. Jbmerv hozzászólásaiban van a megoldás, ha jól emlékszem: Megpróbált szétszedni egy olcsón vett balos Galasport lapátot, és arra jutott, hogy epoxival van összerakva, így a tollakat nem lehet kivenni, átfordítani. más gyártók a javíthatóság érdekében hőre lágyuló ragasztót szoktak használni.

 

Arra lennék kíváncsi, hogy nagyobb külföldi evezőgyártók termékeivel mi a tapasztalat. Igen rég fenem a fogam egy Wernerre, de amíg a jelenlegi Galákkal ennyire semmi gond, nehezen szánom rá magam.

Előzmény: JéEs (42989)
Alkapánó Creative Commons License 2020.01.24 0 0 42991

Van kétrészes Kajner wing lapátom semmi gond vele.

Pár éve vettem egy kétrészes Braca Hurrican-t is a Kajak.hu-nál. Ők vágták méretre a nyelet és ragasztották a tollakba. Na ennél már befolyik a víz a ragasztásnál. Két éve tettem rá én is zsugorcsövet, valamivel jobb lett, de nem tökéletes. Kis sziloplaszt vékonyan megoldaná a dolgot.

 

A fa grönlandi lapáttal nincs ilyen gondom :))

Előzmény: JéEs (42989)
Rollende Landstrasse Creative Commons License 2020.01.23 0 0 42990

Jó a téma. Gondoltam, veszek modern, üvegszálas lapátot, de ezt olvasva újabb érvem van a régi megtartása mellett. 16 éves korom óta ugyanazt a lapátot használom. Alumínium nyél, fa tollakkal. Jut a csőbe víz, de azonnal kifolyik belőle. A végeit már cseréltem, szóval tulajdonképpen csak a nyél ugyanaz 36 éve.

Előzmény: JéEs (42989)
JéEs Creative Commons License 2020.01.23 0 0 42989

Na jó srácok, akkor bedobnék egy témát a békesség kedvéért, hátha Moris721 nem olt le vállveregető stílusban. Beázós lapátnyél? Ki ismeri a jelenséget, és ki tudott rá megoldást találni? Nekem a régebbi (20-25 évvel ezelőtti) időkben sajnos evidens volt, hogy az alu nyelű, műanyag tollú lapátok szárába előbb-utóbb bejutott egy kis víz, ami evezés közben ide-oda folyt természtesen lötykölődő hangot adva, kiszáradni pedig nem akart. A tollakat melegítéssel levettük, újraragasztottuk, szigetelőszalagoztuk az érintkező részt. Ez egy ideig jó volt, majd újra beázott. Pár éve vettem egy Kajner túralapátot, aminek üvegszál nyele volt. Ez is beázott egy szezon végére, és mivel az üvegszál nyél tekercseléssel készült, volt egy kis érdessége belül. Emiatt a lötyögő víz egy végtelenül idegesítő, surrogó hangot adott, amire még a tíz méterrel arrébb evezők is odafordították a fejüket. Kajner Gyurival beszéltem, azt mondta, hogy a meleg napokon nagyon nagy a hőmérséklet különbség a víz és a levegő között, emiatt a toll folyton tágul/összemegy, és ez rést képez a ragasztáson. Epoxyval odaragaszthatja a tollat, ha akarom, de akkor többet roncsolás nélkül nem lehet levenni. És végül megtaláltam a megoldást!!! Nagy átmérőjű zsugorcső! A villanyszerelő boltokban lehet kapni, kb 2000 ft egy méteres darab. Rámelegítettem a nyélre kb. öt cm átfedéssel, illetve följebb kb. nyegyven centit nyúlik, ez lett a fogás helyén is, kellemesen tapad. (Persze az egyrészes nyélre a toll levételével tudtam felhúzni rámelegítés előtt) A zsugorcső alá a hüvelykujj fölé beraktam körben egy darab zsinórt, ez rámelegítés után egy kis hurkát képez a nyélen, nem kell keresgetni a fogás helyét. Van olyan zsugorcső, aminek enyvezett a belseje, ezt kissé vastagnak találtam, és az enyv nélküli is 100% eredményt hozott.

Másik megoldás: kétrészes lapátot használni, és a vizet kiöntögetni

Harmadik megoldás: a fenti kettő kombinációja, én most ezt használom, kétrészes Braca IX. rámelegített zsugorcsővel. 

Ha az urakat érdekli, töltök fel képeket is a lapátról, illetve érdekelnének a többiek megoldásai is.

Béke!

Vöcsök_ Creative Commons License 2020.01.23 0 0 42988

A Facebook  egy jogilag szürke zónában mozgó adathalász program, ez meg egy fórum.

Előzmény: Moris721 (42983)
Alkapánó Creative Commons License 2020.01.23 0 1 42987

Amikor évente néhányszor összefutunk a közös találkozásokon (30-40 kajak), néha szóba kerül ez a fórum és sokon csodálkoznak, hogy még működik ez a topic.

 

Én speciel ennek köszönhetem, hogy ide is eljuthattam:

 


vasipipa Creative Commons License 2020.01.23 0 0 42986

Remélem még sokáig fog élni ez a fórum, rengeteg a jól felhasználható információ , tavaly végig olvastam. Ezt még OLVASNI kell, viszonylag kevesebb a képanyag de ez így jó és maradjon is így! Bízom benn hogy néhányotokkal személyesen is tudok találkozni!

Moris721 Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42985

Ebben igazatok van! A topic cím nem fedte azt ami a topic leírásában van, és ez zavarhatott meg. Nem olvastam el. Mea culpa!

Rollende Landstrasse Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42984

Nem keveredik a "tengeren" meg a "tengeri", de a legtöbbünk évente egyszer jut el a tengerre, ezért sok a hazai vizekről beszélgetés. Nekem ez a fórum hozott egy új hajót 2019-ben, ezért részemről elégedett vagyok ezzel a hellyel.

Előzmény: Moris721 (42981)
Moris721 Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42983

De az meg van hogy honnan indult ez a beszélgetés ugye? :)
"ez az egyetlen élő kajakos fórum a neten" :) Nos, ahogy írjátok, meg ahogy kinéz, pont hogy nem. Ez persze nem baj. Csak innen indult az egész.

Előzmény: Fourty (42982)
Fourty Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42982

Ezen a fórumon szerveződött laza társaság már megszámlálhatatlan közös evezésen van túl. A legtöbben ismerik egymást, kapcsolatban állnak telefonon, személyes beszélgetéseken, különféle programokon. Az "öregeknek" akik ezt a fórumot pörgették 6-8 éve már nem kell ez a felület ha valamit megosztanának egymással. Megoldják közvetlen kapcsolatfelvétellel. Nekem semmi bajom azzal, ha itt hetente csak 1-1 bejegyzés van! Ez nem egy magazin, ahol az olvasókat ki kell szolgálni. :)

Előzmény: Moris721 (42977)
Moris721 Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42981

Egyébként most azon tűnődöm, hogy néha keveredik a szezon a fazonnal. Konkrétan a tengeri kajakkal való közlekedés, és a tengeren, kajakkal való közlekedés.......

Moris721 Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42980

Úgy tűnik valóban nem neked való az a világ. De így kerek a dolog...kinek ez, kinek az.

Előzmény: saintus (42978)
motor-os Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42979

Ez így korrekt. Köszönet érte.

Előzmény: DECK.HU Hajósbolt - Péter (42970)
saintus Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42978

Igen, sajnos köztudottan maradi, az internetet és úgy általában az infó világot megvető, és kerülő jellem vagyok. Ezzel kell éljek, de felfedhetnél előtem pár olyan facebookos csoportot, amik tengeri kajakozásról szólnak, nem kell napi 100 kenus, vadvizes posztot átgörgetni, és mivel nyelveket is csak fotón láttam, legyen magyarul.

 

Na egye fene, lehet angol is, a macskám amcsi, Main Coon, az majd tolmácsol. Csak szóljon olyan témákról, ami nekem is elérhető. EU-ban beszerezhető cuccok, és olyan helyek, ahova el tudom vinni a kajakomat. 

 

Sajnos ez a fórum eléggé legyengült, sokan azért nem is írogatunk már, mert nincs más mint az újra meg újra feltűnő, miliószor megválaszolt "sit-on-toppal Balaton, hány kettesből lesz négy egyes, meg dejót eveztem a Dunán" témakörök. Ha van olyan csoport a fészen, ami hasonlít arra, amilyen ez a fórum volt 5-10 éve én megyek. Amit én látok abból az oldalból, az a kontrolálatlan emberi sötétség megnyílvánulása minden ízében. Arra meg nem nyitott nem vagyok, nem érdekel.

 

Érdekes módon informatikai témák, programozás, film és fotótechnika de még olyan 15 éves játékok is mint a WoW még igen jól futó hagyományos fórumokat tud megtölteni. De az ugye nem az én világom... :(

Előzmény: Moris721 (42977)
Moris721 Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42977

De repeszt ez a téma, csak nem itt, napi egy bejegyzéssel,meg van amikor egy két hétig semmi. Pont erről beszélek. Közben meg szalad a világ, más szelek fújdogálnak. Ennek a fajta fórumozásnak, már pár éve leáldozott. Nézd csak végig a posztokat. Meg nézz be egy Fb. csoportba, ahol napi több komment, képek linkek, adok-veszek. Nem tagolódik ez el, csak te maradtál le, talán nem vagy nyitott a világra, az újra.

 

Előzmény: saintus (42975)
Rollende Landstrasse Creative Commons License 2020.01.22 0 1 42976

Egy kis téli nyugalom, hullámok nélkül.

 

saintus Creative Commons License 2020.01.22 0 0 42975

A fácsén már kötelezővé tették az ánuszkamera implantot a belépéshez? Vagy azt csak jövőre tervezik? Szerintem épp elég baj, hogy minden értelmes téma is áthúzódik abba a suttyóbarlangba. Nem mintha ez a tengeri kajakos téma olyan nagyon repesztene idehaza, de ha még szét is tagolódik a közössége...

Előzmény: Moris721 (42959)
DECK.HU Hajósbolt - Péter Creative Commons License 2020.01.21 0 0 42974

Semmi gond! A készleten lévő hajókat igyekszünk még év vége előtt eladni, hogy tavaszra új modellek esetleg új márkák termékei kerüljenek a boltba

titulus Creative Commons License 2020.01.20 0 1 42973

Kedves Péter! Bennem azért ébredt kétely a hajóval kapcsolatban, mert mindenhol máshol (és most már nálatok is) 280.000 forint vagy a felett volt az ára, míg nálatok ha jól emlékszem 200.000-ért lehetett megvenni. Ez nagyon jelentős különbség, ami az ismeretett hibával - ezek szerint tévesen - összefüggőnek látszott. Bocs.

Előzmény: DECK.HU Hajósbolt - Péter (42970)
gólyás Creative Commons License 2020.01.20 0 1 42972

Mint érintett, meg tudom ezt erősíteni.

Ahogy eredetileg is írtam.

 

Üdv.S.

Előzmény: DECK.HU Hajósbolt - Péter (42970)
Rollende Landstrasse Creative Commons License 2020.01.20 0 1 42971

Köszönjük, megnyugtató.

Előzmény: DECK.HU Hajósbolt - Péter (42970)
DECK.HU Hajósbolt - Péter Creative Commons License 2020.01.20 0 2 42970

Sziasztok,

Varsányi Péter vagyok a DECK.HU Hajósbolt üzletvezetője. Szeretnék pár szóban hozzászólni az ominózus TAHE MARINE WIND SOLO bejegyzéshez. A hajót nem azért adtuk kedvező áron mert tudott volt a hiba! Sajnos előfordult már öntési vagy sablon hiba, amit a gyártó természetesen cserél. A Kajak.store.hu -val, Hetyesi Gáborral szorosan együttműködve igyekszünk Budapesten is bemutatni az általa forgalmazott márkákat. Nem volt célunk megtéveszteni senkit a hibás termékkel. Miután jelezte a vásárló felénk a hibát, mi felajánlottunk egy cserét ami viszont az ünnepek közelsége miatt nem érkezett volna meg csak januárba. Ezt nem fogadták el és kérték a visszafizetést, aminek maradéktalanul eleget tettünk. Jeleztünk, hogy a termékből januárban elérhető még két darab ha még is emellett döntene. A kedvező ár a készleten lévő kajakokra és kenukra, nem pedig a hibás termékekre vonatkoznak. Semmi érdekünk nem fűződik ahhoz, hogy eladjuk egy hibás terméket, nem mellesleg a hibás termékeket a gyártó korrekt módon cserélni. Köszönöm, hogy elolvastátok a hozzászólásom! Mindenkit szeretettel várunk üzletünkben. Üdv. Péter 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!