avagy, YARWS - Yet Another Raw Workflow Software
Great news: Adobe® Lightroom™ beta* software 1.0 for Windows is now available. Download it today and discover an easier way to import, organize, edit, and showcase large volumes of digital images. Designed by photographers, for photographers, it's software that works the way you do. And with its new Windows compatibility, it's just waiting for you to try it.
Ha jól értem, a katalógus(ok?) megmaradt, csak a korábban importált képek elérési útvonala változott (mondjuk egy külső drive, aminek a betűjele változott. Akkor nem kell a tulajnak tudnia a betűjelet, mert a katalógus tudja. Rá kell kattintani egy felkiáltójelre és ott kiírja, hogy hol keresi a katalógus a képet, a drive betűjelétől kezdve a teljes elérési út. Ha ez a helyzet, akkor a külső drive-nak vissza kell adni ugyanazt a betűjelet. Ha a nyers képek külső drive-on vannak, akkor célszerű egy dedikált betűjelet adni az ABC végéről, mert a Win a csatlakoztatás sorrendjében ad automatikus betűjelet és ez több külső meghajtó, pendrive bedugásakor problémát okozhat.
A Choose opció vélhetőleg (nálam az 5.3-ban biztosan) abban a menüben van, ami akkor jön fel, ha záráskor Skip until next week, Back up vagy Skip között szoktál választani. Hogy aztán ez a beállítás megmarad-e idők végeztéig, azt nem tudom.
Nem tudok ilyenről. Nem arra emlékszel, hogy importáláskor lehet egy második másolatot is készíteni egy szabadon megválasztható helyre? (Ami persze csak a nyers képeket menti, még beállítások előtt)
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha be lehetett volna állítani valahol, hogy mi legyen a Backup könyvtár. 5.7-es verzió van most, alapból a katalógus mellé teszi a backup-okat egy Backup nevű könyvtárba. Meg lehet ezt valahol változtatni? (Másik meghajtóra szeretném a backup-ot, és jó lenne úgy, hogy magától oda tegye, ne kelljen másolgatni...)
Nekem csak a Before/After -ből a Before Only-ra kellene egy másik billentyű, mint ami most be van állítva (""). Nyilvánvalóan ez nem működik windows alatt a megfelelő billentyűzet hiányában.
Sziasztok, azoknak akik hasonlóan járnának, mint én. A Canon 5D Mark IV raw fájlait, ez a verzió képes megnyitni: Adobe Photoshop Lightroom CC 2015.7/6.7. Sajnos, baromi félrevezetőek a CC és a Photoshop megnevezések. Csatolok egy screenshotot. Köszi a segítséget, amit kaptam Tőletek itt és emailben!
Rákerestem és azt írják erről a verzióról, hogy teljesen használhatatlan. Egy linket dobhatnátok emailen, mit vegyek meg, mert ahogy nézem torrenten nincs még ez a verzió. Köszi szépen!!!!!!
Szia, köszi a válaszokat. A DNG konvertert próbáltam és módosítja a képeket. Tesz bele valami görbületet. Időközben szereztem egy LR 6.5-ös verziót és ezzel sem megy. Szóval hétfőn felhívom a Camera-t meg pár szoftveres boltot, mert totál kivagyok már.
"Megjelent és letölthető a legeslegutolsó Adobe Lightroom 6, ami a 6.14-es verziószámot kapta. Ezentúl már csak a Lightroom CC lesz frissítve, ami az Adobe „rendkívül sikeres” online előfizetési rendszerében lesz elérhető."
Tehát ami Neked kell csak ebben az opcióban érhető el...
Sajnos vagy újabb kell (az általad írt verzió valóban nem fogja kezelni), vagy DNG konverterrel tudod a fájlokat átkonvertálni a Te LR verziód számára.
Itt pontos infókat találsz a Lightroom verziókról:
Sziasztok, melyik Lightroom verzió képes megnyitni a Canon 5D Mark IV raw fájlokat? A 6.1 nem tudja. Nem dual pixel raw-t, csak sima raw fájlt sem. Köszi a segítséget!
kb: "Van egy jármű, ami 5m hosszú és 115 lóerős, az már elég gyors?"
Ebből semmi nem derül ki a sebességről... a kinézett típusra keress rá, és találsz egyértelmű sebességteszteket.
Mindesetre nem ez kellene legyen a fő irány, hanem az,h a rendszer, és a LR adatbázisa SSD meghajtón legyen! Akkor a tényleges képek lehetnek viszonylag lassabb meghajtón is, az már kevésbé gond
Sajnos kicsik és lassúak a mostani két winchester, ami a gépemben van. Két kérdésem van:
1) A z új winchester vásárlásnál mik azok az minimum adatok, amire érdemes befektetni? Pl. A 6TB; Fordulatszám: 7200 rpm Cache: 128 MB az már elég gyors?
2) Tudtok valahol egy részletes leírást, ami mentén el lehet menni a telepítésnél, hogy ne vesszenek el a régi metaadataim, beállításaim és a képeket is megtalálja a program. Illetve, hogy a licence-vel se legyen gondom.?
Ha újratelepítés után is egy nem létező katalógust keres, akkor ismét leszedném a LR-t, majd a registry file-ból is kiirtanék minden LR hivatkozást (regedit.exe) és utána telepíteném újra. Akkor már teljesen új alkalmazásként látja, tehát nem kereshet régit.
Kell csinálni egy új katalógust. Ha be tudsz lépni, akkor a File menüben New és csinálj egy új katalógust. Aztán célszerű a Preferences-ben ellenőrizni, hogy az új katalógussal indítsa a továbbiakban a LR-t, nehogy később is mindig a régit keresse. Ha ennyire sem tudsz belépni, akkor próbálj egy Users/Saját neved/Pictures/Lightroom/Catalog.lrcat fájlt csinálni, azzal talán el tud indulni.