Keresés

Részletes keresés

bjulee Creative Commons License 2009.12.13 0 0 310
Igaz ez nem az az edény amit említettem,de felteszem,ez a legújabb,ma vettem ki a sütőből:-)))
Maga az edény 37 cm-es plusz a fülek.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.12.11 0 0 309
Köszönöm :)
Előzmény: lizzi* (307)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.11 0 0 308
Most csak a vers miatt jöttem, este majd remélem visszaérek, a másolásról eszembe jutott néhány dolog, de most rohanok
lizzi* Creative Commons License 2009.12.11 0 0 307

Foeni! Kerestem az előbb a gépemben valamit és ráakadtam erre a versre amit egyszer elmentettem. Hátha használ:):):)

Garai Gábor

Jókedvet adj

Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!

A többivel megbirkózom magam.

Akkor a többi nem is érdekel,

szerencse, balsors, kudarc vagy siker.

Hadd mosolyogjak gondon és bajon,

nem kell más, csak ez az egy oltalom,

még magányom kiváltsága se kell,

sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,

ha jókedvemből, önként tehetem;

s fölszabadít újra a fegyelem,

ha értelmét tudom és vállalom,

s nem páncélzat, de szárny a vállamon.

S hogy a holnap se legyen csupa gond,

de kezdődő és folytatódó bolond

kaland, mi egyszer véget ér ugyan –

ahhoz is csak jókedvet adj , Uram.

Előzmény: Foeniculum V (264)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 306

Pávika!

Megyek szombat és vasárnap. Üdv neked és szép napot mindenkinek.

bjulee Creative Commons License 2009.12.10 0 0 305
Megérdemelten kerültél a kirakatba,tényleg gratulálok.Érdekes az élet,néha pont azok a dolgok hoznak jót amit a történésük pillanatában tragédiának élünk meg.
Velem is történt ilyen.Két éve pl. nem kaptuk meg a házfelújításra a kölcsönt,kértünk 5 milliót,mert annyi volt a költségvetés,de a bank elutasította..na mindegy ez elég rosszul érintett akkor,de most milyen jó,hogy nincs akkora teher a nyakunkon 20 évig.Igaz a házat meg eszi az enyészet:-)))
Előzmény: Rné Ildi (299)
bjulee Creative Commons License 2009.12.10 0 0 304
Azért a Szűcs Imre sem nagyon örül ha másolják,ugyanis megjegyezte,hogy találkozott már egy az egyben olyan mintával a piacon ami tényleg az ő sajátja.Ezt egy kicsit rosszallóag mondta,de mondjuk megértem kicsit.olyan sokrétű a Karcagi Tiszafüredi stílus,hogy teljesen felesleges pont ugyanolyan mintát készeni.A zöld fekete színkombináció meg tényleg az ő fejlesztése.Szerintem vannak dolgok amik másolása törvényszerű,de vannak annyira egyedi jellemző kis mütyük ami csak arra a fazekasra jellemzőek.Ezt kell megtalálnia mindenkinek,én úgy gondoltam,hogy ez az aranybarna-sárga kombináció és a kicsit díszesebb edények lehetnének az én jellegzetességeim.Még nem nagyon láttam,hogy mondjuk valaki ennyire díszítette volna a fedőket,totál funkcionálatlan,de érdekesebb az edény tőle,lehet még valakinek giccses is,de ez engem nem zavar.Mindenkinek más az izlésvilága.
Tudod ettől a netes acsarkodástól mitagadás keményen megzakkantam,tényleg az volt a gondolatom,hogy kész én ezzel nem bírom felvenni a harcot,ez nekem nem hiányzik,de aztán végig gondoltam,hogy mitől akart engem az az ember megfosztani és észhez tértem.Engem ez hozott ki a depresszióból,évek óta évente több hónapot mélydepresszióban éltem,amikor még élni sem volt kedvem,de amióta agyagozom ez nem jött elő,félek ha abbahagyom újra jön a pokol.....inkább NEM!
A csévinget valóban a vendéglátósok használják,kicsit komolyabb mint egy mécses,jól tippeltetek a férjeddel.:-)))
Előzmény: lizzi* (294)
bjulee Creative Commons License 2009.12.10 0 0 303
Már annyiszor mondtam Neked,hogy eszméletlen jónak tartom a munkáidat annyira kis egyedi tuti dolgok.Nekem nagyon bejönnek,néha megcsap valami olyan érzés,hogy jó Neked amiért ilyen érzéked van a dolgokhoz.Nemcsoda ha veszik a dolgaidat,van valami kisugárzásuk.Érződik biztos,hogy szeretetből csinálod őket.Ha jó lenne a kezed és bírnál korongozni nagy dolgokat is ,verhetetlen lennél.
Előzmény: lizzi* (293)
pávika Creative Commons License 2009.12.10 0 0 302
Pigmi, a hét végén lent leszel a műhelyben?
pávika Creative Commons License 2009.12.10 0 0 301

Ötletes, szép dolgokat készitettél.Nekem az angyalkás csengők tetszenek a legjobban. A fehér szin az engob, vagy fehér máz /az angyalkákon/?

Jobbulást kivánok!

Üdv.

Előzmény: lizzi* (278)
pávika Creative Commons License 2009.12.10 0 0 300

Szépek, nagyon tetszenek a tálaid. Ügyes vagy.

Üdv.

Előzmény: Rné Ildi (289)
Rné Ildi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 299
Rézzöld a máz, és ahol vastagabb, ott lesz világosabb, most a számát kapásból nem tudom, de ha akarod megkeresem. Nekem is tetszik, csak éppen elfogyott mindenem, el kéne menni Kecskemétre... Hát majd ha a Képcsarnoktól megjön a pénz...
Előzmény: lizzi* (296)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 298
Én örülök, megérdemlik a tárgyaid, hogy a kirakatban tündököljenek. A mázról én is kérdezni akartam, hogy milyet használsz.
Előzmény: Rné Ildi (290)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.10 0 0 297
Ez  mécsestartó tetszik nekem a legjobban
Előzmény: Rné Ildi (291)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.10 0 0 296
Oda kerültek a banyáid, méltó helyre, ahová valók:) Normális ember lehet az új vezető felismerte a kölcsönös érdekeket. Nekem nagyon tetszenek a tálak, az antik hatású színek a legjobban, a zöld különösen. Színes engobon effektmáz van, vagy a máz ilyen gyönyörű? Na azért a sikereidet ne a görény rokonnak köszönd, az teljesen csakis a tiéd:):)
Előzmény: Rné Ildi (290)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.10 0 0 295

:D:D még eszembe jutott erről amit írtál, (kicsit off), hogy fiatal és tapasztalatlan, naív koromban eszembe sem jutott, hogy megtörténhet ilyesmi, mármint szándékos elhallgatás.. Volt egy kolléganőnk aki mindig hordta be a sütiket meg a sztrapacskát meg mittudomén miket  a fiúknak, ez még az átkosban volt a nagy munkahelyi névnapozások idején.

Nekünk lányoknak nem nagyon kínálgatta csak a nápolyit:):), de ha elkértük a csodakaja receptet direkt kihagyott valami fontosat, nehogy nekünk is úgy sikerüljön. Egyszer az egyik vagány lány magánakcióban a fiúk vörösborába fenolftaleint rakott és látványosan megevett egy csodasütit majd másnap beteget jelentett, hogy hasmenése van a Klári sütijétől. Szegény srácok is szenvedtek, mi meg csak később tudtuk meg az igazat, de Klári nimbusza odalett.

Előzmény: bjulee (287)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.10 0 0 294

Szűcs Imre nyilatkozta egyszer, (lehet, hogy már említettem, de nem lehet elégszer), hogy ő szívesen adja át a tudását, mert az tulajdonképpen nem is az övé, ő is úgy kapta. Ez jutott eszembe erről amit írtál, meg hogy voltál nála és milyen nagyszerű ember. 

Mutattam a férjemnek a legutóbb felrakott edényeidet, mert nem tudtam mi az a cséving paszta. Arra tippelt, hogy amikor a vendéglátósok kitelepülnek akkor azt lehet meggyújtani az edény alatt és azzal tartják melegen az ételt.

Mondtam, hogy két éve volt szeptemberben, hogy elkezdtél agyagozni és már ilyen csodaszép edényeket csinálsz meg a babákat. Nagyon tetszett neki is. Utólag összeraktam mi lehetett amin kiakadtál, bár továbbra sem ismerem a részleteket,  de azért ugye nem gondoltad komolyan, hogy egy netes affér miatt fel akartad adni?

lizzi* Creative Commons License 2009.12.10 0 0 293

Köszi, hogy szántál rá pár kedves szót:) Ez is egyfajta szegmense a piacnak: a kézműves ajándék és úgy tűnik szükség van rá. Három különböző üzletben árusítják, nem is bírok többet csak addig amíg örömet is okoz a készítésük és nem robot. Nagyon örülök, hogy jók a visszajelzések,az egyik boltban lista van a vevőkről, hogy kinek kell telefonálni ha újabb árut küldök:) Annak is örülök,hogy azt mondja a lányom, szívesen veszik mert kézműves termék.

Nincsenek művészi ambícióim, szeretek kedves tárgyakat készíteni.

Előzmény: Pigmi (283)
lizzi* Creative Commons License 2009.12.10 0 0 292
Biztos nagyon jó lesz, ha elkészül felrakod?
Előzmény: kentaur99 (281)
Rné Ildi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 291
Rné Ildi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 290
Julcsi!

Lehet, hogy már egyszer leírtam, de akkor most leírom még egyszer, hátha vigasztalásodul szolgál. Az unokatesóm a .......-i munkaügyi központ vezető helyettese és én nem kaptam munkát...... Pedig hát ugye a rokonoknak segítenie kéne egymást, de ő valahogy ellendrukker lett. És most figyelj, ő azt hitte, hogy rosszat tesz velem, hogy nem segít nekem munkához jutni..., viszont neki köszönhetem, hogy kénytelen lettem a kerámiával szellemi szabadfoglalkozásúként foglalkozni, és ha majd egyszer megismernek e miatt, azt is neki köszönhetem majd.
Tehát rosszat akart, de jót tett vele....
Én nem tudom, hogy hol és mit írtak rólad, de a reakciójuk biztosan az irigységből fakad, hogy ugyanolyan jókat készítesz, mint a mestered. Úgyhogy nyugodtan elkönyvelheted dicséretnek!!!
Én azért vagyok talán egy kicsit szerencsés, mert nincsenek mestereim, nem forgok művészkörökben, sehol nem vagyok tag és így nem jutnak el hozzám a rosszindulatú dolgok, pedig biztosan vannak, de nem tudok róluk hál' Istennek, mert nekem is biztosan nagyon fájna, pláne amilyen érzékeny vagyok.
Próbálok saját stílust kialakítani a táljaimmal is, hogy nehogy szó érje a ház elejét, hogy csak valakit lekoppintok...
Várom a véleményeteket a váltásomról, illetve továbblépésemről. :)
Ja, új vezető van a Gulácsyban, és kitett a kirakatba!!! - és ennek én nagggggyon örülök.:) Az első kép a Gulácsy kirakata.

Pucca mindenkinek: ldi
Rné Ildi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 289

Íme a váltásom, mostanában ilyeneket készítek.

Kirakatba kerültem :)  (a dobogós Jójárt Erzsébet munkája)KínálótálFali mécsestartóKínálótálKínálótálKínálótálAsztali mécsestartó
törökgéza Creative Commons License 2009.12.10 0 0 288
Én is örülök neki, állati nagy megtiszteltetésnek érzem. A szállás nem gond, csak addig is élni valamiből, gyerektartást fizetni, stb... Mert értelemszerűen fizetést nem kapok, legalább is meglepne :-)
bjulee Creative Commons License 2009.12.10 0 0 287
Ez tök jó Géza.Ne hagyd ki,old meg azt a szállást.Na látod ezek az igazi lélekből mesterek aki képesek átadni a tudásukat anélkül,hogy szándékosan eltitkolnának fontos dolgokat,vagy csak véletlenül elfelejtenek megemlíteni egy egy fontos momentumot,mert Te még nemhozzáértésből azt sem tudod,hogy nem tudod....
Előzmény: törökgéza (279)
bjulee Creative Commons License 2009.12.10 0 0 286
De jóóóóóóóóó Nekeeeeed!!!!!!! Ha a közelben laknék,de elmennék én is.Itt Csabán nem indul semmi ilyen,elvagyunk temetve minden jótól.Megvettem az egylendületes könyvet is,meg ugye megvannak a cd-k is "valaki"jóvoltából:-))),csak időm nincsen ,hogy mélyebben belevessem magam,pedig már nagyon piszkálja a csőröm.Van vásznam,olajfestékem,ecseteim,meg minden,csak időm nincs,de majd lemegy ez a karácsonyi őrület és nem lesz nagyon mit kerámiáznom,csak esetleg a polcra,akkor lehet tényleg nekiesek,meg a Bob Ross-tipusú festést is szeretném megtanulni,de kár,hogy nem 36 órából áll a nap,mert akkor 8-at könyvelnék,8-at kerámiáznék 4-et rászánnék a családra,háztartásra,4-et szalmáznék,4-et festenék..jaj,mennyinél tartok és még kellene alukálnom is..De talán ennyi elég lenne.
Előzmény: Fabianszilvi (285)
Fabianszilvi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 285

Milyen 3, volt az 5 is :-) Juli megcsináltam a zártat de valahova eltűntette az nlc, rajta vagyok csak időm nincs most rá. Sokmindent csináltam karácsonyra , én saját dolgot szoktam ajándékozni , sok idő de nekem megéri. Arról meg ami veled történt, a fazekas szakma szerintem jóformán a másolásról szól nem? A vizsgára is olyat kellett csinálnod meg kell majd nekem is ami valamelyik tájegység jellemzője volt. Én is találtam olyat és csináltam meg kariajinak amit másnál láttam, de még tanulom a dolgokat így kihívás hogy meg e tudom csinálni. Na mindeggy szerencsére már megnyugodtál, kár lett volna ha abbahagyod a dolgot.

Tegnap kaptam egy szórólapot, indul nálunk szobros szakkör, aszem beiratkozom :-)

Előzmény: Pigmi (284)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 284
Én is így vagyok veletek. Szilvi nagyon dolgozik, 3 láda cuccot hozott égetni.
Előzmény: bjulee (274)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 283
Nagyon kedvesek, egyszerűek, ötletesek. Ügyes vagy!
Előzmény: lizzi* (278)
Pigmi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 282
És ezt csak így kell megtudnom?
Előzmény: törökgéza (279)
kentaur99 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 281
Igen, nagyon szeretem ezt a témát, most éppen ahogy időm engedi egy füstölőtartón dolgozom, ami úgy fog kinézni, hogy a füstölő nem látszik, zárt lesz az egész, belerakod alul, rá a tetejét, és három sárkányfej lesz a tetején, azok orrából fog jönni a füst. Az ihletett erre, hogy meguntam a szokvány füstölőtartókat,hogy akárhogy rakod bele a füstölőt, mindig máshol landol a hamu, nem az aljában. Na, ennél nem lesz ilyen gond, plusz szerintem poén lesz, hogy a sárkányfejek fogják "okádni" a füstöt.
Előzmény: lizzi* (277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!