biztosan így van. de az ember tudata(tudatalattija) is nagyon sokat számít a gyógyulásban, ha hisz a terápiában, a gyógyszereiben, az orvosában, meg élni akar!
Pszichikailag nagyon befolyásol mindent a pozitív vagy negatív hozzáállás.
azért lassú a menet. 64 évig müködő rendszert bolygattak meg. kell egy kis idő , adaptálodni. nekem ez az első komoly mütét életemben.
igyekeztem egészségesen élni , de a genetikai örökség ellen nem tudsz mit tenni. anyukám vonalán mindenki , infarktus , agyvérzés , érszükület.(((((((((
a mütét lábmentő volt. a sebészek szűkszavúak. valami sztent a combomban és valami by pass.
szokásos sebész filling. levágtuk , kivágtuk a többi egyéni szocprobléma. )))))
de a rehab sokat segített. kíváló személyzet. Szent Borbála kórház mozgászervi rehabilitáció .
dr.Gradsack Mária főorvos asszony vezetésével. csak a legjobbakat róluk. félig lebénult agyvérzéses emberkéket is talpra állítanak. mondjuk lábat egyelőre nem tudnak visszanöveszteni.sajnos.
Mivel már engem is műtöttek, inkább te írhatnál a saját műtétedről!Egy biztos, hogy az Antaclast nevű gyógyszer nagyon jó!Szívesen megosztom részletesen a tapasztalatomat.
Mint minden gyógyszer, így a Rutascorbin is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Rutozid: a mellékhatások ritkák, többnyire átmeneti jellegűek és csak 250 mg/nap feletti adag esetén jelentkeznek.
A leggyakrabban jelzett mellékhatások a következők: szédülés, fejfájás, szájszárazság, fáradtság, hányinger, emésztési zavar, hasmenés, székrekedés és bőrkiütés. A szakirodalomban ismert néhány rutozid túlérzékenységi eset is.
C-vitamin: napi 600 mg-nál magasabb C-vitamin dózisok esetén előfordulhat hányinger, hányás, gyomorgörcsök.
Napi 1000 mg-nál nagyobb C-vitamin adagok hasmenést, fejfájást, kipirulást és vizeletmennyiség növekedést okozhatnak, valamint vesekőképződésre hajlamosítanak.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
"artériásan érszűkületet állapítottak meg" .. milyen fokút? Szinte mindenkinek van, az nem mindegy, milyen fokú, a doppleren nem mutatták ki, akkor nem lehet nagy fokú az érszűkület.
A Venoteket szedjed, az orvos biztosan tudja, miért írta fel pont ezt.
Mofetta egy hazai pénzlehúzós módszer, ha hiszel benne, menjél, sok minden agyban dől el, ha hiszel benne, kevésbé fog fájni a lábad.
Harisnyát visszér betegség esetén ajánlják, érszűkület esetében káros.
Ha sok pénzed van, menj el maszek orvosokhoz, rögtön rájössz, annyira nem is vagy beteg.
A sok mozgás, séta, túlsúly leadása mindkét problémán sokat segít (visszér-érszűkület)
Privát voltam color doppler UH.-n, vénásan negatív volt az eredményem, artériásan érszűkületet állapítottak meg mind két lábamba. Az SZTK érsebész jóformán alig nézte át a leleteimet(sokan voltak a rendelőben, szórta ki a népet) közölte velem, hogy harisnyát kell hordani és Venoteket szedni. Közöltem vele, hogy olvassa el a leletet, vénásan kutya bajom, mindkét lábamban van kp. fokú érszűkület és valami áramlási probléma. Erre azt felelte, hogy a radiológusok szeretik eltúlozni a dolgot. Vajon most mit tegyek? Kértem, hogy adjon beutalót a Mofettára, közölte, hogy majd pár hónap múlva ad. Én a mofetta szállást már lefoglalóztam, el is fogok menni privátba. A gyógyszert szedem mert az se nem használ, se nem árt. Szerintem nekem vérhígítót kellene szedni, mer majdnem olyan sűrű a vérem, mint a tejföl. Ki, mit tanácsol, mit tegyek?
"A készítmény egyedi összetételű kristályaiból otthonunkban olyan fürdőt készíthetünk, mely a fáradt nehézláb kellemetlen érzetét már az első alkalommal mérsékli.Többszöri használat után pedig javul a bőr megújuló képessége, így az fokozatosan visszanyeri fiatalos rugalmasságát."
Szóval a Fumara azon kívül, hogy drága, az érszűkületet nem gyógyítja.
Az érszűkület az én mindennapjaimat is megkeserítette, 52 éves vagyok, már az is problémát okozott, hogy elsétáljak a buszmegállóig. Sok barátom javasolta a mofetta fürdőket, de ha jól tudom, Magyarországon csak egy helyen van ilyen és az is csillagászati áron. Mostanában találtam meg ezt a házi alternatívát, Fumara pezsgőkristályok néven árulják. Amióta rendszeresen használom, úgy érzem nagyon sokat javultak a panaszaim, nagyobb távolságokat tudok fájdalommentesen megtenni, így a közérzetem is jobb. Remélem ezzel a tanáccsal másoknak is tudtam segíteni.
nekem alapban nagyon alacsony volt folyamatosan a pulzusom 40-45, mindez 180/ 120-as vérnyomás mellett. Már stabilizálódott 60-70-re a pulzus.
nem tudom, ez mitől van, de kórházban pl. nem engedtek felkelni sem ezzel a pulzussal, nem hitték el, hogy nekem ez a "rendes". Úgy, ahogy a lázmérőnek sem hittek sosem, a hőmérsékletem 35 fok alapban. 37 fok nálam már láz.
Nekem ez a gyógyszer nagyon megemelte a pulzusomat. az értágító beavatkozásom előtt 8 nappal fel kellett függesztenem, akkor jöttem rá hogy ettől magas. Tallitont is szedek, valszeg nem szívlelik egymást. a 2x1 noclaud mellett 100-120 között volt a pulzusom, mihelyt abbahagytam 80-85 tartományban van. emiatt az érsebészem felfüggesztette a noclaudot, és helyette 3x1 Pentoxil-EP 400 mg-osat rendelt. így ezzel ismét 80-85 között van a pulzusom.