Keresés

Részletes keresés

Szilszi 1 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 2821

Ami  lényeg , minél előbb béreljetek autót,  mert nagyon kevés van a szigeten ,főleg augusztusba. Ha minél több mindent szeretnétek látni, nyilván akkor már az első nap érdemes.

Előzmény: moka86 (2820)
moka86 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 2820

Sziasztok!

Augusztusban utaznánk Kefalóniára és az autóbérlés felől szeretnék érdeklődni. Egy hetes nyaralás esetén szerintetek hány napra érdemes autót bérelni? Ha érkezés napján foglalok, az elegendő?Köszönöm a választ.

levidalmi Creative Commons License 2018.02.25 0 0 2819

Ha Kefalóniára akarsz menni komppal,akkor 2 ésszerű megoldás van: 1. Nydriből(Lefkáda),2. Astakosból

Én tavaly (idén is) a Nydri megoldást választottam,mert a menetrend sokkal jobb: 3X naponta és jóval olcsóbb.

Nydriből megy a Westferry.gr társaság aminek a honlapján tudod lefoglalni a jegyeket,elólegfizetése nélkül!!Ez a társaság elég késón teszi ki a honlapra a menetrendet,és csak utána lehet egy formulán keresztül foglalni.Tavaly  májusban jelent meg a nyári menetrend,ami különben évek óta változatlan: 9ó,13ó,18ó.Nydriben a kikötőben nagyon finom gyrost adnak.

Astakosból Samiba az út hosszabb és drágáb és naponta csak 1 komp megy!!!A kérdés Porosra vonatkozó részét nem értettem,mivel Poros Kefalónián van,és oda Kylliniből(Peloponészosz)mennek a kompok.Ez is egy opció,de csak akkor ha dél felől közelíted meg a szigetet.

Előzmény: Paul1974 (2816)
Illatka 66 Creative Commons License 2018.02.19 0 1 2818

Kefalonián szeptemberben már nem biztos, hogy mindig felhőtlen napsütés lesz és nyilván a tenger is egy kicsit hűvösebb. 25 fok körül jellemző ott ilyenkor, esténként 15. Szeptember eleje még jó szerintem, akkor28 fok körül van, utána az esték is hűvösebbek. Ha tehetitek talán érdemes korábban menni. Persze mindenkinek mások az igényei, aki nem szereti vagy nem bírja annyira a meleget, annak jó. Sétálni, kirándulni jobb a szeptember, de fürdeni már rizikósabb.

Előzmény: Viki095 (2817)
Viki095 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 2817

Sziasztok!

Olvastam több helyen, hogy szeptember elején még nagyon frankó idő van Kefalónián. Mi szeptember közepén-végén mennénk. Akkor milyen időre számíthatunk? És milyen a tenger hőmérséklete? Úgy értem még lehet fürdőzni benne, vagy már hideg?

Előre is nagyon köszönöm!

Paul1974 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 2816

Szia levidalmi.

Szeretném megkérdezni ,hogy melyik oldalon  rendelted meg a kompjegyeket,érdemes lemenni Porosig vagy elég ha Astakosnál kompozunk át?köszi

Előzmény: levidalmi (2807)
Illatka 66 Creative Commons License 2018.01.28 0 1 2815

Az Evans egy nagyon tiszta hely, gyönyörű kerttel és parklóval. Semmi luxus, egyszerű a berendezés, de nagyok a szobák és minden van, ami szükséges. A terasz is kellemes és elég csöndes helyen van, közel a Mediterrane parthoz, ami szerintem nagyon szép és pihentető. Az üzletek 5 perc sétára vannak a főúton és a séta is kellemes hiszen leanderek vannak végig az út mentén. Nem fogsz csalódni, jó választás.

Előzmény: hufik (2813)
Fremen72 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 2814

Meg szeretném kérdezni, hogy van-e bármi információd az Evans melletti Ionian Studios apartmanról. Állítólag átjárnak az Evansból a medencéjébe fürdeni. Köszi.

Előzmény: Illatka 66 (2810)
hufik Creative Commons License 2018.01.21 0 0 2813

Kedves Timka !

Köszönet a részletes tájékoztatásodért. Idén mi is az Evansban fogunk megszállni június végén, tehát nagyon hasznosak számomra az információid. Szeretném megtudni, melyik partszakaszon találtatok kagylókat. Szenvedélyes gyűjtő vagyok ugyanis. Válaszodat nagyon várom és köszönöm !

Előzmény: Timka_ (2747)
Illatka 66 Creative Commons License 2018.01.18 0 1 2812

Szerencsére Kafalóniára nem jellemző a lépcsős partok. Van persze, de akad bőven még szerencsére más is. Pessada és Fteri nem ajánlott, de Myrthos , Petani, Lassi partjai, Xi, Antisamos, Assos, Skala... mind mind könnyen megközelíthetőek saját parkolóval.

Előzmény: Judyttta (2811)
Judyttta Creative Commons License 2018.01.18 0 0 2811

Sziasztok!! A tapasztaltaktól kérdezném, hogy általában a strandok elérhetők-e végig autóval, vagy mindenhol lépcsőzni kell, mint pl. Lefkadan sok helyen?? Fontos kérdés egy mozgásában enyhén korlátozott utas számára, akinek a sok séta nehézkes, lépcsős terep pedig teljesen kizárt. Tavaly Gran Canaria volt, ami ilyen szempontból tökéletes, most visszavágyom ismét Görögországba, de  Lefkada/Zakynhosi tapasztalatok alapján kicsit tartok tőle, tulajdonképp ettől függ az uticél megválasztása. Nagyon köszönöm a válaszokat!!

Illatka 66 Creative Commons License 2018.01.16 0 1 2810

Az Evansban már voltunk és mi elégedettek voltunk vele. Kellemes, tágas szobák, nagy terasz és tisztaság. Szép a kert is nagyon, a tulaj esténként locsolgatja, szépítgeti. Minden alapfelszerelés megvan benne, semmi luxus, de elegendő szerintem. Klíma kérhető, szúnyogháló nincs, de az elektromos riasztó elegendő. Mikro nincs, se tv szerencsére, de nyugalaom az van, mert nagyon csöndes. A Mediterrán part van a legközelebb hozzá, ami az egyik legszebb, de kagyló ott nincs. Nem tudom hol van, nekem még nem sikerült találni ott. 

Előzmény: hufik (2802)
Illatka 66 Creative Commons License 2018.01.16 0 1 2809

Az augusztus elég meleg tud lenni, de azért este felé mindig fúj a szél kicsit. Mi Lassiban szoktunk megszállni, ott szeles esténként, Xi-ben nem tudom mi a helyzet. Myrtos álltalában délután már szeles, nagy hullámokkal. Addig viszont nagyon meleg van, főleg a kövek tudnak nagyon forróak lenni. Ott a meleget nehezen tűrőknek tesztes lehet :)

Petani sem annyira a szeles partok egyike, de reggel korán és estefelé már mindenhol jobb a helyzet. 

Előzmény: Panzerbear (2804)
alcapone3 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 2808

Sziasztok! Több helyen jártunk már Görögországban és idén is megyünk. Most Kefalónia a cél. Eddig mindig béreltünk robogót a amíg kint voltunk. Olvasgatom az infókat és változatosak az ajánlások. Aki már bérelt Kefalónián robogót, attól kaphatnék tapasztalatbeli infót? Eddig ketten 80ccm 2 ütemü robogóval nem volt olyan emelkedő, amivel ne küzdöttünk volna meg (volt hogy 10km/h). Kb.: mint Dumb és Dumber, de felment. Itt mi a helyzet? Van egyáltalán bérlési lehetőség? Ha igen, mik az árak? Volt 80ccm es 2 ütemű robogó? Korfun kaptunk egy 50ccm es 4 ütemű robogót, szó szerint padlógázon visszafelé gurultunk :) Elmeséltük a bérlőnél, mosolygott és adott 80ccm es kétüteműt. Azóta ez alá nem megyünk. Köszönöm előre is a segítséget!

levidalmi Creative Commons License 2018.01.15 0 0 2807

Én tavaly előre lefoglaltam a kompjegyet,ami semmiféle kötelezettséggel sem jár!!Fizetni a helyszínen kell!!Idén is Kefalóniára megyünk(Zakyntosszal lkiegészítve) és biztos,hogy lefoglalom a jegyet előre,mert tavaly a komp teljesen tele volt,bár szombaton mentünk,ami mindig zsúfoltabb.

Előzmény: Zsoltika85 (2805)
Fremen72 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 2806

A jövőbe senki nem lát, én is Vassilikiből mennék július elején, sokkal hamarabb átérsz Fiskardónál. Gondolom a kompdíj is kevesebb a rövidebb távra. Ha valaki tud infót én is szívesen várom. Egyébként ha valaki tervezi az autós utat július 4 körül, megalvással Leskovacon vagy környékén, összebeszélhetünk. 

Előzmény: Zsoltika85 (2805)
Zsoltika85 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 2805

Sziasztok

Tervezgetjük a nyári uticélunkat, és Kefalónia is szóba jött. Kérdésem az lenne, hogy kompozni idén is Nidriből lehet Fiskardo-ba, vagy van rá esély, hogy visszaáll a Vasiliki-Fiskardo kompjárat. Vagy esetleg már visszaállt? A westferry.gr oldalon még Nidri-Fiskardo szerepel. 

Kompjegyet érdemes előre foglalni, vagy hétköznapokon nincs tumultus? Terveink szerint július 23-án, hétfőn kompoznánk át. 

Köszönöm előre is az infókat!

Panzerbear Creative Commons License 2018.01.06 0 0 2804

Üdv. Idén először megyünk Kefaloniába. Xi-Strandon lesz szállásunk, lesz autónk is, nagyjából tudjuk, miket szeretnénk megnézni, csak egy aggodalmunk van, az időjárás. És nem, nem a rossz időtől félünk :-) Inkább a melegtől. A nyugati part legszebb strandjait (Myrtos, Petani) ugye este süti nap. Mennyire kibírható a hőség augusztus közepe után? Jön valami kis hűvös szellő a tenger felől? Milyenek az éjszakai hőmérsékleték?

Mizsei Georgina Creative Commons License 2017.11.16 0 0 2803

Sziasztok!

Idén sajnos el kellett adnunk az Kefalóniai utazásunkat, mert beteg volt a kutyánk. Úgy döntöttünk ezután, hogy jövőre elmegyünk, de megpróbálunk kutyával, autóval. Szóval ebben szeretném a segítségeteket kérni. Volt-e köztetek valaki kutyával a szigeten? Tud-e valaki kutyás strandról vagy olyan helyről ahová nem vihetem be? Bármiféle információnak örülök. Köszönöm!

hufik Creative Commons License 2017.09.13 0 0 2802

Kedves Fórumtársak !  Köszönet a sok hasznos információért. Én már a jövő nyári utazásunkat tervezgetem. Kinéztem Lassiban az Evans apartmant. Páran írtatok már róla, szívesen olvasnék friss információkat,  na meg  arról is, az apartmanhoz közeli strandon lehet-e kagylókat szedni? Illetve a szigeten hol találok kagylókat? 

Szilvia Elek Creative Commons License 2017.08.25 0 0 2801

Sziasztok!

Sürgősen eladó 2 főre szeptember 7-től 16-ig, egy kefaloniai buszos út, Lassi, Minas apartmanba. Az ára 115.000,- 2 főre, ellátás nélkül, plusz az átírás. IBUSZ utazási iroda útja. Érdeklődni az elek.szilu@gmail.com email címen lehet.

Ani7919 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 2800

Sziasztok! Próbált idén valaki lejutni a Platia Ammosra? Megjavították már a lépcsőt? Az odáig vezető mellékút milyen állapotú, kárt tud tenni az autóban? Előre is köszi az infókat!

Ani7919 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 2799

Szia Brigi! Elfogadják a magyar jogosítványt, ha legalább 1éve már van jogsid. Jó nyaralást!

Előzmény: Brigike124 (2798)
Brigike124 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 2798

Sziasztok ! Holnap utazunk Kefalóniára és most merült fel a kérdés hogy az itthoni jogsival tudunk autót bérelni ? Valaki válaszoljon minèl hamarabb légyszíves .előre is köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 2797

Rég volt már :),  mi Fiskardoban béreltünk egy napra, Ithaka északi részére is át lehetett vele menni, jó program egy napra. Vezetni meg teljesen egyszerű, 5 perc alatt elmondják.

Előzmény: Ani7919 (2796)
Ani7919 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 2796

Sziasztok! Bérelt már valaki motorcsónakot Kefalónián? Megéri az árát? Mennyire nehéz vezetni? A víz alatti sziklák gondot okozhatnak? Előre is köszi az infókat.

Ani7919 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 2795

Kedves Levidalmi! Mi tavaly délelőtt 11óra körül voltunk teknős lesen. Akkor még volt a kikötőben egy halászhajó, ami szórta a vízbe a kishalakat, jöttek is teknősök.

Előzmény: levidalmi (2788)
Mercutio_ Creative Commons License 2017.08.04 0 0 2794

Aki az előzmény hsz-ben említett Lourdas-i Lucky-ba megy: a mini marketnél lévő lejáró (lépcső) alatt talál 2 napozó ágyat és 2 napernyőt, használjátok bátran, mi is úgy örököltük.

Felesleges felcipelni a szállásra, ugyanoda ha visszarakjátok senki nem nyúl az ágyakhoz.

Előzmény: qualityman (2674)
Markesito Creative Commons License 2017.07.16 0 0 2793

Kedves Miklós! Látom, hogy senki nem tudott információval szolgálni az Aridas apartman kapcsán. Amennyiben már túl vagytok a nyaraláson, szívesen venném a tapasztalataidat, mi is oda készülünk a hét végén, kisgyerekkel. Köszönöm előre is!

Előzmény: Négyesi Miklós (2761)
MEGYER Creative Commons License 2017.07.12 0 0 2792

Nem egész nap, pontosítanék, inkább csak reggelente.

Előzmény: levidalmi (2788)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!