Keresés

Részletes keresés

petreczadam Creative Commons License 2006.07.08 0 0 983
Mivel mindig andri-t mond
Előzmény: usinszkij (981)
gabika18 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 982
Eközött a többi közt,nem csoda....
Előzmény: The Sicilian Clan (979)
usinszkij Creative Commons License 2006.07.08 0 0 981
Sőt, néha Andri-t hallok. :D
Előzmény: dzsovi (977)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.07.08 0 0 980
meg olyan mondat is volt, hogy a kancellár és a miniszterelnök is itt van(a szövegkörnyezetből kitűnt, hogy a németekkel kapcsolatban...)
Előzmény: The Sicilian Clan (979)
The Sicilian Clan Creative Commons License 2006.07.08 0 0 979
Hajdú B. (ismét) megcsillogtatta műveltségét - most az olasz-német meccsen -
ugyanis sajnos folyamatosan keverte a két ország vezetőit:
Szerinte:
1. Romano Prodi a köztársasági elnök -- ő inkább a miniszterelnök
2. Horst Köhler a német kancellár -- ehelyett szövetségi elnök
3. és a meccs végén a biztonság kedvéért még 1x elmondta, hogy Merkel és Prodi országaik államfői -- pedig sajnos kormányfői.

Az egyre xarabb poénjait meg itt már sokan leírták.

Egyébként még mindig viszonylag OK az ember, csak egyre rosszabb kezd lenni.
danken75 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 978
"A Magyar Labdarúgó Liga egyelőre nem foglalkozik az üggyel, a vezetés a helyszínen nézi a vb-döntőt."

Erre van stex. De hogy a studióból kelljen a meccseket "átélni"...
Előzmény: steinweg (957)
dzsovi Creative Commons License 2006.07.08 0 0 977
Valaki írja már meg Léderernek az iwiven,hogy az Henry,csak nála Annri :D
BELABACSI Creative Commons License 2006.07.08 0 0 976
Jól mondja.
Előzmény: Greenie (975)
Greenie Creative Commons License 2006.07.08 0 0 975
A Léderer-jelenség
Szűcs Balázs jegyzete
2006. július 7. 12:32


Szücs Balázs
Tulajdonképpen mit vártunk az RTL Klub vébéközvetítéseitől? Ezen a csatornán lett sztár Mónika és Majka, a sportfőszerkesztőt pedig az amőbajáték tévés változatából ismerhette meg az ország. Tippelje meg Ön is emelt díjas sms-ben, melyik csapat ellen szerzett emlékezetes szabadrúgásgólt Miterrand elnök!

Még egyet kell kibírnunk. (Nyilván a bronzmeccset, mert a döntőt Hajdú B.–nek ígérték, szóval nyugi.) Léderer és Kovács Kálmán lenyomják a portugál-németet, és talán most tisztességesen felkészülnek rá. Azért előre szólok, nehogy később gond legyen: lehet, hogy megint a nézőtéren lesz a portugál védő, Abel Xavier, de popsztárnak álcázza magát a kis ravasz, Mitterand nem kollaborált a németekkel, az Petain marsall volt, de őt nem biztos, hogy becserélik, a házigazdák pedig valószínűleg fehérben játszanak majd, és félidőben térfélcsere lesz.

Gúnyolódhatnánk még, de a fociszurkolókon ez már nem segít. Léderer Ákosnak meg nem árt. Ugyan nehéz olyan internetes fórumot találni, ahol ne gyaláznák őt és az RTL Klub összes kommentátorát (kivéve Hajdú B-t, akit ne keverjünk össze a Hajdú-Béttel muhahaha!), Ákoska fog még közvetíteni bőven sporteseményt, minden tehetségtelensége dacára. És annak ellenére is, hogy kábé annyira népszerű, mint C. Ronaldo Birmingham-Alsó kocsmáiban. Ákosunk elszánt, mint Ivanov bíró a becsúszószerelések után, önbizalma pedig nagyobb, mint egy szaudi futballistának 0:4-nél. Az RTL kommentátora ugyanis ezt írta bírálóinak az egyik internetes fórumon: „Elhiszem, hogy nagyon okosnak képzeli magát az ide írók legnagyobb többsége, de szeretném tudatosítani mindenkiben, hogy az RTL Klub világbajnoki közvetítéseivel a közvélemény 63%-a elégedett egy legutóbbi felmérés szerint.”

Ja, akkor bocs. Ha a felmérés szerint minden rendben van, akkor minden rendben van. Jók a hangulatjelentések, elvtársak, közvetítsünk csak, közvetítgessünk, ez kell a dolgozó népnek. Az elégedetlenek meg ne akadjanak már ki azon, hogy a sportriporter összekever egy cserepadon ülő afro-amerikai játékost egy pályán lévő fehérbőrűvel, esetleg nem ismeri fel a 98-as világbajnok francia csapat szövetségi kapitányát, vagy nem képes megjegyezni a játékvezetők nevét és úgy tudja, hogy a „hazafutás” az amerikai fociban van. Felháborító, ahogy a nézők viselkednek! Az ilyenek nézzék meg huszadszor TV2-n a Bud Spencert, aztán takarodó!

De mégsem. Léderer és kollégái meg a főnökük, Héder Barna egy hónapos bénázása, a szénné égés tipikus esete. Héder nőket lekezelő poénjaival, a himnuszok szégyenletes kiiktatásával, a közhelyszótárat bebiflázó szakkomentátorokkal minden közvetítés a Monty Python-csoport aranybányája lehetne.

De csak az RTL Klub röhög a markába. Megmondom, miért. A nézettség magas, mert más csatornán úgysem lehetett nézni a vébét, ezért az, hogy ki, mit gondol a közvetítések színvonaláról, pont letojják. Léderer lehet, hogy ciki, de Stohl Andrást is megszokták a nézők, Mónikát ma már imádják és Kapócs Zsóka a közvélemény-kutatások szerint tulajdonképpen őstehetség. És a kereskedelmi tévéseknek igazuk lehetne, mert lenyomták a torkunkon Majkát és Okit, a kamuverekedős kibeszélőműsoraikat, a közszolgálati szappanoperáikat és a megvásárolt reality show-kat. De van itt egy kis bökkenő. A vébéközvetítés nem licencműsor kézikönyvvel: gólnál herélt hangon ordítani kell, kapufánál meg bosszankodni, labdatartásnál statisztikai adatokat sorolni, kihagyott tizenegyesnél meg sopánkodni, hogy „micsoda dráma!” És rossz hírem van: a futballban nem fogják eltörölni a lest, hogy a hülye nézők is megértsék a játékot, és egyelőre nincs időkérés, hogy reklámot lehessen adni, sőt nem sms-szavazáson dől el, kit állítson ki a bíró.

Persze le lehet rohasztani a tévézésnek ezt a műfaját is, mint annyi minden mást. Nincs kizárva, hogy egyszer sikerül, és Bea asszony végzi majd el a kezdőrúgást, de most még nagy az ellenállás.

Bármennyire is csapnivaló a magyar foci, azért a futballközvetítéseknek eddig még nálunk is volt kultúrája, és van a futballmeccsnézésnek is. Ezt nem ártana tiszteletben tartani. Mert ugye tudjuk: Magyarországon mindenki ért a focihoz. Persze az RTL Klubot kivéve.
kívűlálló Creative Commons License 2006.07.07 0 0 974
Kár arról beszélni, hogy kinek kellene vezetnie. Szerintem HBI egyedül tökéletes lenne, a kommentátorok közülmeg egyik sincs olyan szinten, aki erre érdemes lenne. Nem tudnak értelmes dolgokat beszélni, fontosabb az, hogy ki, hányszor ért labdába, mint a csapatok struktúrája, hiányzik, hogy nem tesznek javaslatot egy normális cserére stb. Örülök, hogy ősztől nem kell őket hallgatni, de a legjobb mégis csak az lenne, ha az RTL semmilyen sporteseményt sem közvetítene. Még a boxot is megutáltam miattuk. A F1 az, ami maradhat náluk, ott legalább szórakoztatóak.
Előzmény: Callie (973)
Callie Creative Commons License 2006.07.07 0 0 973

Szerintem inkább a Léderer-Kálmán duónak kellene a döntőt közvetíteni.

 

Mindegyik általában butuska sablonos szövegeket mond; de Léderer legalább lelkes, érezni, hogy szereti csinálni; Hajdú B.meg mintha szivességet tenne azzal,hogy hajlandó közvetíteni. Kálmán meg magasan veri Urbánt a szórakoztató műfajban.

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 972

az a baj, hogy akit nem ismer, azt mint spam kitörli, vagy kitörölteti, ha nem ő kezeli

őt bezzeg nem merték beültetni a Törzsasztalba, mint a Hajdúbét..

legalábbis én nem emlékszem rá

Előzmény: steinweg (970)
Marci14 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 971
nem tudom, voltak-e már...a netoria.hu-n még van 1-2
Franciaország – Brazília meccs, Zizou esernyőt ad Ronaldonak:
Kovács Kálmán: "Zidane egy esernyőt adott a barátnak, pedig
nem is esik"
Léderer Ákos: "Nem is eshet hiszen be van fedve a stadion

"A kilencvennyolcas döntő után Mitterrand elnök csókolta meg Barthez fejét a francia öltözőben, és most, a döntő után is lehet, hogy Mitterrand elnök csókolja meg."
Kovács Kálmán,
Franciaország - Portugália meccs
(Csodák márpedig vannak, főleg annak fényében, hogy 1996.01.08-án meghalt François Mitterand...) ///Legközelebb ki csókol fejet, maga Napóleon?///

Léderer Ákos, francia-brazil meccsen, 1-0-ás francia vezetésnél: „A brazilokon már csak a gól segíthet!"

„Azért az nem semmi, hogy a svájciak egyetlen tizenegyest rúgtak be.” Kovács „Kokó” István (Ukrajna - Svájc tizenegyes párbaj után, 3-0)

Dr. Világi Péter: „Van egy nagy kérdés: Meg tudják-e őrizni az egy-nullát?”
Verebes József: „Van egy másik nagy kérdés is: Ki tudnak-e egyenlíteni?

Verebes József az Argentína - Mexikó 13. percében: "Én csak azt tudom mondani, hogy elképzelhető még a hosszabítás is...

Dr. Világi Péter és Verebes József az egyik meccsen:
Világi Péter: "- Ez nem volt les."
Verebes József: "- Óriási les volt"
Jön a visszajátszás, Világi Péter:"- Ez nem volt les"
Verebes József: "- Ezt nagyon nehéz olyan gyorsan megítélni..."

"Megtolta, de el is tolta ezzel, hogy kitolta." Hajdú B. István

Egy meccs 87. percében:
"2 perccel..., vagyis 4-el a vége előtt..."
Verebes József
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 970
aranyos lehetett az üzeneted..  :))  és szerinted még hány ezer ilyet kap???  ;D
Előzmény: Törölt nick (967)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 968

Most néztem, a Myvip-en is fent van. Itt tudok Neked meghívót küldeni, tehát tudod magad regisztrálni a Myvip oldalon és akkor tudsz neki üzenetet küldeni.

Ha van ennyire fontos, akkor kérek egy e-mail címet a meghívónak.

Előzmény: Bazsi25 (960)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 967
Igen, az iwiw-en rajta van ez a köcsög, én írtam is neki, de persze nem válaszolt. Pedig teljesen normálisan és udvariasan megkértem, hogy takarodjon a képernyőről.
Előzmény: Bazsi25 (958)
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 966
jó a cikkben a kép, olyan mintha azt mondanák az emberkének, h kezeket a tarkóra, és aztán várjuk, h mikor küldenek bele egy golyót.. ( nem Léderer az véletlenül??..... )
Előzmény: steinweg (965)
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 965

mindenhol erről olvasni, ez a "szenzációóóóóóóóóó"!!

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=117149

Előzmény: steinweg (957)
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 964
háát, igen ez jó kérdés. ha tényleg nem fog már közvetíteni a retekklub magyar bajnokikat, akkor nem lehet élőben, személyesen Ákika tudtára adni, hogy mekkora egy kis köcsög.
Előzmény: Bazsi25 (962)
gr657 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 963
ez hulyeseg, valaki viccbol irt egy hozzaszolast az o neveben. ez a barom ujsagiro meg beszopta.
Előzmény: steinweg (955)
Bazsi25 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 962
most hogy nem közvetítenek hogyan lehet szembeköpni a Kováccsal együtt
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 961
egyébként én többször gondolkodtam rajta, hogy írok neki, de szerintem annyi üzenetet kap nap mint nap amiatt a SZAR miatt amit csinál, h talán (tutira) el sem olvassa őket.
Előzmény: steinweg (959)
Bazsi25 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 960
nem sajnos és nem is tudok
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 959
én spec. csak egy lehetőséget tudok, a iWIW nevű helyen rajta van Őurasága, és lehet üzenetet küldeni, nem tudom te regisztrált tag vagy-e.
Előzmény: Bazsi25 (958)
Bazsi25 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 958
valaki tud segíteni. hogyan lehet ennek a barom LÉDERERnek írni, hogy el is tudja olvasni. van valamilyen oldal, vagy forum ahol meg is érkezik hozzá.
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 957
Nem érdekli többet az RTL-t a magyar foci

 

Az RTL Klub ősztől nem közvetíti az NB I mérkőzéseit. A Magyar Labdarúgó Liga egyelőre nem foglalkozik az üggyel, a vezetés a helyszínen nézi a vb-döntőt.

 

 

Az RTL Klub ma levélben tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Ligát, hogy nem él opciós jogával és a 2006-07-es szezonban nem közvetíti az NB I. eseményeit" - áll a csatorna péntek délután kiadott sajtóközleményében.

Keveseket érdekel

"Az elmúlt két és fél szezonban az RTL Klub állandó megjelenést, ezzel televíziós otthont biztosított az NB I-nek. A mérkőzések nézettségi eredményei ugyan a délelőtti műsorsávhoz fűződő elvárásainknak megfelelően alakultak, az NB I. eseményeinek ennél későbbi időpontban való sugárzását azonban továbbra sem látjuk lehetségesnek. Ilyen körülmények között az NB I. közvetítése üzleti szempontból nem válhat sikeressé" - magyarázza a döntést a sajtóközlemény, utalva arra, hogy az NB I-es mérkőzések a statisztikai adatok szerint mindössze 8-900 ezer nézőt érdekelnek, így csak délután lehet műsorra tűzni a közvetítéseket, mert a főműsoridőben ennél jóval magasabb az országos kereskedelmi csatornák átlagnézettsége, vagyis a nézők jelentős része elkapcsolna, a számára érdektelen műsorról.

"Döntésünk meghozatalában az is szerepet játszott, hogy néhány komoly nézettséget hozó csapat részvétele a következő NB I-es bajnoki idényben kérdésessé vált, és megnyugtatóan a mai napig nem rendeződött" - magyarázza a döntést az RTL Klub utalva arra, hogy a Ferencváros és az Újpest kizárásával a bajnokság egyik legnagyobb szurkolótáborát is elvesztheti az NB I.

Nem nézték

"Az az összeg, amelyet a magyar labdarúgásra szán az RTL Klub, nagyságrendekkel nagyobb, mint amennyi bevételt hoz. Hogy mást ne mondjak: az előző évad utolsó fordulójában a két, mindent eldöntő mérkőzést hiába sugároztuk mindkét helyszínről, a konkurens televízió nézettségben simán megverte a közvetítésünket a Rex felügyelő sorozat aktuális epizódjával" - nyilatkozta még hétfőn a Nemzeti Sportnak az üggyel kapcsolatban Héder Barna, az RTL Klub sportfőszerkesztője.

A június 3-i, a bajnokságot is eldöntő Fehérvár-Újpest meccset mindössze 709 567-en nézték délután négytől az AGB Nielsen statisztikai adatai szerint, ráadásul a hirdetők szempontjából fontos 18-49 év közötti korosztályban csak 281 820 embert érdekelt a meccs. Eközben a meccsel egy időben kezdődő Csillagkapu című sci-fi sorozatot 741 083-an látták a Tv2-n, a második félidő alatt kezdődő Rex felügyelőre pedig már 1 191 253-an voltak kíváncsiak.

Korábbi sajtóértesülések szerint az RTL Klub évente mintegy 300 millió forintos összeget fizet az NB I közvetítési jogaiért. A tévétársaság 2004-től sugározza az első osztályban szereplő klubok találkozóit.

A döntővel foglalkoznak

Az üggyel kapcsolatban egyébként megkerestük a Magyar Labdarúgó Ligát is, ahol Serényi Péter sajtófőnök csupán annyit közölt velünk, hogy a liga és az MLSZ elnöke Kisteleki István a németországi labdarúgó világbajnokságon van, a döntővel foglalkozik, és majd csak hétfőn tud foglalkozni az NB I. ügyeivel.

 

- - -

No comment... pedig miután a VB-t így elcseszték, folytathatták volna  aszínvonalas kis közvetítéseiket a magyar bajnokságból.

Mit fog szegény Áki vasárnaponként délben csinálni??? 

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 956

Kokónak is valami hasonló van ennél a rovatnál (who knows..)

egyébként Léderernek van öniróniája, ami ha valódi, nagy dolog

Előzmény: petreczadam (938)
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 955
Ákosunk elszánt, mint Ivanov bíró a becsúszószerelések után, önbizalma pedig nagyobb, mint egy szaudi futballistának 0:4-nél. Az RTL kommentátora ugyanis ezt írta bírálóinak az egyik internetes fórumon: „Elhiszem, hogy nagyon okosnak képzeli magát az ide írók legnagyobb többsége, de szeretném tudatosítani mindenkiben, hogy az RTL Klub világbajnoki közvetítéseivel a közvélemény 63%-a elégedett egy legutóbbi felmérés szerint.”
jelentkezzen, aki elégedett!!
steinweg Creative Commons License 2006.07.07 0 0 954
tisvol Creative Commons License 2006.07.07 0 0 953
:-)
Előzmény: Törölt nick (952)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!