Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2006.06.06 0 0 6
Szia! Én ilyen témában (is) fordítok egy német cégnek. Sajnos elég drága termékeik vannak...
Az EIB Instabus rendszer tudja nyújtani ezeket a funkciókat. Sajnos az egyszeri buszkábelezést nem lehet megúszni, de utána már könnyedén bővíthető a rendszer - akár készülékekkel, akár további funkciókkal.
Talán "intelligens épület", vagy intelligens ház néven tudsz rákeresni az interneten. Szaklapokban is volt/van erről bőven cikk.
Érdemes pl. ennek a szaklapnak az archívumában is böngészni:
http://www.magyarinstallateur.hu/impresszum/intep.php
http://www.magyarinstallateur.hu/archivum/intelligens_epulet.php?lapszam=35

Vernon Sullivan Creative Commons License 2006.06.06 0 0 5
ha nem is néhány 10, de egy-két 100eFt-ból mindent meg lehet oldani..

ajánlom figyelmedve az X-10-es rendszereket, 220-as kábelen keresztüli kommunikáció, így nincs kábelezés, utólag beépíthető, a konnektorokat, meg a kapcsolókat kell cserélni...

ja, és moduláris, tehát el lehet indulni 3 konnektorral meg 4 kapcsolóval (pl:világítás+redőny)...

a csehektől lehet rendelni baromi olcsón egységeket 6-os csomagban, ha gondolod, összeállhatnánk, mert nekem spec sok a 6 darab mindenből, de úgy 26 euró/egység az itthoni 15eFt-hoz képest...

üdv
.vs.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 4

Na ezert nem akarok en automatizalasi rendszert a boltbol venni. Szerintem az anyagar ennek toredeke, nehany erzekelo,  elektromotor, magneskapcsolo, nemi drot, aztan kesz.

Vannak hazautomatizalasi szoftverek, azokat is lehetne hasznalni.

3 milliot nem er meg nekem, de nehany 10e forintot meg nemi sajat munkat mindenkeppen.

sb

Cryptopsycus666 Creative Commons License 2006.06.06 0 0 3
Ja, és azt még nem is írtam, hogy volt olyan ház, ahol a tulaj fullosan automatizált rendszert kért, és több, mint 3 millában állt meg a dolog!!!Ebből a sima villanyszerelés már régen kijött volna oda-vissza!
Cryptopsycus666 Creative Commons License 2006.06.06 0 0 2

Hi!

http://www.nikobus.hu/index.php

Nikobus komplett rendszer, de ez a dolog azért annál bonyolultabb, hogy csak úgy magad vágj bele. Az adott linken egy gyors regisztrálás után komplett kézikönyvet tölthetsz le, amiből látod, hogy ez azért nem kispiskóta.

dacia-2 Creative Commons License 2006.06.06 0 0 1

szerintem pc-re ne bízd a házadat. A korszerű gépek sokat fogyasztanak, és tele vannak biztonsági hiányosságokkal. Vannak erre céleszközök, amiket a villamos rendező szekrényedbe be tudsz építeni, és akár távolról, egy web böngésző (pl telefon: opera mini, internet explorer, stb) segítségével felügyeled, vagy vezéreled.

Beszélgess el egy épületvillamosságban jártas tervezővel, és utána oszd meg velünk a hallottakat!

Előzmény: Marci14 (0)
Marci14 Creative Commons License 2006.06.06 0 0 0
s0k sikert! ehez nem értek:)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 topiknyitó

szeretnem a jovoben epulo hazamat automatizalni. Egy kozponti PC-re gondoltam, amire ra lehetne kotni a futest, a riasztot, ontozorendszert, kulonbozo erzekeloket, satobbi. es aztan tetszes szerint beallitani/finomhangolni.

A problema az, hogy ehhez nem (sem) ertek :) Igy erdekel minden info, irodalom, link ebben a temaban, kulonosen a csinald-magad modszerek, lehetoleg a kalyhatol kezdve :)

Akinek van mar hasonlo tapasztalata, ossza meg!

sb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!