Kösz neked is a választ! Még meg kell gondolnom mi legyen, több szempontot is mérlegelve, egyelőre úgy gondolom, hogy a legracionálisabb a RAM bővítés...
"milyen ram kell bele ddr2 800 mhz-es vagy ddr2 667 mhz-es?"
Mindkettő jó bele. Jelenleg 800-as van benne, és 667-em működik.
"hány gigás?"
Nem derül ki, hogy a netbookodban van-e második memória foglalat. Ha nincs, akkor a jelenlegi RAM-ot hajítsd ki, és a helyére tegyél egy 2GB-osat. Ha van második foglalat, akkor a jelenlegi mellé vegyél egy másik 1 GB-ost.
"jelenleg hány gigás van benne?"
1db 1GB-os.
"úgy tudom, h ezt a típusú gépet csak két gb-ig lehet bővíteni."
Nem. Az Intelnél azt olvastam a procidról, hogy 2GB-ig támogat.
A "gb" az "grammbit", vagy nem tudom micsoda.
"De akkor mit jelent a mellékelt képen az 1.-es)"
Ezt az adatot az Aida saját adatbázisból veszi, valószínűleg hibás.
Sokaknak egyszerű a kérdést megválaszolni, nekem nem :)
Bővíteni szertném netbook memóriáját, de nem tudom, h milyen ram kell bele
ddr2 800 mhz-es vagy ddr2 667 mhz-es?
hány gigás?
jelenleg hány gigás van benne? (szerintem csak 1 van benne, és úgy tudom, h ezt a típusú gépet csak két gb-ig lehet bővíteni. De akkor mit jelent a mellékelt képen az 1.-es)
Köszi, utána olvasgattam, hogy most kb. milyen processzorral és mekkora RAM-okkal lehet laptopokat vásárolni... ahhoz képest a 256 tényleg marha kevés, egy ilyen használatra is 2-4 ezret írtak. Azt hiszem inkább azt kell eldöntenem, hogy mi éri meg jobban; venni egy újat, vagy ezt felgyorsítani. Még1x kösz!
Tedd bele nyugodtan. A RAMokon van egy memória, ami beállítási adatokat tartalmaz kissebb frekikre is, tehát a 800-as RAM simán működik 667 és 533 MHz-en is.
Sziasztok! Van egy 2006-os Albacomp Activa gépem, Intel Celeron CPU van benne 2,8 Ghz és 256 MB RAM. A problémám az, hogy elég sokszor lassúnak érzem, Windows XP van rajta, és pl. internetezés és skype-olás egyszerre már necces. ESET smart security van rajta, ami talán még lassíthatja, bár én sajnos nagyon nem vagyok otthon ebben a témában. Sokszor csak homokórázik, meg virtuális memóriát növel. A biztonsági és egyéb frissítéseket telepíteni szoktam, amióta egy szerelő ismerősöm ezt ajánlotta. Ő az is említette, hogy csodát már ne várjak ettől a géptől, de igazából internetezésre, filmnézésre, zenehallgatásra és skype-olásra használom, az MS Office-ből az Excell meg a Wordöt használom még, de hát gondolom ettől még nem kéne lassulnia. De bizony kikapcsolni is sokszor csak 5 perc alatt kapcsol ki, illetve bekapcsolás után is 5-10 perc mire elindul a Mozilla és betölti a kért oldalt. A kérdésem a következő: ez már tényleg annyira elavult számítógép, hogy ne csodálkozzak ezeken, vagy lehet valamit javítani rajta? Mitől lehet ez a lassúság?
Egy egyszerű kérdésem lenne. Mégpedig az hogy pl. egy 800 MHz-es memóriát rakhatok-e egy olyan alaplapba ami csak 533 MHz-es sebességet tud? Ebben az esetben a RAM sebessége nem lesz teljesen kihasználva, de attól működni fog, ugye?
Helo. Van egy régebbi gépem, 400 mhz-es ram van benne, az is régebbi fajta. Van az alaplapon még bővítőhely, gondoltam rakok bele mégeggyet. Vettem egy újat, az is 400 mhz-es, gondolom jó bele, a márkája is ugyan az (kingmax). Egy különbség van a kettö között. Az újnak a közepén van egy kicsi ic, rózsaszines. A réginek a közepén meg nincs. A boltban meg elfelejtettem kérdezni hogy össze lehet e párosítani a kettőt. De gondolom mondták volna ha nem. Az a kérdésem bele rakhatom e az újat? Nem akarom elcseszni se a gépet se a ramot. Köszi.
Ha van újabb bios az alaplapodhoz, akkor azt tedd rá, de eközben csak az egyik modul legyen benne.
Az aida64 progival nézd meg a memóriáid időzítési adatait, és ezeket kézzel állítsd be az alaplap biosában. Ha nem pontosan egyforma a két modul, és emiatt eltérnek az értékek, akkor a nagyobbik számokat.
Igen, ha veszel 2x512MB-ot, azokkal is előfordulhat.
Advaa van egy majd' 10 éves gépem, P4-es, 2x256 GB DDR-rammal.
váratlan pillanatokban újraindult, Újra telepítettem, de akkor is, ezért ráküldtem a memtest86+ v4.20-at.
Az 5. teszt jelzett is hibákat de...
De csak akkor, ha mindkét modul benn van.
Külön-külön mindkettő hibátlan.
Ja, és mindegy, hogy melyik slotban vannak (2 van az alaplapon)
Lehet ezzel valamit kezdeni?
Használjam 256-tal? (amiből még a video memória is lejön :( )
Van esély arra, hogy ha vásárolnék bele mondjuk két 512-es RAM-ot, azzal is így járnék?
Azért kérdés, mert a gépet használnom kéne, de kínos lenne, ha költenék rá hiába( merthogy öreg ez már ahhoz, hogy nagyon költögessek rá, viszont nincs másik, ezzel kéne dolgoznom.
Esetleg van valakinek ötlete arra, hogy ezekkel a RAM-okkal tudjam működtetni?
Ha jól tudom, az RDRAM 2,5V-ról megy, ezért az alaplapon kell legyen egy feszszabályzónak. Így a memória nem tudja tönkretenni a tápot, mert a feszszabályzó jóval előbb kikapcsolna.
Szerintem a táp volt túlságosan elöregedve, és a nagyobb terhelést már nem bírta. A hibás táp okozhatta a tesztben a memóriahibákat. (De ha vannak púpos kondik az alaplapodon, azok is okozhatták.)
Az új tápot körültekintően kell kiválasztanod, mert az újak a 12V-jukon adják le a teljesítményük nagy részét, a te régi géped viszont a +5V-ot terheli elsősorban.