Szia! Megnéztem a weboldalt, az árjegyzéket meg van, de nem találtam a kemping pontos helyét. Hol is van pontosan? Az átamvételezést sem írják le rendesen, minden parcellánál van konnektor, milyen csatlakozós és hány amperes? Vizesblokk tiszta, korrekt (angol WC vagy taposós inkább), van-e tumultus este a zuhanynál, problémás-e a melegvíz?
Üdv ! Caorle egy kisváros, de a szomszédos nagyüzemi nyaralótelepekkel szemben tényleg van egy kis történelmi magja. No persze nem egy Rovinj vagy Dubrovnik, de néhány órát flangálni a gyerekekkel éppen elegendő. Caorle néven fut több nyaralóhely is Duna Verde-ig, pl. Porto Santa Margherita és Altanea is. Ezek gyalog már messze vannak a belvárostól (akár 15km, kocsival 10-15 perc) és helyben nem sok kultúrális lehetőség van, "csak" tenger, fagyizó és pizzéria. Mi Altanea-n voltunk, ez egy néhány éve épült, magyar szemmel majdnem luxus apartmantelep. Több apartmancsopotrból áll össze, legtöbbjük középpontjában medencével. Klassz, de néznivaló alig van helyben. A nyaralókat itt ingyenes kisvonat viszi a strandra. Altanea-n van Caorle szupermarketje is (Aliper), árak kb a honi hipermarketek áraival mérhetők össze. Érdekesség, hogy a zsemlét, bagettet kilóra mérik. Az öreg Caorle-ban, a Largo Europa Corso mentén hatalmas ingyenes parkoló van, de figyelem, a vásáros napot megelőző este már elszállíthatják az otthagyott kocsikat (ha sikerült a beszúrás, kép felső középső részén látszik a parkoló.)
Google a Barátod, térkép üzemmódban a "bővebben" fül alatt választhatod a fotók menüpontot, a helyszínekhez rendelt képek megtekinthetők.
Egy kis segítséget kérnék! Tavaly Bibioneban voltunk, ami nagyon tuti volt, a part király, deaváros semmi különös... Caorléról mit tudtok mondani??? Milyen a város? Milyen a part???
Sajnos vagy nem, de inkább olyan képek vannak többségben, amin a család van fotózva, a helyiekkel is. Ők nem örülnek az ötletnek, hogy feltegyem őket... :-))
Minden fórumban hangoztatom, hogy kétszer nem megyek ugyanoda, (egyszer lehet kivételt teszek) de édesanyámék megteszik helyettünk is, mert minden évben egyszer-kétszer meglátogatják a kisvárost. Az élménybeszámolóikkal pedig mi is újra átéljük az ott létet.
Én is Caorle-függő vagyok. Nekem nem is annyira szép, mint inkább kedves. Ahogy VIRTUA mondja (27) nem fürdőtelep, hanem kisváros.
Tetszenek a képeid, de mindnyájan ezt az egyszerm tornyot fotózzuk, pedig többet ragadnánk meg Caorle-ból, a sajátos hangulatból és az ottani életérzésből, ha sikerülne az embereket fényképezni. Az persze sokkal nehezebb. (Ne vedd a lelkedre, rám is vonatkozik.) Ezért tetszenek jobban az esti felvételeid. Élnek.
A Luna Park felé, az azzal ferdén szemben levő A&O-t azért kedvelem, mert ott a konyhakészség különböző fokozataiban kaphatók az ismert olasz ételek úgy, hogy mediterán hangulatot ébresztő elkészítésük még egy apartman szerényebb konyhájában sem probléma.
Vizi dolgokat gazdag választékban és a normál üzleti nyitvatartási időben - ellentétben a halászkikötővel szembeni eladási hellyel - találsz a halászoknak az A&O bal oldalán levő, kívülről megközelíthető boltjában.
A környék híres - de nem drága - éttermei, ahova az olaszok messzebbről is szívesen járnak, Brussában vannak, a tengerpartra kivezető hosszú, egyenes út mentén. (Megkerülni a lagunát Sindacale felé, kb. 15 km.) A térképen megtalálod. Híres pl. a híd (csak egy van) lábánál jobbra lent levő halvendéglő. Nagy parkolója nem véletlen.
Érezzétek jól magatokat, és mutassatok majd fotókat a topicon! Caorleban a szeptember szép szokott lenni.
1. Szombaton van piac, a lunaparkkal szemben (piazza marketo), megtaláljátok könnyen a lunapark midenhol táblázva van. 2. nálunk is "ismert" nevekből Penny van (kevés olasz termékkel), de én jobban ajánlom az A&O -t, ez is a lunaparknál van, kicsit továbbmész az odavezető úton. Van még egy Smiley is amit érdemes megnézni, de az A&O a legjobb. Ha igazi nagybevásárlást akartok tartani akkor vagy a portogruaro-i Carrefourt, vagy a jesoloi Bennett-et javaslom. 3. van. A templomtól a sétányfelé indulsz pár lépés jobbra, kicsit zsúfolt (nem véletlenül) . De az egész belváros egy nagy étterem. Fagyit lapátos helyen egyetek.
Tengeri herkentyű szerintem nem drága, 12 euróért akkora tálat kapsz, hogy ketten jól laktok vele. halak, rákok, polip, köretnek meg valami grízszerű. 8 euró egy feketekagylós makaróni.
Piacon lehet kapni igazi Caorlei bort, egy garniturát(7 fajta) 15 euróért ajándékoztak nekünk. Itthonról ne vigyetek semmit, már a sör is nagyjából egyárban van 1 euro a 0,66-os DAB. Víz, bor, tömény olcsóbb. Kozmetikum, naptej olcsóbb. Gyümölcs, hús kicsit drágább de összehasonlíthatatlanul szebb, finomabb. Ruha sokkal olcsóbb.
Nem tudom mennyire szereted a tengeri herkentyűket, de ha érdekel a dolog, akkor a halászhajók kikötőjével szemben mindjárt ott a halpiac is. Itt délelőttönként tudsz venni mindenféle finomságot, amit magad elkészíthetsz. (pld:fokhagymás-petrezselymes-fehérboros rák, tintahal különböző formában stb.) Anyagilag is jobban jársz, mert ezek drága dolgok az étteremben.
Egyébként az óvárost ajánlom, bár drágább de van egy-két jó étterem, csak a nevüket ne kérdezd, nézd meg hol esznek a helyiek. Nagyon klassz borbárok vannak, ezeket szintén javasolom. Lidl és hasonlók 3 éve nem voltak, de nagyobb bevásárló üzlet a keleti város részen található.
Eddig annyit sikerült kiderítenem hogy Caorléban szombatonként van piac, a környező nagyobb településeken meg mindenhol más-más napokon.
Caorle tekintve hogy nem csak egy üdülőtelep hanem egy 12 ezres kisváros is egyben így bizonyára ezek a supermarketek is megtalálhatók, s mint ilyenekben Olaszországban talán jellemzőbben is mint nálunk olcsóbban tudsz élelmiszer tekintetében vásárolni.
2009.09.12. - 19.-ig megyünk Caorle / Pra'delle Torri üdülőtelepre. Ha van esetleg valakinek ezzel a konkrét szállással kapcsolatban tapasztalata, azt szívesen veszem.
Lenne néhány kérdésem:
1., Van-e Caorle városában piac, érdemes-e ott vásárolni? 2., Van-e nagyobb bevásárlási lehetőség ( Lidl, Eurospar... )? 3., Van-e a városban olyan étterem, amit szívesen ajánlanátok?
Bármilyen élményt, hasznos tanácsot szívesen fogadok :)
Tehát az óvárostól délre, Velence felé voltatok. Jó hely!
A legszívesebben én is visszamennék még néhány napra, de a jövő héten kezdek aratni, és mire utána leszüretelem a 2000 gyümölcsfát, október közepe lesz. Bár ha szép az idő, akkor talán még érdemes lesz egy kicsit lemenni.
Egyébként szintén kellemes hely, bár egy kicsit messzebb van: Cesenatico. Egy régen megkomponált kisváros jó konyhával. Onnan Rimini, Cesena és Sanmarino még kerékpárral is jól elérhető.
Mi a Via Margherita túloldalán laktunk, egész közel az óvároshoz. Illetve egy ebből nyíló utcában a második házban. Nagyon jó volt, hogy minden közel volt, mégis csendes. Az apartman teljesen új volt, nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Remélem, még mi is visszajutunk ide!
Multkor írtad, hogy 27-én indultok. Ezek szerint most értetek vissza, és a képek a friss terméshez tartoznak. Gyönyörködtem bennük, mert jó emlékeket ébresztenek. Merre laktatok? Én mindig a PANFILO-ban veszek ki lakást. Via Margherita 109 (ha jól emlékszem). Közel van a belvároshoz, de van garázs, tengeri kilátás, zárható kerékpár tároló, meg minden ami kell. Már legalább tízszer laktam ugyan abban az apartmanban. Ennek is van előnye. Egyébként az épület maga kivülről kb. annyira bájos, mint egy szovjet szakszervezeti üdülő. De tiszta, jó a karbantartás, nincs lelakva, és kifogástalan a lakrészek felszereltsége. No, majd jövőre!
Köszi! Tehát,a szigetekre is Punto Sabbioniból indulnak a hajók.Tavaj mi is onnan mentünk Velencébe. De ahogy nézem a jövőhétre nem igazán nyaraló időt jeleznek:(. Majd kirándulgatunk,és azért remélem fürödni is tudunk majd.
Murano, Burano, Torcello - és persze Velence is: Ha kocsival vagytok, akkor a legegyszerűbb elindulni délnek Duna Verde - Eracle Mare - Cortelazzo (át a hídon) - Lido di Jesolo - Cavallino / Treporti felé, le egyészen Punto Sabbioni-ig (nagy parkolók). Onnan hajóval eljutsz a szigetekre.
Szia!Mindenkinek:) Mi junius22-én indulunk Caorlébe a Porto Santa Margherita,San francesco kempingbe, ha valaki tudna valami infót adni a kempingről,és a környékről,már mint hol érdemes,sört és kaját venni. A többit nagyjából tudom,mert tavaj Jesolóban voltam,és mert itt is olvastam. Esetleg,Muraró,és Buranóról,néhány szót,hogy lehet eljutni,és honnan? köszi előre is
Kár, hogy ez a topic így agonizál. Nekem Caorle az összes észak-adriai hely közül a legjobban tetsző. Voltam Lido Adrianon (Ravenna magasságában), Chioggiában, Velencében, Jesoloban, Bibionéban, de Caorle a legkedvesebb. Nem egy üdülő-gyár. Van lakossága, belvárosa, atmoszférája. Jövőre is megyek.
Kis közvéleménykutatás, ki melyik mellett döntene?
1 -- Bibione, Millennium: lift, mikró, külön háló, légkondi, fűtés, teremgarázs, zuhanykabin, hajszárító, széf, biztonsági ajtó, sat-tv, kávéfőző, napernyő(stb.), nagy terasz, az egész kb. 50 nm. Májusra 170 000 ft
vagy
2 -- Caorle, sima zuhany, kocsibeálló, lift, terasz, a fentiek közül több nincsen. Esetleges: gyerekágy, mikró, tv, az egész kb. 30 nm. Május 9-től - június 6-ig 500 euró. Még nem lehet tudni, a foglaláskori euró/forint árfolyamot. Ma 290 ft 1 euró. Ami azt jelenti 145 000 ft.
Nos, ez ott a főszezon időszaka, olcsó szállást partközelben biztosan nem fogsz találni. Last minute kempingben, apartmanban ritka, mint a fehér holló.