Keresés

Részletes keresés

helyi rikárdó Creative Commons License 2016.10.01 0 0 45604

Nem magyarista.  A Magyar az igényes saját magára, a munkájára,és a környezetére.  Aki nem,az csak magyarországi lakos,nem több.

Előzmény: viscosa (45600)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.10.01 0 0 45603

Azt tapasztalom az Országban,hogy csak ott van fejlődés,és rend ahol nem poszt-komcsi párt által támogatott  polgármestert választottak maguknak az emberek.

Előzmény: vera13815 (45601)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.10.01 0 0 45602

Kaptunk levelet a polg.mester asszonytól.  Ezek szerint,ha bukik a népszavazás,akkor jönnek a migrik Nyergesre?  Tavaly vagy tavalyelőtt már felmerült,hogy a tescoba hoznak migriket.  Ezek szerint még is igaz,hogy ilyesmiben gondolkodnak a fityisznél?

vera13815 Creative Commons License 2016.09.30 -1 0 45601

Lábatlanon sem jobb... A főút csillivilli, minden más nem számít.. A Zalka mintha nem is Lábatlanhoz tartozna, itt megállt az idő... Szemét, gaz, mocsok mindenhol....

viscosa Creative Commons License 2016.09.18 0 0 45600

Én úgy írtam volna, magyarista megoldás. 

 

Útépítési életkép Nyergesújfalu: A volt cukrázda elött "zajlott a munka". Az fél útszélesség eltorlaszolva egy tucat (12) munkás által. Az egyik kezében lapát, rajta púpozottan törmelék. A többi 11 nagyhangon azon tanácskozik és okostelefonál, hogy a szerencsétlen melyik irányba dobja. A forgalom mindkét irányból torlódik, senki sem veszi a fáradtságot (bátorságot) az irányításához. Magyarisztán 2016 szeptember eleje.

 

A csatornafedelek szintezéséhez Nickelsdorftól nyugati irányban kiegyenlítö gyürüket használnak. Itt láttam már olyat is, hogy egyszerüen leaszfaltozták. 

 

Előzmény: helyi rikárdó (45599)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.09.17 0 0 45599

Az új út már most döcögős.  A csatorna fedelek már most nincsenek egy szintben az úttal.  Igazi mutyista megoldás. 

viscosa Creative Commons License 2016.09.12 0 0 45598

Olvasom valamelyik újságban, hogy Esztergomnál hamarosan megnyílik a teherforgalmi komp-összeköttetés hazánk és a felvidék közt. Ez azt is jelentheti, hogy a falun átvezetö frissen aszfaltozott bécsi útnak annyi. A tót teherforgalom ezáltal súlypontilag áttevödik a mi oldalunkra. A rádióban meg egyik délelött valamelyik fidesz idióta azt furulyázta, hogy írd és mondd legalább 3 kilóméterenként kell összeköttetést létesíteni a túlparttal. 

Persze lehet hogy ez egy védelmi terv része és egy dunai sajkás flotta megalakítása a cél. :)

viscosa Creative Commons License 2016.09.12 0 0 45597

"Szépül" a "város". Idézöjelbe kell tegyem minkét szót mert egyik sem igaz. Egyrész ez nem más mint makulatúra, a homlokzat mögött semmi sem változik másrészt nem kellene magunkat a hazugságok "édes hullámain ringatnunk.

A falu koszos. Nem is koszos , mocskos. Ami a legrosszabb ezt a koszt nem a szél fújta be ide, ezt a település lakói maguk termelik ki nap mint nap verejtékes odaadással. Az utcákat ellepö mocsokkal olyan bennsöséges viszonyban vannak, amely gyakran túlmutat a normál emberi viszonylatokon. Valószinüsíthetö, hogy saját részüknek tekintik az utcán szélgörgette hulladékot, óvó megelégedett pillantásokkal kísérik az általuk eldobott csomagolóanyag útját és mély kielégüléssel mennek haza a család tudtára adni micsodaélvezetben is van részük az év minden napján. 

A dunaparti föveny is jó példája ennek a szemléletnek. Horgászok akik az engedély fejében "esküt tesznek" a természet megóvására minden szemetüket ott hagyják maguk után, a PET palacktól a sörösdobozokig meg a krumplishálókat amelyek etetökosárnak használnak. A picknikezö akárkik szintúgy hasonszörüek. A tüzrakások maradványai mellett esztelen mennyiségü otthagyott "énjük" hever egy kivétellel, az okostelefonjukat amely a legnagyobb mocsok, azt sosem felejtik el magukkal vinni. Hiába no, a vonzalom ebben az irányban megkérdöjelezhetetlen.  

helyi rikárdó Creative Commons License 2016.09.10 0 0 45596

Ki akar Lábatlanhoz csatlakozni?   Meg hát minek?  Lábatlan is leszarja a Zrinyi ltp-t. 

Előzmény: gamblman+ (45595)
gamblman+ Creative Commons License 2016.09.01 0 0 45595

Látjuk, hogy szépül a város, lassan kész a kerékpár út és járda, a 10-es is járhatóvá válik, az utcák is elkészülnek. Ma már gyeptégláztak, növényt ültetnek. Nekem akinek Eterniten is van házam azért nem maradéktalan az öröm. Eterniten a Cső utcát és Idom utcát összekötő járda járhatatlan, a növényzet rendezetlen és él még az azbesztes összekötő gyalog ösvény is, akár le is fotózom ha kell. A másikra szórtak sutert, de ez meg nem azbesztmentesítés. Az eternitiek járda, utca díszkövezésről nem is álmodhatnak, pedig ugyanolyan joggal ezeket az utcákat is le kellene burkolni. A két pincés út is aszfaltos, talán abból lehetett volna lépcső. Tisztelettel kérdezem, hogy miért van vége a városnak a kanyarban?????? Ezt a már üvöltően vastag kontrasztot meg kellene ám magyarázni. Az emberek már tudják, hogy a választási évben ismét fontosak lesznek, aztán ismét elfelejtik, letagadják az igéreteket. Amikor a két völgy aszfaltosítása is előrébb való mint az említett lépcső, amikor az eterniti képviselő, képviselők sem emlékeznek gyermekkoruk színhelyére nagy a baj. Amnéziás lesz minden testület a választások után. Azért sok embert érdekelne, ha mondjuk itt megjelennének a konkrét számok, hogy az eltelt években mennyi pénz ment eterniti közterületek szépítésére és mennyi ment a Sánctól a Zoltekig. Mintha Eterniten semmi nem történt volna az út szélesítésén kívül. Mindenesetre konkrétan hallottam, hogy az emberek fontolgatják a Lábatlanhoz csatlakozás gondolatát. Azért ez érthető a városképet nézve, tényleg gyönyörű és minőségi itt lent minden, ezért csak elismerés jár, de a másik oldal állapota meg felháborító negatív megkülömböztetés. Ideje lenne pénzt nyomni oda is, ott is nyergesiek élnek, ott is fizetnek adót. Vagy tisztességesebb lenne semmit nem ígérni, előre közölni, hogy ha rám szavaztok sem lesz itt semmi. Nem bántok senkit, nem akarok a hivatallal szemben kampányolni, de ha a választott képviselők tojnak a városrészre és értéktelenednek az ingatlanok kell róla beszélni. Gondolom csak van indok a beruházások aránytalan elosztására, jó lenne erről olvasni.

Arra megkérnék mindenkit, hogy írásomat felhasználva ne kezdjen itt szidalmazásba, kampányba, én ezt nem támogatnám.

viscosa Creative Commons License 2016.07.13 0 0 45594

Nagyon leült ez a fórum. Kiváncsiságból összehasonlítottam a 10 évvel ezelötti aktivitással, az eredmény szomorú. Hogy ez minek a függvénye, csak találgatni tudok. A hozzászólók érdektelensége, a teljes apátia, szellemi leépülés, az anyagi források beszükülése, vagy csak a nyári meleg, minden számba jöhet. Remélem képes lesz megújhodni, mert ritka hozzászólásaim ellenére is jól szárakoztatott a terítékre tett emberi gyarlóság itteni megnyilvánulása. Nem tagadom idönként hasznos információkkal is szolgált a falu illetöleg a közösség problémáiról. Sajnos úgy látszik a "magyar átok" itt is elhatalmasodott. 

 

Visszatérve utolsó fórumkérdésemre: Van e a faluban még müködö köztéri webkamera? Ha igen mi a címe?

 

Korábban a kultúrfelelös oldalon volt ezekre utalás, viszont az ott megadott honlap "döglött" . Feltételezhetö hogy a kultúra is? Vagy csak szinvonalasan visszavonult a Német illetve Szénásvölgy irányába?

 

Reményteljes üdvözlettel a fórum olvasóinak 

viscosa Creative Commons License 2016.06.28 0 0 45593

Müködnek még Nyergesen webkamerák?

 

Ha igen, mi a címük? (Link)

 

 

nagypuli Creative Commons License 2016.06.07 0 0 45592

Nagyon szépen nyílnak városunkban a levendulák . DE ! Nyírni kellene , hogy még szebb legyen . Kérdezem a hivatalt , hogy kimehetek ollóval szedni egy csokorra valót ?

nagypuli Creative Commons License 2016.05.28 0 0 45591

Köszönöm !

Előzmény: NyergesHivatal (45590)
NyergesHivatal Creative Commons License 2016.05.27 0 0 45590

Tisztelt nagypuli!

A MÁV az Önkormányzat többszöri felszólítását követően a mai napon válaszolt és ígért intézkedést Nyergesújfalu belterületén lévő vasúti pálya melletti terület rendbetételére, lekaszálására.

Polgármesteri Hivatal (Fekete Márton)

Előzmény: nagypuli (45586)
viscosa Creative Commons License 2016.05.25 0 0 45589

Köz vagy magánterületet? Ha az elöbbi, akkor javasollak díszpolgári címre, ha az utóbbi akkor a hasznod élvezetére.  

Előzmény: viscosai (45561)
nagypuli Creative Commons License 2016.05.22 0 0 45588

Hol láttad azt , hogy csak ez az egy dolog zavar ? Vagy csak unatkozol ?

Előzmény: viscosai (45587)
viscosai Creative Commons License 2016.05.21 0 0 45587

ha csak ez zavar, akkor boldog ember vagy.

legalább 10 másik témát lehetne sorolni,

már ha érdekelne valakit és tenni is akarna a javítására.

Előzmény: nagypuli (45586)
nagypuli Creative Commons License 2016.05.21 0 0 45586

Sziasztok ! Csak engem zavar , hogy a várost átszelő vasútvonal két oldalán méteres gaz áll ? Vajon mikor lesz eltüntetve ?

gamblman+ Creative Commons License 2016.05.15 0 0 45585

Akit valamiért zavarnak a kevésbé szerencsésen élők mint a közmunkások, miért nem a lényeges dolgokat veszi észre. Itt az esős idő, a járdák és a zebrák találkozásánál áll a víz, átkelni száraz lábon lehetetlen. A Tó utca bejáratnál lemértem, 32 centis víz állt, az autók méterekre fröcskölték a vizet. A Honvéd Liget előtt a pékség parkolójában nem lehetett az autóból kilépni, mert tengernyi víz állt. Városunk úthálózata a még lassan használható állapotban van, de helyenként már a használhatatlan jelző illik rá. Itt a nyár, nem látom az útjavítás minimális készülődéseit sem. Gondok vannak a közvilágítással, de inkább így maradjon, mint hogy Orbán veje lecserélje milliárdokért gyertyára. Leszedték a füvet a focipályáról, remélem útjavítás helyett nem stadiont kapunk. Szóval van itt megoldásra váró probléma bőven, nem kell a közmunkást gyalázni.   

Eleon Nóra Creative Commons License 2016.05.15 0 0 45584

Nem tudom, hogy szokta-e, de kéne.  A saját testi épsége miatt is. 

Előzmény: helyi rikárdó (45583)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.11 0 0 45583

Szerinted nálunk valaki szokta szondáztatni a közmunkásokat?

Előzmény: Eleon Nóra (45577)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.11 0 0 45582

Nem tanulni kell,csak jóban kell lenni a fidesszel......

Előzmény: gamblman+ (45579)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.11 0 0 45581

Ha valakik ennyire védik,pátyolgatják a rejtett erőforrásékat,akkor annak valami háttér megegyezés szaga van....  Mi köze vannak ennek a Jobbikos jelölthöz.  Csak nem annyi,hogy ahol Jobbikos polgármester van,ott a közmunkások valódi munkát végeznek a köz érdekében?

Előzmény: Törölt nick (45575)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.11 0 0 45580

A felsoroltakat inkább a lakóotthonosok rakták rendbe ,nem a pátyolgatott közmunkások......

Előzmény: gamblman+ (45573)
gamblman+ Creative Commons License 2016.05.10 0 0 45579

Még annyit, hogy igazad lehet az átnevelésben ha Mészáros Lőrinc esetét nézzük, napi 20 óra kemény meló és 4 év alatt milliárdos gázszerelő lett. Van még mit tanulni ez azt mutatja.

Előzmény: Törölt nick (45576)
gamblman+ Creative Commons License 2016.05.10 0 0 45578

Csak csendben jegyzem meg, hogy a munkatáborok ideológiai magyarázatával álltál elő. Nem pátyolgatni kell, átnevelni. Csodás elmélet, csak hiányzik belőle minden ami a döntések szabadságáról szól. Egyébként városképünk miattuk szép, ők dolgoznak a közterületeken. Picit több keresztényi gondolatiság és magasabb szintű empátia hiányzik.

Előzmény: Törölt nick (45576)
Eleon Nóra Creative Commons License 2016.05.10 0 0 45577

Kicsavarni azt baromira tudsz. 

A közmunkaprogram nem vezet vissza a munka világába. Erről számos statisztika készült. 

Nem mondtam, hogy nem baj, hogy henyélnek. Normális országban a munkáért legalább minimálbér jár. Olyan országban, ahol az, aki normálisan dolgozik nem minimálbért, vagy megélhetési minimumot kap a munkájáért. Mint pl. az ápolók itt Mo-n. 

Egyébként meg, aki nem dolgozik rendesen, azt ki lehet tenni a közmunkából mint azt is aki ittasan jelenik meg a közmunkán. Nem kell hozzá semmi más csak felügyelet meg néhány szonda. Abban az esetben, ha a törvények ezt lehetővé teszik. Közmunkás se ihasson munka előtt és alatt, csak utána. 

Ugye a hivatalnokok munkaidejét is stopperolni akarod? Én számos olyan embert ismerek aki a munkahelyén héderezik sok pénzért, és nem dolgozza le a 8 óráját. 

Előzmény: Törölt nick (45574)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.09 0 0 45576

Nem veszed észre, hogy pont te és Eleonóra ártotok legtöbbet a közmunkásoknak ezzel a hozzáállásotokkal? Nem pátyolgatni és sajnálni kell őket, hanem pont hogy keményen megfogni a munkában, mert ha egyszer elhelyezkednek valahova, akkor ott ugyanezt fogják tapasztalni.

Előzmény: gamblman+ (45573)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.09 0 0 45575

Milyen bronzosok szavazataival? Ezzel vigasztalod magad, hogy a jobbikos jelölt tökutolsó lett legutóbb?

Előzmény: helyi rikárdó (45571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!