Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 43

Semmi baj, nekem nem Dr. Lauferrel van gondom, hanem azzal, hogy engedi olyanoknak, akit te is emlitettel, hogy lenezoen es goromban utasitgasson embereket, akik bajban vannak.

 

Igazad van, en sem varom a megoldast valami tavkezelestol, mindossze kivancsi lettem volna nehany dologra, mire Mikolt leszolta az orvosomat (aki mellesleg az egyik legjobb ideat) meg engem, hogy hazudozok meg sajnaltatom magam. Hat tudod, nem kivanom se neki, se masnak, hogy olyasmi miatt kelljen "sajnaltatnia" magat, ami velem tortent. Mindenesetre a velemenyem kialakult, pedig adtam eselyt neki, emailben is probaltam vele kulturalt nexust kialakitani, de nem. Hat, nekem meg nem fontos az egesz, viszont borzasztoan nehezmenyezem a modortalansagat es a pokhendiseget, ami mellesleg minden alapot nelkuloz...mert ilyesmire nincs mentseg.

 

 

Előzmény: messengerina (26)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 42

Bied:) Koszonom, rejtunk nem fog mulni:)

Egyebkent a helyzet meg annal is rosszabb, mint gondolod, nem 22 eves kolok...az meg megbocsathato is lehetne...

Előzmény: bied (24)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.14 0 0 41
 Még 1 dolog eszembe jutott: van töltőtollszerű insulin beadó, aminek digitális kijelzőjén lehet állítani a szüks. mennyiséget, van ilyen Nektek. Ez is korszerű, és praktikus.
Előzmény: bied (37)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.14 0 0 40

  A szervezetben is érvényes az energia megmaradás törvénye. Vagyis, ha többet kell elégetni, akkor többet kell pótolni, mert így lesz a mérleg egyensúlyban. Neki azonban vigyázni kell, mert az egyensúly könnyebben felborul, és nehezebben áll helyre.

 

 Agitáld a pumpa irányába, felcsillantva annak előnyeit, elmarad a sok- sok szuri, egyenletesebb insulin bevitel, állandóbb vércukor szint, jobb közérzet, kevesebb szövődmény, kóma mentesség, ér, ideg , vese, szív károsodás kivédhetőbb.

  Még egy: van olyan izomba adható injekció , amivel sokszor a mentők kihívása kivédhető, ha Te ezt megtanulod beadni, hipoglikémiás kómában, ...kérdezz rá a gondozó orvosnál, lehet-e ezt felírni, csak 1 ampullát, ilyen esetre.

 

                   Áldott Húsvétot! ( Alkohollal vigyázni!!!)

Előzmény: bied (37)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.14 0 0 39

       Még max.36 óra és meglesz a konzilium eredményének közlése.

 

       Én nem restellem beismerni, ha valamiben nem vok. jártas.

 

        Az orvostudomány nagy és mély víz.     

        A lényeg , hogy ha idegen vizekre kerül az ember, ismerje azt fel, és tudjon visszaevezni.  

        Ne aggódj sikerülni fog, lesz saját gyermeked is!    

Előzmény: cszsm (38)
cszsm Creative Commons License 2006.04.14 0 0 38

Köszönöm!

 

Igazából azért is vagyok szomorú, mert amikor elkezdett folyni a tej, beleéltük magunkat hogy babánk lesz, pláne a pozitív teszt után. Nagyon rossz volt, mikor kiderült, hogy mégsem. Ráadásul aznap délután jött hozzánk a párom kisfia "apás hétvégére" , nagyon jól kijövünk egymással, és így még attól is szomorú voltam picit. Persze a párom felajánlotta, hogy cseréljük el a hétvégét, de én meg őt nem szerettem volna szomorúnak látni. Mindegy, remélem hamarosan megoldódik a problémám, és megadhatom a páromnak (és magamnak), hogy ne csak kéthetente egy hétvégét legyünk szülők. Azért ha sikerült konzultálni kollégákkal, várom a választ.

 

Kellemes húsvéti ünnepet kívánok az egész családnak!

 

Zs.

Előzmény: durhstósz (33)
bied Creative Commons License 2006.04.13 0 0 37

Nagyon aranyos vagy. Valóban azért 5xszurja magát, mert az insulatardot reggel és este adja. Nappal a főétkezések előtt 3x van az actrapid .

Ez egy hónap alatt jött ki neki akkor ugy,hogy elkezdett fogyni .Bevittem a korházba ,itt a Békefi főorvos mondta veleszületett autóimmun beteg és elhalt a szerv ő kimondottan a cukrosokkal foglalkozott itt Tatabányán.

Szegénykém többször vett be gyógyszert megakart halni ,mert közbe az apucika is lelépett. Itt már kulső segitségem is volt egy pszichologus. Jo kis lelki sérult is lett.

Figyelem a szénhidrátokat az időt, és már hála ő is .

ha rá nézek a szemén látom ,hogy megy le a cukra.Szolni szoktam neki, igy a ,nagyon zaccoss a tekinteted mérd meg a cukrod.

Beszéltünk már rola a szervátültetésről és a pumpárol.De még fél tőlük .Nagyon nem akarom eröltetni.Most más lett a felnőt diabéteszes orvos ,elég rugalmas .

Már emlitette neki amiket te is mondtál.Talán őrá jobban hallgat.

Az éjszakai kóma pl.elmegy a badi terembe, a szénhidrátját energiává alakitja amit késöbb nem pótol

Figyelek rá nagyon. Az életem erről szol .

A másikra holnap válaszolok. Fáj a fejem,ugyhogy ez már nem is fej hanem fuj.

jo éjt.

Előzmény: durhstósz (31)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 36

 Akinek írtam választ kérem , ha olvast nyugtázza, köszönöm, és

 

                 Mindenkinek Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánok magam és családom nevében.

 

 Kérlek benneteket ne kínáljátok alkohollal a gyermekeket, a likőr is veszélyes!!!

durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 35

  A psoriasisodról.

 

  Kivizsgálásra lenne szükség, mert lehet az immun -rendszered gyengeségétől, de lehet nőgyógyászati ok és a stressztől is.

 

 Az orvostudomány egyik gyenge pontja ez a betegség. ( Ill. a kezelése.)

 

  Alapvetően immunrendszeri és genetikai okokat sikerült bizonyítani.

 

  A kezelés pillérei: 1.) steroid tartalmú kenőcsök helyileg (mellékvesekéreg kivonat) 2.) fényterápia ( UV fény ) 3.) Az immunrendszer erősítése.

 

  A debreceni Orv. Tud.-i Egyetemen tudok adni egy orvost akit, ha Te is akarod felkereshetsz, van-e vmi újdonság a th.-ban jel. (Ő a Bőr klinikán van)

Előzmény: bied (25)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 34

" Ne félj, csak higgy!"

 

 A félelem gyengíti az immunrendszert!

Előzmény: cszsm (32)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 33

   Bocs, tényleg január óta - így írod, a korábbi hsz.-ben nem szedek fogamz.gátlót, lévén április 13, ez tényleg nem 1 ciklus.

  Örömmel olvasom a jó híreket,  minden OK lesz, nyugi !

Előzmény: cszsm (32)
cszsm Creative Commons License 2006.04.13 0 0 32

Nem egy ciklus telt el azóta, hanem négy.(decemberben vettem be az utolsó tbl-t) Nem is az zavar, hogy még nem lettem terhes, elég sok stresszhatás is ért az elmúlt hónapokban. Pusztán az zavar, hogy nem tudom, mikor jövök rendbe egyáltalán, mostmár legalább eljutottam odáig, hogy megszokjam a 28 napos ciklus helyetti 30 naposat. :) És persze félek az esetleges szüvődményektől (ha vannak).

A tejfolyás hála istennek már valóban csak szivárgás szintű, de előtte szó szerint folyott.

 

A kezelőorvosom, akihez 4 éve jártam felirt hormongyógyszereket, csak miután utánaolvastam szakirodalomban nem vettem be, mert a doki semmiféle vizsgálatot nem csinált. Rögtön kerestem másik orvost, Ő küldött el az előző hsz-ben leírt vizsgálatokra. Nagyon örültem neki, és hűséges is maradok hozzá. Az előző dokimat is kedveltem, de most haragszom rá.

Előzmény: durhstósz (30)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 31

                                                     Kedves   bied !

 

     Az 5x inzulin az nem azt jelenti, hogyrosszabb mint a 2x, vagy 3x.

     Miért?

 

              A szevezetünk folyamatosan termeli az inzulint, ha nem beteg. Nyilván az inzulin bevitel akkor "hasonlít"  legjobban erre a folyamatos, életteni helyzetre, ha többször kisebb mennyiséget juttatunk be "kívülről".

     Ennek az is előnye, hogy kevesebbszer esik le mélyen a vércukor szint, = vagyis kevesebbszer esik a beteg hipoglikémiás kómába.

 

     Van már olyan ú.n. inzulin pumpa ami folyamatosan adagol. Ennek beültetését kellene megbeszélni valamelyik ezzel foglalkozó klinikával.

     Mivel fiatal a fiad, a hasnyálmirígy transplantáció is szóba jöhet elvileg, tehát ez irányban is érdemes lenne érdeklődni, a diabetológiai gondozást végző szakorvossal. Magyarországon Halmos Tamás Dr.-ről halottam sok jót, no meg olvastam róla sok szakcikket. ( Budapest )

 

      Addig is: Az éjjeli kómákról. Igen sok ilyennél voltam és vagyok kinnt. Ha  sikerül a betegnél vénát találni hamar, akkor nagyon gyorsan tudunk segíteni, és otthon is szokott maradni a beteg.

    

                               Hogy lehet elkerülni ezt a kómás állapotot?

 

  1.)  Az inzulin beadása után 20-30 perc múlva enni kell a betegnek!!!

  2.)  Ezt ellenőrizni kell, mert rendszerint a cukorbeteg elalszik és ezét marad ki az étkezés.

  3.)  Ujjbegyből való méréssel ellenőrizni kell mennyi a beadás előtt a vércukor szint, és ha 6 alatt van nem vagy lényegesen kevesebbet kell beadni.

  4.) A bekómálás előjeleinél azonnal 1 evőkanál cukor 1 deciliter vízben oldatát igya meg a beteg. No de mik az előjelek???   A.) Remegés  B.) A csuklótájon a tanyéri oldalon kezdődő verejtékezés C.) Innen már tudod Te is : Tudatzavar ekkor már nehéz az itatás az estleges menekülés, agressió egyebek miatt.

       Bocs, de mára talán ennyit, mert van egy hívásunk, és menni kell, elnézést azért is ha valami már tudott volt, a leírtak közül.

Előzmény: bied (25)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 30

           Még 1 kis türelmet kell kérnem, nem kaptam meg a konziliumra felkérttől a választ.

 

           Azt azonban el kell , hogy mondjam Neked (ill. Nektek)  is több türelemre kitartásra van szükségetek. Nem csak ebben a kérdésben, hanem az életben, hiszen lesz még 1-2 kérdés amit meg kell oldanotok.

 

           Tehát, ha jól értem eddig hormon tartalmú tabl.-val védekeztetek, majd 1 cikluson át nem, és máris elkeseredtél mert (val.szinűleg) nem estél azonnal teherbe.

            Az emberi szervezetbe való beavatkozás után, annak kell egy kis idő hogy helyre billenjen. Ez egyénenként változó, kinek mennyire van szüksége. És sajnos vannak ilyen nem túl kellemes esetek, amikor a mellből megindul v.milyen szivárgás.

           Ugyanilyennel találkoztam már a szülés után, a szoptatás befejezéze után jócskán is.

           Tulajdonképpen sokszor hálásak lehetünk a Jóistennek, hogy nem sikerül az azonnali fogantatás, mert bizony sokszor szövődmények jelentkeznek.

           Pont ezért szokás javasolni a tabl. védekezés abbahagyása után az egyéb védekezési módot valameddig.

           Még 1 tanács: bizalommal és nagy figyelemmel légy mindig kezelőorvosod iránt, mert ő az aki nemcsak az anamnézisedre=kórelőzményedre támaszkodva, hanem az egyéb vizsgálatok alapján kezel, és tájékoztat.

Előzmény: cszsm (29)
cszsm Creative Commons License 2006.04.13 0 0 29
Rendben, köszönöm.
Előzmény: durhstósz (23)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 28
  Olvastam, vettem, hamarosan segítek.
Előzmény: bied (25)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.13 0 0 27

             Köszönöm a soraidat, és tényleg nem szeretnék "de me sine me" = rólam , nélkülem. Vagyis az említett segítőről itt írni az ő háta mögött.

             Tudok mondani olyan példát, hogy egy vidéki városban, a háziorvosi ügyeletet  diszpécsere, amellett, hogy eldönti a beérkező hívásra háziorvost/ estkocsit (mentőt) , küld, a fórumon is sokszor  feltett  hasonszőrű kérdésekre is válaszol.

              Azonban, a telefonnál olyan emberek ülnek akik egészségügyi főiskolai végzettségűek, vagy/ és két évtizede az Orszégos Mentőszolgálatnál dolgoznak mint kivonuló mentőszakápolók, szolgálat-vezetést látnak el és esetkocsin is dolgoznak, vagy mentőszakápolóként ( ez mindössze 16%-a a diszpécsereknek) a többség főiskolai végzettségű mentőtiszt.

               Amennyiben orvost kér a telefonhoz a hívó azt kapcsolni kell minden esetben, ha bennt van, ha nincs közlik kb. mikor várható beérkezése.

              Megjegyezni kívánom, hogy az összes beszélgetés rögzítésre kerül, hetek múlva is visszahallgatható.

              Az összes hívásra történt intézkedés nyomonkövethető, időpontokkal együtt. Hívás eleje vége, orvosnak átadva, orvos vagy mentő indulása , azok helyszinre érk. , óra, perc !

              Csak olyan eljárosok tanácsolhatók, és végezhetők amalyek ártalmatlansága bizonyított!

              Nem véletlen, hogy a legtöbb medicinával foglalkozó tankönyv évszázadok óta úgy kezdődik: " Nil nocere!  Vagyis nem ártani!

 

Előzmény: messengerina (26)
messengerina Creative Commons License 2006.04.13 0 0 26

OFF - elnézést, de úgy érzem, ezt ide kell írnom:

 

Azért azt tegyük hozzá az igazsághoz, hogy nem Dr. Laufer Gábor ajánlgat népi gyógymódokat, hanem az ő általa (bizonyos szinten ellenőrzött) ún. segítői. A népi gyógymódok, gyógynövények megint kezdenek divatba jönni (én nem hiszek bennük, de attól még lehetnek jók), van akinek az is segíthet.

Az pedig, hogy Dr. Laufer orvoshoz menést tanácsol valakinek, az mindösszesen arra figyelmeztet, hogy a problémát látatlanban, több ezer km távolságról nem lehet feketén-fehéren orvosolni, ráadásul úgy, hogy az előzményeket nem tudja, stb. Ezt mindenképp tegyük hozzá, mert nem a hozzá nem értésről van szó, mielőtt valaki félreértené. Gondolom, aki babát szeretne mindent megtesz érte és nem valamiféle távkezelésében bízik, majd később magát hibáztatja, ha baj történik...

 

A kellemetlen stílusban Mikoltra céloztok: ő ilyen.

 

Elnézést, hogy belekotyogtam a topikba, de legalább ennyit illő hozzátenni az igazsághoz, sem veszekedést generálni nem szeretnék, sem egyéb vitát indítani. Mindössze úgy érzem, hogy Dr. Laufer csak arra mond konkrétumot, amiből később egy nőnek sem származhat baja miatta. Tartsuk ezt szem előtt, mielőtt kritikát mondunk. Az effajta netes segítség úgyis addig elég (pl. megnyugtatni az embert), amíg szakorvoshoz el nem jutunk... Legalábbis így gondolom.

 

Mindenkinek további kellemes topikolást kívánok.

ON

Előzmény: Törölt nick (16)
bied Creative Commons License 2006.04.13 0 0 25

Jo Estét

 

Persze ,hogy vigyázok a fiacskámra.Harc vele az élet, vagy harc az életbemaradásér.

5x inzulinos sokszor esik kómába. Független,hogy 26 éves bizony figyelni kell rá.

Hát csak én vagyok neki , az apja 11 éve felé sem nézett De a párom is segit neki ha bajba van. Nem sokat volt itt a mentő ,csak ha éjszaka kómába alutta magát, vagy ha már nincs magánál de nem tudok neki segiteni mert szétdobálja a cukrot és nekem akar jönni.Itt olyan 2,5-ös körül van a cukra.

De te ismered ezt. Biztos sokszor voltál ilyen betegeknél.

Viszont én amit keresek,

Zsolt ,vagyis fiam születése után lett egy mészájsebem.Akkoriba e mütétet akkor végezték volna el, ha van 2 gyerek vagy betöltöttem már a 26-ot. 4 x elvetéltem . Közben a sebem körkörös ,és befeléterjedő lett .Itt már sokat voltam begyulladva .Klion ..stb.Kijött rajtam egy bőrbetegség a psoriázis ,vagyis a pikkelysömör Ez kb 2-3 évig volt meg. 24 évesen megmütöttek, a szövettanom rossz lett igy még 1 évig ellenörzésre jártam .De hála semmi gond nem lett .A sömör még a mütét után meg volt.De kaptam külföldről egy krémet a vipsogált és 20 éve tünetmentes lettem. Nincs a családba psoriázis.

Ugy tudom ez egy belső goctól is előjön. Szerinted lehetett itt a góc a nőgyogyászati problémám. Az a baj kb egyidőbe volt a mütét ,és az uj krém.

Egy hónapja egy pontba megjelent a karomon a psoriázis megint. holnap pedig innen irom tovább ,mert 1 éve van egy másik problémám ez nem nőgyógy. de most meg lehet ,hogy ez végett jött ki. Jo lenne ha tudnál majd segiteni.

jo éjt

Előzmény: durhstósz (17)
bied Creative Commons License 2006.04.12 0 0 24

Szio Jucus

Örülök, hogy egyezik a véleményünk .Szerintem is gusztustalan ,ahogy néhány nőnek beválaszol ott a nőgy.topikba.Szerintem ez egy elkényeztetett 22 év körüli ostoba kölök.DE ITT KEDVESEK.Sajnállak, hogy nehézségekbe ütközöl baba téren,-de-

Remélem nemsokára ultrah. képeket látunk a pocidba lévő babucidról.

 

Szio

Edit

Előzmény: Törölt nick (16)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.12 0 0 23

  Esküdjetek meg nyugodtan, bővebb válaszig türelmedet kérem, köszönettel:

                                                                                                                      durhstósz

Előzmény: cszsm (22)
cszsm Creative Commons License 2006.04.12 0 0 22

Kedves durhstósz!

 

Remélem itt kaphatok valami használható infót. Próbálom röviden leírni a kórelőzményt:

Január óta nem szedek fogamzásgátlót, februárban egy nap késéssel, de megjött a mensim. Utána kb két héttel ébredés után azt vettem észre, hogy a mellemből tej folyik.Vettem tesztet, az pozitív lett, utána még egyet csináltam az negatív. Irány a nőgyógyász, csináltunk HCG vizsgálatot vérből: negatív. Majd hüvelyi UH, hormonvizsg., kiderült, hogy a prolaktinszintem nagyon magas (CT még nem volt indokolt). Bromochriptint szedek 2,5 mg naponta. Még vissza van egy hét a következő hormonlaborig, de én aggódom. A tejfolyás nem szűnt meg teljesen, de lényegesen csökkent a mennyiség és már nem fáj annyira a mellem.

Az érdekelne, hogy akkor most nekem nincs is peteérésem? Már kezdek attól félni, hogy nem lehet babánk. A minap már mondtam is a páromnak, hogy inkább mondjuk le az esküvőt (május 13), ha nem lehetek anyuka. Mennyi ideig kell szedni a Bromocriptint?

 

Köszönöm a választ előre is.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 21
Koszonom szepen:) Egyelore nagyon lelkesen varjuk az esemenyt, aztan majd turelmetlenek leszunk, gondolom:) Az orvosommal maris nagyon jo a kapcsolatom (ugyan kulfoldon elunk), rendszeresen beszelek vele telefonon es nagyon keszsegesen segit mindenben, halistennek:) De hat tudod, milyen egy bizonytalan leendo anyuka, aki mindenaron terhes szeretne lenni...;)
Előzmény: durhstósz (20)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 20

   Ha tudunk válaszolunk, ha nem utána nézünk, szüks.esetén konzultálunk. A kezelőorvossal is igyekezz minnél jobb kapcsolatot kiépíteni, mert akkor kaphatod meg leggyorsabban a válaszokat.

  Sokat gondolunk Rád, aztán majd Rátok is reménység szerint.

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 19
Koszonom a kedves fogadtatast:) Hat igen, a kov ciklusbanmar indul a fogigatlo, majd majus elejen a stimulacio es a leszivas/beultetes...izgatottan varom nagyon:) Koszonom a jokivansagokat es biztos lehetsz benne, hogy foglak benneteket "zaklatni" a kerdeseimmel meg aggodalmaimmal:)) Jo, hogy vagytok!
Előzmény: durhstósz (18)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 18

 

  Nyugodtan  Jucus!

 

  Sok erőt a "dologhoz".

 

  Tudom a nők  2 dologért mindent megtesznek: hogy legyen, és sajnos , hogy ne legyen gyerkőc!

 

  Sok sikert és türelmet, a az estleges hormon kez.-het és procedúrákhoz, soxeretettel: Én és Családom

Előzmény: Törölt nick (16)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 17

Ok., OK. Vigyázz magadra, és a kis-nagy fiadra.

 

Nincs semmi , nekem is csak 10 percem van most a " gépre".

 

Üdv!

Előzmény: bied (15)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 16

Bied, nagyon egyetertek veled, mar ami a masik topicban zajlott vitat illeti. En kifejezetten orulok duhstosz-nak, vegre valaki, aki nem mindenfele legbol kaott meg nepi gyogyaszatbol szerzett informaciok alapjan osztogat tanacsokat, hogy a stilusrol mar ne is emlekezzek meg kulon...mindezt azon az alapon, hogy allitolag "nogyogyaszok kozt nott fel":)) Na ne vicceljunk mar:))

 

Durhstosz, koszi, hogy vagy es ha kerdesem lesz, minden bizonnyal hozzad fordulok majd. (Spock eddigi leghasznalhatobb tanacsa az en kerdeseimre az volt, hogy menjek orvoshoz:))) Egyelore varok a lombikkezelesemre, ami majusban indul es utana biztos lesz egy halom bizonytalansag bennem, ugyhogy szamithatsz ram:))

Előzmény: bied (9)
bied Creative Commons License 2006.04.10 0 0 15

Bocsi, de most tudtam csak a gép elé ülni , mert elég sok a munkám .De a vállalkozok korán kelnek későn fekszenek ,vagy lese fekszenek.Igy korábban meg is halnak.

A nögy. általános topik 42-es hozzászólás E.Orsi

Már emlitettem, hogy bizony hozzánk jár a mentő néha mert a fiam örökölt autóimmun beteg, és 14 évesen 1-es diabéteszes lett .,vagyis tizenkétéve.

Az a baj ,hogy ez egy fogászati oldal ,és ha én most sorolom a gondom mit szólnak az ide látogatok.Viszont nagyon jól átlátod a betegségeket,akár nőgyógy akár belgyogy téren ,szerintem.Nem igazán vagyok orvoshoz járó.De mivel 44 leszek már előjönnek a gondok,és biztosra veszem ,hogy te tudsz segiteni. De sajna ötkor kelek és d.u.még Győrbe is kell mennem most lefekszem .jo éjt

Előzmény: durhstósz (14)
durhstósz Creative Commons License 2006.04.10 0 0 14

     Mi az hogy ott a harmadik résznél???

 

     Nem találok kérdezőt?

 

                                                  Melyik Topicban???

Előzmény: bied (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!