Keresés

Részletes keresés

Hollófekete Creative Commons License 2006.04.05 0 0 683

Értem. Tehát te jobban bízol egy kollégistában, aki hatalmat kapott és életében nem dolgozott, valamint a fiatalok életét is a Szex és New York sorozatból ismeri a kislányán keresztül. Jogod van hozzá.

Miért, Gyurcsány dolgozott?:) hacsak az eredeti tőkefelhalmozást nem tekintjük annak, hehe. ja, meg a KISZ KBban is biztos sok volt a papírmunka:)

Előzmény: orlanda (675)
Steve the Great Creative Commons License 2006.04.05 0 0 682
"A ciklus mérlege végül 20 kilométer lett: a Balatonaliga és Zamárdi közötti, addig autóútnak minősült szakaszt sztrádásítottak (az átadásra egyébiránt éppen a két választási forduló között került sor). Ugyancsak átadtak egy kisebb, néhány kilométeres M0-ás szakaszt, az igazi babérok learatása azonban már az új kormánynak jutott: az M3-as újabb, 64 kilométeres szakaszát és az M30 Emőd-Nyékládháza közötti 9 kilométerét már 2002 őszén a Medgyessy-kabinet avatta fel, ahogy a pályamérlegben ugyan nem számító, de jelentős beruházásnak minősülő szekszárdi dunahídat is. Ebben a ciklusban zajlott az M7-es nagy, teljes felújítása és egyes szakaszainak bővítése is."
(Forrás)
Még egyszer, nehogy félreértés legyen: Nem azt mondom, hogy Orbánék milyen kiváló autópálya-építtetők voltak, de én nem értek egyet a Gyurcsány által felhozott 7km-es mérleggel...
Előzmény: orlanda (677)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 681
Van jobb? Ez legalább stabilan kiismerhető, és nem pumpálja fel a gazdaságot hülyeségekkel, amik kipukkannak a végén. Megjegyzem a körbetartozásokat is az okozza, hogy nyomták a kölcsönöket, az ingatlan piac meg felfúvódott és mindenki hozomra dolgozott benne, mert majd állam (te meg én) fizeti. Aztán nem tudta. Közgazdasági ciklusokban előfordul, hogy a hatás eltolódik, később jelentkezik, ez történt itt is.
Előzmény: énvagyokabatman (679)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 680
Hát csak rajta. Kell azzal valamit csinálni, hogy március 15.-én úgy tűzzem ki magamra a kokárdát, hogy közben nem tartok attól, hogy ultrakonzervatív jobbosnak néznek, aminek az elmúlt években megvolt az esélye...
Előzmény: csiri bá (676)
énvagyokabatman Creative Commons License 2006.04.05 0 0 679
nem feltétlenül, de gyurmány-kóka páros sztem, nem érdemel + 4 év bizalmat.
Előzmény: orlanda (675)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 678
4 év múlva nagy szükségünk lesz rájuk. Az lesz a feladat, hogy hogyan védjék úgy az ország érdekeit, hogy közben nem teszik tönkre a diplomáciai kapcsolatot és nem poralizálódnak a jobb oldalra. Szóval én drukkolok nekik.
Előzmény: AnyHun (674)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 677
Azaz mennyit?
Előzmény: Steve the Great (673)
csiri bá Creative Commons License 2006.04.05 0 0 676
Szorosan, de visszajutott.

Hát meg is volt lepődve a H. Kovács Laca erősen, látszott az arcán is annó.

Ibolykáéknak meg ki kellene dolgozni már végre egy erőteljesebb arculatot ott középen és persze ha most bekerülnek és akárki alakit is kormányt, a törvényi szavazásokkor meg nem azért szavazni valami ellen, mert az balról jött és nem azért szavazni meg, mert az meg jobbról. És persze fiatalitani is, mert most olyan "öregecskedő" a pártjuk. :O))
Előzmény: orlanda (660)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 675
Értem. Tehát te jobban bízol egy kollégistában, aki hatalmat kapott és életében nem dolgozott, valamint a fiatalok életét is a Szex és New York sorozatból ismeri a kislányán keresztül. Jogod van hozzá.
Előzmény: énvagyokabatman (672)
AnyHun Creative Commons License 2006.04.05 0 0 674
Heller mindig is realista volt. Pontosan látja, hogy az egész jobboldalnak jot tenne egy FIDESZ-bukta. Eltakaritaná a jelenlegi autoriter vezetést és helyére tenné a jobblib pozicióba. Az MDF pedig ujra felnőhetne e jobboldalon. A szalámcsutkák pedig mehetnének a levesbe. Mikolástól, Semlyénestől.
Előzmény: orlanda (668)
Steve the Great Creative Commons License 2006.04.05 0 0 673
Ez nem a szaktopik, de én hajlok annak elfogadására, hogy egy kormány által átadott új autópályák hossza =/= egy kormány teljes autópályaépítési tevékenysége.
Még a közismerten fideszbarát index is 7-től jóval nagyobb számot írt jóvá Orbánéknak egy ilyen autópályás cikkében...
Előzmény: orlanda (665)
énvagyokabatman Creative Commons License 2006.04.05 0 0 672
szakértelmet? kiét??? az adósságállomány mutatja, hogy milyen hozzáértő ez az újgazdag pojáca.
Előzmény: orlanda (655)
hamariberkenye Creative Commons License 2006.04.05 0 0 670

bekezdéscím: "Gyurcsány panelprolizott"...:))

Ebben az országban rengetegen küszködnek szövegértelmezési gondokkal, és ráadásul nem csak a fogyatékosok.

Újságíróktól azonban vmivel ritkább produkció. Az MNO két szerkesztője (megéri ideírni: Ottlik Judit és Udvardy Zoltán) ezúttal nem volt képes a magyar nyelvű szöveg értelmezésére. Írni akartak róla mindössze.

Előzmény: LegottTegel (656)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 668
Isten tartsa meg jó egészségben Ágikát, nagyon világosan lát. És lám ő is említi Dávid Ibolyát.
Előzmény: sz (662)
kannibál Kovács Creative Commons License 2006.04.05 0 0 667

Legyen szíves mindenki visszaemlékezni a tavaly nyári Gyurcsány-Orbán vitára. Akkor nagyon is sok adattal és számmal jött elő Orbán, ráadásul agresszív volt, és többször is közbevágott  - helyenként letorkolva Gyurcsányt, aki a vita közben még a kezét is felemelte a megadást szimulálva. A közvélemény-kutatások a látszat ellenére Gyurcsányt hozták ki győztesnek...

Tény, hogy Orbán nagyon fáradtnak és enerváltnak tűnt, de ez önmagában nem rosszabb, mint az erőszakos és helyreutasítgató Gyurcsány viselkedése.

Holnap este minden kiderül. Vélhetően az SZDSZ és az MDF elnöke beveszi a politológusok szövegét és teljes gőzzel nekitámad Orbánnak, míg Gyurcsány a mai agresszivitás után váratlanul elő fogja venni a kedélyes és mosolygós énjét, azt bizonygatva, hogy ő közel sem olyan arrogáns, mint amilyennek az előző nap tűnt. Bízik benne, hogy az ötszázalékos határnál lihegő Kuncze és Dávid elvégzik helyette a piszkos munkát. Kérdés, hogy ebben a valószerűen prognosztizálható helyzetben mit fog tenni Orbán? Ha szóról-szóra a mai szöveget nyomja a ma látott szerepben, akkor alighanem nagyot bukik. Ha agresszív lesz, akkor a két kispárttal kell a veszekednie, miközben Gyurcsány csak mosolyog. (A cseh Milos Zeman csinált ilyesmit a kilencvenes évek végefelé, amikor a az lett a többpárti vita vége, hogy Klaus a kommunistákkal veszekedett a pártállami múltról, míg a szoc.dem. Zeman csak állt és mosolygott)

Ebben a szituációban leginkább az lehet az esélye, hogy kihozza Gyurcsányt a mindenkit meglepő békegalamb szerepéből, kizökkentse a nyugalmából, miközben elnéz a másik két szereplő válla fölött. Ahogyan ezt tegnap Pokorni csinálta Kunczéval. Ehhez azonban egy olyan adat vagy egyéb tény jellegű dolog kell, amit Gyurcsány képtelen megcáfolni!

Előzmény: Hollófekete (630)
Hollófekete Creative Commons License 2006.04.05 0 0 666

úgyhogy nem is próbálok objektívnek látszani. Gyurcsány jobb volt és kész :))

hehe:)

szóval a hangsúly azon van, hogy "milyen értelemben" volt jobb. mert ha a vitát nézzük az embernek tényleg az jön le, hogy Gyurcsány egy jó politikus, meggyőzően hajtogatja hogy milyen sikeres, remekül pocskondiázza ellenfelét, aki meg se tud mukkanni. de ha azt nézzük, hogy a bizonytalanoknak pont az ebben az értelemben vett politikusokból van elege, és ezért bizonytalanok, akkor lehet hogy nem volt jobb... abban meg ne bízzatok, hogy egyetlen felhergelt kő fideszes is szoci szavazó lesz, mert Orbán nem azt adta, amit vártak.

Előzmény: LegottTegel (621)
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 665
Miért, mennyi épült (akkor, amikor nemzetközi szerződésekben is kötelezettséget vállalt rá?)
Előzmény: Steve the Great (663)
PuPu Creative Commons License 2006.04.05 0 0 664

Hát nem tudom, de ezzel megint más farkával verné a csalánt a JEL, - másrészt meg mennyi legyen akkor a diplomás pályakezdő bére, ha a takarítónőé szézezer?

És maradjon e adómentes a minimálbér?

Aztán a végén még gondolkozz el Miskám, hogy milyen szép lenne az is, ha villás farkad lenne, mint a fecskemadárnak, ha már a kívánságoknál tartunk...

neked ez demagógia, mert senkit nem foglalkoztatsz. Aki meg igen, annak ez probléma.

:O)))

Előzmény: Boróka Mihály (637)
Steve the Great Creative Commons License 2006.04.05 0 0 663
ja, és mindenképpen kimarad a pro-Orbán oldalról a "csak 7km autópálya épült az Orbán kormány alatt" c. idejétmúlt ballib lózung lerendezése...
Előzmény: Steve the Great (649)
sz Creative Commons License 2006.04.05 0 0 662
heller ágnes:
- orbán megalázta / megvetette gyurcsányt azzal, hogy nem vitázott (nem nézett a szemébe, úgy viselkedett, mint aki a bemagoltakat felmondja az érettségi bizottság előtt)
- gyurcsányra szavazna, számára meggyőzőbb volt
- amerikában sose látott olyat, hogy ennyire nem egymáshoz beszélnek
palimadar69 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 661
Lehet, hogy Orbán a szimpatikus vesztes. Viszont ezáltal azt hiszem, hogy enerváltsága kevesebb saját választóját fogja elvinni vasárnap. Mondván ha ennyire nem hisz magában (nekem úgy tűnt), akkor minek menjek el? Szóval bizonytalanoknál szerintem nyerhetett, de a sajátjaiból inkább vesztett.
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 660
Nekem pech-em? ;) Neked szerencséd. Vagy jól választottál, ki tudja. Meglátjuk. MDF-nek 12 év után kell majd visszamásznia ha jól számolok... az mszp meg 4 év után is visszajutott. Szorosan, de visszajutott.
Előzmény: csiri bá (657)
csiri bá Creative Commons License 2006.04.05 0 0 658
Népszava jobbról...
Előzmény: LegottTegel (656)
csiri bá Creative Commons License 2006.04.05 0 0 657
Hát peched van, mert nem. Talán szerencsém volt, talán jól válogattam, de egyiket sem érzem baklövésnak. :O))

Ps.: Ráadásul, ha mégis lett volna ilyen "baklövés", azt nem csak 4 évente tudtam volna korrigálni, mint ők, tehát nekik jól meg kellene gondolni a (politikai) jövőjük miatt is. 4 év parlament nélkül elkopik egy párt rendesen, bele a süllyesztőbe, onnan meg visszamászni szinte lehetetlen...
Előzmény: orlanda (633)
LegottTegel Creative Commons License 2006.04.05 0 0 656
Itt a jobboldali értelmezés:
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=346876&rvt=187

bekezdéscím: "Gyurcsány panelprolizott"...:))
orlanda Creative Commons License 2006.04.05 0 0 655
Teljesen más vitakultúrára nevelődik az az ember, aki valós tárgyalásokon vesz részt, igazi számokkal, ami a saját bőrére megy, mintha csak elvi síkon vitatkozik valaki számokról szakértőkre hagyatkozva. Viktornak jót tenne egy bejentett igazi munkahely, ahol teljesíteni is kell, nem csak arcoskodni meg politizálgatni abban az értelemben, hogy akkor most a Józsit vagy a Pityut szeressük-e jobban, mert ő a hűségesebb. Megtanulná megbecsülni a szakértelmet ...
Előzmény: hamariberkenye (651)
Der Beste Creative Commons License 2006.04.05 0 0 654
Mikor Orbán a nézőkhöz beszélt, belenézve a kamerába, azt hittem, új hírolvasót vettek fek a TV2-höz.
Előzmény: Hollófekete (645)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.05 0 0 653

Ha Orbán azt a formát hozta volna, amit egyébként a balosok vártak, most teleordibálnák a világot, hogy milyen arrogáns, szemét.

Most, hogy nem ez történt kitőrt a pánik.

kamerasmobil Creative Commons License 2006.04.05 0 0 652
Ezt a megfaradt es ideges hangot nem lehet megjatszani szerintem, ez egy faradt es ideges es igen, ijedt ember volt... vagy pedig most azonnal soron kivul Oscar dijat neki! Gyurcsany is kezdett elakadni es kifaradni a vegere, de Orban szerintem mar borzaszto nyomas alatt van es egyre kevesbe birja. A holnapi alakitasa sokat elarulhat arrol hogy jol latom-e a dolgot... szerintem meg gyengebb lesz.
Előzmény: AliceCsodaországban (622)
hamariberkenye Creative Commons License 2006.04.05 0 0 651

így van. Orbán tudott volna olyan lenni mint Gyurcsány, de szándékosan nem azt az arcot választotta. majd kiderül, bejött-e neki. 

Orbán szerinted szándékosan volt feltűnően ideges és szándékosan remegett a hangja néhol? Orbánnak ma ez a viselkedés jutott.

Ha a topik címét nézzük, akkor Gyurcsány valóban egy két személy közötti vita dimenzióiban próbált mozogni, Orbán pedig egy mozgóképesített választási plakátot próbált meg üzenetként átadni. Az utóbbival viszont valószínűleg már telítődött a lakosság zöme, így kérdéses, hogy Orbán mit tudott hozzátenni az eddig meglevő szavazóbázisához. 

Gyurcsánynak viszont nem kellett volna belerúgnia az időnként a földre került Orbánba, mert ez tényleg kétélű fegyver. Szánalom-szavazatok ide vagy oda, Orbán idol szerepköre viszont ma megingott.

Előzmény: Hollófekete (630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!