Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FeZ_ Creative Commons License 2024.01.27 0 1 3283

Ha nem teljesen halott, lehet klónoztatni a régi BSI-t is akár, de a forgalmival besétálva egy márkaszervizbe, le lehet kérni az autó PIN kódját is.

A bontott BSI-t viszont a kód ismeretében sem tudod programozni, csak akkor ha törölteted előtte. 

Mindezek előtt én azonban egy tisztességes diagot csinálnék, a paraméterek között nézelődve hátha kiderül, hogy mi "nincsen" amikor nem indul az autó. 

Előzmény: Netuddki- (3282)
Netuddki- Creative Commons License 2024.01.27 0 0 3282

Sziasztok! Remélem, él még a topic.

Nemrég adtam el C5, 1,6 hdi autómat, és Berlingo/Partnert szeretnék. Volna, egy viszonylag tuti vétel, másfél év műszaki, 2000 évjárat, 2.0 hdi, rhy motorkódos, az ember megvette, leműszakiztatta, 550 km ment vele, azóta áll, tőle messze, külföldön dolgozik, nem ér rá vele foglalkozni, olcsó lenne, 360 ezer km-el, elvileg nem tekert órás, végig magyar országi. 1 hónap múlva tudnám megvenni, akkor ér haza.

A hiba: "nem mindig indul". (nyilván nem önindító probléma..) Többet nem tudok, ha nagyon egyszerű a hiba, akkor holtponti jeladó, de ekkora szerencsém úgysincs. Ha BSI-hiba lenne,,,ami sanszos is lehetne, szeretnék kérdezni ezzel kapcsolatosan. 

Veszek mondjuk egy másik Bsi-t hozzá, (nem drága, elnézve 20-25 ezer)  de mondjuk nincs meg az autó kódkártyája, ami szintén sanszos. 

Járható út lenne, egy másik Bsi-t belerakni, fel lehet -e tanítani, a kódkártya nélkül,,,,vagy pont ez lenne a sz..ó roller? Merthogy nem lehet. ? 

Nagy Zoltáán Creative Commons License 2023.12.14 0 0 3281

Sziasztok!

2019-es Citroen Berlingo XL hátsó (2. sor) lehajtható üléseit lehetőség van valahogy a 3. sorhoz hasonlóan teljesen kiszedni?

a.k. Creative Commons License 2023.12.04 0 0 3280

Azért sok esetben lehet olvasni arról, hogy városi használt mellett sem sok gond van a diselekkel... 

Előzmény: padisah (3279)
padisah Creative Commons License 2023.12.01 0 0 3279

telen csak napi 15-25 km-t autozom vele naponta varosban

ez közmismerten a DPF eltömődését okozza, meg szerintem általában sem tesz jót egy dízelnek (pl EGR szelep elkoszolódik, beragad, és kopogásos járást okoz)

a dízel az országutak királya, városban szenved (nekem is az van, és a feleségem cseszteti a városban folyton, én távolsági autónak vettem)

Előzmény: soukhongrois (3278)
soukhongrois Creative Commons License 2023.12.01 0 0 3278

Sziasztok,

2012 C.B. 1,6 E hdi Automata. 180e KM van benne, amibol az elmult 3 evben en tettem bele 90e KM-t. Mindig idejeben szervizelt, talan ezert is, az auto egy atlagos Francia autohoz kepest tokeletes, egy apro problemaval. Az ECO mod, / start-stop rendszer vagy 2 eve nem mukodik, bizonyos dolesszogben nem jelez ki semmit, viszont ha vizszintesen parkolok, mindig egy sipolassal + haromszog + hibauzenet jelzi a hianyossagot, ami engem nem zavar. Viszont 2 ev alatt ketszer tisztittattam ki a kipufogoban a szurot + ketszer toltottek FAP vagy mi folyadekot utana....ez utobbival nyilvan mindig atvertek, hiszen 1L cc 70e KM-re eleg, de sebaj. Kerdesem az, hogy van e osszefugges a filter eltomodes kijelzese es a nem mukodo start-stop rendszer kozott. Az autot mindig tele tankolom az atlagos, vagy a jobb dizellel, ellenben telen csak napi 15-25 km-t autozom vele naponta varosban, a tobbi evszakban atlag 2 hetente autopalyara megyek150-200km es atlagosan 137 km/h sebesseggel haladva. Ez a filter eltomodeses problema eddig mindig csak telen jott elo...

En a kerekcseren tul nem ertek az autokhoz, ezert hozzaertok, kerlek segitsetek

.STALKER. Creative Commons License 2023.11.29 0 0 3277

Helló!

Volt már valakinek motorcserés 1999es kfx-es motorkódú 1.4es berlingoja? Fontos lenne.

Köszi a válaszokat!!

jmrckr Creative Commons License 2023.11.22 0 0 3276

Sziasztok,

2020-as Berlingo furgonom van, nemrég esett át a hároméves szervizen. Azóta indításkor hidegen a szellőző rendszeren át beáramlik a kipufogógáz az utastérbe. Elindulás és szellőztetés után már nem lehet érezni a szagot. Valaki tapasztalt hasonlót?

Kékes64 Creative Commons License 2023.11.14 0 0 3275

Szia Stefan1967!

Nekem is ez a problémám. Az enyém dobozos és 17-es évjárat. Ugyanaz, az első ajtóban lötyög a víz. Én sem látom a kifolyókat és van ott egy gumitömítés, ami talán eltakarja a kifolyó nyilásokat? Mit lehet tenni, mire jutottál?

Köszi, Üdv

Előzmény: Stefan1967 (3226)
a.k. Creative Commons License 2023.11.07 0 0 3274

Fez

Ment a spamba a multkorában...

Annyi kiegészítés lenne nem csak onnan jön a leeresztő alól az olaj hanem a váltó öntvények össze csavarozásánál a leeresztő mellett(nem jó a felek tömítése egy pici részen vagyis eddig bírta). Azzal mit lehetne csinálni? Váltó ki és szétszed ezért az nekünk sok lenne. Megragasztani fém ragasztóval vagy köröm lakkal lekenni azt a pici rést? Így nem maradhat mert kiszivárog belőle az összes olaj ennyi fix. Mi a véleményed? Majd mailben írj már valamit...

Ez a 2018 Berlingo egy ipari hulladék mostmár biztos. Persze gondolom az összes gyártó itt tart már...

a.k. Creative Commons License 2023.11.02 0 0 3273

Igen megtaláltam az egyik toló ajtó oldalán lent van a helye. Ennek a kis karmai ki vannak törve de az fbs csodákra lesz képe.. :) 

Előzmény: Stratonicus84 (3271)
kiki71 Creative Commons License 2023.11.02 0 0 3272

JYSK

Előzmény: Stratonicus84 (3268)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 3271

(Tolóajtóhoz lehet köze szerintem.)

Előzmény: a.k. (3269)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 3270

Rá van írva a cikkszám.

Én ez alapján keresnék rá itt:

https://www.euautoteile.at/original-teile/citroen/berlingo

Előzmény: a.k. (3269)
a.k. Creative Commons License 2023.10.31 0 0 3269

Véletlenségből nem tudja valaki ez hova való? Vagy mi is lenne ez? 

Mikor megvettük  kocsit már a kesztyűtartóban volt... 

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.27 0 0 3268

Helló!

Van -e ötletetek, hogy hol lehet venni autóba gyerekeknek alváshoz fej- és nyaktámaszt nem onlájn?

Tehát hogy a boltba besétálok lábbal, és megfogdosom a terméket kézzel, mielőtt megvenném. Az Unix meg Bárdi nem forgalmaz ilyet, ugye?

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.24 0 1 3267

Köszi, és találtam egy valódi berlingósat (nem Partner), magyarul, itt:

https://docplayer.hu/17584084-Forras-http-www-doksi-hu-citroen-berlingo-kezelesi-utmutato.html

Hátha valakinek még jól jön itt a topikban. ;)

Előzmény: FeZ_ (3266)
FeZ_ Creative Commons License 2023.10.23 0 0 3266

Itt találsz magyart 2001-től, de Partner-hez, ami igazából tökugyanaz mint a Berlingo. Eredeti Citroën-es is van, de csak 2008-tól, azt azért nem linkelem be.

https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/index.html

Előzmény: Stratonicus84 (3264)
a.k. Creative Commons License 2023.10.23 0 0 3265

Fez! 

Szokásosan a spamban lenne pánikszerűen jópár kérdésem elnézést érte kissé hosszú lett. Aki ezt az autót így agyon bonyolította mérnököt simán agyon kellene verni...

A többieknek meg ide kirakom a szakszerűen szakszervízben cserélt pollenszűrőről a képet(így jött ki vagyis így volt benne). Bár nem vagyok meglepve így sikerült nekik, mert ennek cseréje előtt be kell venni egy tripla xanaxot. Biztosan nem volt normális aki ilyenre tervezte meg...

Remélem nekünk ennél szebben sikerült, de én most biztosan nem bontom meg mégegyszer megnézzem. Nincs idegzetem rá...

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.23 0 0 3264

Köszönöm szépen a válaszodat.

Ma megvettem életem első

- Berlingóját

- dízelét

- franciáját

- 2000 után gyártott autóját :)

Ezen műxik minden elektronikai felszerelés hálistennek. :) A hozzászólásodból okulva erre alaposan odafigyeltem.

Kérdés: magyar nyelvű használati útmutatót akár könyvként, akár PDF-ben honnan lehet beszerezni? 2007-es 1,6 hdi Berlingo.

Előzmény: padisah (3248)
a.k. Creative Commons License 2023.10.14 0 0 3263

Tartájcsere lesz a vége csak megosztom a nagyérdeművel(adblue szivatyúnak annyi). 140 ezer km alatt méltányosági szerűség van a gyár állja a tartáj 50%-t. 200 ezer a munkadíjal együtt a csere szakszervízben. Hátha valakinek ez a kis infó jól jöhet... 

a.k. Creative Commons License 2023.10.02 0 0 3262

Megjött a másik haverja is. De nem voltak együtt sokáig majd az UREA lelépett. Elrettentő példának ide bököm... 

a.k. Creative Commons License 2023.10.02 0 0 3261

Na tényleg ügyes kis autó ez kb. idáíg birta mostmár nem tűnik el. Ez fájdalmas lesz úgy érzem. Ne ment el 50km és mostmár itt ragadt...

a.k. Creative Commons License 2023.10.02 0 0 3260

Ez így van gyártják a szemetet. Benne volt a kalapban a Suzuki Vitara lehet azt kellett volna. Bár nekem még a Duster is nagyon bejön, de az is francia na meg romám is ami még szebb... :) Lehet fejlődtek igaz valamit, de szép emlékek vannak az Arók és egyéb társaikról. Mikor kijött a gyárból már akkor is egy hulladék volt. :D Na jó egyedül az UTB az világbajnok módon lekopintották a fiatról...

Masterbe már lassan nem is merek beülni az áll sokat és ha az is elkezdi a viccelődést akkor lesz baj... 

Előzmény: FeZ_ (3259)
FeZ_ Creative Commons License 2023.10.02 0 0 3259

Sajnos ez így van. :-(

Sokszor kérdezik tőlem, hogy melyiket vegyék a PSA palettáról az újak közül és sajnos mindig azt mondom, hogy szerintem egyiket se. A dieselt azért ne, a benzinest meg ezért ne. Persze akad még 1-1 bevállalható motor, de összességében hulladékgyártásba mentek át. A nagyobbik baj az, hogy nem csak a PSA. :-(

Előzmény: a.k. (3258)
a.k. Creative Commons License 2023.10.01 0 0 3258

Nem szépen magyarul is lehet. :D Kurv. drága lesz vagy besz.ptuk! :D Akkor pedig megy a háztól és többet disel nem jön csak max. valami régebbi faékszerű. Ahogy megyünk előre egyre hitványabbak jönnek.

Bennem ez a gondolat kezd érni:

"Hogy a fene azt a francia jó édes k.rva a.yát, hogy egy ilyen szemtet hozott össze. Én marha meg megvettem." Bár nekem tehetségem van ehhez, hogy kifogjam az ilyenek sajnos... El kell mennem a paphoz vegye le rólam a rontást... :D 

Kezdenek halmozódni a hiba üzenetek. Nem tudom ez másnál is így van, hogy jönnek mennek az üzik? Vagy ezek ilyen fantom hibák vagy nem tudom, de mikor sípol már idegállapotom van. Erről azért nem sokat olvastam, hogy 500km nem megy el a pocok vele és jön valami hiba üzi. Nem valami megbízható ez így... 

Azért nem vettem meg még a diagot mert kezdem azt érezni ez a citroen téma nem lesz az enyém akármennyi jó emlékem van a régiről el kell engednem őket soha többé nem lesz már olyan fasza autonk... 

Na mindegy megyünk tovább azt majd elválik meddig bírjuk idegekkel... 

Előzmény: FeZ_ (3257)
FeZ_ Creative Commons License 2023.10.01 0 0 3257

Szépen magyarul ? :-P  Mondjuk emissziószabályozási hiba. De ezek a kijelzőn leginkább csak általánosabb hibaüzenetek, a valódi, pontos ok diaggal deríthető ki. 

Előzmény: a.k. (3256)
a.k. Creative Commons License 2023.09.30 0 0 3256

Fez

Na most meg egy ilyen jött ez mit jelent? Jött és pár perc után eltünt. Kisérte még urea lámpa is és a haverja. Kissé vicces kezd lenni kb. nincs 500km és jön valami hiba üzenet. Ami a múltkor volt már jött vagy 5x de aztán el is tünt mint ez... 

a.k. Creative Commons License 2023.09.24 0 0 3255

Ok nem most írtam már, de azt sem tudtam megkaptad-e... Spam szokásosan a tiedet is oda teszi. Bolond ez. :) 

Átválogatást azt, hogy lehet? 

Előzmény: FeZ_ (3254)
FeZ_ Creative Commons License 2023.09.24 0 0 3254

Szia !

Nem biztos, hogy minden nap megnézem a leveleket, de persze most is a spam-ben volt azért. :-)

Az üzemanyagszűrő gyári cikkszáma:  98 013 666 80

A pollenszűrő lehet, hogy ekkora, ha ezt dobja ki a gyári cikkszámra. Én nem váltogattam át őket Purflux cikkszámra.

Előzmény: a.k. (3253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!