Keresés

Részletes keresés

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 189

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 188

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 187

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 186

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 185

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 184

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 183

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 182

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 181

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 180

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 179

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 178

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 177

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 176

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 175

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 174

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 173

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 172

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 171

carrervenus11 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 170

hurkacsapat2011 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 169

#82 Gellén András (forditott csasandra :D) 2011.október 26. 19:59:07
20 gólnál örömükben.Db-i ci.gánypa.rasztok, sosem lesztek bajnokok.
mi is mondhatnánk, hogy győri ci.gánypa.rasztok sosem lesztek bl-győztesek, de mi uriemberek vagyunk, s nem mondjuk, hogy győri ci.gánypa.rasztok sosem lesztek bl-győztesek!
még le is írhatnám, hogy győri ci.gánypa.rasztok sosem lesztek bl-győztesek, de ez olyan távol áll tőlem, hogy nem írom le, hogy győri ci.gánypa.rasztok sosem lesztek bl-győztesek.

hurkacsapat2011 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 168

Gellén András: Kilábalunk a válságból!
    

Debrecen – Amikor a Győr oktatott, az volt az érzése, hogy hét majom ellen is kevés lenne a csapata úgy beszart a csapata, de nem adja fel. Megváltozni nem fog, de azt ígéri, a Lokiból ismét nagy csapatot csinál.
Gellén András, a DVSC női kézilabdacsapatának többségi tulajdonosa kiáll Köstner Vilmos mellett, s nem követelőzik az önkormányzatnál. Cívishír-interjú


Cívishír: – A szurkolók aggódva figyelik a fejleményeket. Hogy éli túl a DVSC ezt a válságot?
Gellén András: – Ennél már sokkal nagyobb válság is volt. Nem is egyszer! Ebből is kilábalunk nem sokára!

Cívishír: – A pletyka terjed, mint a lepra. Arról is beszélnek a városban, hogy csúsznak a fizetések. Igaz?
Gellén András: – Ez így igaz, ezen nincs mit szépíteni. Azon dolgozunk, hogy utolérjük magunkat.

Cívishír: – Mennyit, mennyivel többet lehet keresni mondjuk Veszprémben vagy Érden, hogy egy debreceninek megéri eligazolni?
Gellén András: – Volt olyan játékosunk, aki jóval ötven százalék feletti emelést kapott máshol, de az is megesett, hogy a mi ajánlatunk feléért szerződtek el, mert rosszul spekuláltak. Ez a szerencsén is múlik, melyik csapatnál mikor, milyen poszton van hiány.

Cívishír: – Köstner Vilmos tényleg túl sokat kiabál, vagy Hornyák Dóra és a többiek túl érzékenyek?
Gellén András: – Én még láttam Turcsint is, aki néha meg is verte a játékosait. Persze ez nálunk nem áll fent. Mindenkinél máshol van az ingerküszöb, s az edzők sem egyformák. Ha már sokadjára kell ugyanazt elmondani, akkor megesik, hogy felmegy a pumpa. Ha csendes edzőnk lenne, akkor egy idő után az lenne a baj. Tavasszal legelőször Vili bácsival hosszabbítottunk szerződést, így a maradók és távozók ennek tükrében tudtak dönteni. Év közben nincs kívánságműsor!

Cívishír: – Mi volt az oka annak, hogy ilyen könnyen lemondott Dodóról? Tartoznak neki?
Gellén András: – Természetesen nála is fennállt ez. Azonban annyira menni akart, hogy kár lett volna marasztalni. Tavasszal láttunk olyat, hogy távozó játékosunk még helyzetből is kipasszolta a labdát, most meg a tornateremben úgy szórja az akciógólokat, mintha mi nem pont ezért fizettük volna…

Cívishír: – Most legalább nem kell csatáznia a szövetséggel a válogatottak miatt…
Gellén András: – - Ez véletlenül alakult így, de tényleg elment az összes válogatott. Én nem a szövetséggel csatáztam, hanem az államtól vártam adókedvezményt. Egy Hornyák Dóri szintű játékos kineveléséhez legalább háromszáz kislányt kell megtanítani kézilabdázni, majd versenyeztetni, ami nem csekély költség. De ha megtaláljuk a csiszolatlan gyémántot, arra még sokat rá kell költeni. Idejében profi szerződést kell vele kötni, aztán folyamatosan emelni a fizetését, hogy ne menjen el. Mire válogatott lesz, minimum 10 millió forintban van, de inkább többe. Ez mind a mi költségünk, s amikor az állam elkezdi használni a válogatottnál, akkor is mi fizetjük az adóival együtt. Ez több mint egy nagy-nagy átverés. Ez a többi klubnak is hátrány, morognak is miatta, de a politikai összefonódások miatt nem merik kinyitni a szájukat! Most mi átmenetileg megszabadultunk e rossz helyzettől, de ez a probléma megoldásra vár, s mi is érintettek leszünk benne újra előbb-utóbb!

Cívishír: – Mi jár egy klubtulajdonos fejében akkor, amikor a csapat hazai pályán huszonegy gólos különbséggel kap ki? Nem akarja kirúgni az edzőt és a fél csapatot hirtelen felindulásból?
Gellén András: – Sajnos már átéltem néhány megalázó vereséget a Győr ellenében, még legjobb időszakunkban is! Nem értem, ha semmi esélyünk sincs, akkor miért nem lehet felszabadultan játszani? Néha az volt az érzésem, hogy akkor is kikapnánk, ha hét majomra húznának zöld mezt, mert mi annyira félünk tőlük.

Cívishír: – Mivel győzték meg egymást Köstner Vilmossal, hogy érdemes folytatni?
Gellén András: – Annyira nem kellett egymást győzködnünk.

Cívishír: – Ebben az összeállításban a Loki vélhetően valahol a középmezőnyben végez, azaz beleszürkül a mezőnybe. Önre sok minden jellemző, de a középszerűség egyáltalán nem. Lesz kitörés?
Gellén András: – Ez most kényszerhelyzet, de tavasszal újra megélénkül a játékospiac, s képességeinkhez mérten fogunk igazolni. Kérdés, hogy a mesterségesen felvert árak meddig lesznek tartósak.

Cívishír: – Tegyük tisztába: mennyit ad a város a DVSC-nek, mert sokan sokfélét mondanak. Miután közpénzről van szó, ez nem lehet titkos.
Gellén András: – Ez teljesen publikus: tavaly is, idén is 10-10 milliót szavazott meg a közgyűlés, idén nyáron kaptunk soron kívül még tízmilliót. A Hódos bérleti díjának csak az ÁFA-ját kell kifizetnünk.

Gellén András: – Mit gondol, mennyit kellene adnia az önkormányzatnak? A büdzsé hány százalékát?
Gellén András: – Ebben a gazdasági helyzetben még az is csoda, hogy ennyit tudnak adni. A harmadik tulajdonos például semmit sem adott évek óta.

Cívishír: – Ön bizonyára több tehetős vállalkozót ismer közelről, mint egy átlagember, esetleg üzleti kapcsolatban is áll velük. Mondja csak, miért zsugoriak? Az önkormányzat helyett nem inkább a debreceni jómódúak egy csoportjának kellene eltartania a csapatot?
Gellén András: – Senkit sem lehet támogatásra kényszeríteni.

Cívishír: – Már régóta emleget egy, a sportklubok számára biztosított adókedvezményt. A társaságiadó-kedvezmény kielégíti?
Gellén András: – Szerintem a TAO nem oldja meg a helyzetet. Mi 2010-ben harmincegy millió forint fölött fizettünk adót. A fizetendő adóból kellene a sportegyesületeknek jóváírást kapniuk. Ha másért nem is, de a válogatott játékosokért lehetne járulék-kedvezményt kapni. A TAO rendszere elég bonyolult, s az elosztásnál lesznek aránytalanságok. Mi még egy fillért sem kaptunk belőle, de az adókat folyamatosan fizetnünk kell. Ha például a mi harmincegy milliós kötelezettségünk helyett kapnánk negyvenet az utánpótlás részére, akkor azt mondanám, hogy a különbségért megérte azt a sok munkát beleölni, s nem szólok egy szót sem, ha az állam elrekvirálja a dolgozóinkat, mert fizet is érte valamit. Ha viszont semmit sem kapunk, vagy csak 5-10 milliót, akkor mi még mindig a ráfizetéses oldalon vagyunk.

Cívishír: – A megnyilvánulásaiból arra következtetek, hogy hidegrázása van a politikusoktól. A csapat érdekében nem érné meg jópofizni velük? Esetleg mecénás díjat is kapna.
Gellén András: – Úgy gondolkodom, hogy fekete-fehér, igen-nem! Ez nagyon messze esik a politikától, én alkalmatlan vagyok a politikai párbeszédre.

Cívishír: – Az igaz, hogy annak idején Pajna Zoltán alpolgármester nem támogatta Köstner Vilmos edzői kinevezését, ám Ön hajthatatlan volt, és innen ered a rossz viszonya a városvezetéssel?
Gellén András: – Ez túl lett fújva…

Cívishír: – Bár sokan szeretik, és tisztelik, amit csinál, azért kemény kritikusai is akadnak. Ők azt mondják, hogy Ön konok, makacs, fafejű, bunkó ember. Hogyan jellemezné magát?
Gellén András: – Ahogy a kritikusaim látnak. Ezért is voltak eddig eredmények. Most egy átmeneti rosszabb szakaszt élünk, bár ez is az előbb leírtakból következik. Megváltozni nem tudok.

Cívishír: – Miért nem balatoni nyaralásra, vizibiciklizésre költötte azt kis összeget amit a Lokira áldozott?
Gellén András: – Tényleg! Eszembe sem jutott.

Cívishír: – Az utánpótláscsapatoknak épített edzőcsarnokkal nagyot húzott a debreceni kézilabda számára. Jó utánpótlás azonban csak jó felnőtt csapattal valósítható meg. A fiataloknak tudniillik példaképek kellenek. Mikor lesz ismét harcban az aranyért a gárda?
Gellén András: – Ez egyértelmű, hogy az utánpótlás játékosok szeme elé kell egy nagyon jó felnőtt gárda. Így azok ösztönzik a kicsiket, hogy érdemes napról-napra keményen dolgozni, mert egyszer ők is oda kerülhetnek a LOKI első csapatába. Remélem, a következő bajnokságban újra a bajnoki döntővel zárjuk az évet!

Cs. Bereczki Attila

Kapcsolódó cikkek:

    Hol a fenében voltak a debreceniek?
    Sinka üzent Gellénnek: A válogatottal nem lehet játszadozni!
    Gellén András: A tököm tele van!
    Még egy komoly riválisa akadt a Lokinak
    Gellén bekeményített: eltiltotta a válogatottól a lokistákat
    Miért én fizetem ezen játékosokat? - kérdi a Loki-tulaj

hurkacsapat2011 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 167

Titkosan kapott negyedmilliárdot a Fradi
Index
2012. november 9., péntek 16:47


Tíz évre titkosítaná a Szerencsejáték Zrt. azt, hogy miért kapott a Fradi 250 millió forint közpénzt támogatásként. A teljes szponzorációs és támogatási keretük mintegy egyötöde elment már az FTC-re, ha akarnának, se tudnának ilyen nagyságrendben több csapatnak legálisan pénzt juttatni.

ElőzményA Szerencsejáték szereti a Fradit

250 millió forinttal támogatta augusztusban a Ferencvárosi Torna Clubot a Szerencsejáték Zrt., derült ki az átlátszó.hu irataiból. A klub a működésével, sportszakmai munkájával kapcsolatos kiadásokra, ingatlan-fenntartásra és -fejlesztésre, továbbá személyi és dologi kiadásra, tehát gyakorlatilag bármire fordíthatja az adományt.

Azért adomány és nem szponzoráció, mert a szponzorációnál járna valamiféle marketing-ellenszolgáltatás. A sporttal kapcsolatos társadalmi felelősségvállalás témakörébe is elég nehezen férne bele egy ilyen juttatás, hiszen így legritkább esetekben támogatnak profitorientált vállalatokat, sokkal inkább a szabadidős tevékenységeket, az amatőrsportot illik támogatni.

Tíz évig ezt ne bolygassuk

Az Index kikérte azt az írásos megkeresést és a döntési mechanizmusokkal kapcsolatos dokumentumokat, ami alapján ekkora összeggel, a Fradi tavalyi nettó értékesítési árbevételének felével, kisebb NB I.-es csapatok egész éves költségvetésével gondolták megsegíteni folyó ügyeiben a klubot. Már csak azért is, mert más csapatok számára is hasznos lehet, ha kiderül: milyen dimenziókban kell kiemelkedőt nyújtani ahhoz, hogy ennyit kapjanak a közösből.

A Szerencsejáték Zrt. viszont  úgy gondolja, hogy jobb ezt inkább tíz évre titkosítani. Az infotörvényre hivatkoznak, ami szerint „a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános”.

Az nagyon érdekes és újszerű lenne, ha mostantól Szerencsejáték Zrt. közfeladatai közé egyes profi klubok egyszeri feltőkésítése is beletartozna, így különösen meglepő lenne, ha ez az érvelés a bíróságon is megállná a helyét. Így ebből csak annyit lehet leszűrni, hogy az állami szerencsejáték-vállalat magától biztosan nem fogja kiadni.

A legfelsőbb szinten is fontos

A független testületük szereti a Fradit

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása alapján a támogatásokról a „Társadalmi Tanácsadó Testület dönt. A munkájukat egy támogatási szabályzat, valamint a Társadalmi Tanácsadó Testület Ügyrendje alapján végzik” – közölték.

A testületet függetlennek tartják, akik „a rendelkezésre álló anyagok elemzése után javasolhatják a támogatás odaítélését. A testület minden évben legalább két ülést tart, de szükség szerint gyakrabban is üléseznek”.

Kecskemét volt, Fradi lett

Tavaly még a Kecskeméti TE főszponzorai voltak, ám az ottani, évi százmillió forintos valódi szponzori szerződésüket most júniusban nem hosszabbították meg. Viszont augusztusban már az FTC kapta meg ennek az összegnek a két és félszeresét.

Erre vonatkozó kérdésünkre a vállalat annyit válaszolt, hogy „a Ferencvárosi Torna Club támogatása nem a Kecskeméti TE helyett történt, hanem az FTC az egyik szervezet a számtalan egyéb támogatott közül”. Megjegyezték azt is: „társaságunk éves tiszta árbevételének az üzleti tervben meghatározott részét adományozásra illetve szponzorációra fordítja, a tavalyi évben 1 milliárd 157 millió forint támogatást nyújtottunk a sport, kultúra, oktatás, egészségügy és egyéb területeken”.

Azaz a Fradi megkapta az állami cég társadalmi támogatásokra szánt összes pénzének több mint az ötödét. Tehát esélyük sem lenne több csapatot is ilyen szinten pénzelni, már ha egyébként gondolkoztak volna ilyesmiben. Az állami cég tavaly összesen 338 millió forintot költött „sport célú szponzorációra". Egyébként ebből is 100 milliót kapott a Fradi.

Az Index kereste Kubatov Gábor Fradi-elnököt, de egyelőre nem értük el. Ő mellesleg nemrég úgy válaszolt az egyik szurkolói kérdésre, hogy „ha azt várja, hogy majd ismét a politika fogja állami pénzekkel feltölteni a Fradit, akkor csalódni fog. Kérem, bízzon bennem, meg fogjuk oldani piaci alapon”.

hurkacsapat2011 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 166

 

G. A. 1964 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 165

G. A. 1964 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 164

Tedd már be legyél szíves a hajrá LOKI index fórumra is!

 

Azt hiszem, ezzel az itteni élet újra hosszú álomba fog merülni!

Előzmény: tepertőspogácsa (162)
redline8.7. Creative Commons License 2014.09.02 0 0 163

Ügyes, köszönjük.

tepertőspogácsa Creative Commons License 2014.09.01 -1 0 162
Berci27 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 161

Mit talál az ember elrejtve a dobozok mélyén. :D 

 

redline8.7. Creative Commons License 2014.08.31 0 0 160

Érdeklődésünkkor még nem tudták, rövidesen ki kell találniuk.

Előzmény: G. A. 1964 (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!