Keresés

Részletes keresés

powerage Creative Commons License 2006.03.06 0 0 114

Ez a "zavarban vagyok, sok szmájlit használok" stílus valahonnét már ismerős.

 

Ennyire szívedre vetted, hogy bannolva lettél, csimota? Miért nem kezded inkább saját sztorikkal? Esetleg a kedvesedével?

 

 

:popcorn:

Előzmény: hallgatag fűz (113)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.06 0 0 113
"Ezek szerint nem te vagy Skalpvadász, aki a te mailcímeddel regisztrált a fantasya.hu-ra, és egyebek közt a következőt írta a Novellárium topicba:"

Valóban nem én vagyok:))
Nincs sok közöd hozzá, de elárulom, hogy Skalpvadász néven a kedvesem ír időnként a fantasyára, már amikor Magyarországon tartózkodik.
A freemailcím használata ezért nem meglepő, az azonban már igen, hogy vajon mi indított Téged, hogy kutakodj, összehasonlíts, gyanakodj... :)))))
Talán valamiféle potenciális veszélyforrás vagyok, és Te egy egész akciócsoport(:)) álcája mögé bújva kötelességednek érzed a felderítést?
(Ne hari, de jót nevettem ezen a néven.)

Tehát kedves Akciócsoport, ne izgulj, senki nem lopta el a jelszavam. Az időtrabló gyanakvás helyett inkább ossz meg velem néhány történetet bannolásról, kiközösítésről...
Biztosan nagy tapasztalataid vannak ezen a téren. (Bár nem tudom, melyik oldalon álhattál:))))
Előzmény: Gerebje Akciócsoport (112)
Gerebje Akciócsoport Creative Commons License 2006.03.04 0 0 112

hallgatag fűz:

 

"Engem valóban nem tiltottak még ki ezekről az oldalakról, mert nem is írtam oda."

 

Ezek szerint nem te vagy Skalpvadász, aki a te mailcímeddel regisztrált a fantasya.hu-ra, és egyebek közt a következőt írta a Novellárium topicba:

 

"Na, fiúk, lányok ez már valami! Jó ideig nem olvasgattam a fantasyát, de azt kell mondanom, nem vesztettem semmit. Itt nem változott semmi. Még mindig ostoba, infantilis művekkel van tele a novellárium. Azt hiszem, ma inkább könyvtárba megyek"

 

Én hiszek neked. Eszembe sem jutna arra gondolni, hogy hülyíted a népet. És mivel viszonylag ritka, hogy többen használjanak egy mailboxot, csak az történhetett, hogy valaki megszerezte a jelszavadat, és alattomban, a hátad mögött írogat ilyeneket a fantasyára. Aki erre képes, az sokkal nagyobb galádságoktól sem riad vissza, ezért javaslom, mielőbb változtasd meg a jelszavad, különben más, sokkal súlyosabb visszaélésekre is sor kerülhet.

Belegondolni is szörnyű.

 

 

 

Részes Mandarin Creative Commons License 2006.03.03 0 0 111

Előfordult-e már valaha, hogy valakit innen, az indexről kibannoltak? Mennyire divat itt a flém?

Azért kérdezem, mert nem néztem utána, és nem is akarok. Turkálás helyett inkább válaszoljon valaki, aki tud válaszolni :)

Jud Lorin Creative Commons License 2006.03.03 0 0 110

hát, ha te enynire tudod ezeket, akkor nem értem, miért kérdezted meg a net nyilvánosságától, h mik a kirúgások okai? hiszen úgy tűnik, te nagyon benne vagy ezekben a dolgokban, h hogy is van ez a gyakorlatban...

 

persze bizonyára vannak összeszokott, régi társaságok az egyes oldalakon, van egy sejtésem, kikre gondolsz, de nézd, ha vki úgy megy nekik, h abból flém lesz, úgy megy nekik, amilyen stílussal, akkor nem is várható el tőlük, h hátbaveregessék érte, h de aranyos vagy, milyen ügyesen beszóltál nekünk, gyere máskor is...

 

mellesleg az rpg-huról sok rosszat lehet elmondani, de pl. volt egy novella, ami a flémeket, a hangadókat és lúzereket egyaránt kifigurázta, vagy legalábbis utóbbiakat védelmébe vette. ha valóban olyan elutasító lenne az az oldal, akkor ezt a novellát nem jelentették volna meg, mondván mindenki tudja, kiket szimbolizálnak az egyes karakterek.

ha vkit kitiltanak, akkor az alapjául szolgáló okot már olyan szinten vitte túlzásba, h nincs jobb ötlete senkinek, és a "brancs" is ráunt a flémre. miután az illetőből már hamu sem sűrűn maradt.

magára vessen, minek szól be újra és újra?

 

h aztán 20mp-es rekord idő alatt is kibannolnak vkit? vszínű ugyanaz az illető mászott vissza, más néven. ha meg nem, akkor félreértés történt. ha meg félreértés történt? tessék ímélt írni a kedves szerkesztőknek és moderátoroknak.

 

részemről a téma túltárgyalva. nincs mit hozzátenni mást.

Előzmény: hallgatag fűz (109)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.02 0 0 109
"-úgy érted, nem trágárkodtam (öncélúan), nem sértegettem másokat és nem is plagizáltam, meg hasonlók? nem szóltam le az adott oldal céljait és az ott fórumozók ízlésvilágát?"

A végén kezdem:
Végre valami kézzelfoghatóbb vélemény. Ezek szerint, Te abban látod a kitiltások okát, hogy a delikvens trágárkodik, másokat sérteget, plagizál...
Ez meglepett, ugyanis jó néhány oldalon a trgárákodás már olyan szintekre emelkedett, ami mindenképpen kitiltást vonna maga után, de valmiért mégsem történik meg. Ugyanez vonatkozik a másokat sértegetőkre is.
És itt visszakanyarodhatok az alap gondolatomhoz: vajon elnézik-e a delikvensnek mindezt, ha tagja egy klikknek, vagy azonnal repül klikksemlegesen?
Nekem úgy tűnt, nem így történnek a dolgok a gyakorlatban.
A "nem a mi kutyánk kölyeke" effektus dívik ezeken a helyeken.
Tehát, én azt gondolom, nem lehet ennyire egyszerű oka a kitiltásoknak, mert ez egyszerűen nem így van a gyakorlatban:))
Előzmény: Jud Lorin (108)
Jud Lorin Creative Commons License 2006.03.02 0 0 108

"Mindvégig azt mondom, oka van annak, ha valakit kitiltanak"

 

nem úgy tűnt, mindenesetre ezeket már elmondtuk, h vkit miért tiltanak ki. az h, a haverod ennek ellenkezőjét állítja, vszínű nem igaz, vagy csak nagy félreértésről van szó, amit néhány emil tisztázhat.

a pénz téma: kicsit súlyos megfogalmazás volt a részedről az érdekkörök szóhasználat, ezért gondoltam arra, h talán azt hiszed, h pénzről is lehet szó, különben mi értelme ennek a nagy túrás-fúrásnak a hivatkozott oldalakon. milyen érdekekre gondolsz?? mert még azt se mondanám, h kiadásra megy a dolog, mert az említett oldalak tulképp kiadófüggetlenek

 

 

 

"Az a tény, hogy egyik-másik haveromat kitiltották adta az ötletet, hogy kutassam ezt a jelenséget."

 

asszem Hanna mondta, h legegyszerűbb, ha azokon a szerinted klikkesedő irodalmi oldalakon kérdezősködsz, akár u2uban, akár a fórumokon beírva. amit lehetett, mi elmondtunk neked. nem értem, mit akarsz még? ha te magad is figyelemmel követted ezeket az olalakat, bár nem írtál bele, akkor tudod, h kiket tiltottak ki. akkor miért nem keresed meg őket is? mondják el ők a sztorijukat. ne csak a haverjaidét hallgasd meg.

 

"Téged nem tiltottak ki, mert nyilván nem követtél el semmi olyat, ami "szúrta" a szemüket." -úgy érted, nem trágárkodtam (öncélúan), nem sértegettem másokat és nem is plagizáltam, meg hasonlók? nem szóltam le az adott oldal céljait és az ott fórumozók ízlésvilágát?

Előzmény: hallgatag fűz (107)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.02 0 0 107
Jud: nem értem az ellenségességed okát. Mi az, ami ennyire felzaklat velem kapcsolatban?

Téged nem tiltottak ki, mert nyilván nem követtél el semmi olyat, ami "szúrta" a szemüket. Mindvégig azt mondom, oka van annak, ha valakit kitiltanak. Ezeket az okokat szeretném megérteni.
Én próbálok semleges maradni, nem fogom egyik fél pártját sem. Az a tény, hogy egyik-másik haveromat kitiltották adta az ötletet, hogy kutassam ezt a jelenséget.

"pedig ugyanúgy nem látnak állítólagos színfalak mögé, vannak persze ismeretségek, de azok is idővel alakulnak ki, és érdekviszonyok? áruld már el, mi a jó frászról beszélsz? akik ezeken az oldalakon vannak, 90%-ban nem pénzért csinálják azt, amit , pl. szerkesztők, moderátorok, fórumozók, hanem fantasy/sf iránti rajongásból."

Nem tudom, te mivel foglalkozol, de biztosan nem vagy olyan naiv, mint amilyennek próbálod beállítani magad:))
Itt nem a pénzről van szó. Különböző csoportok összekapcsolódásáról, vagy ellentétéről:))
Nyilván be kell tartani a fórumozás szabályait, ha valaki tevékeny részt szeretne vállalni benne. Biztosan sokan vannak, akik nem tartják be:))
De a folyamatot még mindig nem értem. Mi vezet valakit arra, hogy szembeszálljon a klikekkel, visszatérjen különböző nickeken, csakhogy "harcolhasson".
Vagy csak "szívóskodik"? Esetleg valamiféle magán idealizmus hajtja?
Még várok...
Előzmény: Jud Lorin (106)
Jud Lorin Creative Commons License 2006.03.02 0 0 106

hallgatag fűz: hogy akarsz úgy szakdogát írni, objektíve megítélni vmilyen jelenséget, h közben a te haverjaidat állítólagosan kitiltották? sztem nincs is semmiféle szakdoga

 

tudod, nekem ez az egész azért furi, mert pl. az rpg-n külsős vagyok, volt egy ismertetőm, ami megjelent, aztán kész, kaptam rá hideget, meleget; volt olyan kötetről flém, amiben az én novellám is megjelent, mégsem szólt senki egy rossz szót rám, ha máskor az rpg fórumra írtam, vagy a webchaten dumáltam.

 

a fantasyán kb egy éve fórumozok, időnként véleményezek a novelláriumban, még ritkábban a karcolaton. egyik helyről sem tiltottak ki. tudod, hány ilyen külsős arc van még rajtam kívül??? és mégsem tiltják ki őket.

 

pedig ugyanúgy nem látnak állítólagos színfalak mögé, vannak persze ismeretségek, de azok is idővel alakulnak ki, és érdekviszonyok? áruld már el, mi a jó frászról beszélsz? akik ezeken az oldalakon vannak, 90%-ban nem pénzért csinálják azt, amit , pl. szerkesztők, moderátorok, fórumozók, hanem fantasy/sf iránti rajongásból.

azért, mert odaírsz, még nem tiltanak ki. annak azért oka van, de persze ezt TE nem fogod belátni, mert elfogult vagy a haverjaiddal kapcsolatban, és ez nyilván így van rendjén. ha továbbra is kíváncsi vagy, vajh miért tilották ki őket, akkor talán eressz meg egy mélt x oldal szerkesztőinek, moderátorainak, és add elő a sirámod, meg az állítólagos szakdoga-sztorit, vagy linkeld be ezt a fórumot, h ugyan indokolják már meg, mi volt a gond.

 

jelen fórumon nem sűrűn találsz olyan arcokat, akik majd megsimogatják a haverjaid buksiját, h ó, te szegény, hát kitiltottak? túl sok flémet láttunk már ahhoz, h tudjuk, kit miért szoktak kitenni. és - most az átlagfórumozók nevében beszélhetek úgy gondolom - nem szeretnénk újra látni őket. ennyi.

 

 

 

 

Sezlony Creative Commons License 2006.03.02 0 0 105
"Olyan is volt, hogy gyakorlatilag a regisztráció után 20 mp-cel már kint találta magát. Azóta sem tudja miért:)"
Az rpg-n volt néhány olyan eset, amikor a minősíthetetlenül hülye delikvenst bannolták, ám ő időnként újra regelt új felhasználónévvel és folytatta tovább az önpusztítást. Egy idő múlva automatikusan kirúgták, ha visszajött. Ő is azt állította aztán más fórumokon panaszkodva, hogy azóta sem tudja, miért volt ez a gyalázat...
Érdekes eset.
Előzmény: hallgatag fűz (101)
_Hanna_ Creative Commons License 2006.03.02 0 0 104
Egyszerre írjál mindegyik oldalra, és akkor összezavarodnak!
Előzmény: hallgatag fűz (103)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.02 0 0 103
Ezt az ötletet megfontolom. Attól tartok ugyanis, hogy éppen azt a célt nem érem el, amit szeretnék. A klikkek mindegyike gyanakodni fog, hogy provokátor vagyok a "másik oldalról".:)))
De elképzelhető, hogy kipróbálom.
Előzmény: _Hanna_ (102)
_Hanna_ Creative Commons License 2006.03.02 0 0 102
Fűz: Azt viszont tényleg meg kéne fontolnod, hogy az ottani fórumokon is feltegyél pár körkérdést, még ha provokatívak is, lesz, aki válaszol. Onnan nem fognak idetévedni az érintettek, és így meg nmincs értelme.
Előzmény: hallgatag fűz (101)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.02 0 0 101
Ha visszaolvasol, láthatod, nem azt kértem, hogy site-okat mondjatok, hanem történeteket. Nyilván sokról tudok én is, ezt is említettem már. De nem látok be a színfalak mögé, nem tudom, mi volt az igazi kiváltó ok.
Nem ismerem a különböző érdekviszonyokat, baráti kapcsolatokat.
Engem valóban nem tiltottak még ki ezekről az oldalakról, mert nem is írtam oda :)
Ismerőseimet azonban már igen. Olyan is volt, hogy gyakorlatilag a regisztráció után 20 mp-cel már kint találta magát. Azóta sem tudja miért:)
Előzmény: Jud Lorin (100)
Jud Lorin Creative Commons License 2006.03.01 0 0 100

és ha ezeket az oldalakat ismerted korábban, akkor ismerted az ott megforduló arcokat és stílusukat is, nem? magad is említetted ezt a karcolatos illetőt, h azt a "flémet" figyelemmel kísérted...

ezek után nem értem, miért nyitottad a topikot, h ugyan mondjunk már pár sf/f irodalmi oldalt, ahol klikkesedés van, hiszen neked is lehettek erről fogalmaid. de téged/haverjaid/egyéb érdekelt ismerősöd bizonyára nem tiltottak ki sehonnan.

Jud Lorin Creative Commons License 2006.03.01 0 0 99

hallgatag fűz: szerinted ez az "adatgyűjtés" - meséljetek már el lécci ezt-azt, kiket közösítettek ki a galád irodalmi közösségek bennfentesei - alapul szolgálhat megalapozott következtetéseknek?

egy szakdogát meg is kell ám védeni...

 

 

 

 

 

hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.01 0 0 98
Természetesen megmutatom a végeredmény. Ha akarod, majd az egész szakdogát elolvashatod. Tanulságos lesz :))
Előzmény: _Hanna_ (96)
DuDoR Creative Commons License 2006.03.01 0 0 97
Most pályázni akartam, de nem tudom, hol lehetne

Esetleg: http://www.avana.hu/
Előzmény: alienita (89)
_Hanna_ Creative Commons License 2006.03.01 0 0 96
Na, ennek a végeredményére kíváncsi leszek... :D :D :D Írsz majd belőle összefoglalót...?
Előzmény: hallgatag fűz (95)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.01 0 0 95
Hanna: ha így van, az is egyfajta tapasztalat. Ez is segítség nekem.
Én nem akarok "mindenáron" kihúzni belőletek történeteket, de mivel ti (főleg Te) tapasztaltabbak vagytok ezen a téren, jó lett volna, ha megosztjátok velem a történeteiteket.
Az az eset, amiről Te és Eve beszéltetek, eléggé ismert, nagy port kavart a Karcolaton talán fél éve(?)
Én is figyelemmel kísértem, mint ahogy mások is, gondolom.
A "világ legnagobb írója" azóta más oldalakat fogadott a kegyeibe, (persze fordítva ez kevéssé igaz).
Az általad ajánlott boncnok site is foglalkozott vele; negatív példaként említette.
Egyébként örülök, hogy írtatok róla. lenyűgöző feladat figyelemmel kísérni ezeknek az embereknek az indokait, megfejteni a motívumokat.
Mivel eddig csak ezt az egy konkrét történet kaptam, először ezt fogom ízekre szedni.
Előzmény: _Hanna_ (94)
_Hanna_ Creative Commons License 2006.03.01 0 0 94
"Sejtem, hogy valamilyen - általatok biztosan fontosnak tartott - oknál fogva el akarjátok süllyeszteni a topicot, de ezzel akaratotokon kívül is sokat segítetek nekem.
Ha nem akarjátok nyilvánosan elmondani a tapasztalataitokat, megtehetitek emailben is. A címemet itt megtaláljátok."

Fűz, ha nekünk nincsenek ilyen negatív tapasztalataink azon az ürgén kívül, akivel Eve-nek meg nekem is meggyűlt a bajunk, akkor mi van? Senki nem süllyeszt el semmit, csak arról van szó, hogy amit felhoztál, arra nem nagyon lehet konkrét eseteket mondani. Én inkább azon gondolkoznék el, hogy miért... talán mert annyira elhanyagolható az ilyen esetek száma?
(nem, nem azért, mert az ukrán maffia mindannyiunkat megfenyegetett, hogy hallgassunk)
Előzmény: hallgatag fűz (93)
hallgatag fűz Creative Commons License 2006.03.01 0 0 93
Nézegetem azokat az oldalakat, amelyeket ajánlottatok, (ezeket ismertem már azelőtt is).
Ismét csak azt kell mondanom, így nem kaphatok olyan információt, amelyekre szükségem lenne.
Sejtem, hogy valamilyen - általatok biztosan fontosnak tartott - oknál fogva el akarjátok süllyeszteni a topicot, de ezzel akaratotokon kívül is sokat segítetek nekem.
Ha nem akarjátok nyilvánosan elmondani a tapasztalataitokat, megtehetitek emailben is. A címemet itt megtaláljátok.
Eve Rigel Creative Commons License 2006.02.27 0 0 92

Az emailcímem nyilvános:

 

everigel@freemail.hu

 

Ide írhatsz, szívesen veszem:)

Előzmény: alienita (91)
alienita Creative Commons License 2006.02.27 0 0 91
Köszönöm a címet, bár sajnos éppen most érdemlegeset nem találtam rajta:-((( Az észrevételeidet köszönöm, valóban vannak helyek, ahol csiszolgatni kell még rajta. Viszont a karaktert direkt nem akartam jobban kidomborítani, itt tulajdonképpen nincs főszereplő. És még pár dolog, ami szerinted hiba, viszont direkt - ami még nem jelenti azt, hogy nem lenne jobb az általad javasolt módosításokkal - szóval ha adsz egy elérhetőséget, szívesen oszlatok el a homályból.:-)))
Előzmény: Eve Rigel (90)
Eve Rigel Creative Commons License 2006.02.26 0 0 90

Találsz pályázati kiírást ezen az oldalon is:

 

http://www.sfportal.hu/content/blogcategory/118/187/

 

Előzmény: alienita (89)
alienita Creative Commons License 2006.02.26 0 0 89
Köszi:-)))
Most pályázni akartam, de nem tudom, hol lehetne, a Galaktika meg két hónapja hallgat, mint a sír..:-(( Mondjuk, említették, hogy sok az anyag, amit elbírálásra beküldenek, de lagalább egy visszajelzést, hogy megkapták-e egyáltalán...
Előzmény: Eve Rigel (88)
Eve Rigel Creative Commons License 2006.02.24 0 0 88

Emlékszem rád a Karcolatról:))

Egészen jól írsz. Mindenképpen folytasd:)

Előzmény: alienita (87)
alienita Creative Commons License 2006.02.24 0 0 87
Eve, ha belegondolok, Tőled sem kaptam anno rossz kritikát:-))) Az őszinte, jó szándékú vélemény más, de sokan összekeverik...
Előzmény: Eve Rigel (83)
alienita Creative Commons License 2006.02.24 0 0 86
Pedig így van, akármennyire hihetetlen is...
Előzmény: hallgatag fűz (37)
Részes Mandarin Creative Commons License 2006.02.24 0 0 85
Miről maradtam le? Mi volt ez a történet? Nem lehetne nevén nevezni a gyereket a titokzatoskodás helyett?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!