Keresés

Részletes keresés

Dead Pool Creative Commons License 23 órája -9 2 186061

Hülye bakter.

Előzmény: Grigorij Sandorovics (186055)
berkut14 Creative Commons License 24 órája -7 2 186060

 

Szergej Furgalt, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzója

Előzmény: berkut14 (186059)
berkut14 Creative Commons License 24 órája -7 2 186059

https://index.hu/kulfold/2020/07/09/habarovszk_kormanyzo_oroszorszag_elfogas_gyilkossagok/

 

....

 

"A politikust kormányzónak a nacionalista-jobboldali Liberális Demokrata Párt színeiben, 2018-ban a szavazatok csaknem 70 százalékával választották meg, a kormánypárt, az Egységes Oroszország jelöltjével szemben.

Előzmény: martinaxe7 (186056)
berkut14 Creative Commons License 25 órája -7 1 186058

liberális párt tagja.

legyőzte a választásokon , a putleri állampárt  (Egységes Oroszország )képviselőjét.

 

muszkalandon két védet fószer van. putler és Kadirov. apóka nem akar bevállalni egy harmadik csecsen háborút.

 

Csecsenföld de facto független.

Előzmény: martinaxe7 (186056)
szaruespata Creative Commons License 26 órája -2 3 186057

vedd mar eszre magad, a topikban Neked kitelt, hivhatod Grisat meg Ugol nick kollegat segitsegül megint

 

No, ezzel kellett volna kezdeni és nem beleökörködnöd hetekig abba, amiben már a szavakat sem érted. A politikai marketing klasszikus eszköze: amikor egy szaktémához nem ért az egyik fél, megpróbálja a másikat személyében hitelteleníteni, hiszen szakmai érveket nem tud ellene felsorakoztatni (ahhoz ugyanis meg kellene ismernie először a szakmát). Hajszálpontosan ezt játsszák a bulvárlapok, ahogy a politkai ellenfelek is: a lényegi szakmai kérdésekre nem felelnek (fel sem teszik őket), ehelyett morálisan próbálják meg elítéltetni a laikus közvéleménnyel a vitapartnert (bízva abban, hogy a többség nem veszi észre, mennyire amorális maga ez a módszer).

 

Csakhogy ez nem új módszer: Aesopus, La Fontaine, Heltai Gáspár, vagy hogy oroszokat említsek: Krilov és Szaltikov-Scsedrin állatmeséiben is szerepel. Ami a nyitját a csoportlélektanban leli: az egyének többsége hajlamosabb a deklarált (vagy vélt) többségi csoportvéleményhez alkalmazkodni, miközben a saját érdekeit is alárendeli a csoportérdekeknek, azaz deinvidualizálódik: elveszti a saját személyiségét. Ezt használja ki a fogyasztói marketing és az egész fogyasztó társadalomnak nevezett társadalmi-gazdasági rendszer. Nincs benne semmi titok, Newcomb, Forester, Aronson már 50-60 évvel ezelőtt leírta pszichológiailag, gazdaságilag meg Packard már 1957-ben (amikor a fogyasztói társadalom még meg sem jelent Európában). Az irodalomban Orwell, Koestler még korábban politkailag, de ők is csak utódai voltak Heinrich Mannak a XIX. század végéről, nem beszélve a nagy orosz realistákról. Vagy éppen Hasekről. A politika csak átveszi, amikor a tömegek is politikai jogokhoz jutnak és manipulálni kell őket.

 

Jelen esetben nem erről van szó - hol vannak ebben a topicban tömegek? -, csak egy kisebb csoportról, amelyet te irányítani akarsz, ennek érdekében megpróbálod egyrészt az ellenvéleményeket kizárni, másrészt a tekintélyelvre építő. a politikai bulvárból vett kijelentésekkel a csoportot magad mögé állítani (a tekintélyelv nem csak személyekre, hanem általános emberi értékekre is hivatkozik: szabadság, emberi jogok, elnyomás, stb). Szakmai érvekről természetesen nincs szó, szakmai vitáról pláne nem, mert nem is lehet, szándékosan ignorálsz minden ilyen jellegű érvet, hiszen ezek megkérdőjeleznék a saját szándékolt vezetői szerepedet.

 

Csak hát mi értelme van egy kicsi, virtuális csoportban vezető szerepre törni? Van, lehet belőle bármilyen hasznod? Egy fórum olyan, mint egy interaktív virtuális könyv: nem csak olvashatod, de írhatsz is bele, de ha van hasznod belőle, az alapvetően csak pszichikai: jól érzed magad tőle, de ez nem tőled függ alapvetően, hanem a többiek hozzászólásaitól. Aki attól érzi jól magát, hogy elnyomja mások hangját és mindenkit kötelez az ő véleményének az elfogadására, az nem beszélgetni akar, hanem monologizálni. Csakhogy akkor a fórumnak vége - hát aki monologizálni akar, nem is fórumra vágyik, hanem egy olyan helyzetre, ahol végre már ő lehet a főnök, ő határozhatja meg, ki, mikor, mit ír, kivel beszélgethet és miről - mivel a valós életben, akik  erre nincs lehetősége. Pont ezzel árulja el magát minden meki: azok őrjöngenek itt, akik kint, a valós életben képtelenek emberi közösségekbe beilleszkedni.

 

Ó, neked nem velem van bajod, nem Grisával, Kóddal, Ugollal, ahogy a mekiknek sem, hanem az ellenvéleményekkel, amelyek alapjaiban kérdőjelezik meg a saját magatoknak vindikált és semmivel alá nem támasztott vezetőszerepeteket. Berkuttal sem azért veszekszel időnként, mert értelmetlen dolgokat ír, hanem mert a saját csalhatatlansági dogmádat (azaz a vezetőszerepedet) kérdőjelezi meg egy-egy kijelentésével. (Pont ezért veszekednek egymással a mekik: ők egyszemélyi vezetők akarnak lenni, mert valós élettapasztalatok híján nem tudják, hogy a vezetés soha nem jelent abszolút hatalmat: ők még a mesékben meg a hollywoodi filmek világában élnek). És ezért vádolsz másokat, mindenekelőtt engem azzal, amire saját magad vágysz. Amúgy teljesen feleslegesen: mindenkinek van egy szimbolikus lova, sőt, rengeteg szimbolikus lova, amelyről számtalanszor leesett és még le is fog esni életében, de bevallani ezt egy virtális fórumon csak az fogja, aki nem irányítani akar egy fórumon.

 

Hanem beszélgetni.

Előzmény: Bromhold (186052)
martinaxe7 Creative Commons License 26 órája -6 1 186056

Másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságok megszervezése és gyilkossági kísérlet gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Szergej Furgalt, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzóját.

Grigorij Sandorovics Creative Commons License 28 órája -2 4 186055

Riado! TBC Covid!

Vonatok, sok menetrend szerinti vonat a Krimi hidon.

https://youtu.be/zYyxJTRw2Hc

Ekozben, nyitva a tavrida 4 savos autopalya kb. fele. Szeptemberig befelyezik. Azok a kapacitasok, amik ezt az utat epitettek, most a belso uthalozat, ami teljesen lerohasztott (a videoban vannak regi ukran utak) javitasara irabyitottak.

 

ps Mara, fejezd be a piszkalgatast, mert mesz az X ala azt annyi. Gyengus vagy a gazdasagban, foglalkozz azzal amihesz jol ertesz (tortenelem).

Santa Nucifera Creative Commons License 1 napja -8 1 186054

Bromhold Creative Commons License 1 napja -7 0 186053

Semmi gond nincs a fagyasztott hússal, csak legyen jó amikor berakjuk a hűtőbe.

 

 

Ez az egesz onnan indult hogy Te betettel egy vadasztarsulattol egy vadhus arlistat, arra meg en irtam hogy nem is olyan draga, es jo recept szerint több vadetelt kellene Magyarorszagon enni, erre meg SZP benyomta  hogy az a vadhus az fagyasztott, es a fagyasztott mar nem az igazi,  stb, es ezt a fözni tudok nekem meg is erösitik :-) Mindezt mondja vagy 4-5-6 allitolagos USA- levö  luxusetterem tulajdonos, SZP nick kollega.

 

No, abban Neked szerintem igazad van abban amit Te fönnt irtal.

 

Ezt ki is targyaltuk, es innen indult a dolog, de emellett most sem lehetett maradni, mert mindenfele mellebeszeddel SZP-töl total elment a tema olyanra, amit a kutya sem kerdezett, meg nem is tartozik oda hogy Magyarorszagoin több vadetelt kellene enni valami jo recept szerint.

 

No, a vadetel temat is lezartam, de ha megint valami arjegyzeket talalsz, ide vele, hogy magyarorszagi arakat lassak es ne kelljen extra gugliznom utanna :-)

 

(Itt van az eredeti amit SZP irt, szoval ovatosnak kell azzal lenni, hogy valami jo recept szerint Magyarorszagon több vadetel legyen fogyasztva? :-)))) Most akkor ovatosnak kell Kinetikus koleganak is lenni, amikor a lefagyasztott sajat vagasu csirkeit meg a disznojat Aginak  valami jo receptje  szerint megfözik meg megeszik? Hat most mit mondjak? Hat azt, hosz SZP kimondottan csak az iras kedveert irt valamit. Ezt >

 

"Ezzel azért én óvatos lennék. Egyrészt mert a felsorolt húsok elsöprő többsége kockázott, azaz raguhús, ami a felhasználási lehetőségét korlátozza, másrészt mert természetesen nem friss tőkehúsról van szó, hanem fagyasztottról, ami viszont már kihatással van a hús élvezeti értékére. Vadhúsról van szó, márpedig a vadat általában nem a hűtőház bejáratánál lövik. Nemcsak a vadra, hanem bármilyen húsra igaz, hogy a vágástól (halak esetében a kifogástól számított) lehető leggyorsabb időn belül piacra kell kerülnie, vagy tartósítani kell. Ha gyorsfagyasztják (rosszabb esetben csak fagyasztják), az mindenképpen minőségromlást jelent, amit mindenki tud, éppen ezért ezek a módszerek csak meghosszabbítják a piaci életgörbét, de versenypiaci körülmények között (= ahol van konkurrencia) alacsonyabb árat és árrést jelent (hiszen a költségek is nőnek, mert a fagyasztás drága dolog). Éppen ezért gyakori a magyarországi vadtermékek között a raguhús, ami a húsfeldolgozás mellékterméke: a kurrensebb húsféleséget eladják hűtve, azaz gyorsan. Ahol a kereskedelmi szállítási infrastruktúra nagyon fejlett, azaz a hűtött termékek gyorsan szállíthatók nagy távolságra és gyorsan bekerülnek akár a kiskereskedelmi, akár a vendéglátóiparba, ott nőhet meg a vadhúsnak (vagy a halnak) is a részaránya."

 

Mert - és ezt azért a főzni tudó olvtársak és olvtársnők megerősíthetik - fagyasztott húst azért egy háziasszony sem vesz, ha nem muszáj."

 

Meg a hütöböl sem veszi ki azt amit maga beletett :-)))????????????????

Előzmény: sasa0955 (186043)
Bromhold Creative Commons License 1 napja -7 0 186052

PS.: vedd mar eszre magad, a topikban Neked kitelt, hivhatod Grisat meg Ugol nick kollegat segitsegül megint, de Te  eggyel többször mint  szükseges lett volna tulszötted a meseidet, csak mindenki -benne en is- ertekeli  a Te mesemondo kepessegedet, az iroi venadat, es ezert irunk neha neha meg valamit Feled, de mint a belgorodi DON-ceg pelda is mutatta, Veled nem lehet egyszerüen temahoz kotötten semmiröl sem beszelni, mert bedobsz egy süketelest az elegen, aztan ha megfognak benne mint a DON-cegnek az ügyeben is, akkor jönnek a kilometer hosszu tereleseid, kiforgatasaid, amiben Te verhetetlen vagy :-)

 

Es ez nem szemelyeskedes, ne told tul Te ezt mint mast, ez a tartalmaidra egy velemeny, az meg legalis, ezt Te tudhatod a legjobban mert Te vagy aki többször is a forumszabalyzatot belobogtatta masnak az orra ele.

 

 

 

PPS.:  no, akarmit irsz is erre, megfogom a tapadat nyalni,  azert, hogy vegre  mar itt valami relevans temarol menjen a topikban a beszelgetes.

 

PPPS.: mar sokszor irtam Neked hogy tegyel mar vegre engem az x ala, es nem ertem hogy miert nem teszed Te ezt meg.

 

 

 

Előzmény: szaruespata (186035)
Bromhold Creative Commons License 1 napja -8 0 186051

Elfelejtetted itt  most megint hozza tenni hogy mas zsebeben ne kotorasszak, dehat masnak az üres zsebeben miert kotorasznak,  mert ugye semmit fognek, max csak  folytatasos szappanoperat talalnek, az

 

meg  nem meglepetes itt mar.

 

Irtunk eleget erröl mar, többen is ugye :-))

 

DON.: a DON-ra meg -ellenere a mostani terelesednek es a mellebeszelesednek meg süketelesednek- azok ültek amiket en irtam, es Te meg keptelen voltal amikor a mesed reszleteire  rakerdeztem konkretan,

 

pontosan es szabatosan  fogalmazva valaszolni.

 

Okay, a DON-t temat akkor lezartuk.

 

@ Kacsa, meg egy kicsit varok, aztan majd  megint elkezdem SZP talpat nyalni :-) es akkor nyugalom lesz  a reszeröl :-)

 

 

Előzmény: szaruespata (186035)
berkut14 Creative Commons License 1 napja -7 0 186050

nincs a muszka wikiben erről a partizánról,hősi halált hazafiról  semmi se

Előzmény: berkut14 (186046)
szaruespata Creative Commons License 1 napja -2 3 186049

A nyesedék megy állateledelnek, ahogy a halliszt is, érdekes íze lesz tőle a sertéshúsnak meg a csirkének, ez egyébként európai szokás. A gazdaságos kajáknál egy dolgot kell megérteni: a vevő magát csapja be, ha azt hiszi, hogy ez az, mint az, amit 2x vagy 3x annyiért árulnak. Az a márka sem az, amit harminc éve még évente egyszer vett meg az átlagember, mert akkor az prémium- vagy luxustermék volt, most meg lement alsókategóriába (vagy alsó-középbe). Ha az előzőeket akarja valaki megvenni, megteheti, nagyjából annyiszor, mint harminc évvel ezelőtt, nem feltétlenül ugyanazokon a neveken, ha meg azt hiszi, hogy csak a névtől ugyanaz maradt a termék, mint harminc éve, csak most naponta megveheti - akkor ne mást hibáztasson, csak saját magát. Csodák nincsenek, a szója a csokiban, a halliszt a disznóhúsban, a rizs a sörben, a tömeg a reptereken meg a tökig szemetelt és túlzsúfolt tengerpart tömegáru, olyan árakon és olyan színvonalon.

Előzmény: kinetikus (186036)
berkut14 Creative Commons License 1 napja -6 1 186048

Előzmény: berkut14 (186046)
berkut14 Creative Commons License 1 napja -7 0 186047

helyes !

 

nem kell a goebbelsi propaganda.

Előzmény: martinaxe7 (186044)
berkut14 Creative Commons License 1 napja -7 0 186046

azért ez is tény

 

"

Luksa-Daumantas támogatói szerint mindezekből semmi sem igaz és hősük a szovjet megszállás ellen harcoló hazafi volt.

 

Jouzas Luksa-Daumantas partizán volt, a Litvánia szabadságáért küzdő legfontosabb harcosok egyike. Litvánia függetlenségét védte, a szabadságért állt ki a vasfüggöny mögött” – áll a törvényjavaslat indoklásában.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Juozas_Luk%C5%A1a

 

hát az angol wiki-ben egy hang sincs az állítólagos  résztvételére  a zsidó pogromban .

 

talán a muszka wiki-t kéne olvasnom.

Előzmény: sasa0955 (186045)
sasa0955 Creative Commons License 1 napja -3 4 186045

"A litván parlament tervei szerint Jouzas Luksa-Daumantas emlékévnek nyilvánítják 2021-et. A példaképnek állított személy 1941-ben, az ország náci megszállása utáni napokban részt vett Kovnóban (Kaunas) a “lieukisi garázs-mészárlásnak” nevezett pogromban, melynek során a helyi lakosok halálra vertek és kínoztak több tucat zsidót — írja a zsido.com."

 

https://neokohn.hu/2020/07/08/naci-kollaborans-milicistanak-akarnak-emlekevet-szentelni-litvaniaban/

Előzmény: martinaxe7 (186044)
martinaxe7 Creative Commons License 1 napja -8 1 186044

Lettország múlt heti példáját követve Litvánia médiahatósága is betiltotta szerdán az RT - korábban Russia Today nevű - orosz állami tévé csatornáinak sugárzását. A tilalom csütörtöktől érvényes.

sasa0955 Creative Commons License 1 napja -1 2 186043

Semmi gond nincs a fagyasztott hússal, csak legyen jó amikor berakjuk a hűtőbe.

 

Mi a friss hús ? Az amit levágsz és aznap megfőzöd.

 

Ilyen a disznóvágás, nyakapecsenye, hurka ..stb finom a friss hús,  ... halat - halászlevet szeretem- , de csak a friss halból az igazi.

 

https://cookpad.com/hu/receptek/7047066-nyakapecsenye

 

Semmi gondom a  broiler csirke -vel voltam segítség több helyen,mindig kaptam 1-2 darabot, sütve szerettem. 

 

Most az udvarba több mint 1 éves tyúkok kapirgálnak, na ezekből lehet húslevest, vagy pörköltet főzni. 

 

Megéri ?  Nem.

 

Meg lehet fizetni ? Nem.

 

Ott a Tesco.

 

 

Előzmény: Bromhold (186032)
Dead Pool Creative Commons License 1 napja -8 0 186042

A 47-year-old woman is accused of taking her 6-year-old daughter and top secret government documents to Mexico to try to broker a deal with Russian officials.

https://news.yahoo.com/mom-kidnaps-daughter-flies-mexico-173958417.html

Dead Pool Creative Commons License 1 napja -9 0 186041

Te döglégy, repülj már el a trécs trágyadombodra.

Előzmény: kinetikus (186040)
kinetikus Creative Commons License 1 napja -4 1 186040

Lányunk barátnéjának az ura Olaszországból hordja a tápkockás salátapalántát mert már annak a termelése is kettévált. Ugye nagybani beszállítók

Előzmény: kinetikus (186039)
kinetikus Creative Commons License 1 napja -4 1 186039

Régi magyar fajtáról hallottam,az ún Lófogú kukorica, ami a múlt század elején volt, de már a közepére kiszorították az új fajták és hol voltak még akkor a hibridek.

Volt még nekem ómama fehér csemegekukoricája, de annak evése is úgy kiment a divatból a családban, hogy az enyészeté lett.

Pedig jó volt nyárson is sütve, meg kox is volt benne rendesen de elszállt felette az idő

Szintén ómamától volt tavaszi salátamag, de az meg nem bírta a megváltozott klímát

Előzmény: szaruespata (185946)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 1 napja -9 5 186038

Pofád lapos puttana!

Zavarod hernyonkat az onkielegitesben a mekegeseddel!

-;)

Előzmény: Bromhold (186033)
Holahusi Furamaki Creative Commons License 1 napja -9 0 186037

Fosd csak ide nyugodtan amit a trécsre raknál.

Előzmény: kinetikus (186036)
kinetikus Creative Commons License 2 napja -2 1 186036

Ajjéé, még a hirdetésben is kiírja a multi, hogy gazdaságos, igaz nem teszi hozzá, hogy neki.

Kiscsaj művezet a pikkben meséli. Megy a szalag a művez nézi, hogy mik kerültek bele a nyesedékekből a húsos bódingokba.

Nézi nézi, utána visszaönti, a srác kérdi, hogy miért

Mert ettől gazdaságos kisfiam

Egyébként én se a szín karajt darálom bele a kolbászba, a vezérhúsok kicsinosítva a nyesedék meg darálva,

Ja csak amit én már kidobok az ipar nem

 

Örök élmény, amikor a szomszédban az ügyes paraszt szétkapta a disznót, ami utána úgy nézett ki, mintha aknára lépett volna

A trécsen egybe a jövő heti lapraszerelt pipi

Előzmény: szaruespata (186029)
szaruespata Creative Commons License 2 napja -4 2 186035

Mara, halványlila fogalmad sincs továbbra sem még a fogalmakról sem: tőke, pénz, idő, piac, stb, stb, stb. Rendkívül türelmesen megpróbáltam elmagyarázni, semmit nem értettél meg belőle, és mint minden dilettáns, abból a kevésből, amiről azt hiszed, hogy érted (de nem érted) kiindulva elkezdesz faszozni, személyeskedni, minden egyébbe belekötni (amiket egyébként szintén nem értettél meg). Amennyiben valóban érdekel a téma és nem a szokásos jusztiskinyiromaztakinemtetsziknekem mantrát akarod nyomni, azt javasolom, hogy olvasd el még egyszer, amit a témával kapcsolatban írtam - és ne vindikálj nekem olyan kijelentéseket, amelyeket és tettem. Ez rossz szokásod: félreértesz valamit és ahelyett, hogy ellenőriznéd saját kijelentéseidet, a hitedből indulsz ki. Hitekkel meg én nem vitatkozom.

 

Ne tarts előadást a Donról, mert eleve tőlem hallottál róla először. A húsíparról sem, amíg egy vágóhidat nem láttál közelről. A pénzről sem, mert annak alapvető összetevője az idő: jelenérték, jövőérték, devizaárfolyamok, stb. A tőkéről sem, mert annak meg a legfőbb értéke nem a mennyisége, hanem a forgási sebessége. A cégekről sem, mert azok értékét nem a materiális javak mennyisége, hanem a potenciális profittermelő képességük határozza meg. A profitról sem, mert az meg különböző időtávoktól és formáktól függ, a tulajdonos preferenciája szerint. A befektetésekről sem, mert azok különböző időtávok, módok, eszközök és célok függvényei. És végképp ne sértődj meg azon, ha azt mondom, hogy ez a gondolkodásmód a fogyasztó mentalitása, aki a készpénzt, a materiális javakat, mint célt (és nem eszközt) és az azonnali dolgokat értelmezi. Amivel az égegyadta világon semmi gond nincs  - csak ilyen mentalitással nem lehet megérteni a gazdaság reálfolyamatainak mélyebb összefüggéseit.

 

Ezen semmilyen faszozás meg az olvtársaid nyilvános autodaféje sem segít. Ha meg üzletről akarsz bárkivel beszélgetni, felejtsd el a négybetűs szavakat, wikit, politikai mantrákat, a szociáldemokrácia két taktikáját a demokratikus forradalomban. Nem oroszokról és németekről, négerekről és zsidókról, rablókapitalizmusról és extrapofitról, kizsákmányolásról és emberi jogokról, gonosz hernyókról és lógós melósokról szól, hanem a munkamegosztás keretében végzett többletérték-termelésről (amely többletérték döntő hányadát amúgy nem a hernyók nyelik le, boldogan csámcsogva, hanem az alkalmazottak és az állam - ha a hernyó nyeli le rövidtávon, saját maga alatt vágja a fát). Minden más a politika, filozófia, vallásos hit témaköre, arra ott vannak a bulvárlapok, Hollywood és a mekik. Ez meg egy boszorkánykonyha, ahol a vasorrot, a seprűt meg az üstöt az idő és a pénz helyettesítik.

 

Hogy a fogyasztó mit hisz róla, az közismert: szép a rút és rút a szép. Sicc, mocsokba, ködbe szét.

 

 

Előzmény: Bromhold (186033)
martinaxe7 Creative Commons License 2 napja -10 1 186034

Molotov-Ribbentrop ICE

 

Szuperexpresszt fejleszt az orosz vasút a Siemensszel

Bromhold Creative Commons License 2 napja -6 1 186033

Itt a korábbiakban a lassan már megszokott fogalomzavar lépett fel (nem részedről!), némi heveny személyeskedéssel összekötve.

 

 

Na, tenyleg teljesen eleg a Te fogalomzavarjaidbol, pl az oroszorszagi Tönnies investiciokkal kapcsolatban, legalabb nezd mar meg magadnak a wikit :-) hogy az Umsatzrendite mit is jelent, ami az oroszorszagi investiciok utan is jött es holding szinten mint irtam kettö egesz valahany  szazalek volt csak.

 

Te irod allandoan hogy egy investicio csak akkor eri meg, ha a Rendit aranylag magas, de hol a faszban magas avagy kielegitö egy csak ketegeszvalahany szazalek? Sehol.

 

PS.: remelem Neked mar a következök relevans forrasok -hamar Neked a hasonlo nemet  brancsforrasok nem hitelesek-, es melyek szerint a DON tavaly csak az egesz brancsbol -husfeldolgozas sertes viszonylatban- csak az orosz föderacio szintjen 2,5%-al volt reszesedesben, az investiciokat össze adva pedig ez Euroba atszamolva kb csak 190-200 millio, es mast Te nem talalsz,  az oldalon van a 2019-es evre is az info, ha több lenne akkor az oldalon megtalalhato lenne ugye, vagy most ez a tarsulas is hazudik Neked akinek az oldalait a konkr4et adatokkal es infokkal belinkelem  lennt?

Es ha valamiben 200 mio van es az Umsatzrenditje  meg csak evi 3%-alatt! van rendszeresen, azt a büdös eletben senki sem veszi meg majd 4 milliard Euroert avagy USD-ert, mint ahogy Te ezt allitottad.

 

Es ugye azt fejben kell tartani, hogy Te eredetben azt allitottad hogy 2014 utan nyomott az oroszoknal a Tönnies holding vagy 1 milliardot bele,  egesz pontosan szerinted a DON-valalkozasba, de hol a szent szarba van ez a DON-ba szerinted  a Tönnies holdingtol belenyomott 1 milliard körüli investicio? A mai napig ezt Te meg nem tamasztottad ala, de talan  azert nem mert Te csak itt bealmodtal valamit.

 

 

https://www.agroinvestor.ru/companies/a-z/agropromyshlennaya-korporatsiya-don/

Агропромышленная корпорация ДОН

Группа компаний основана в 2007 году в рамках реализации долгосрочной целевой программы «Развитие свиноводства в Белгородской области на 2005−2010 годы». Инициатором проекта является немецкая компания Tönnies Fleischwerk (крупнейшее мясоперерабатывающее производство в Европе). Производство расположено в Белгородской и Воронежской областях. Генеральный директор — Андрей Жернаков. Белгородский кластер работает по трем направлениям — животноводство («Алексеевский Бекон» объединяет девять свинокомплексов плановой мощностью 65 тыс. т в живом весе в год), растениеводство (под контролем «Агро-Оскол» 25,2 тыс. га пашни) и производство комбикормов («Алексеевский комбикормовый завод» производит 211 тыс. т кормов в год). Объем производства по итогам 2014 года — 52,6 тыс. т свинины в живом весе, выход мяса составил 73%. Объем инвестиций — 5,77 млрд руб.
Воронежский кластер работает с 2011 года по направлениям животноводство («Донской Бекон» объединяет 10 свинокомплексов мощностью 65 тыс. т товарной свинины в год и центр по производству семени) и растениеводство («Агро-Острогожск», 22 тыс. га пашни). Инвестиции в кластер — 7,5 млрд руб. Также планируется строительство комбикормового завода. По итогам 2014 года АПК ДОН заняла восьмое место в топ-20 крупнейших промышленных производителей свинины с 61,1 тыс. т и долей рынка 2,1%, в 2015 году агрохолдинг занял девятую строчку в рейтинге с объемом производства 64,3 тыс. т свинины. Валовый сбор зерна в 2015 году — 91,2 тыс. т, производство комбикормов — более 208 тыс. т. География продаж охватывает 18 регионов России.

 

http://www.nssrf.ru/news.php?action=news&id=243918

http://nssrf.ru/images/statistics/243917_810.pdf

9 ООО "Агропромышленная Корпорация ДОН" 109,86/ össz reszesedes : 2,5%, es ez evi kb  -ha nagyon böven szamolom 1 millio sertes, ha a suly nem 110-120 kilo között van, hanem 50-60 között, akkor ez valamivel több, de legyen tölem 2 millio, de hol a banatban van a bekonferalt 8 millio evi darab? sehol.

PPS.: szoval a mese itt amig Te forrast nem adsz az csak mese marad, meg akkor is ha Grigorij itt segiteni Neked beugrott az allitolagos inside infoiddal.

Előzmény: szaruespata (186020)
Bromhold Creative Commons License 2 napja -7 1 186032

Itt a korábbiakban a lassan már megszokott fogalomzavar lépett fel (nem részedről!), némi heveny személyeskedéssel összekötve.

 

 

 

Ja, teljes egyet ertes Veled itt ^ , ideje lenne nagyon ha Te az allando es total fölösleges szemelyeskedeseket abba hagynad pl velem szemben is, mert ezzel kizarolag csak magadat jaratod le (hogy allandoan verebezel mar az is egy allitolag nivos  tartalmat  iro nicktöl egy padlo alatti stilus, hiszen a verebezesed nem erv sehova sem valojaban, az  is csak szemelyeskedes Berkutra Töled).

 

 

PS.: ja, es valoban eleg  "heveny szemelyeskedes"ed volt az, amikor az en szereny megjegyzesemre hogy Magyarorszagon valami jo receptre több vadhust kellene enni, es akkor Te vissza irtad nekem erre a következöket >

 

 

Mert - és ezt azért a főzni tudó olvtársak és olvtársnők megerősíthetik - fagyasztott húst azért egy háziasszony sem vesz, ha nem muszáj.

 

PS.: kapj mar magadhoz SZP, ez az allando oktalan  beszolasod semmire sem jo es nem vezet sehova mashova mint hogy magad lejaratod sajat magadat, meg akkor is ha nagyon szorakoztato es elvezhetö stilusban irsz.

 

 

 

 

Előzmény: szaruespata (186020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!