Az aktivációs kóddal az a cél, hogy kiszűrje az olyanokat, akiknek semmik közük a házhoz. Ha ilyen aktivációs kódot adunk meg, amit bárki kitalálhat, akkor bárki be tudna jelentkezni. Azt sem mondhatjuk, hogy minden lakáshoz csak egy felhasználó regelhet, hiszen egy lakásban többen is lakhatnak. Szóval olyan aktivációs kód szükséges, amit "szinte" csak a lakó tudhat. Így OK?
(Azért írtam, hogy szinte, mert az értékesítő és én is fogom tudni a kódot :-), az adatbázisba azonban már titkosítva kerül)
pl az OTP kombinálja a lakáspénztárt a hiteltörlesztéssel. 4 vagy 5 évig a tőkerész a lakástakarékba megy, így igénybevehető rá az állami kiegészítés is. így kevesebb e törlesztőrész is.
egyébként egyforma ratyi az összes bank magyarországon
Nálam is az OTP lesz a befutó, és jó lenne, ha szeptemberben el tudnánk indítani a hiteligénylést, mert most vannak akcióik, kb. 80-100e-et lehet spórolni a hitelfelvétel költségéből.
Domain regisztrációs lapot ma adtam fel, oldal készül. Két hét múlva mutatok ízelítőt. Találtam egy free portál alkalmazást, amire építem az egészet, elég sok minden megvan, jól paraméterezhető, néhány helyen már bele is fejlesztettem. Főleg a speciális regisztráció miatt lesz rá szükség.
Beszéltam Antival, kérdeztem tőle, hogy felhasználhatjuk-e a képeket, logókat. Kifogása nem volt ellene.
A regisztráció úgy fog történni, hogy mindenki megadja az adatait, majd még kitaláljuk mit kérünk be. Lesz egy kód, ahogy megbeszéltük, amit mindenkinek meg kellene kapnia az oldal elérhetőségével (www.nadasdyhaz.hu) egyidejűleg. Mr. One, meg tudod ezt beszélni Antival, hogy mindenki megkapja ezeket a kódokat? Igazából a kódokkal kapcsolatban az a lényeg, hogy a lakók ki is találhatják, nem kell nekik valami komplikált számkódot tárolniuk papírokon. A lényeg, hogy legyen egy lista róla, amit meg kellene kapnom az emilcímemre meghatározott gyakorisággal frissítve.
Én is Szeptember végi infót kaptam a végleges adás-vételi szerz. megkötésével kapcsolatban, ha megvan és már rákerültünk a tulajdoni lap szélj.-re akkor már lehet is intézni a hitelt....
A mosdóval kapcsolatban szerintem Kun Úrral kéne beszélned.....
Én két napja várok, hogy visszahívjon a hitelügyintéző. Végleges szerződés megkötését csa szeptember végére időzítik a novemberi átadású lakások esetén.
Különben az építkezésen azt mondták, hogy a B épület kicsit le van maradva a többihez képest, a többi jól áll.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha kívülről viszek mosdót, azt mikorra kell odavinnem az építkezésre??
Igen, mindenkinek be kellene szállnia, csak ez most elég kivitelezhetetlennek tűnik. Majd az első lakógyűlésen felvetjük ezt is. Minden lakás 25Ft-ot fog perkálni! :-)
Jó ötlet, amit mondasz, de ezt akár egyszerüsíthetnénk is. Elég lenne, minden lakáshoz egy kódot alkotni pl. Lépcsőház/emelet/ajtó/tulaj sz.ig. száma vagy valami hasonló összetételt vagy akár a leendő tulaj is mondhatna egy kódot. És a regisztrációnál ezt meg kellene adni. A weblappal kapcsolatban azt is egyeztetni kellene, hogy engedélyezzék a www.nadasdy-udvar.hu weboldalon található képek, logok felhasználását a lakóközösség oldalához, természetesen írásban.
Én is fel fogom hívni jövő héten Antit. Egyeztessek én vele, vagy megteszed te?
A végleges adás-vételi szerződés megkötésekor mindenki megkapja a lakásához tartozó felhasználó nevet (pl. C/V/xxx) és kódt (ezt szerintem le tudom egyeztetni Illés Úrral), majd a rendszerbe történő első belépés után lehetőséget kell biztosítani, hogy mindenki megváltoztathassa a felhasználó nevet és a kódot.
Az anyagi hozzájárulásra vonatkozó felajánlásod tényleg korrekt, a domain regen kívűl szerintem más költség nem lesz. Tárhelyem van, munkadíjam erre a dologra 0. :-)
Pont ezt akartam írni, hogy valaki hírdethetné ezt a fórumot röpcédulával a kapuban állva a nyílt napon! Megy valaki?
Hétvégén elindítom a regisztrációt. 5000Ft-ba kerül, szóval majd minden lakástól 25Ft-t behajtunk rá. :-)))))
Egyetlen dolog merült fel még bennem. A weblap ugye zárt lesz, tehát csak felhasználóval, jelszóval lehet majd belépni. Ha valaki regel, akkor miként fogjuk ellenőrizni, hogy ő tényleg lakó-e? :-) Felhívjuk Illés Antit?
- Real Hungary Rt./ Illés Antal Úr (hozzáteszem maximálisan korrekt választ adott minden egyéb kérdésemre)
- szerintem nem
Egyéb:
Te készíted a honlapot..... így, amennyiben anyagi támogatás szükségeltetik a domain reg.-hez ill. a honlaphoz akkor szólj én szívesen beszálok a felmerülő költségekbe, szerintem így korrekt....
ui.: majd később lázadva visszaköveteljük a lakógyűlésen:))) a regisztráció lakásonként 50 Ft lesz! :))