A Fidesz elnöksége taktikai okokból nem hozza nyilvánosságra egy hete elkészült választási programját, azt a legjobb pillanatra tartogatják - mondta a párt országos választmányának elnöke. "Négy évig kormányoztunk, ebből kiszámítható, hogy mit tartunk fontosnak" - fogalmazott Kövér László.
Tehát 2-3 szoros magasságokban az alsó sáv (szegényeké) És minimálbéren 0% (kivéve kényszervállalkozó?), minimálbér + 100000 Ft-on ~5% effektív... Adókedvezmények egy más tészta, és elég off.
"Szerintem egyszerűen csak lenyúlta egy napra a Szadi szövegét, holnap majd mást fog igérni, mondani:-)))"
Egy hete elfogadták a Fidesz választási programját. A Nemzeti konzultáció, az Összegzés és Navracsicsék többhónapos munkája után gyerekes ostobaságnak tartom a vélekedésedet.
Persze, csak Maotai el akarta hitetni, hogy jobb volt SZJA -zni OV alatt, mint most. Én meg kijavítottam, nehogy az, akinek minden vicc új bedőljön neki. És akkor még egy elveszett lélek (még egy ember) az Ügy mellől.
A gazdaság egészét illetően viszont a járulékcsökkentésnek is van szerepe, nemcsak az SZJA-nak.... A járulékok pedig csökkentek az Orbán kormány alatt...
De a mostani 10 %pont soknak tűnik... ennyi pénzt nem lehet egyszerre kivenni a nyugdíj és tb-rendszerből...
Hi, ezt jól látod, tényleg nem elnevezés kérdése, de Orbánék a központosított államot, és a védett gazdaságot hírdetik. Ebbe pedig nem fér bele a világszerte neoliberálisnak hívott, most Orbán által Dombóváron bedobott gazdaságpolitika.
A lényeg, hogy kihez jut a pénz :D Tényleg ez a lényeg, de Orbánék az állami újraelosztás hívei, ehhez először el kell mástól a zsét venni! Ez pedig nem adócsökkentést jelent, hanem adónövelést!
Ez már végképp nem tudom követni. Leírtam a sávokat és a kulcsokat is. OV 1999 és 2001 között lényegében szja-t emelt (még az inflációval sem emelte asávokat)
Segítek, hátha ez a baj: a sávemelés neked, adófizetőnek jó. Magasabb sávok, kevesebb adó, érted? És az adókulcsok csökkentése is jó neked. A minimálbér utáni jóváírás is. Az asszem csökkenő mértékben jár a "magasabb" jövedelműeknek is úgy 1,5 miláig/év.
Persze hogy nem, az EU támogatásokhoz önrész kell, ha nincs saját zsé, akkor nem jön az EUtól egy kanyi vas sem. No meg miből fogja Orbán "elvtárs" támogatni , a gazdákat, a vállalkozókat, az egészségügyet, az oktatást, az önkormányzatokat, stb, stb, akinek mindnek be van igérve az Orbáni Kánaán! Majd nyomat pénzt a saját szentséges arcképével? Ki nem fogja azt lex@rni?
0-tól 480.000 Ft-ig 20% 480.001-1.050.000 Ft 96.000 Ft és a 480.000 Ft-on felüli rész 30%-a 1.050.001 Ft-tól 267.000 Ft és az 1.050.000 Ft-on felüli rész 40%-a
2006
0-tól 1 550.000 Ft-ig 18% 1 550 001 Ft-tól 279 000 Ft és az 1.550.000 Ft-on felüli rész 36%-a Ebből lejön az adómentes minimálbér miatti levonás is, tehát minimálbéren az effektív adókulcs 0%
Ha halandzsa helyett mást is kitudnál préselni magadból, akkor ezt linkelted volna be és akkor érdemi társalgást lehettet volna folytatni arról, hogy nem csökkent jobban az SZJA-terhelés, mint a fidesz alatt.
Fogadjuk el a járulékccsökkenés következtében kieső bevételnek a PM és a miniszterelnök által közölt adat középértékét, azaz 575 milliárd Ft-ot.
Aztán lássuk, hogyha lesz 150 ezer új munkahely, - fogadjuk el Rogán becslésének a felső határát - mi lesz ennek az elsődleges költségvetési egyenlege?
Vegyük azt, hogy az átlagbért kapják meg ezen munkahelyeken, azaz cca. 150.000 Ft/hó bért.
Ennek a nettója 108.000 Ft (adójóváírás figyelembe vételével...)
Azaz a dolgozó befizet havi 42.000 Ft-ot az államkasszába.
A munkáltató pedig befizet 19 % TB-t, azaz 28.500 Ft-ot, valamint 3 % munkaadói járulékot, azaz 4.500 Ft-ot 1,5 % szakképzési alapot, azaz 2,250 Ft.
Fentiek mindösszesen : 77.250 Ft/fő/hó, azaz 927 eFt/év. Ehhez adjuk még hozzá a 9 havi munkanélküli segélyt, amit nem kell kifizetni. Ez cca. 360 - 400 eFt/fő/év
Ez mindösszesen cca. 1300 eFt/fő/év.
Azaz a 150 ezer új munkahely után évente 150.000 x 1.300.00 Ft folyik be az államkasszába, illetve kerül megtakarításra.. Ez pedig nem több mint 195 - 200 milliárd Ft/év.
Tehát még mindig hiányzik cca. 400 milliárd Ft.....
És nem a minimálbérrel, hanem átlagbérrel számoltam....:(
Jó, ehhez még hozzáadhatjuk a segély vs. munkabér jövedelemtöbblet által generált ÁFA bevételeket is. Ez cca. 10 eFt fő/hó... azaz 120 eFt/év (feltéve, hogy az utolsó fillérig elkölit és cca. 15 % a vásárlásai ÁFA-tartalma). Azaz ez még javítja az egyenleget cca. 18 milliárd Ft-al....
Továbbá 2006-ban még lehet számolni cca. 3 milliárd Ft eho-val is....