Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Amikor még fiatal voltam, nagyon sok xszemest hímeztem, valahol a szekrény mélyén még talán van egy négyszögletes, de kép azokról még nem készült. Az elmúlt években pár hűtőmágnes csináltam és egy kis képet. Még pár névjegy kitűző is készült.
2017-ben kezdtem a leszámolós keresztszemes hímzést tanulni. Hirtelen ennyit találtam meg, de több készült, Blaninak pl. 2 kisebb, ami az ágyneműjére lett varrva, sőt arra horgoltam is a takaróhuzatra és a baldachimra körbe csíkot.
Nekem csak az első nagyobb tengerparti kép maradt meg, a többit elajándékoztam.
tehát: Kötés - laposhímzés - x szemes - a horgolás még mindeg nem a nagy kedvencem.
Amikor hímzek, és mindegy hogy laposhímzés vagy xszemes, mindig eszembe jut Margitmama, aki azt mondta, hogy a visszájának is szépnek kell lenni lehetőség szerint :-)
Ó, nekem már az egész életem nem lesz elég arra, ami fejben tervben van :D
Meg még van egy csomó babatestanyagom is, maradék a pár éve felszámolt webes boltomból, amiket már nem tudtam eladni, mert nem volt olyan készletem, amivel még fenntarthattam volna normálisan, de már nem akartam újat venni, mert abba akartam hagyni, szintén időhiány miatt. Gondoltam, majd én elhasználgatom őket, de már nagyon el is felejtettem, hogy mit hogyan. Van pár videóm babavarrós tanfolyamokról, amiken ott voltam, de energiám nincs azokra se (mostanában igen kevés mindenre van, szerintem most kicsit lemerültem itt a könyvelős évvégében), és a hölgy, aki a tanfolyamokat tartotta, és mindig nagyon segítőkész volt, lassan kilenc éve, hogy meghalt, szóval vele se tudok értekezni a részletekről, hogy mit tekerek meg merre, meg hová is öltök?
Jól benéztem az olasz kisvároskát is, az is 100 cm széles, és az csak fekete fehér mintaíven van meg. Azt tudom hogy AnalLacinak van egy programja, ha van még, hogy lehet ebből színes mintaívet varázsolni?
Andi ezek a gyönyörűségek nagyon hosszú mély lélegzetvételű munkák. De ha egyszer kész lesz akkor felbecsülhetetlen értéke lesz .
Azt kérdezed hogy vagyunk a tervezéssel ? Nos én nagyon óvatos duhaj vagyok már a korom miatt, de 2-3 "munka " fut párhuzamosan, addig tudok előre látni. Ezen kívül az évszakok is befolyásolnak. Tavasszal és nyáron konyhakertelek, a virág csak hobbi.Sok időmet veszi el a kretívkodástól, de szerintem megéri.
Mikor beköszönt a zimankó akkor szinte reggeltől estig tudok hódolni annak amit kitaláltam és varrok mintha muszáj lenne :-) Most mint a hörcsög gyűjtögetek anyagokat , kellékeket hogy télre legyen készlet .