Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2005.12.07 0 0 763

A tasmániai busmanok méltóságát pedig végképp vérig sebezte a felállás.

 

Még jó, hogy ilyen butaság csak a "vélemény" rovatban jelent meg, bár a szerző neve elég gyanús, lehet, hogy provokáció.

Előzmény: Doppelstangel (762)
Doppelstangel Creative Commons License 2005.12.07 0 0 762

Mai Népszabadság

 

Alighanem éppen a határon túl élő magyarokban és az áttelepültekben váltott ki visszatetszést Orbán Viktornak a kettős állampolgárságról tartott népszavazás első évfordulóján elhangzott kijelentése az Országgyűlésben: "Javaslom, hogy itt és most fejezzük ki tiszteletünket a határon túli magyarok kitartásáért és hűségéért..."

Vagyis a felebaráti szeretetnek álcázott gesztus azokat az embereket is sértette, akik végignyüglődték a Ceausescu-diktatúrát, és csak azért maradtak szülőföldjükön, mert reménykedtek a rendszerváltás "éltető erejében". Mint emlékezetes: csalódniuk kellett, hiszen legtöbbjük a mai napig is a létminimumon élők számát gyarapítja. Az ominózus kijelentés telibe találta azokat is, akik kényszerűségből döntöttek az otthonmaradás mellett - sokaknak ugyanis nem volt kihez menniük az anyaországban, pedig iszkoltak volna.

De Orbán főleg a több tízezer áttelepült magyar (köztük e sorok írója) fölött tört pálcát: ők ugyanis - az idézett kijelentés logikája szerint - nem tartottak ki szülőföldjükön, s ezzel egyben hűtlenek is lettek. Miért is? Mert elmentek? Mert egy jobb élet reményében átköltöztek az anyaországba? Vagy mert itt élő szeretteiket választották? Vajon nekik mit kellett volna tenniük Orbán szerint? Mit kéne tenniük ezeknek az embereknek, hogy elnyerjék a Fidesz-elnök "felebaráti szeretetét"? Netán költözzenek vissza, hogy újra "hűségesekké" váljanak?

Orbán természetesen pontosan tudja, hogy az említettek, feladva az "otthon melegét", létbizonytalansággal, sokszor megaláztatással találták szembe magukat Magyarországon. Gyakran hosszú éveket vett igénybe, amíg befogadta őket a magyar állam és az a társadalom, amely nem szavazta meg nekik a kettős állampolgárságot. Orbánnak sikerült megsértenie őket.

 

Agyagási Edit

Amart Creative Commons License 2005.12.07 0 0 761
Ugyan már! Ez most a kampányjelszó és ezt kell harsogni minden fórumon! Ki van adva a parancs Felcsutról.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (759)
Doppelstangel Creative Commons License 2005.12.07 0 0 760

Baromság.

 

A magyar állampolgársági törvény már vagy 40-50 éve lehetővé teszi a kettős állampolgárság megszerzését, kétségtelen persze, hogy nem könnyű dolog, ezért kezdeményezte a kormány (és már tettek is lépéseket) a processzus megkönnyítését és felgyorsítását.

 

De hazudni miért kell?

 

 

Előzmény: Fortissimo (755)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.12.06 0 0 759
Aranyos ez a luxusbalozás, főleg akkor jó hallani, mikor tudjuk, hogy egy felcsúti luxusvályogház pincéjéből jön az ukáz.
Előzmény: Fortissimo (754)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.12.06 0 0 758
Jöjjön ide, lakjon, éljen itt, fizesen adót és vegye ki a részét az ország gondjából-bajából, akkor semmi elllenvetésem. Azonban messziről, csak azért, hogy valamelyik párt kedvére tegyen szavazatával, ne akarjon olyan nagyon magyar állampolgár lenni. Bizonyára Te szívesen vennéd, ha valamelyik távolban élő rokonod diktálna neked arról, hogy mit és hogyan tegyél, én azonban nem.
Előzmény: Fortissimo (755)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 757
azt te meg hol olvastad, hogy nem lehet kettôs állampolgárságot szerezni Magyarországon? vagy hogy a nevezett országok esetében bemondásra , automatikusan seccperc alatt ott az állampolgárság?

de ezt már végigvitáztam máshol, unom.
Előzmény: Fortissimo (755)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 756
ahhh...

pedig milyen szépen egységbe kovácsolta a nemzetet a Fidesz már a választások elôtti kokárdakitûzôs akciójával is. én magyar, te nem magyar...
a népszavazás összeborulós, egymásratalálós érzetérôl már nem is beszélve.

most már csak azt kellene eldönteni, hová vándoroljon ki a fél ország, úgy is, mint nemzetáruló tömeg.
Előzmény: Fortissimo (754)
Fortissimo Creative Commons License 2005.12.06 0 0 755
ehhez, mint ahogy az autonómia felépítéséhez is, pillanatnyilag egyetlen út vezet: az EU-tagság. Az EU viszont -bizonyára nem véletlenül-, nem szorgalmazza és nem fogadja el a KÁP-ügyhöz hasonló törekvéseket.

cccc... ne hírdess már tévtanokat:((

92 országban nagyon jól működik a kettős állampolgárság
Az amerikai, a kanadai, az izraeli magyarok gond nélkül megkaphatják a KÁP-ot—
A trianoni tragédia során elszakított magyarok miért nem kaphatják vissza csaknem egy évszázad múltán a magyar állampolgárságukat? KÁP
Előzmény: morticia addams (749)
Fortissimo Creative Commons License 2005.12.06 0 0 754
2005 dec 5
tutira nem jön össze semmi, legfeljebb -mint ahogy azt most is látjuk- komplett szétcsúszás. irod..

2002 május 31
már a Kárpátok Cicxerója is ezzel vagdalkozott..
"Négy szép éve lesz Magyarországnak. Nem néhány százezernek, nem kétszer ötmilliónak, hanem tízmillió fontos magyar állampolgárnak," tette hozzá. Jelezte: meg kell szüntetni az ország kettészakítottságát.


v még ez senm sikeredett..???
egyáltalán mi sikerült..a luxusbalodal vagyonosodásán kivül..4 szép év lesz..
Előzmény: morticia addams (751)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 753
ez melyik ponton vág össze azzal, amit mondtam?
Előzmény: Fortissimo (752)
Fortissimo Creative Commons License 2005.12.06 0 0 752
jaja szólamokkal..


Medgyessy Péter azt ígérte: a következő kormány tisztességes, szavatartó, üvegzsebű, szolgáltató és szolgáló kabinet lesz, amely biztosítja a stabilitást, valamint egyszerre a folytonosságot és a változást. Fontosnak nevezte a párbeszédet, és megfogalmazása szerint nem félnek az ellenvéleménytől.A szocialista kormányfőjelölt leszögezte: fellépnek a korrupció ellen, akár a múltban történt, akár esetleg később, soraikból indul. Úgy látja: az új kormány történelmi feladatot, illetve lehetőséget kapott. "Négy szép éve lesz Magyarországnak. "Négy szép éve lesz Magyarországnak. Nem néhány százezernek, nem kétszer ötmilliónak, hanem tízmillió fontos magyar állampolgárnak," tette hozzá. Jelezte: meg kell szüntetni az ország kettészakítottságát.
http://politika.transindex.ro/?cikk=801 vadászok..
Előzmény: morticia addams (751)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 751
maximumot sokféleképpen ki lehet hozni.
csak abban vagyok biztos, hogy azzal, hogy egyesek odamennek ordítva magyar zászlót lengetni és hergelni a népet, tutira nem jön össze semmi, legfeljebb -mint ahogy azt most is látjuk- komplett szétcsúszás.
Előzmény: Etheow (747)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 750
najó, de a párnacsatást már ellôtték:)
Előzmény: perempe (748)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 749
ez nekem csak ott sántít, hogy olyan nincs, hogy valaki félig szûz, vagy majdnem terhes legyen. állampolgárságnak is egyetlen neme van: valaki vagy "teljesen állampolgár" (nem mellékesen, kettôs állampolgárságot eddig is, ezután is lehet szerezni), vagy nem állampolgár, DE lehetnek privilégiumai egy bizonyos ország (az ún."anyaország") területén, pusztán származási alapon, szemben a saját, vagy bármely egyéb állam polgáraival. erre itt már kitalálták és keresztülvitték a státustörvényt (a Velencei Bizottsággal egyeztetve)
az állampolgárság megszerzésének pillanatnyilag talán legszembeszökôbb "haszna" az országhatárokon átvezetô szabad mozgás lenne.

ehhez, mint ahogy az autonómia felépítéséhez is, pillanatnyilag egyetlen út vezet: az EU-tagság. Az EU viszont -bizonyára nem véletlenül-, nem szorgalmazza és nem fogadja el a KÁP-ügyhöz hasonló törekvéseket.

a kultúra, a gazdaság (optimális esetben) önmagukat építô, állandó mozgásban lévô dolgok. aki ebben nem hisz, csak az követel területi, politikai autonómiát. márcsak arra lennék kíváncsi, hogy ha utóbbi megvalósulna, mihez kezdenének vele a világ bármelyik pontján..ülnének a babérjaikon, és kizárnák a körülöttük lévôkkel való kommunikációt? nem hiszem. már a XIX.században se gondolták így, az pedig jó régen volt...


Előzmény: Etheow (747)
perempe Creative Commons License 2005.12.06 0 0 748
Vannak jobb flashmob 5letek is ennél.
Etheow Creative Commons License 2005.12.06 0 0 747

Részemről szintén.

 

Kiegészítve a HT magyarok (nem feltétlenül a magyarországi magyarokéval mindenben megegyező) magyar állampolgárságával (ha erre igényt tartanak) és/vagy autonómia törekvéseik támogatásával.

A lényeg: hozzuk ki magunkból a maximumot.

 

Előzmény: morticia addams (746)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 746
részemrôl pl. az, hogy támogassuk Románia minél elôbbi EU-taggá válását. addig is, még néhány dolgot, ami az ottani megmaradáshoz (nem puszta életbenmaradáshoz) segítség lehet: oktatás, vállalkozások, ottani beruházások, a két ország közötti viszony normalizálása (úgy, hogy végre felfogjuk: dobbal nem lehet verebet fogni)

ismétlem, részemrôl.


Előzmény: Etheow (744)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 745
és melyik topikban lenne ON? vagy nem is topikba való?
Előzmény: Qqberci (741)
Etheow Creative Commons License 2005.12.06 0 0 744

Egyetértek.

 

Egy dolog azért nem világos:

"racionális, a határontúli magyarok igazi érdekeit szolgáló döntés bevállalása"

 

Mi volna az?

Előzmény: morticia addams (716)
kizsgé Creative Commons License 2005.12.06 0 0 743
Ja.. Álljunk fel( foghegyről odavetve a parancs)...
Előzmény: Bordódy Kristóf (738)
Doppelstangel Creative Commons License 2005.12.06 0 0 742
Csak csigavér, kishúgom, itthon volt annyi, amennyi elég lett volna ahhoz, hogy most ne kelljen itt jajkenolnotok egy év után, mint a fürdős kurváknak.
Előzmény: Bordódy Kristóf (740)
Qqberci Creative Commons License 2005.12.06 0 0 741
Egyetértek. Nagyon is. Majd egyszer offtopic elmesélem, hogy miért.
Előzmény: morticia addams (716)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2005.12.06 0 0 740

Tudjuk, hogy zseni vagy, ámde lehetséges, hogy a kartács a határon túliakra gondolt, akiknek - ugye - nincs szavazati joguk.

 

Csiszolgassad még.

Előzmény: Doppelstangel (739)
Doppelstangel Creative Commons License 2005.12.06 0 0 739
Ha emberek millioinak olyan fennkoltek az erzeseik /amiket most itten jol sarba tipornak a gaz ballibek/, akkor azok az embermilliok miert nem vettek a faradsagot, hogy eltapaszkodjanak es elvonszoljak magukat a szavazokorbe es leadjanak tobb millio IGEN szavazatot, ami utan most nem kellene itt jajkenolnotok es holmi parlamenti potcselekvesekre elveznetek... de ezek az embermilliok szartak OV fejere, tulajdonkeppen ezt probalja most onnan levakarni, mert meg mindig ott buzolog a kobakjan nekije.
Előzmény: Zul Dare (734)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2005.12.06 0 0 738
Javasolt, amit Szili elfogadott. :)
Előzmény: kizsgé (733)
morticia addams Creative Commons License 2005.12.06 0 0 737
meg a románokat.
Előzmény: Törölt nick (736)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.06 0 0 735
A csuda tudja, engem speciel nem sert mijkor Urnapi kormenetben madam felugyelete alatt szorjak gondozottjai a viragszirmot. Tavaly joforman ures kepviseloi padsorok elott mondtak el beszedeiket a hataron tuli magyarsag kepviseloi. Nem emlekszem, hogy Szili es a madam jelen lett volna.
Előzmény: Zul Dare (734)
Zul Dare Creative Commons License 2005.12.06 0 0 734
Nem értem mi a sértő abban, hogy Orbán vagy bárki egy perces néma felállásra kéri a képviselőtársait. Ez a hiszti most majdnem annyira közönséges, mint a tavalyi hecckampány volt. Emberek millióinak az érzelmeit tiporják sárba pitiáner politikai érdekek miatt.
kizsgé Creative Commons License 2005.12.06 0 0 733
Hát ez az! Kérni nem tud, csak ugráltatni... :o(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!